Hur man filar gratis med turbotax

Enligt ett avtal med IRS, TurboTax och andra skatteprogramvaror erbjuder ett gratis filprogram som låter dig använda sin programvara för att lämna in dina federala skatter gratis. Det fria filprogrammet kan dock vara svårt för dig att hitta på egen hand. Om du skickar dina skatter på den vanliga TurboTax-sidan kan du sluta bli ansvarig för att använda tjänsten. Se till att du kvalificerar dig, gå direkt till webbplatsen för TurboTax Free File-programmet. På det sättet kan du vara säker på att du inte kommer att debiteras av TurboTax för att lämna in dina federala skatter.

Steg

Metod 1 av 2:
Kvalificerar sig till fri filStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 1
1. Bestäm vilken typ av avkastningsformulär du behöver för att fila. TurboTax Free File-programmet stöder de flesta avkastningsformulär. Du kan dock bara använda programmet för individuella skatter, inte affärs- eller företagsskatter.
  • Om du är egenföretagare kan du fortfarande använda programmet om du inte har organiserat ditt företag som en LLC eller Corporation.
  • Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 2
    2. Kontrollera din justerade bruttoinkomst (AGI). TurboTax Free File-programmet är tillgängligt för skattebetalare som har en justerad bruttoinkomst på 34 000 dollar eller mindre, oavsett din ålder. Om din inkomst inte har ökat väsentligt sedan förra året kan du kontrollera AGI på förra årets avkastning.
  • Om du inte lämnade skatter förra året, eller inte kan komma åt förra årets återkomst, kan du göra en grov beräkning av din AGI. Ta reda på din totala inkomst för året, vanligtvis tillgängligt på din W2 eller din sista lönstub för året. Subtrahera eventuella alimoniska betalningar och bidrag till pensionskonton för att få din AGI.
  • Om du är egenföretagare kan du också dra av hälften av de egenföretagande skatterna du betalat under årets gång.
  • Dricks: Om du är aktiv Duty-militär kan du använda TurboTax Free File-programmet om du har en familjeinkomst på upp till $ 66.000 för året.

  • Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 3
    3. Ta reda på om du kvalificerar dig för den intjänade inkomstskattekrediten (EITC). Även om du inte uppfyller inkomstkraven kan du fortfarande kunna använda TurboTax Free File-programmet om du är berättigad att ta emot EITC.
  • Du kan använda IRS: s EITC-assistent på https: // IRS.GOV / Credits-DESSIONS / Personer / Earned-Income-skatt-Kredit / Använd-EITC-assistent För att ta reda på om du kvalificerar dig för denna skattekredit. Om du har krediten förra året fortsätter du sannolikt att det är så länge som det inte har varit några betydande förändringar i din inkomst eller hushållsstorlek.
  • Dricks: Du kan också använda verktyget som erbjuds av TurboTax på https: // TurboTax.intuit.com / taxfreedom / Att räkna ut om du kvalificerar dig för att lämna in dina federala skatter gratis med hjälp av TurboTax Free File-programmet.

    Metod 2 av 2:
    Använda det fria filprogrammetStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 4
    1. Samla dokumenten du måste lämna in dina skatter. Innan du är redo att göra dina skatter, fortsätt och få alla de dokument du har som är relaterade till din inkomst, betalningar och eventuella avdrag som du kanske kan ta. Håll de dokumenten praktiska så att du kan ge informationen till TurboTax när du frågas. Vissa dokument du behöver inkluderar:
    • En kopia av förra årets avkastning
    • W2S som visar dina årliga löner
    • 1099s som visar egenföretagande intäkter, utdelningsinkomst eller ränteintäkter
    • A 1095a Om du har din sjukförsäkring på regeringens marknadsplats
    • Alla kvitton för avdragsgilla kostnader relaterade till ditt småföretag eller egenföretagande
  • Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 5
    2. Navigera direkt till TurboTax Free File Program-webbplatsen. Om du bara söker online för Turbootax kommer du sannolikt att hamna på den ordinarie sidan, vilket innebär att du kan sluta betala för att lämna in dina skatter. I stället gå direkt till https: // TurboTax.intuit.com / taxfreedom /.
  • Det finns också en länk till TurboTax Free File-programmet på IRS-webbplatsen på https: // apps.IRS.gov / app / freefile /.
  • Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 6
    3. Skapa ett Intuit-konto eller logga in på ett befintligt konto. Om du har använt TurboTax tidigare kan du använda samma konto för det fria filprogrammet. Du behöver inte skapa ett separat konto. Om du aldrig har använt TurboTax innan, ange en giltig e-postadress och komma med ett användarnamn och Lösenord För ditt konto.
  • Logga in på ditt e-postkonto så att du snabbt kan verifiera din e-postadress. Du kommer inte att kunna starta din avkastning tills du har verifierat ditt e-postmeddelande.
  • Dricks: Även om du aldrig har använt TurboTax tidigare, kan du fortfarande ha ett befintligt konto om du har använt en annan intuitprodukt, som Quicken eller QuickBooks.

  • Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 7
    4. Besvara frågor för att slutföra dina skatteformulär. TurboTax-webbplatsen kommer att ställa dig en rad frågor om ditt arbete och inkomst under det gångna året. De svar du tillhandahåller kommer att användas för att fylla i dina avkastningar för dig.
  • Om du har använt någon utgåva av TurboTax tidigare, fylls mycket av din information automatiskt in av webbplatsen. Dubbelkontrollera den här informationen och se till att den är korrekt, speciellt om du har flyttat eller ändrat jobb.
  • Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 8
    5. Välj hur du vill få din återbetalning. Om du har överbetalt dina skatter under året har du rätt till återbetalning av det belopp du överbetald. Medan du kan välja att få IRS-maila dig en check, kan du också få återbetalningen direkt deponerad i ditt kontroll- eller sparkonto.
  • Om du väljer direkt insättning måste du tillhandahålla rutningsnummer och kontonummer för ditt bankkonto.
  • Dricks: Även om du kan lämna in din återkomst gratis, kan TurboTax debitera en avgift för att behandla direktavgiften för din återbetalning. Detta belopp skulle tas ut ur din totala återbetalning.

  • Bild med titeln Fil gratis med TurboTax Steg 9
    6. Slutför din statlig retur om det behövs. Om ditt tillstånd har inkomstskatter kan du använda TurboTax för att fila din tillståndsresa gratis. Om du kvalificerade dig för att fila din federala avkastning gratis, kvalificerar du automatiskt till att lämna in din statuslöpning gratis.
  • Mycket av informationen om din statliga retur kommer att befolkas automatiskt av TurboTax baserat på den information du angav för din federala avkastning.
  • Om du är berättigad till återbetalning på dina statliga skatter, kommer det att behandlas med samma metod du valde för din federala återbetalning.
  • Tips

    Om du har gjort under $ 34.000 och betalas för att använda TurboTax, kan du kanske få återbetalning. Kontakta företaget på 888-777-3066 och be om dina pengar tillbaka. Du kan helt enkelt ange att du debiterades för fel utgåva av TurboTax när du var berättigad till den fria filutgåvan.
  • Om du inte kvalificerar dig för att använda TurboTaxs program kan du kvalificera dig under ett annat gratis filprogram. Skatteprogramföretag har fastställt olika kvalifikationer. Gå till https: // apps.IRS.gov / app / freefile / Att jämföra kraven för varje gratis filprogram.
  • Om din inkomst är över tröskeln att använda ett filprogram för skatteprogram, kan du fortfarande lämna in din federala avkastning gratis med hjälp av IRSs fyllbara former tillgängliga på https: // IRS.GOV / Filing / Free-File-Do-Your-Federal-Taxes-Free. Men du måste kunna göra dina skatter själv för att använda dessa former. De gör automatiskt matteberäkningar, men bortom det ger formerna endast grundläggande vägledning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande