Hur man är indie

"Vara indie" handlar om en självrepresentation som belyser din unikhet. Det betyder självständigt tänkande, fattar beslut baserat på din egen interna kompass istället för att gå med utanför röster. Det är mer än vad du bär och vilka band du lyssnar på - Indie är en kultur och ett sätt att tänka. Om du vill omfamna indiakulturen, läs nedan för några hjälpsamma tips.

Steg

Metod 1 av 3:
Få indie attityd
  1. Bild med titeln vara indie steg 1
1. Bryr dig inte vad folk tror.Varför ska du ändå? Du har bara fått det här livet att leva, så leva det och spendera ditt liv öppet att älska de saker du älskar. Bära de saker som visar vem du är, lyssna på musik som uttrycker din själ, och aldrig uppmärksamma hatarna. De är bara upprörd att de inte tycker om sitt liv så mycket.
  • Bild med titeln vara indie steg 2
    2. Uppskatta nya eller glömda saker. Det här är verkligen vad som är indie handlar om. Det handlar om att tycka om saker och uppskattar saker som är försummade eller som förtjänar mer kärlek än de får. Från småmusiker som försöker komma till kärleksfullt utformade (snarare än kärleksfullt budgeterade) filmer handlar Indie-kulturen om att hitta den diamanten i det grova.
  • Bild med titeln vara indie steg 3
    3. Var självständig. Liksom indie filmregissörer och musiker du beundrar, se till att närma sig livet på ett självständigt sätt. Gör de saker som gör dig lycklig och inte vara rädd för att avvika från normen. Färga dina hår konstiga färger eftersom du gillar färgen. Bära kläder som inte matchar eftersom du gillar hur mönstren kolliderar. Ta upp en hobby som anses konstigt eftersom du inte tror att det borde vara konstigt.
  • Bild med titeln vara indie steg 4
    4. Känn inte behovet av att ha ett normalt förhållande om du inte vill heller. Du kan stanna helt singel, datum den som du vill (oavsett vad samhället tror), datum mer än en person i taget (så länge som dina signifikanta andra är överens), och se till att du behåller ditt oberoende i något förhållande du har.
  • Bild med titeln vara indie steg 5
    5. uttryck dig själv. Ange dina åsikter, låt ditt utseende uttrycka din individuella personlighet och ta handlingar i ditt liv som uttrycker vem du är och vad du tror på. Om det är extremt viktigt för dig att medarbetarna får rättvis behandling, volontär med en arbetstagares rättigheter. Om du inte gillar något som händer i ditt land, protesterar och arbetar för att få dina problem på nästa omröstning.
  • Metod 2 av 3:
    Komma in i kulturen
    1. Bild med titeln vara indie steg 6
    1. Har krävande smak. I mainstream kultur tenderar folk att bara som saker eftersom alla andra gillar dem, inte för att de är riktigt bra. I indiekultur tar människor kvalitet på allvar och du måste också. Människor kan naturligtvis ha olika åsikter om vad som är bra, men du bör utvärdera nya saker att tänka på om du tror att de är faktiskt bra. Ställ in standarderna hög för musik, mat, kläder och allt annat i ditt liv (särskilt avseende konsumentprodukter).
  • Bild med titeln vara indie steg 7
    2. Leta efter den tidlösa, inte den efemerska. Mainstream kultur tenderar att vara väldigt trendig och de flesta saker som är populära kommer bara att betraktas som bra för en kort tid. Du bör leta efter saker, både tidigare och närvarande, som har en tidlös kvalitet. Det är därför som indie musik tenderar att ta mycket inflytande från folkmusik och mode drar vanligtvis från 40-talet.
  • Bild med titeln vara indie steg 8
    3. Komma in i musiken. Indie betyder oberoende rekordetikett, trots allt. Jag kommer inte att störa en lista med kända indieband för att du ska lyssna på - det finns nya band med nya ljud som kommer ut hela tiden och att berätta vad du ska lyssna på skulle besegra syftet. Att vara indie om musik handlar om att vara öppen för nya saker.
  • Gör lite forskning. Det finns många onlinetjänster som Pandora, YouTube, eller Spotify som gör att du kan lägga in en konstnärs namn och kommer att göra rekommendationer för dig av nya artister för att du ska lyssna på. Prova nya saker och hitta några nya band!
  • Gå ner till din lokala rekordbutik, om den fortfarande finns. Plocka genom poster i timmar är hur våra föregångare hittade sin musik och det är mycket att säga för det. Om du har turen att du fortfarande har en lokal skivbutik, bli en beskyddare.
  • Prata med dina vänner om musik. Det bästa sättet att lära sig om artister som du verkligen kommer att njuta av är att prata med andra människor som älskar musik. Att vara indie handlar om att byta nya idéer och dela nya saker - när du hittar ett band du gillar, dela det med dina vänner!
  • Bli involverad i din lokala musikscene. Oavsett var du är, finns det människor som spelar musik i ditt område. Detta är hjärtat av indie musik, och ett bra sätt att engagera sig i ditt samhälle. Om du spelar musik själv, hitta personer att göra nya ljud med! Det finns inget bättre sätt att delta i indiekultur än genom att göra indie musik.
  • Oroa dig inte om huruvida dina smaker är populära eller "indie nog." Lyssna på vad du älskar. Det finns inget "Master Indie Playlist" som berättar för oss vilka låtar som är coola och vilka inte är.
  • Bild med titeln vara indie steg 9
    4. Komma in i diy. En del av att vara indie handlar om att göra egna saker och lära sig nya färdigheter.
  • Ta dina befintliga intressen och hobbyer till nästa steg. Älskar att äta? Lär dig laga mat! Älska halsdukar och stickade kläder? Lär dig att sticka! Verkligen in i din smartphone? Lär dig att utveckla appar själv! Informationen är där ute för att självutbilda, och potentialen är obegränsad.
  • Var inte rädd för att vara kreativ. Indie etiketter har alltid varit kända för nya typer av musik som trycker på gränserna. Skjut gränserna i dina kreativa strävanden också.
  • Få dina vänner inblandade i DIY också. Du kan slutföra mer ambitiösa projekt när du har hjälp! Bygg en gemenskapsträdgård eller volontär för en sak som du bryr dig om. Att vara indie handlar också om att göra saker tillsammans. Det finns många samhällsorganisationer att engagera sig i i ditt lokala område.
  • Bild med titeln vara indie steg 10
    5. Ständigt utsätta dig för nya saker. Nya filmer (från nya styrelseledamöter!), nya böcker (eller gamla, försummade), ny musik eller ett nytt utseende, du borde alltid vara öppen för nya saker. Även filosofier och idéer. Indie kultur handlar om att hitta saker att älska att människor har försummat, glömt, eller har inte haft chansen att uppskatta än.
  • Metod 3 av 3:
    Dressing indie
    1. Bild med titeln vara indie steg 11
    1. Uttrycka dig med din garderob. Nästan som om du är en tom vit duk och din stil är konsten. Vad vill du säga till människor? Indie handlar om att hitta din egen röst och vara stolt över att tala.
    • Leta efter vintage kläder som du gillar. Äldre nedskärningar och utskrifter är ofta förlorade för tid, och några av dem är helt värda att ta tillbaka!
    • Var inte rädd för att ha något som du kanske tror är lite galen. Att vara indie handlar om att vara dig! Om du tror att det kommer att se bra ut, ge det ett skott.
  • Bild med titeln vara indie steg 12
    2. Håll dig borta från stora märken och butiker. Besök din lokala sparsamhetsbutik istället - du kommer att spara pengar, hjälpa jorden genom återvinning och hitta skatter som du aldrig skulle se på köpcentret.
  • Bild med titeln vara indie steg 13
    3. Gör dina tillbehörskatter. Smycken, klockor, hattar, halsdukar: Alla är avenes av uttryck. Leta efter skatter i dina resor, men glöm inte att du kan göra dem själv! Dina tillbehör ska se ut som om de har betydelse för dig.
  • Bild med titeln vara indie steg 14
    4. Gå för ett naturligt utseende. Indie kultur tenderar att fokusera på ett naturligt utseende. Minimera sminken, ha på sig organiskt formade kläder (flytande toppar eller willowy byxor), och håll ditt hår ser bra ut, men som du bara rullade ut ur sängen eller kom av stranden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    DIY, ett särskilt rörigt utseende, kläder med fredstecken överallt är det inte nödvändigt. De kommer att ge av fel budskap. Indie betyder oberoende, så ta med vad som är inne - utanför. Om du gillar / dyrka något, uttrycka det noggrant. Också, Geta YouTube-kanal till Vlog.
  • Öka medvetenheten när du kan om problem du bryr dig om.
  • Använd en indieperson som en förebild, men låt dig vara din egen person! Du kan inte verkligen vara indie om du är en skymning av någon som är.
  • Tänk på de saker du köper och var de kommer ifrån. Spendera pengar i din lokala ekonomi eller med företag som använder affärspraxis du känner dig bekväm om.
  • Vara hantverk! Det finns stora pengar i att sälja indie hantverk på webbplatser som Craigslist eller Etsy.
  • Återvinna. Det är ekonomiskt, bra för miljön, och gör dig super cool. Ändra eller ge bort gamla kläder, göra hantverk från saker som annars är skräp, och tänk på nya sätt att använda oanvända föremål.
  • Saker du behöver

    • Kläder du känner representerar din personlighet.
    • Något att skriva saker i. Du måste ta anteckningar.
    • En kamera. Indier ta massor av bilder.
    • En musiklistningsenhet.
    • Ett öppet sinne och engagerande ande.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande