Hur man firar afroamerikansk historia

Det finns massor av engagerande och intressanta sätt att lära sig om afroamerikansk historia och kultur. För att fira den rika historien om afroamerikansk kultur kan du delta eller organisera händelser under svart historia månad i februari. Du kan också använda media för att lära dig mer om afroamerikanska filmer, musik och mat. Att studera afroamerikansk historia är ett viktigt byggsten för att förstå vad som bildar Amerika idag och omfattar en mängd olika ekonomiska, politiska och sociala förändringar under de senaste 300 åren.

Steg

Metod 1 av 3:
Delta och organisera händelser
  1. Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
1. Delta i African American History Monthations i februari. Dessa fester inkluderar ofta möten, utbildningar, filmer, tv-specialerbjudanden och mer. Gör en Internet-sökning för att hitta evenemang i din region, eller besöka den officiella hemsidan (AfricanAmericanHistoryMonth.gov).
  • Bild med titeln vara vänner med alla Steg 13
    2. Vara kulturellt känslig. Det är viktigt att inse att inte alla afroamerikanska ledare är för att lägga undan en afrikansk amerikansk historia månad. Tänk på om andra etniska grupper har liknande fester och pratar om varför dessa firandet kan ses som ett hinder för sociala framsteg med barn, vänner eller familj.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 12
    3. Planera en läsning av afroamerikanska verk. Bjud in vänner, familj och samhällsmedlemmar till en läsning som har afroamerikanska författare och artister. Be deltagarna att välja en dikt, uppsats, tal eller historia av en afrikansk amerikan literati, civilrättsledare eller konstnär av det förflutna eller framtida. Planera ett datum, tid och plats som alla kan delta.
  • Eventuella läsalternativ inkluderar Langston Hughes, W.E.B. Dubois, Harriet Beecher Stowe, Frederick Douglass, Abraham Lincoln, Maya Angelou, Alice Walker, Phillis Wheatley och Malcolm X.
  • Den äldsta kända delen av afroamerikansk litteratur är "Barer kämpar," av Lucy Terry.
  • Bild med titeln Bli medlem av Delta Sigma Theta Steg 7
    4. Bjud in en talare att ge en föreläsning om afroamerikansk historia. Fråga historiker, civila rättigheter aktivister, eller författare att ge en djupgående titt på en liten känd aspekt av afroamerikansk historia eller kultur. Ordna för dem att prata med din skola, klubb, politisk grupp eller gemenskap.
  • Besök National Association for Advancement of Colored People (Naacp) webbplats för att hitta din lokala enhet och nå ut till medlemmarna för att hitta potentiella högtalare.
  • Prata med medlemmar eller skicka ett e-postmeddelande som du vill vara värd för en föreläsning och letar efter potentiella högtalare. Fråga om de skulle vara intresserade av att ge en föreläsning eller prata.
  • Uppmuntra en diskussion om ämnet efter föreläsningen. Detta kommer att leda till kritiskt tänkande om afroamerikansk historia.
  • Bild med titeln Lär dig om African American History Steg 7
    5. Göra en presentation om en civilrättsledare i ditt område eller stat. Forskning en specifik ledare och lär dig hur de påverkat ditt samhälle tidigare. Fråga vänner och grannar för att se din presentation, eller erbjuda att prata på en skola eller klubb. Att sätta ihop en presentation som förklarar din statens roll i afroamerikansk historia kan göra en inverkan på lokalsamhället.
  • Till exempel, fokusera din presentation på Delaware Naacp President Richard Smith. Inkludera information om hur han ägnas åt att ge en röst till marginaliserade människor och prioriterar ansvaret för brottsbekämpande och statliga tjänstemän för sina handlingar i det afroamerikanska samhället.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 10
    6. Ordna en potluck av afroamerikansk mat. Forskning afrikanska influenser i modern amerikansk mat och hitta traditionella afrikanska recept. Bjuda in vänner, familj och grannar, och be alla att förklara den historiska resan som varje maträtt tog.
  • Till exempel ris, okra, rovor, etc. traditionellt användes i västrafrikanska köket, medan majsmjöl, grisar, gröna, och några kryddor var från Amerika och införlivades tidigt i slav och södra plantage kök.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    7. Planera en afroamerikansk match natt. Bjud in vänner och familj över att spela spel som har sina rötter i afrikanska traditioner. Du kan spela kalaha (ofta kallad Mancala), Ampe, Kudoda eller andra spel. Gör en Internet-sökning för att ta reda på hur du spelar och vad du behöver innan du planerar händelsen.
  • Metod 2 av 3:
    Använda multimedia för att fira
    1. Bildbeteckningen blir en plusstorlek modell Steg 4
    1. Ladda ner videor eller fotografier av viktiga stunder. Titta på fotografier eller videor av viktiga ögonblick i afroamerikansk historia kan ge viktiga ögonblick till livet och hjälpa dig att förstå det sociala klimatet under dessa tider.
    • För tidigare händelser, som den transatlantiska slavhandeln, amerikanska plantager och Jim Crow-lagar, kan du hitta illustrationer och videoklipp från History Channel-webbplatsen och National Museum of African American History and Culture Website.
    • För saker som har hänt mer nyligen kan du beställa videor av dr. Martin Luther King`s Tales, Civil Rights Protests, och mer.
  • Bild med titeln Lär dig om African American History Steg 5
    2. Titta på afroamerikaner i film. Du kan hyra filmer som inkluderar kända skådespelare som Bert Williams, Lena Horde, Hattie McDaniel, Dorothy Dandridge och Sidney Poitier. Du kan också inkludera moderna filmer av spike Lee eller moderna kritiska framgångar med att starring skådespelare som Halle Berry, Denzel Washington, Will Smith, och Morgan Freeman.
  • Var uppmärksam på mångfalden av roller som spelas av afroamerikaner och avgöra om deras skildringar är korrekta eller stereotypa.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 2
    3. Lyssna på afroamerikansk musik från 1800-talet till dagens dag. Börja med sånger av slaveri, sung under långa dagar Arbetsplantager. Flytta mot uppkomsten av jazz, rytm och blues och hiphop. Lyssna på ragtime, evangelium och klassisk musik av afroamerikaner.
  • Du kanske vill jämföra och kontrastmusik som består, skrivet och sjungit av afrikanska amerikanska artister med musik av andra etniska grupper.
  • Uppmuntra människor att sjunga till musiken. Bjud in lokala jazzband för att utföra kända bitar från afroamerikans långa lista över bidrag till modern musik.
  • Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 7
    4. Dela vad du har lärt dig på sociala medier. Använd sociala medier som en plattform för att sprida kunskap och acceptans av afroamerikansk historia och kultur. Du kan Tweet ett afrikanskt recept, dela en berömd Blues-sång, eller skicka ditt favoritklipp från en film med afroamerikaner.
  • Metod 3 av 3:
    Studerar stora influenser och politiska händelser
    1. Bild med titeln Gör forskning Steg 10
    1. Studera de ekonomiska faktorerna som ledde till slaveri. Gör en Internet-sökning eller besök historia.com att lära sig om slaveriets historia i Nordamerika samt Storbritannien, Portugal, Spanien och kolonier i västindien och Afrika. Fastställa stigning, höjd och fall av triangeln och de faktorer som ledde Afrika att väljas som ett huvuddepot för slavhandeln.
  • Bild med titeln Gör forskning Steg 15
    2. Forskningsutbildning och segregering i afroamerikansk historia. Studera den bruna vs. Utbildningsstyrelsen som slutade Segregation i Amerikas skolor genom att söka efter det på webben. Titta på vilka utmaningar där och fortfarande är i att ta bort segregering i skolor. Du kan titta på filmen 1991 Separat men lika För att lära dig mer om det pivotala rättsfallet.
  • Bild med titeln Stopp Cyber ​​Bullying Steg 1
    3. Ta reda på om politiska frågor och lagar i afroamerikansk historia. Besök NAACP-webbplatsen eller gör en Internet-sökning för att lära dig mer om politik och lagar som omger afroamerikansk historia. Din forskning kan inkludera inbördeskriget, Jim Crow-lagar, Plessy vs. Ferguson, Högsta domstolens dred Scott-fall, Civil Rights Bill, och Emancipation Proclamation.
  • Också, inkludera insatserna av NAACP under de 20 och 21: e århundradena.
  • Bild med titeln Gör det mesta av din sommarlov (för tonåringar) Steg 8
    4. Lär dig om civil oro. Civil orolighet har varit ett problem från tiden för tunnelbanan, till 1900-talets civilrättsliga protester och dagens problem över polisbrutalitet. Att bara söka "civila oro i afrikanska amerikanska samhällen" kommer att återvända många resultat för att komma igång.
  • Det finns en rik historia av protest som innehåller sit-down protester i södra, icke-våldsamma protester, upplopp, arv av rosa parker, den miljon mannen mars och dagens ansträngningar av Naacp.
  • Tips

    Afroamerikansk historia är rik ämne. Denna lista över ämnen är inte definitiv. Var kreativ med din forskning och fester.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande