Hur man blir quickbooks certifierad

QuickBooks är en av de många typerna av bokföringsprogram som vanligtvis används av individer och småföretag. Intuit, tillverkaren av QuickBooks, erbjuder ett program (heter ProAdvisor) genom vilket företaget kommer att intyga att du är behörig med sin programvara. Övriga intuit-auktoriserade QuickBooks-certifieringar är också tillgängliga, till exempel genom National Association of Certified Public Bookkeepers (NACPB). Medan du kan använda dessa certifieringar för att kontakta kunder som du är bekant med och kompetent med QuickBooks, bör du notera att processen inte motsvarar en formell redovisningsutbildning, och det står inte som ackrediterad certifiering som bokhållare eller revisor. Genom att veta vad processen verkligen är anger och vad du kan förvänta dig av det kan du bli QuickBooks certifierade.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelser för certifieringsexamen
  1. Bild med titeln Bli QuickBooks Certified Steg 1
1. Fråga dig själv om du behöver certifieringen. Medan vissa individer kan dra nytta av en QuickBooks-certifiering, kan andra finna det onödigt. Medan du inte kan hävda att "certifieras" med QuickBooks utan certifieringsprocessen, hindrar du inte från annat att bli skicklig i eller till och med mastering-programvaran. Certifieringen gäller också för QuickBooks. Eftersom användargränssnittet för annan bokföringsprogram kan vara helt annorlunda, hjälper en QuickBooks-certifiering dig med kunder eller arbetsgivare som förväntar dig att använda annan bokföringsprogramvara.
  • Observera att eftersom certifieringsprocessen primärt tillåter dig att marknadsföra din erfarenhet med QuickBooks till andra, är det i stort sett onödigt om du bara använder programvaran för din personliga ekonomi eller dina småföretag. Medan du alltid ska lära dig hur du använder din valda bokföringsprogramvara, behöver du inte en personlig certifiering att göra det.
  • Eftersom QuickBooks bara är en form av bokföringsprogramvara, och det hanterar i stor utsträckning den nödvändiga matte för dig, förvirra inte en QuickBooks-certifiering med en ackrediterad utbildning i redovisning. Certifieringen gör dig inte en certifierad bokhållare eller revisor.
  • Bild med titeln Bli QuickBooks Certified Steg 2
    2. Få erfarenhet av att arbeta med QuickBooks. Intuit rekommenderar att du har minst två års erfarenhet med QuickBooks för uppgifter relaterade till löne- och fakturering, samt budgetering och kostnadsrapporter. Det finns emellertid inga formella behörighetskrav som är relaterade till certifieringsprocessen, så du kan ta certifieringsexamen så snart du känner att du har de nödvändiga färdigheterna.
  • Tänk på att få QuickBooks-certifierade krävs inte för bokförare, företagsägare, eller någon annan som är skicklig med programvaran. Att bli QuickBooks-certifierade innebär att du kan använda en officiell QuickBooks-certifiering och logotyp på ditt CV och affärsdokument, som främst är ett marknadsföringsverktyg för att locka kunder eller arbetsgivare som specifikt vill ha dig snabbböcker.
  • Bild med titeln Bli QuickBooks Certified Steg 3
    3. Lär dig vad du kan förvänta dig av tentamen. Du kan förvänta dig att bli testad på en mängd olika färdigheter relaterade till QuickBooks-användningen. Dessa inkluderar:
  • Ställa in programvaran
  • Arbeta med listor
  • Arbeta med olika bankkonton
  • Använda andra QuickBooks-konton
  • Ange data för försäljning och fakturor
  • Ta emot betalningar och göra inlåning med programvaran
  • Ange och betala räkningar
  • Analysera finansiella data i QuickBooks
  • Bild med titeln Bli QuickBooks Certified Steg 4
    4. Forskning Vilken typ av certifiering passar dina behov. Intuit erbjuder en mängd olika versioner av QuickBooks baserat på individens eller företagets behov. På samma sätt erbjuder de olika nivåer av certifiering, testar olika nivåer av mjukvarans funktionalitet. Återigen, eftersom certifieringen är främst ett marknadsföringsverktyg för att rikta din klientdemografiska, bör du bara överväga certifiering på den nivå som är vettig för din användning. Du kan ansöka om certifieringar som:
  • ProAdvisor utan certifiering: Denna nivå ger QuickBooks träningsmaterial utan en faktisk certifiering. Du kommer att lära dig grundläggande Quickbooks färdigheter som liknar dem i icke-intuit träningsmetoder för programvaran.
  • Pro-certifiering i QuickBooks Pro / Premier: Du måste ta ett förenklat certifieringstest som fokuserar på olika aspekter av att använda QuickBooks Pro och Premier.
  • ProAdvisor med certifiering i Intuit QuickBooks Enterprise Solutions: Detta är ett något mer komplext certifieringstest. Du kommer att fokusera på Intuit QuickBooks Enterprise Solutions-produkten.
  • Pro-certifiering i QuickBooks Point of Sale: Detta är ett ganska komplext certifieringstest. Du kommer att fokusera på QuickBooks Point of Sale Products.
  • Avancerade certifierade ProAdvisor: Du kommer att ta en extremt komplex certifieringsexamen. Du kommer också att testas på produktens avancerade funktionalitet, felsökning av fel, integrering av tredje parts applikationer, detaljerade jobbkostnader och flera andra avancerade områden.
  • Bild med titeln Bli QuickBooks Certified Step 5
    5. Bestäm om en kurs är rätt för dig. Om du ännu inte är säker på din nivå av QuickBooks-kompetensen för att klara din valda certifieringsexamen, kan du alltid ta quickbooks träningsklasser. Du kan hitta ett brett utbud av dessa klasser både personligen och online för att passa ditt schema. Vissa alternativ inkluderar:
  • Officiell online eller personlig träning genom Intuit Academy. Även om du bör notera att ta klasserna genom Intuit gör inte nödvändigtvis dig mer kvalificerad för certifieringsexamen.
  • Genom en auktoriserad redovisningsorganisation. NACPB erbjuder en utbildning som kulminerar i certifieringsexamen för $ 499.
  • Genom en ackrediterad bokföringsklass. Du kan också ta klasser på QuickBooks-grunderna genom en mängd ackrediterade högskolor eller andra utbildningsinstitutioner. Speciellt om du har bestämt dig för att du vill lära dig QuickBooks utan att vara oroad över certifieringsprocessen, kan du fortfarande lära dig nödvändiga färdigheter med programvaran för dina behov med den här metoden.
  • Bild med titeln Bli QuickBooks Certified Steg 6
    6. Köp en examenstudiehandledning. En studiehandledning är ett annat alternativ när det gäller att förbereda dig för din certifiering. Eftersom certifieringsexamen är ett öppet brev, kan du också använda en studiehandledning som referens senare under din faktiska certifieringsexamen.
  • Du kan också få tillgång till en online-studiehandledning här: http: // certifort.com / portal / Common / DocumentLibrary / QuickBooks_CUser_study_Guide.pdf.
  • Det finns online-tutorials tillgängliga på den officiella QuickBooks-webbplatsen som du kan komma åt gratis. Dessa handledning kan gå igenom vissa processer eller sektioner i QuickBooks.
  • Del 2 av 2:
    Tar certifieringsexamen
    1. Bilden med titeln Bli QuickBooks Certified Steg 7
    1. Fyll i flera övningsprov. Det finns flera gratis praxis tentor tillgängliga online via Intuit och andra träningsprogram. Medan de inte är skyldiga att ta den faktiska certifieringen kan du testa din beredskap genom att ta minst två övningar. Tiden dem i två timmar (den tid som ges för den officiella tentamen). Den officiella tentamen är öppen bok, så var god att använda din studiehandledning under dina övningsprov.
  • Bild med titeln Bli QuickBooks Certified Steg 8
    2. Registrera dig för att ta provet. QuickBooks-examen övervakas av National Association of Certified Public Bokareps (NACPB). Du kan ta provet online via revisorsutbildning och testcenter (Attc).
  • När du är redo att ta provet, gå till ATTC: s schema en testwebbsida och schemalägga ett datum och tid du vill ta provet. Attc kommer då att maila dig information om ditt schema datum och tid för tentamen.
  • Observera att samtidigt som erbjuds genom en officiell bokföringsförening demonstrerar testet bara din färdighet med QuickBooks, och det intygar inte på något sätt som bokhållare eller en revisor.
  • Noterar också att avgiften för tentamen är $ 150 om du inte är medlem i NACPB. NACPB-medlemmar betalar $ 100 för att ta provet.
  • Om du misslyckas med tentamen kan du betala en re-examensavgift ($ 75 för icke-NACPB-medlemmar, $ 50 för NACPB-medlemmar) och återta provet.
  • Bild med titeln Bli QuickBooks certifierat Steg 9
    3. Ta examen. Examinationen består av 50 multipelvalsfrågor och simuleringar. För att klara provet måste du göra minst 75%, eller 37 ut 50 frågor korrekta. Examinationen är dock öppen bok och du får två timmar för att slutföra provet. När du skickar provet får du ett officiellt certifikat och certifieringslogo som du kan använda för att marknadsföra dig själv till kunder och potentiella arbetsgivare som använder QuickBooks.
  • Om du misslyckas med provet får du en diskonterad omprövningsavgift om du väljer att ta det igen genom NACPB. Den diskonterade kursen är $ 50 för medlemmar och $ 75 för nonmembers.
  • Håll aktuell certifiering genom att gå igenom certifieringsprocessen flera gånger under hela din karriär. Programvaran ändras över tiden, och din certifiering kommer bara att intyga dig för en version av QuickBooks. Överväga om certifiering varje år eller flera år för att hålla din QuickBooks certifieringsström.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande