Hur man flyger hemma med din hund

Att ta en hund på ett flyg kan vara en svår situation. Det är mycket lättare att ta med en hund på ett inhemskt flyg än på ett internationellt flyg, men det finns fortfarande några viktiga saker som måste göras för att säkerställa en lyckad resa. Genom att göra rätt förskottsberedningar och genom att veta förfarandena för att flyga med hundar, kan du se till att din hund kommer att vara lugn och kommer att vara säker på ett inhemskt flyg.

Steg

Del 1 av 3:
Gör förskottsberedningar
  1. Bild med titeln flyga hemma med din hund Steg 1
1. Lägg till din hund till ditt flyg när du bokar din biljett. När du bokar ditt eget flyg bör du se ett alternativ för att lägga till ett husdjur till din biljett. Cart-on Husdjur är dyrare att betala för än kontrollerade husdjur, men i genomsnitt borde du förvänta dig att betala minst $ 100 för att få din hund med dig på planet.
  • Nästan alla större flygbolag kommer att tillåta husdjur, men samtal i förväg för mindre företag och privata flygningar för sina specifika bestämmelser.
  • Service djur och terapi djur behandlas annorlunda än flygbolaget till flygbolaget - de flesta kommer att acceptera en servicehund i stugan utan kostnad, men var noga med att kontrollera i förväg för att lära dig ditt flygbolags specifika överväganden för service djur. Se till att du tar bevis för att din hund är ett servicedjur bara om det begärs.
  • Bild med titeln flyger hemma med din hund Steg 2
    2. Få ett hälsointyg från din hunds veterinär inom 30 dagar efter flygningen. Din hund måste vara minst 8 veckor gammal och i god hälsa för att kunna flyga på de flesta flygbolag. Se till att hundens vaccinationer är aktuella, specifikt dess rabiesvaccination. Du bör få ett hälsointyg som bekräftar din hunds fitness att resa daterad inom 30 dagar när du planerar att resa flygningen, och inom 60 dagar efter returflygningen för runda resor.
  • Om planet kommer att landa på ett ställe med temperaturer under 45 ° F (7 ° C) eller över 85 ° F (29 ° C) måste du få en veterinärs anteckning som säger att din hund är lämplig för extrema väderförhållanden.
  • Bild med titeln flyga hemma med din hund Steg 3
    3. Välj en stor bärare för att checka in eller en liten bärare för att lagra i stugan. En bärare kan bara tas in i stugan av ett flyg om den passar under stolen framför dig - om det är lika stor som en bärväska, är det bra att ta med i stugan. En stor bärare måste kontrolleras och förvaras med bagage i planet.
  • Det rekommenderas för hundar med andningssvårigheter, som pugs och andra snubfödras, att resa i stugan.
  • Se till att det finns gott om ventilationshål i bäraren så att luften kan cirkulera korrekt.
  • Bild med titeln flyger hemma med din hund Steg 4
    4. Introducera din hund till bäraren många gånger varje dag i en månad före resan. När du har köpt en bärare, lägg din hund inuti den i några minuter varje dag för att få den att vara där inne. När du kommer närmare flygdatumet, behåll det i transportören längre och längre - håll din hund i bäraren över natten 2 eller 3 dagar före flygningen för att få det att vara i kenneln i timmar i taget. Var noga med att ge din hund en behandling när den börjar vänja sig vid bäraren.
  • Överväg att ge din hund sin mat och vatten i bäraren under veckorna som leder upp till flygresan. Detta kommer att få det som används för behållaren och kommer att minska sin ångest under flygningen.
  • Bild med titeln flyga inhemskt med din hund Steg 5
    5. Fäst identifieringskoder till din hunds bärare och skriva "levande djur" på toppen. Skriv din hunds namn, dess ras, ditt namn, ditt telefonnummer och din adress på en tagg och bifoga den till bäraren.Då, antingen med en stor permanent markör eller färdiggjorda klistermärken, skriv "levande djur" på toppen av bäraren, så flygbolaget är medveten om att det inte är tomt.
  • Det är en bra idé att ID chip din hund. På det sättet kan det enkelt identifieras som din hund om det på något sätt undviker sin operatör.
  • Bild med titeln flyger hemma med din hund Steg 6
    6. Ring en dag i förväg för att se till att flygbolaget vet att du kommer att föra en hund. Genom byråkratiska fel kan flygbolag ibland glömma att du kommer att föra din hund med dig på ett flyg. Ring en dag eller två före tiden för att se till att de fortfarande är medvetna om din hunds bokning och dina planer på att kontrollera det eller ta med den i stugan.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för flygningen
    1. Bild med titeln flyga hemma med din hund Steg 7
    1. Mata din hund exakt 4 timmar innan du går på planet. Din hund måste matas före flygningen, men om du matar det för nära början och det kan ha en upprörd mage i luften. Foder din hund inte tidigare än 4 timmar före flygningen, eftersom det gör det möjligt för din hund att smälta sin mat.
    • Om din hund slutar lindra sig före flygningen, var noga med att rengöra det i bäraren - det är inte så trevligt att göra flygplatsens personal att hantera det, och om det slutar inte rengöras, kan det flyga runt bärare i luften.
    • Om din hund är särskilt benägen för magproblem rekommenderas det att mata din hund på morgonen innan du lämnar och undviker att ge din hundmat på flygplatsen helt och hållet.
  • Bild med titeln flyga hemma med din hund Steg 8
    2. Ta din hund en promenad runt flygplatsen för att minska sin stress. Flygresor är väldigt stressigt för hundar - ta det en promenad runt flygplatsen innan du checkar in för att lindra en del av din hunds energi och ångest. Många flygplatser har en hundpark, så kolla i förväg för att se om du kan ta med din hund där. Om flygplatsen inte har en hundpark, ta med din hund en promenad runt parkeringsplatsen, eller ta det länge på morgonen innan du går hem.
  • Gör ditt bästa för att ge din hund en chans att lindra sig precis innan du lägger den i bäraren.
  • Om du är i rush och inte har tid att gå din hund, försök att trösta det så gott som möjligt i bäraren medan du väntar på att ta av, men var försiktig så att du inte överflödar det.
  • Bild med titeln flyga hemma med din hund Steg 9
    3. Lägg valpkuddar eller ett annat absorberande material på botten av bäraren. Din hund kommer sannolikt att behöva lindra sig vid någon tidpunkt under flygningen. Lägg några valpkuddar på botten av bäraren, eller använd ett absorberande material som en gammal filt som du inte har något emot att vara smutsig.
  • Andra goda val för absorberande material inkluderar gamla kläder och gamla filtar som du inte har något emot att bli lite smutsig.
  • Bild med titeln flyga hemma med din hund steg 10
    4. Ge ditt hundvatten som du normalt skulle förrän du kolla in eller börja ombordstigning. Ge ditt hund vatten i en skål upp tills du delar vägar för flygningen. Töm skålen innan du styr så att vatten inte spillas under start. Om din hund kommer att vara i stugan med dig, ge den bara vatten när säkerhetsbältet har stängts av.
  • Tänk på att frysa vatten i ett specialvattendrickare i bäraren så att din hund hydreras i luften om din hund kommer att checkas in med bagage.
  • Bild med titeln flyga inhemskt med din hund Steg 11
    5. Kontrollera din hund på den angivna platsen. Flygbolag kommer att ha olika platser för att checka in ett djur, men i allmänhet kontrolleras husdjur antingen på passagerarterminalen eller vid luftbagage. Om du kommer att ta med din hund i stugan med dig, kolla in den på biljetträknaren vid terminalen.
  • Ring i förväg eller kolla ditt flygbolags hemsida för att ta reda på sina riktlinjer för att checka in en hund. Varje flygbolag har lite olika incheckningsprocedurer för hundar.
  • Del 3 av 3:
    Incheckning med din hund vid landning
    1. Bild med titeln flyga hemma med din hund steg 12
    1. Plocka upp din hund på lastterminalen vid landning om du kollade in den. Du borde kunna hitta ditt husdjur på det vanliga bagageupptagningsplatsen, men kolla i förskott för att se om ditt flygbolag följer ett annat förfarande. Attendenten som plockade upp din hund vid avgångstiden kommer att låta dig veta var du ska hämta din hund.
    • För några flygningar kan det finnas en speciell bagage terminal för djurkompisar. Kontrollera det först, kolla sedan det vanliga bagaget.
    • Om allt annat misslyckas, prata med flygbolagets påståenden eller informationsledare att ta reda på vad som hände med din hund och var att hämta det på.
  • Bild med titeln flyga hemma med din hund Steg 13
    2. Undersök din hund nära för att se om det är något fel med det. När du har landat och plockat upp din hund, kolla det noga för att se om något hände med det i flygning. Hundar kan kastas av plötslig turbulens, kan vara illamående från flygningen, eller i vissa fall kan det ha blivit misshandlade av flygbolagets personal. Om det finns skador på din hund, ta bilder och kontakta flygbolaget och ditt försäkringsbolag direkt.
  • Ta bilder av din hund innan du lämnar flygningen för att visa ditt försäkringsbolag eller flygbolaget som din hund var frisk före avgång och jämför din hunds hälsa före och efter.
  • Ta ner antalet lokala veterinärer på den plats du landar för att snabbt kunna behandla din hund om det var skadat i flygningen.
  • Bild med titeln flyga hemma med din hund steg 14
    3. Ta din hund en promenad och spela med det när du landar. Din hund kommer sannolikt att betonas från att vara i ett sluten utrymme i en hård miljö bort från dig. Ta din hund för en bra promenad och spela med det utanför bäraren tills du är säker på att det är lite mer avslappnad och återhämtat från upplevelsen.
  • Ta med några av sina favoritleksaker att leka med, eftersom det kommer att vara en påminnelse om något som är bekant som hjälper till att ta med din hund till jorden, så att säga.
  • Bild med titeln flyga hemma med din hund steg 15
    4. Byt ut valpkuddarna, mata din hund och fyll i vattnet i bäraren. Innan du lämnar för din destination efter landning, var noga med att byta ut någon smutsig absorberande vaddering, fyll tillbaka din hunds vattenflaska och ge den lite mat att lösa sin mage. Mata inte det för mycket, eftersom det fortfarande kan vara lite oroligt efter flygningen.
  • Tips

    Använd lugnet enligt dina veterinärs instruktioner, om det behövs. Att använda en lugnare rekommenderas inte för de flesta hundar, eftersom tryckförändringarna i flygningen kan undertrycka hundens andning, vilket är förenat med effekten av en lugnande. Använd bara en lugnare på din hund om din veterinär rekommenderar det.
  • Ta en direkt flygning snarare än ett flyg med överföringar och slutar för att minimera den tid din hund spenderar i luften.
  • Anländer inte för tidigt, eftersom de flesta flygbolag inte kommer att låta dig checka in din hund mer än 4 timmar i förväg.
  • Se till att din bärare har gott om ventilation.
  • Håll din hund så lugn som möjligt före flygningen. Välj en lugn promenad istället för att spela hämtning före ombordstigning, till exempel.
  • Ta en bild av din hund om den går förlorad under flygningen, så det blir lättare för flygbolagets personal att identifiera det.
  • Varningar

    Klippa hundens naglar innan du sätter den i bäraren så att den inte fångas på kennelns metallstänger.
  • Lägg inte en koppel eller en munstycke på din hund, eftersom det kan fångas i bäraren.
  • Ta med hundar som är benägna att andas i stugan med dig istället för att kontrollera dem. Detta kommer att låta dig hålla ett öga på din hund under hela flygningen.
  • Flygbolag har rätt att vägra att överföra aggressiva eller våldsamma hundar på planet.
  • Saker du behöver

    • Krage
    • Märke
    • Varje medicinering (om hunden tar något)
    • Flaskvatten
    • Favoritmat / godis
    • Skål
    • Kontaktinformation för veterinärer och akutkliniker på destinationen
    • Favoritleksaker
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande