Hur man tar en fluga med dina händer

Flugor är värst. Det verkar som oavsett hur många gånger du swat, de alltid kommer undan! Det finns faktiskt en bra anledning till att fluggen kan se nästan 360 ° runt dem, så det är nästan omöjligt att smyga på dem. Även om du kommer nära, kan de planera sin flyktväg snabbare än du kan blinka. Ge inte upp hopp, men - och sväng inte bara blint. Istället ta ett metodiskt tillvägagångssätt för att slutligen fånga den peskyflygningen för gott.

Steg

Del 1 av 2:
Hitta flugan
  1. Bild med titeln Fånga en fluga med händerna steg 1
1. Lyssna på buzz. Chansen är, om du försöker sväva en fluga, är det för att du hört det surrande tills du inte kunde stå det längre. Använd detta till din fördel när du spårar ditt mål - om du förlorar det, bara stilla och stäng dina ögon. När du hör riktningen kommer surreringen från, är du så mycket närmare att fånga din fiende.
  • Om du behöver, stäng av din TV eller radio, tillsammans med några fans eller apparater som kan drunkna ut ljudet av flugan.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med händerna Steg 2
    2. Kontrollera nära fönster och lampor. Flugor lockas till ljus, så om du inte kan se den genast, försök kontrollera nära den ljusaste ljuskällan i rummet. De tenderar också att bli förvirrad av Windows, så kolla noga på dina fönsterbrädor och längs kanterna på ditt fönsterpaneler.
  • Du kan försöka dra flykten genom att stänga av alla lampor i rummet och sedan slå på en ljuskälla, som en lampa eller en TV-skärm. Var noga med att stänga persiennerna och draperas om det är lätt ut.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med dina händer Steg 3
    3. Sätt ut bete för att flyga om du fortfarande inte kan hitta den. Flyger som riktigt illaluktande mat, men det är okej om du inte vill lägga ut något ruttna bara för att fånga en enda fluga. Istället, försök att lägga ut något som en bit av en hamburgare, lite sällskapsdjur eller ett stänk av läsk i en skål. Dessa saker tenderar att locka flugor, så det borde komma att kolla upp betet så småningom.
  • Flugor är särskilt lockade till Honeydew Melon, så om du har någon till hands, skiva lite upp och lägg den i en skål!
  • Bild med titeln Fånga en fluga med händerna Steg 4
    4. Reagera lugnt när du ser flygningen. Oavsett hur upphetsad du är att äntligen upptäcka din nemesis, rusa inte bara i flugan som svänger så fort du hittar den. Istället vara tålmodig och metodisk. Forskare tror att flugor processinformation ca 7 gånger snabbare än vad vi gör, vilket innebär att allt ser ut som det är i slow-motion till en fluga. Det är därför det är så svårt att bara rusa in och swat en.
  • Flugor är utmärkta på Spotting Motion, men de är inte lika bra på att plocka ut former, så om du rör dig långsamt, är de mindre benägna att se dig som ett hot.
  • Del 2 av 2:
    Göra din strejk
    1. Bild med titeln Fånga en fluga med dina händer Steg 5
    1. Flytta långsamt mot flugan långsamt när det landar. Eftersom flugor snabbt kan flyga utom räckhåll, är det lättast att fånga en när den sitter stilla. Vänta på att flyga på en plan yta, så lätt mot den. När flygningen är i armens räckvidd, rör dig långsamt så det är ungefär 1-2 ft (0.30-0.61 m) bort, pausa och planera ditt nästa drag.
    • Det är en bra idé att låta din hand sväva på plats i ca 10-20 sekunder att avväpna flyget.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med dina händer Steg 6
    2. Sikta något framför flygets väg. Flugor kan snabbt anpassa sin startvinkel, vilket är en stor del av varför det är så svårt att slå dem direkt. Faktum är att de kan planera en flykt i cirka 100 millisekunder som är snabbare än den tid det tar att blinka. Det är lite lättare om du kan förutse vilken riktning som flyget kommer att gå, försök att avlyssna dem.
  • Till exempel, om du närmar dig flygningen från framsidan, vet du att det sannolikt kommer att flyga tillbaka för att komma undan. I det fallet skulle du försöka slå lite bakom var flyget är nu.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med dina händer Steg 7
    3. Försök att krossa flugan mot en hård yta för att döda den. Få din hand så nära flygningen som möjligt, med din handflata. Syfte försiktigt med en liten vinkel (kom ihåg att ta hänsyn till Fly`s Escape-rutt) och sedan slå handen ner på ytan som flugan är på. Det borde platta flugan, bli av med det för gott!
  • Om tanken att smälta en fluga med din nakna hand grossar dig ut, det är förmodligen inte det bästa alternativet för dig.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med dina händer Steg 8
    4. Fånga flugan som det tar av sig att fånga det oskaddat. Smashing en fluga som har buggat dig i timmar är verkligen glädjande, men det är inte för alla. Om du föredrar ett mindre dödligt tillvägagångssätt, placera din cupped hand på ytan som flugan är på. Sedan sopa din hand framåt och stänger den i en näve när du når flugan.
  • Detta kommer att ta lite övning, men det är ett ganska imponerande knep om du kan behärska det!
  • När du gör det här, öppna bara dörren och släpp flygen utanför. Var noga med att inte låta fler flugor när du gör det.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med händerna Steg 9
    5. Klappa händerna för att fånga flygen mitt luft. Om flugan inte kommer att landa, kan du inte fånga det. Håll dina händer upp i luften, ca 1 ft (0.30 m) från varandra. Följ flygens väg, och försök att komma nära var du tror att flugan kommer att bli. När flygningen blir nära dig, rör dig så att dina händer är på vardera sidan av den, sedan klappa för att smutna flugan.
  • Om du inte vill döda flugan, håll händerna cupped när du klappar dem ihop. Detta kommer att fälla flugan i dina händer, och du kan enkelt släppa ut den utomhus.
  • Vissa människor rekommenderar också att du klappar händerna strax ovanför flugan när den vilar på en yta. Flygen kommer att se dina händer som rör sig från sidorna och flyger uppåt, direkt in i dina händer.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med dina händer steg 10
    6. Flytta händerna fram och tillbaka för att hypnotisera flygningen. Närma sig flugan långsamt framifrån, håll sedan händerna ut ca 1 ft (0.30 m) från varandra. Flytta händerna långsamt från sida till sida när du kommer närmare flyget, tills dina händer är på vardera sidan av flugan. Då, snabbt dart in med din dominerande hand att ta flugan.
  • Det är tänkt att rörelsen av dina händer kommer att förvirra flygen om vilken riktning hotet kommer från, så det vet inte vart man ska gå och fly.
  • Bild med titeln Fånga en fluga med dina händer Steg 11
    7. Tvätta händerna och sanera alla ytor Flygen var på. Flugor är verkligen brutto. De matar på ruttande mat och avföring, vilket innebär att de är täckta i otäcka bakterier. De bär mycket av dessa bakterier på sina fötter, så varje steg de tar kan sprida bakterier till ytorna i ditt hem. När som helst du rör en fluga, tvätta händerna noggrant med tvål och vatten. Dessutom, använd en desinfektionsmedel för att sanera någon av ytorna i ditt hem att flugan kan ha berört.
  • Om du inte har tvål och vatten tillgänglig, använd handtvättmedel tills du kan komma till en handfat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande