Hur man hanterar rasism

Racism är en ful, olycklig verklighet i samhället. Trots populär tro, racism är inte bara en fråga om att skrika slurs och skickar offensiva sociala medier kommentarer - det är en fördomad typ av tänkande som gör ont på många människor. Om du är offer för rasism, fokusera på att bevara din mentala hälsa, vilket kan göra det lättare att klara av det giftiga språket och beteendet. Om du inte personligen upplever rasism kan du fortfarande spela en viktig roll genom att försvara och förespråka för minoritetsgrupper i ditt samhälle.

Steg

Metod 1 av 2:
Hantera rasism som ett offer
  1. Bild med titeln Deal med rasism Steg 1
1. Stå upp för dig själv. Det tar mycket mod att göra dig själv känd, speciellt om du hör avslappnad rasism i en konversation. Försök att inte se ditt uttalande som konfrontation - istället fokusera på att starta en ny konversation med den aktuella personen. Du kan formulera ditt svar som ett skämt, eller introducera din åsikt i konversationen. Så svårt som möjligt kan det vara en stor skillnad i en konversation.
  • Till exempel, om en vän eller en kollega gör ett rasistiskt skämt, kan du säga något som: "Varför behöver du göra roligt med någon annan för skrattens skull?"
  • Om någon börjar marknadsföra "alla livsfrågor" motrörelse, kan du påpeka hur det gör ont och minimerar de svarta människors kamp.
  • Det finns inget fel med att direkt fråga någon vad de menade med en viss kommentar.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 2
    2. Dela din erfarenhet med andra betrodda individer. Prata med någon som potentiellt kan hjälpa dig att vidta åtgärder mot andras rasistiska anmärkningar eller beteenden, som en personal med personal, lärare eller en annan person i en maktposition. Dessa människor kan kanske adressera den rasistiska individen direkt, eller erbjuda förslag eller andra resurser som du kan utnyttja.
  • Till exempel kan du säga något så här: "Billy sitter i båsen bredvid mig, och han gjorde ett rasistiskt skämt riktat mot mig under vår lunchpaus. Kan någon prata med honom om det här privat, eller är det mångfaldsträning som företaget kunde titta på?"
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 3
    3. Påminna dig om hur värdefull och oersättlig du är. Det kan verkligen svårt att känna sig självsäker och självsäker när du handlar om rasistiska kommentarer. Men du är inte ensam i någon av dina tankar och känslor. Fokusera på att påminna dig om att du är begåvad och kvalificerad på de saker du gör och att du förtjänar alla dina prestationer.
  • Dessa negativa, självtvivlande känslor är kända som "imposterfenomen", som upplevs av många människor i minoritetsgrupper.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 4
    4. Luta på din andlighet för att klara av negativitet. Gå med i en lokal kyrka, tempel eller annan andlig organisation som anpassar sig till dina övertygelser. Titta på lärorna i din valda religion eller andlig doktrin för komfort och styrka, särskilt på hårdare dagar.
  • Du kan också konsultera en andlig ledare för vägledning om du har svårigheter med rasismens effekter i ditt vardag. De kan kanske erbjuda viss insikt eller resurser som kan hjälpa till.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 5
    5. Omgiv dig med personer som arbetar med liknande problem. Förbättra i vänner och kollegor som regelbundet hanterar rasism. Dela dina frustrationer och bekymmer med denna supportgrupp när du har en hård tid. Det kan verkligen validera att få människor i ditt liv som verkligen förstår och ansluter till vad du går igenom.
  • Du kan till exempel skapa en grupptext med några vänner, eller nå ut till dina vänner individuellt.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 6
    6. Fira din egen kultur. Så hårt som det är, låt inte okunniga, hatfulla människor minskar din stolthet i din egen identitet och kultur. Ta tid hela året för att fira var du kommer ifrån, antingen själv eller med en grupp vänner. Om du verkligen vill komma i andan av saker, gå med i en klubb eller organisation dedikerad till multikulturell verksamhet, som en mångkulturell klubb på en college campus.
  • Om du behåller en positiv inställning om din identitet kan du känna dig mycket bättre när det gäller att hantera rasism.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 7
    7. Möt med en psykisk hälso-professionell om du behöver extra stöd. Det är absolut inget fel med att be om hjälp, speciellt om du upplever mycket ångest, depression och andra negativa känslor på grund av rasism. Prata med din vårdgivare om dina alternativ, och se om du kan träffas med en rådgivare för att diskutera några av de negativa effekterna rasismen har på ditt dagliga liv.
  • Det finns också några sätt att få hjälp till gratis.
  • Metod 2 av 2:
    Ringa ut rasism som motståndare
    1. Bild med titeln Deal med rasism Steg 8
    1. Förbinda sig att vara anti-rasistiska. Trots populär tro, "är inte rasistisk" är inte den mest användbara ståndpunkten som du kan ta. I stället fokusera på att vara "anti-rasist", där du aktivt förespråkar för minoritetsgrupper. Du kan vara anti-rasist genom att kräva rättvisare anställningspraxis på din arbetsplats, eller genom att bara korrigera någon i en konversation. Förstå skillnaden mellan "anti-rasism" och helt enkelt "säger inte rasistiska saker" är ett riktigt viktigt och användbart steg att ta som du hanterar rasism i ditt eget liv.
    • Racism uppstår på olika nivåer i samhället. Till exempel finns det "individuell rasism" eller rasistiska handlingar och attityder som händer på en person-till-person. Det finns också "institutionell rasism" och "strukturell rasism", som upprätthålls genom organisationer och regeringar.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 9
    2. Vara på utkik efter rasistiskt beteende. Håll ögonen och öronen öppna varje dag, oavsett om du är ute i allmänhet eller kopplar av hemma med familjen. Racism kan bakom sitt fula huvud på många olika sätt, och är inte bara begränsat till grymma slurs och betyder anmärkningar. Håll ett öra ut i vanlig konversation för att se om du märker tecken på avslappnad rasism eller rasmikroamaggressioner (RMA).
  • Racial microaggressions är subtila typer av rasism som dyker upp i konversation, eller i en persons vardagliga beteende. Mycket av tiden, folk inser inte att de deltar i RMA. Mikro-Assaults, mikroinfarktationer och mikroinskränkningar är alla former av RMA.
  • En mikro-ogiltigförklaring tar bort från andra människors kamp. Säger något som "det låter tufft, men jag har det grovt" är ett bra exempel på detta.
  • Ett mikroalternativ är mer riktade språk, som ett rasistiskt skämt.
  • Mikro-förolämpningar är mer subtila jabs, som att fråga en person av färg hur de kvalificerade sig för ett visst jobb.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 10
    3. Stödja offer för rasism om du inte kan tala upp i ögonblicket. Beroende på situationen kan det vara för riskabelt eller farligt att göra en allmän ställning för att försvara någon. I det här fallet ta tid att prata med offret och se om de är okej. Om du känner att någon är i fysisk fara, ring den lokala polisen för hjälp.
  • Till exempel, om någon spänner förolämpningar och hotande våld, kan det vara bäst att låta dem gå bort innan du närmar dig offret.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 11
    4. Adressera giftigt språk istället för den enskilda personen. Ta dig tid att korrigera rasism som du märker det. Men undvika att attackera individen - typiskt, när någon kallas rasistisk, är deras första instinkt att stänga och försvara sig. Istället, försök att skilja sitt giftiga språk från den faktiska personen som talar och markerar varför och hur deras språk är skadligt.
  • Till exempel kan du säga något som: "Jag förstår var du kommer ifrån, men säger att alla livsfrågor verkligen är ogiltiga de kamp som den svarta samhället går igenom just nu."
  • Du kan också säga något som: "Jag får att Covid-19-utbrottet är läskigt, men det finns ingen anledning att rikta sig eller skylla på individer från det asiatiska amerikanska samhället."
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 12
    5. Adress Racist Anmärkningar från en älskad på ett lugnt, civilt sätt. Racism är tuff att hantera något scenario, men det är ännu svårare när det kommer från en släkting eller nära vän. I stället för att attackera din älskade, försök att ha en respektfull konversation där du både kan prata öppet om dina övertygelser. Använd "I" uttalanden, som låter dig förklara dina egna känslor och åsikter, istället för att använda "du" -deklarationer, som kan låta som en personlig attack.
  • Till exempel, istället för att säga: "Din synvinkel är rasistisk och orättvist", försök att säga något som: "Jag förstår var du kommer ifrån, men jag tror inte att du överväger alla fakta."
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 13
    6. Spela in krigsliga rasisms handlingar om de händer offentligt. Håll ett öga ut för direkta displayer av rasism och främlingsfientlighet i offentliga utrymmen, som en mataffär eller restaurang. Om situationen tillåter det, registrera händelsen med din telefon, så du kan rapportera det till brottsbekämpning, om det behövs.
  • Till exempel, om någon orsakar störningar genom att förolämpa och belittla någon, kan du rapportera dem till polisen för orubbligt beteende.
  • Du kan ge foten till polisen och se om de vidtar åtgärder på grund av oordnat beteende. Om ett hatbrott begicks, kommer brottsbekämpningen definitivt att kunna vidta åtgärder.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 14
    7. Gå tillbaka från sociala medier om det påverkar din mentala hälsa. Sociala medier kan vara riktigt knepigt att navigera, speciellt om du är vänner med / följer människor från en mängd politiska bakgrunder. Välj dina strider noggrant - medan det inte är något fel med att ta itu med rasism på sociala medier, kan konversationen eskalera till en toxisk diskussion. Sätt din mentala hälsa och välbefinnande först, över allt annat, innan du engagerar dig med någon online.
  • Om du väljer att ta itu med en rasistisk kommentar online kan du säga något som: "Jag vet inte om du är medveten om detta, men den typen av attityd är verkligen skadlig mot minoritetsgrupper."
  • Det är absolut inget fel med oväntande, obeföljande eller blockerar någon på sociala medier för din mentala hälsa.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 15
    8. Rapportera eventuell rasistisk propaganda som du ser online. Tyvärr är rasistiska anmärkningar ganska vanliga i digitala utrymmen, som onlineforum och sociala medier. Håll ett öga ut för eventuella skadliga eller på annat sätt rasistiska kommentarer och rapportera dem så snart som möjligt.
  • Rapportering är alltid den bästa handlingen, men du kan också svara på hatfulla kommentarer om du känner till det. Du kan säga något som: "Vad ger dig rätt att säga något så grymt och skadligt?"
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 16
    9. Acceptera det faktum att du kommer att göra misstag som allierad. Tyvärr går rasism sannolikt snart när som helst snart. Du kan vara en del av lösningen genom att välja att vara en allierad, men du kan stoppa några utmaningar och svårigheter under vägen. Framför allt är att vara en allierad en lärande erfarenhet, och du kan säga eller göra felaktigt ibland, även om dina intentioner är rena. Var tålmodig med dig själv och var villig att lyssna och växa längs vägen.
  • Om du har några vänner som kommer från en minoritetsbakgrund, fråga dem om de skulle vara villiga att rätta dig om och när du säger något felaktigt.
  • Tips

    Tala öppet med dina barn om rasism.
  • Läs artiklar och böcker som beskriver olika kamp med rasism.
  • Gå med i en gemenskapsgrupp som stöder olika kulturer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande