Hur man blir livförsäkringsagent

Även om det är utmanande, erbjuder en karriär som säljer livförsäkring dig chansen att tjäna topp dollar i en recessionssäker industri. Dessutom uppmanar agenter andra fördelar, såsom den personliga tillfredsställelsen de känner när de levererar en check till en familj som bara har förlorat en älskad. Med rätt utbildning och erfarenhet, och genom ren uthållighet, kan du bli ett livförsäkringsagent och uppleva denna tillfredsställelse för dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Få rätt utbildning och utbildning
  1. Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 1
1. Tjäna en 4-årig högskoleexamen i ett relevant fält. Även om de flesta livförsäkringsbyråer inte har ett formellt utbildningsbehov, föredrar många att anställa högskoleexamen. Överväga att tjäna en examen på ett relevant fält för att göra dig en mer konkurrenskraftig jobbkandidat.
  • Exempel på relevanta områden för att tjäna en examen kan innehålla marknadsföring, företag eller ledning.
  • Varje grad eller certifiering som visar att du är bekant med principer för marknadsföring, affärer och ekonomi kommer att göra dig till en mer konkurrenskraftig och kvalificerad kandidat.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 2
    2. Bestäm om du behöver ta en förlicensutbildningskurs. De flesta stater kräver att livförsäkringsagenter har slutfört en förlicensutbildningskurs. Ta reda på om din statens licens- och utbildningskrav genom att kontakta den berörda statliga avdelningen (e.g., Institutionen för försäkring).
  • Ta reda på om du måste fylla i ett minimum antal timmar av klassrumsinstruktion i områden som livförsäkring och sjukförsäkring, och fråga om din stat har en lista över godkända leverantörer av livförsäkringsutbildning som du måste slutföra utbildning med.
  • Fråga om fortsatta utbildningskrav. Hur ofta måste du förnya din licens och vilka kurser måste du slutföra före förnyelse?
  • Bild med titeln Bli ett livförsäkringsagent Steg 3
    3. Registrera dig för och slutföra en förlicensutbildningskurs om det behövs. Om ditt tillstånd kräver det, registrera dig för en förlicensutbildning och slutföra den. Se till att du slutför kursen med en statlig godkänd utbildningsleverantör.
  • De flesta stater, som Nebraska och Kalifornien, kommer att lägga fram all relevant information om kursbehov, inklusive en lista över förhandsgodkända leverantörer, på deras Institutionen för försäkrings webbplats.
  • Skulle vara agenter krävs vanligtvis för att slutföra 20 timmars utbildning, 7.5 timmar som måste vara personligt. En typisk kurs kan kosta mellan $ 100 och $ 200.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 4
    4. Ta statsförsäkringslicensprovet. När du har avslutat din kurs, gäller för att ta licensprov med din statens försäkringsavdelning. Du kan registrera dig för att ta provet online eller via telefon, men du måste ta provet personligen på ett officiellt testcenter.
  • Observera att vissa stater också kräver att licensökningar sponsras av en arbetsgivare. Kontrollera dina statens begränsningar och riktlinjer innan du ansöker om att ta provet.
  • Examinationen kommer att testa din allmänna kunskap om politik, statliga lagar om försäkring och allmän kunskap om försäkringskoncept och villkor. Begär en lista över rekommenderade studiehjälpmedel från byrån som hanterar licensiering och utbildning för försäkringsagenter som hjälper dig att klara provet.
  • Testet kan slutföras i 1 fler timmars sittande och du debiteras en liten bekvämlighet för att ta provet i testcentret.
  • Del 2 av 3:
    Få relevant erfarenhet
    1. Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 5
    1. Bygg erfarenhet som hänför sig till att vara ett livförsäkringsagent. De flesta försäkringsbolagen tränar sina nya agenter och kräver således vanligtvis inte tidigare branschupplevelse. Att ha erfarenhet av liknande typer av jobb kommer dock att stärka din ansökan och få dig att stå ut ur tävlingen.
    • Du kan till exempel utveckla relevanta färdigheter, inklusive kommunikationsförmåga, personlighet och uthållighet, genom att arbeta som en begagnad bilförsäljare.
    • Livförsäkringsmäklare träffas med människor från alla samhällsskikt och i olika känslomässiga stater, inklusive omedelbart efter en älskad. Överväg volontärarbete på ett hospice för att få användbar erfarenhet inom detta område av interpersonell kommunikation.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 6
    2
    Volontär i ditt samhälle. Framgång som livförsäkringsagent beror delvis på att göra anslutningar inom ditt samhälle. Engagera sig i samhällsutstrykt och volontärarbete i ditt område för att hjälpa till att främja dessa anslutningar, samt förbättra dina interpersonella kommunikationsförmåga.
  • Eftersom livförsäkringsagenter ofta arbetar med äldre och de sjuka, överväga volontärarbete i ett hospice eller äldre hem. Detta hjälper dig att bli mer bekväm med konversationer om dödligheten och utveckla kommunikationsförmågan du måste sälja livförsäkring.
  • Volontär med en organisation som går dörr-till-dörr eller talar till människor på gatan för att hjälpa dig att övervinna alla långvariga rädslor för offentligt talande eller närmar sig främlingar.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 7
    3. Leta efter utbildningsmöjligheter med försäkringsbolag. Ta en administrativ eller träning i ett försäkringsbolag och söka möjligheter att flytta upp stegen. Detta kan hjälpa dig att få tillträde till ett företag på ett enormt sätt.
  • Kontakta försäkringsbolagen direkt för att ta reda på dessa möjligheter. Du bör regelbundet kontrollera bolagets jobblistawebbplats, eftersom de kan posta öppningar för praktikanter eller andra anställda på postnivå där.
  • Försök att bli anställd som en potentiell agent av en försäkringsgivare som erbjuder på arbetsutbildningen och kompenserar dig under träningsperioden. Även om de flesta sökande aldrig gör det förbi screeningsstadiet, får de som accepteras i ett företags utbildningsprogram en stor erfarenhet och ekonomiskt stöd när de lär sig sin handel.
  • Del 3 av 3:
    Hitta ett jobb som försäkringsagent
    1. Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 8
    1. Forskningsbyråer och företag du kanske vill arbeta på. Innan du skickar ut din ansökan, bestämma vilka byråer som är bäst passform för dig (e.g., De är på ett bra läge, erbjuda konkurrenskraftiga anställningsförmåner, etc.). Kontrollera också att du uppfyller de anställskvalificering för varje företag.
    • Till exempel har många företag ytterligare krav på jobbkandidater eller för att agenter ska följa efter att ha anställts. Se till att du är medveten om några extra ansvarsområden vissa företag placerar på sina försäkringsagenter.
    • Vissa byråer kommer också att anställa dig innan du har fått din licens. Överväga att ansöka om dessa företag innan du har tagit din licensutexamen för att få ett hoppstart på din karriär.
    • För mer information om företagens stamtavlare, besök försäkringsbolagets betyg webbplats för Moody`s och Standard & Poor`s. Företag med mindre än en "A" -betyg tenderar att ha mer klagomål mot dem och kanske inte är bra för dig att arbeta för.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 9
    2
    Sätt ihop ett konkurrenskraftigt CV. Den återuppta du skickar in som en del av din ansökan bör markera alla egenskaper du har det som skulle göra dig till ett bättre livförsäkringsagent. Dessa egenskaper inkluderar uthållighet, en entreprenörsanda och är självstartare.
  • Om du någonsin har etablerat ditt eget företag eller avancerade någons verksamhet på ett viktigt sätt, inkludera detta på ditt CV som reflekterande av din entreprenörsanda.
  • Varje jobb, pedagogisk prestation eller annan prestation i ansiktet av betydande hinder bör inkluderas i ditt CV för att visa upp din uthållighet och uthållighet. Dessa är båda absolut nödvändiga kvaliteter i ett livförsäkringsagent.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 10
    3. Ansök på ett brett spektrum av företag. Du bör ansöka om så många företag som du kan för bästa chansen att säkra ett jobb. Ju fler applikationer du har ut, desto bättre är dina odds att ta emot ett stellärt jobbbjudande på ett företag du vill att jobba på.
  • Kontakta försäkringsbolag och mäklare för information om sysselsättningsmöjligheter om de inte har några aktiva inlägg. De kanske fortfarande vill anställa dig, även om de inte försöker hitta nya anställda just nu.
  • Använd online-sökresor som Monster.com och craigslist att leta efter jobböppningar i ditt område.
  • Du bör också skicka ditt CV till kandidatsökningswebbplatser som LinkedIn eller Ziprecruiter. Ett företag kan nå ut till dig för att erbjuda dig ett jobb!
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 11
    4. Uppföljning på din ansökan. Följ upp din ansökan med ett telefonsamtal är ett bra sätt att visa din fasthet. Faktum är att många företag inte ens överväger att anställa en potentiell agent om de inte ringer om sin ansökan.
  • I telefonsamtalet, tack arbetsgivaren för deras övervägande, erbjudande att tillhandahålla ytterligare information som kan vara till hjälp i sitt anställningsbeslut, och var noga med att lämna ett telefonnummer som de kan nå dig på.
  • Gör uppföljning telefonsamtal varje vecka tills du hör ett svar på ett eller annat sätt om din ansökan.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsagent Steg 12
    5. Visa din fasthet och entreprenörsanda i intervjun. Det här är de viktigaste faktorerna som företag letar efter i potentiella agenter. Prata upp dina beständiga och entreprenörsegenskaper i intervjun och klargöra att du är inte den typ som ger upp på tuffa uppgifter.
  • Till exempel kan du relatera en historia om en upplevelse i ditt liv (e.g., Starta ditt eget företag) Var du var fast i ansiktet av svåra hinder och vägrade att ge upp dina mål. Personliga berättelser är mycket övertygande och hjälper intervjuaren att få en känsla av vem du är som individ snarare än bara en ansökan.
  • Att beskriva din erfarenhet som kör ett företag skulle också vara ett bra sätt att visa din entreprenörsanda.
  • Några av de viktigaste egenskaperna att betona i din intervju är uthållighet, fokus, mod och en äkta passion för att hjälpa människor. Utöver att vara en säljare är ett livförsäkringsagent också någon som bryr sig om vad som är i deras bästa intresse.
  • Bra livförsäkringsagenter kommer att möta mycket avslag i sitt arbete och måste ofta gå ut ur sin komfortzon för att göra försäljningen. Under din intervju, prata om hur optimistiska och modiga du är som en person att visa din förmåga att hålla fast vid jobbet om du är anställd.
  • Tips

    Medan du är ung kan du fråga det lokala försäkringsbolaget om du kunde arbeta för dem bara för erfarenhet. Det behöver inte vara något stort, bara enkla saker som Shredding Papers, kopiera filer, få folk kaffe mm. Detta ger dig lite erfarenhet och du kan lägga den på ditt CV. Det hjälper dig också att lära känna människor och de kommer att vara bättre placerade för att ge dig råd och till och med rekommendera dig för jobb senare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande