Hur man rengör ett säkerhetsbälte

Säkerhetsbälten är enheter som är integrerade i säkerheten hos någon i en bil. Din samlar också svett från din hud, kaffespill och matfläckar. Tyvärr är det lätt att glömma säkerhetsbältet när du rengör resten av bilen, vilket gör fläckar, luktar och till och med mögelväxten gemensam plats. För att rengöra ditt säkerhetsbälte, håll säkerhetsbältet ut vid full förlängning, applicera en lätt beläggning av renare, låt bältet lufttorka.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör allmän rengöring
1. Dra ut säkerhetsbältet. Drar kraftigt bältet framåt tills det är styvt och rör sig inte längre. När detta händer kommer hela bältet att vara avstängt och mycket lättare att nå.
  • 2. Placera en klämma nära bältesrullen. Följ bältesremmen uppåt och lokalisera rullen. Det är här majoriteten av bältet lagras när det inte används. Fäst en metallklämma på bältet bredvid rullen. Bältet kommer inte att kunna dra tillbaka till rullen.
  • Metallklämmor finns på hårdvaruaffärer.
  • 3. Spraya bältet med renare. En all-purpose cleaner eller en tygrengörare är säkra att använda på bältet för att ta bort fläckar. Dessa köps från en allmän butik och kommer i sprayflaskor. Allmänt rengöringsmedel är utformade för även känsliga tyger och borde inte ha blekmedel i dem. Spraya längs bältet, vilket skapar ett ljus, till och med beläggning. Glöm inte undersidan.
  • En blandning av lika delar av ett mildt, neutralt pH-rengöringsmedel, såsom gryningsmedel eller en baby tvätt och vatten kan användas som en renare istället.
  • Vinäger och vinägerbaserade rengöringsmedel är användbara för att avlägsna dofter, men ättika är en syra och för mycket av det kan skada bältets integritet över tiden. Använd barnservetter och känsliga tygrengöringsmedel istället.
  • 4. Skrubba bältet. Ta en styvbräckt skrubbborste. Arbeta från bältets övre ände och flytta nedåt. Flytta inte borsten i cirklar eller gå tillbaka upp bältet. Flytta försiktigt för att undvika att bära ut bältets trådar.
  • En andra beläggning av renare kan läggas till djupt färgade bälten.
  • 5. Torka bältet med en mikrofiberhandduk. Omger bältet med handduken och dra handduken nedåt längs bältet. Detta tar bort överskott av fuktighet. Använd endast mikrofiberhanddukar. Dessa handdukar är mildlaste på bältes trådar.
  • Bild med titeln Rengör ett säkerhetsbälte steg 6
    6. Låt bältet torka. Lämna bältet ensam i åtminstone över natten. Om det inte är helt torrt, lämna det längre. Det är viktigt att se till att bältet är torrt innan du klämmer upp det och låt det dra tillbaka så att mögel inte växer på den.
  • Metod 2 av 3:
    Behandla svåra fläckar
    1. Blanda detergent och vatten. Fyll en liten kopp varmt vatten. Lägg till tre koppar av en mild maträtt eller all-purpose cleaner. Använd inte en som har blekmedel eller ättika, eftersom syran kan skada bältet. De flesta fläckar kan hanteras av tvättmedel eller tygrengörare oavsett ursprung. Du har inte många alternativ för städare eftersom de är för hårda för säkerhetsbältet.
  • Bild med titeln Rengör ett säkerhetsbälte steg 8
    2. Doppa en styvborste i blandningen. Doppa borstens borst i skålen för att hämta lite av städaren. Minimera mängden fukt på borsten så mycket som möjligt för att undvika att suga säkerhetsbältet.
  • 3. Skrubba fläcken. Flytta nedåt från toppen av fläcken. Var försiktig så att du inte flyttar borsten i en cirkel eller gå tillbaka upp bältet. Skruva av fläcken försiktigt, lägga till små mängder renare vid behov för att applicera ett ljus, till och med beläggning.
  • Bild med titeln Rengör ett säkerhetsbälte steg 10
    4. Använd en ångmaskin. För verkligen envisa fläckar kan du eller en professionell använda en ångmaskin eller varmvattenutdragare. När du har lagt till en beläggning av tygrengörare eller klädselhampo, kör maskinen över bältet på en låg fuktinställning.
  • Metod 3 av 3:
    Avlägsnande av mögel och lukt
    1. Bild med titeln Rengör ett säkerhetsbälte Steg 11
    1. Dra ut säkerhetsbältet. Återigen, dra försiktigt bältet framåt tills det är helt unspooled. Detta gör det möjligt för dig att identifiera eventuella mögelsporer och nå hela bältet för att ta bort lukt.
  • 2. Placera en klämma nära bältesrullen. Hitta rullen där bältespolarna när de inte används. Placera metallklämman på bältet bredvid rullen. Bältet kommer inte längre att kunna dra tillbaka.
  • Bild med titeln Rengör ett säkerhetsbälte steg 13
    3. Blanda renare i en skål. Häll om en matsked (15 ml) av en icke-blekmedelsåpe i en kopp (240 ml) varmt vatten. Lägg till två matskedar (30 ml) vinäger. Rör blandningen tills tvål.
  • 4. Skrubba bältet. Använd en mjukborste för att försiktigt arbeta i städaren. Doppa den i blandningen och flytta den nedåt från toppen av bältet. Flytta inte borsten i cirklar eller gå tillbaka uppåt. Gör detta för att applicera en liten, jämn beläggning som inte bär ut bältets trådar.
  • 5. Blott säkerhetsbältet med en mikrofiberhandduk. Använd en torr mikrofiberhandduk för att undvika att lägga fukt som kan skada bältets tråds integritet. Kram bältet mellan handduken och rör försiktigt upp och ner för att ta bort överskott av fuktighet.
  • För återkommande formproblem, spray på en form förebyggande, såsom konkroba mögelkontroll eller mögelpansar medan bandet fortfarande är fuktigt. Försök att välja en som inte har blekmedel i ingredienslistan.
  • Bild med titeln Rengör ett säkerhetsbälte steg 16
    6. Lufttorka bältet. Lämna bältet över natten eller tills det är torrt. Det måste vara helt torrt innan du tar bort klämman, annars kommer det våta bältet att ge riklig aveljord för mögel och otäcka lukt i rullen.
  • Tips

    Använd inte blekmedel. Det kommer att försvaga säkerhetsbältet. Det slutar inte heller borttagen mögel från att växa tillbaka.
  • Vanliga luftfräschare kommer inte att ta bort lukt djupt i säkerhetsbältet, men lukt eliminatorer kan fungera utan djup rengöring.
  • Varningar

    Mögelspores kan vara farliga. Tänk på att ha en mask när du behandlar din bil för mögel.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande