Hur man tar med gåvor med dig när du reser

När det gäller gåvor kan semester och andra speciella tillfällen utgöra några utmaningar för resenärer. Fordon måste laddas med gåvor noggrant och med säkerhet i åtanke. Flyga med presenter presenterar sina egna problem, särskilt när det gäller packning. Internationella resenärer måste vara medvetna om förordningar för båda länderna och förklara alla gåvor till tullen. Men så länge du är beredd före din resa kan du komma till din destination med gåvor relativt enkelt.

Steg

Metod 1 av 3:
Körning med gåvor
  1. Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 1
1. Ta reda på ditt fordonets viktbegränsningar. Många av dagens medelstora sedans, SUV, Compact och subcompact-modeller ligger nära deras maximala lastkapacitet när fyra vuxna och deras bagage reser inuti. Om du planerar att resa med många eller mycket tunga gåvor, ta reda på ditt fordonets viktgräns innan du packar din bil. Information om lastkapacitet finns i ditt fordons bruksanvisning.
  • Det är osäkert att resa i fordon som är med maximal viktkapacitet.
  • Det är också extremt hårt på ditt fordon och kan orsaka lite slitage.
  • För ytterligare säkerhet, få ditt fordon service innan du tar långa enheter - speciellt om du laddas ner med gåvor. Ditt fordonets däcklufttryck är särskilt viktigt när det gäller att bära tunga belastningar.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 2
    2. Sätt gåvorna i bagageutrymmet istället för baksätet. Du kan bli frestad att ladda dina gåvor i baksätet på ditt fordon, men de kommer faktiskt att vara säkrare i din lastbil. Föremålen kommer inte att synas när de tuckas i din bagage, men nyfiken ögon kan märka dem om de är staplade i baksätet. Detta kan leda till potentiell stöld, särskilt under stopp vid bensinstationer och viloläge, när ditt fordon är lättare tillgängligt för främlingar.
  • Om ditt fordon inte har ett bagageutrymme, kasta en lätt filt över presenterna staplade upp i baksätet för att dölja dem.
  • Även med gåvorna stuvade säkert ur sikte i din bagage, undvik att lämna ditt fordon obevakat i mer än några minuter åt gången.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 3
    3. Sätt de tyngsta föremålen nära mitten av ditt fordon. När ett fordonets tyngdpunkt kastas av, ökar sannolikheten för en olycka betydligt. På grund av detta, packa de tyngsta föremålen så nära mitten av fordonet som möjligt. Om du laddar en bagage, tryck de tyngsta föremålen så långt tillbaka i utrymmet som du kan. Om du måste använda din baksäte, placera de tyngsta föremålen på golvet, bakom passagerarsätet.
  • Laddar mycket tunga föremål på baksidan av en bagage kan påverka styrning och bromsning, eftersom det skiftar vikt från de främre däcken. Detta gäller för alla fordon, men i synnerhet SUV är i riskzonen för övergångsolyckor. De måste laddas noggrant så att det övergripande tyngdpunkten är lågt och i mitten.
  • Placera tyngre saker, till exempel stereoutrustning och tv-apparater, nära fordonets centrum. Du kan packa lättare objekt, som kläder, paperback böcker och plastleksaker, i bagageutrymmet.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 4
    4. Ladda gåvorna utan att lämna stora tomma utrymmen mellan dem. Du måste ta hänsyn till den skiftande som kan uppstå under din enhet, vilket kan orsaka betydande skador på dina gåvor. Även om du kör långsamt och säkert under din trek, kan enkla varv och oväntade potholes orsaka skiftning. Packa gåvorna tätt i ditt fordon. Omger dem med tunga föremål, till exempel packade duffelväskor, för att förhindra skiftning. Packa mindre objekt i lådor för att hålla dem säkra.
  • Du kan också kära stora, tjocka filtar mellan presentförpackningar för att förhindra att man skiftar och vänds.
  • Om du är intresserad av någonting mer permanent, överväga att investera i en lastorganiserare, vilket är en speciellt gjord anordning som är avsedd att skydda och säkra last i din bil.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 5
    5. Hyr en U-Haul för stora eller tunga föremål. Om du planerar att resa med ett betydande antal gåvor eller överlägset tunga, överväga att hyra en liten lastvagn från ett rörligt / lagringsföretag som U-Haul. Dessa små, slutna släpvagnar bifogar din bils släpvagn. De är lätta och kan hjälpa dig att förhindra onödigt slitage på din bil.
  • Innan du gör en lång resa med en släpvagn som är fäst vid din bil, se till att du känner dig bekväm att köra med den. Du kanske vill ge dig lite extra restid, eftersom en släpvagn kan kräva att du kör långsammare.
  • Metod 2 av 3:
    Flyger med gåvor
    1. Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 6
    1. Använd resväskor med hårda skal. Oavsett om du lägger gåvor i ditt kontrollerade bagage eller din cart-on, använd resväskor med hårda yttre skal för att skydda objekten inuti. Kontrollerat bagage kastas ofta runt ganska och kommer att komma i kontakt med föremål och hårda ytor, så skalet kan bidra till att förhindra betydande skador. Din carry-on är lite säkrare, men det kommer fortfarande att behöva stuvas bort i en overhead bin under flygningen. Om du stöter på turbulens kan din bär-på skiftas runt.
    • Placera gåvor i mitten av din resväska och omge dem med mjuka föremål, som kläder, för ytterligare skydd.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 7
    2. Pack Valuables i en liten transfart som du kan hålla dig nära dig. Eftersom du måste stuva större bagage i överheadfack, kommer du inte att kunna skydda din med fullständig kontroll. Lägg presenter som är särskilt värdefulla eller bräckliga i en liten väska - vanligtvis hänvisad till av flygbolag som ett personligt föremål. Vanligtvis faller väskor, ryggsäckar, resväskor och bärbara väskor i kategorin "Personlig artikel". De flesta flygbolag gör att du kan ta med ett personligt objekt ombord, förutom din större handel.
  • Om varan är för stort för att passa in i en mindre väska, fortsätt och packa den i en större bärväska, men försök att begrava det djupt inuti. På det sättet skulle alla som böjs på att stjäla från dig i huvudsak måste dumpa hela innehållet i påsen ut för att komma till värdesakerna.
  • Köp resenärens försäkring för dina högkvalitativa föremål.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 8
    3. Packa stora eller mindre värdefulla gåvor i ditt kontrollerade bagage. Detta inkluderar brytbara föremål som inte är särskilt värdefulla. Om gåvan är inte bräcklig, linda tjocka, mjuka kläder runt den för att fungera som en kudde. Begrava sedan det i bagage som du planerar att kolla på flygplatsen. Om gåvan är bräcklig - till exempel, en flaska vin av en keramisk vas - omger det i bubbla wrap först, sedan linda mjuka kläder runt den. Nestle det djupt i ditt bagage, omgivet av ytterligare kläder.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 9
    4. Ta reda på om tullfri befrielse innan du flyger internationellt. När du flyger in i ett annat land måste du passera genom tullen på flygplatsen. Du kommer att bli ombedd om du har något att deklarera - i huvudsak vill de veta om du tar med dig något tillbaka till ditt eget land och / eller om du bär något potentiellt farligt. Beroende på vad objektet är kan du behöva betala en tullavgift om du vill resa med den. Regler varierar beroende på land, men det är typiskt att få en viss tullfria undantag.
  • Till exempel får resenärer få upp till $ 800 värda varor tillbaka till Förenta staterna utan att behöva betala skyldighet.
  • Du måste förklara gåvorna till tullen för att kunna inkludera dem i ditt personliga undantag.
  • Om du köpte gåvor som du vill ta tillbaka till ditt hemland, kommer du att bli ombedd att ge kvitton för dem, så håll de lättillgängliga.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera gåvor för resor
    1. Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 10
    1. Vik gåvorna när du anländer till din destination. Det här är en bra idé om du flyger eller kör, eftersom presentförpackning lätt kan skadas under transporten. Om du flyger, finns det ytterligare skäl att undvika att förpappa presenter innan du reser, är mest betydligt att TSA-tjänstemän är oupptäckta dem under en säkerhetsinspektion. Förpackade gåvor får finnas i ditt bagage, men de kommer att bli föremål för samma granskning och restriktioner som ditt bagage hålls till, inklusive slumpmässiga inspektioner.
    • Om du kan vänta tills du når din destination för att sätta ihop gåvorna, kan det vara den klokaste åtgärden för dig.
    • Du kan skicka inslaget med ditt bagage, eller köpa de nödvändiga förpackningsmaterialet vid din ankomst.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 11
    2. Ta extra försiktighet med breedbles. Oavsett hur du planerar att resa, ta alltid de nödvändiga försiktighetsåtgärderna för att skydda bräckliga och brytbara gåvor. Vik dem i flera lager av bubbla wrap och nestle dem någonstans säker, som inuti en hårdskalväska. Om du kör, kanske du vill skilja de brytbara objekten från de andra gåvorna och sätta dem i baksätet. Om det är brytbart och också ett tungt föremål, lägg presenten i backseat-området, men på golvbrädet.
  • Bild med titeln Ta med gåvor med dig när du reser Steg 12
    3. Överväg att skicka gåvorna till din destination. För att undvika extra avgifter för att flyga dem eller eventuella skador på ditt fordon för att köra dem, titta på att skicka dina gåvor framåt genom en tjänst som FedEx. Du kanske också vill överväga det här alternativet om du helt enkelt vill undvika krångel med att ta bort gåvor runt, speciellt om du behöver transportera mycket av dem och reser ensam. Incheckningen kan få lång och tröttsam, särskilt runt semestern, och frakt kan göra din flygplatsupplevelse mycket mjukare.
  • Kontrollera med ditt flygbolag om sina bagageavgifter innan du fattar ditt beslut - de flesta av dem har en viktgräns och debiterar dig en avgift om du går över det. Om du har tunga gåvor att transportera kan markfarten vara ett bättre alternativ.
  • Om du skickar objekten får du ett spårningsnummer och har möjlighet att köpa flera olika försäkringsnivåer, om du vill.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande