Hur man lägger till certifieringar till ett cv

Certifieringar av olika slag kan göra ett attraktivt tillägg till alla CV. Om du verkligen vill göra ett intryck är det dock viktigt att veta hur man formaterar dem på ett sätt som belyser dem som relevanta exempel på specialiserad kunskap och erfarenhet. Det är en bra idé att bara inkludera certifieringar som har något att göra direkt med den position du ansöker om. När du har bestämt vilka certifieringar som passar räkningen, lista dem i sin egen sektion längst ned eller sidofältet i ditt CV, kondenserar alla viktiga detaljer i 1-2 kula-spetsiga linjer för maximal läsbarhet.

Steg

Metod 1 av 2:
Formatera dina certifieringar på ditt CV
  1. Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 1
1. Ge dina certifieringar sin egen del av ditt CV. I stället för att försöka skrämma dina certifieringar med ditt arbete eller utbildningshistoria, tack på en helt ny sektion med titeln "certifieringar" där du kan lista dem separat. På det sättet är de alla ordentligt organiserade på ett ställe, så din arbetsgivare behöver inte jakt på dem eller tvingas välja dem ur en jumble av andra kvalifikationer.
  • Situera din certifieringsavsnitt nära botten av ditt CV efter dina viktiga viktiga sektioner. Alternativt kan du placera den på egen hand i en sidofält.

Dricks: Det enda undantaget från denna riktlinje är om certifieringen är avgörande för ditt jobb, till exempel en vård- eller CPA-licens, i vilket fall du ska visa den bredvid ditt namn i din rubrik eller i vilken huvudsektion som den passar bäst.

  • Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 2
    2. Ange dina certifieringar i omvänd kronologisk ordning. Gå av din nya sektion med den certifiering du tilldelades senast, och sedan arbeta dig ner till din mest daterade distinktion. Framtida arbetsgivare kommer att vilja se dina mest aktuella referenser först.
  • Det här är samma ordning där din arbetshistoria och utbildning kommer att visas på ditt CV. När du är i tvivel, gå från nyast till äldsta.
  • Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 3
    3. Ge alla relevanta uppgifter om certifieringen i 1-2 Bullet-spetsiga linjer. Skriv ut den fullständiga titeln på certifieringen, följt av namnet på den certifierande myndigheten, det datum det tilldelades, och slutligen platsen, om tillämpligt. Separera varje objekt med ett kommatecken och se till att all information du inkluderar kan passa på inte mer än ett par linjer.
  • Varje rad i din certifieringssektion ska se ut så här: • Professionellt sekreterarcertifikat, Association of Administrative Professionals, 2014, Chicago, IL
  • Förkorkor inte titeln på din certifiering (som att använda "PMP" i stället för "Project Management Professional") om du inte redan har stavat ut det i sin helhet. Därefter är det okej att använda den förkortade formen.
  • Platsbeteckningen är verkligen bara viktig för statliga certifieringar, såsom omvårdnads- och undervisningslicenser.
  • Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 4
    4. Nämna mindre viktiga certifieringar i ditt brev. Om du har rackat upp några certifieringar under åren som är icke-vitala eller bara löst relaterade till din position, överväga att notera dem i beskrivningen av dig själv som du skriver för att följa med ditt CV. Detta gör det möjligt för dig att ge ytterligare exempel på de steg du har tagit för att fördjupa din karriär utan att vara som om du är desperat att fylla upp utrymme.
  • Om du en gång tog en kurs på webbaserade PR eller Corporate Stress Management Techniques, kan du referera till erfarenheten när du går över detaljerna i din akademiska eller professionell resa.
  • Metod 2 av 2:
    Inklusive rätt certifieringar
    1. Bild med titeln Lägg till certifieringar på ett CV steg 5
    1. Lista certifieringar som är relevanta för din yrkeserfarenhet. Som en allmän regel är det bäst att sätta en viss certifiering på ditt CV om och bara om det har en del anslutning till det jobb du ansöker om. Ett charterat finansiellt konsultcertifikat är till exempel mer benägna att imponera på att anställa samordnaren för ett finansieringsföretag då en helgdykning eller långdistansreiki-mastercertifiering.
    • Eventuella certifieringar du nämner som inte har någon relation till din nuvarande karriärväg kommer bara att ta upp värdefullt utrymme som du kan använda för att visa upp mer viktiga prestationer.
    • Det betyder inte att de diverse certifieringarna du har samlat genom åren är värdelösa. Det betyder bara att du blir bättre med att spara dem för ett uppdaterat CV för ett jobb i ett relaterat fält.

    Dricks: En längre certifieringslista är inte alltid bättre. När det gäller referenser söker de flesta arbetsgivare kvalitet, inte kvantitet.

  • Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 6
    2. Se till att de certifieringar du inkluderar är officiellt erkända. Inte alla certifieringar görs lika. Officiella certifieringar utfärdas alltid och godkänns av en ackrediterad organisation, såsom en professionell förening eller akademisk institution. Eftersom någon kan lämna ut en inofficiell certifiering är de inte värda mycket från en professionell synvinkel.
  • Innan du går ut för en viss certifiering, kontrollera om den organisation som beviljar den bär en säl av ackreditering från ett högre certifierande organ. Denna information kommer ofta att visas högt och stolt på organisationens hemsida eller intern litteratur.
  • På samma sätt kan speciella kurser hjälpa till att runda ut ett detaljerat CV, förutsatt att de genomfördes av en ackrediterad institution och resulterade i en officiell certifiering.
  • Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 7
    3. Känn dig fri att sätta akademiska certifikat i din certifieringsavdelning. Om du råkar ha ett pre-examensbevis i ett ämne som är relaterat till ditt valda fält, är ditt CV ett bra ställe att flaunt det. Tjäna ett akademiskt certifikat visar att du har genomfört en viss mängd högskoleutbildning och testning, vilket är exakt vilka certifieringar som är avsedda att göra.
  • Kom ihåg att reservera utbildningsavsnittet i ditt CV för mer exemplifierande akademiska prestationer som grundutbildning och forskarutbildning.
  • Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 8
    4. Titta på de typer av certifieringar som är mest attraktiva för arbetsgivare. Även om du har en slängd av officiella certifieringar kan vissa vara mer lockande till din framtida chef än andra. Certifieringar utfärdade av anmärkningsvärda nationella myndigheter som OSHA, FEMA, och det amerikanska Röda Korset tenderar att dra den mest positiva uppmärksamheten från anställningsdirektörer. Om du har tid, pengar och motivation, biffar upp ditt CV med ett par högprofilerade certifieringar kan det potentiellt öka din karriär.
  • Varje bransch har sina egna eftertraktade certifieringar. Gör lite forskning för att ta reda på vilka referenser som är mest ansedda på ditt fält.
  • Exempel på några kända, respektabla certifieringar som kan hjälpa dig att skala Corporate Ladder inkluderar Project Management Professional (PMP), certifierad revisor (CPA), Cisco Certified Network Professional (CCNP), Certified Scrum Master (CSM), engelska som Ett andra språk (ESL), servsäker mathantering och kommersiell körkort (CDL).
  • Bild med titeln Lägg till certifieringar till ett CV steg 8
    5. Undvik att lägga till online-kurser om de inte resulterade i en officiell certifiering. Online kurser är ett stort grått område i CV-skrivning. Ett bra sätt att avgöra om du vill lista en given kurs är att överväga vad som väntar på dig i slutet. Om det är ett allmänt erkänt certifikat eller licens från en ackrediterad organisation, fortsätt och inkludera den. Om det är något slags inofficiellt certifikat eller helt enkelt en bättre förståelse för ett nischfält, är det förmodligen inte värd att inkludera.
  • Termen "Online Course" kan i princip betyda någonting - det finns online kurser i hypnos, djur telepati, virtuell terraformning och webbaserad pickup artistry. Det är självklart att ingen av dessa ämnen gör för bra CV-material.
  • Tips

    Sök efter certifieringar som du tycker kan öka din karriär eller ge dig en kant över kandidater med färre referenser.
  • Svett inte om du inte har någon certifiering som är värt att lägga till i ditt CV. Medan de kan förbättra dina utsikter är de inte lika avgörande som en solid utbildning, riklig arbetslivserfarenhet och goda referenser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande