Hur man gör det bra i fysik

För vissa lyckliga individer, är det bra på fysiken naturligt. För resten av oss kräver dock en bra betyg i fysiken en betydande mängd hårt arbete. Lyckligtvis, genom att lära sig viktiga grundliga färdigheter och öva ofta, kan nästan alla behärska sitt fysikmaterial. Men ännu viktigare än att få en bra betyg är det faktum att en bättre förståelse av fysik kan kasta ljus på några av de till synes mystiska krafterna som styr hur världen arbetar.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå grundläggande fysikkoncept
  1. Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 1
1. Memorera grundläggande konstanter. I fysik tilldelas vissa krafter, som den accelererande kraften av tyngdkraften på jorden, matematiska konstanter. Det här är helt enkelt ett fint sätt att säga att dessa krafter vanligtvis representeras som samma nummer oavsett var eller hur de används. Det är en smart idé att memorera de vanligaste konstanterna (och deras enheter) - ofta kommer de inte att ges på test. Nedan är några av de oftast använda konstanterna i fysik:
  • Gravity (på jorden): 9.81 meter / sekund
  • Hastighet av ljus: 3 × 10 meter / sekund
  • Molar gas konstant: 8.32 Joules / (mol × Kelvin)
  • Avogadros nummer: 6.02 × 10 per mol
  • Plancks konstant: 6.63 × 10 Joules × sekunder
  • Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 2
    2. Memorera grundläggande ekvationer. I fysik beskrivs relationerna mellan de många olika krafterna i universum med ekvationer. Några av dessa ekvationer är mycket enkla, medan vissa är enormt komplexa. Att ha de enklaste ekvationerna memoreras och vet hur man använder dem är kritisk när du tar itu med både enkla och komplexa problem. Även svåra och förvirrande problem löses ofta genom att använda flera enkla ekvationer eller modifiera dessa enkla ekvationer så att de passar nya situationer. Dessa grundläggande ekvationer är den enklaste delen av fysiken att lära sig, och om du känner dem väl, är oddsen att du åtminstone kommer att känna till någon del av alla komplexa problem du står inför. Bara några av de viktigaste ekvationerna är:
  • Velocity = Ändra läge / Ändra i tid (V = DX / DT)
  • Acceleration = Förändring i hastighet / förändring i tid (A = DV / DT)
  • Aktuell hastighet = initial hastighet + (acceleration × tid) (v = v0+en × t)
  • Kraft = massa × acceleration (f = m × a)
  • Kinetisk energi = (1/2) Mass × hastighet (k = (1/2) m × v)
  • Arbete = förskjutning × kraft (w = d × f)
  • Power = Byte av arbete / förändring i tid (p = dw / dt)
  • Momentum = Mass × hastighet (p = m × V)
  • Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 3
    3. Studera avledning av grundläggande ekvationer. Att ha dina enkla ekvationer som memoreras är en sak - förståelse Varför Dessa ekvationer fungerar är en annan helt. Om du kan, ta tid att lära dig hur varje grundläggande fysikekvation är härledd. Detta ger dig en mycket tydligare förståelse av förhållandet mellan ekvationerna och gör dig till en mer mångsidig problemlösare. Eftersom du i huvudsak förstår hur ekvationen "Arbetar", Du kommer att kunna använda det mycket mer effektivt än om det bara är en rote, memorerad sträng av tecken i ditt sinne.
  • Till exempel, låt oss titta på en mycket enkel ekvation: acceleration = förändring i hastighet / förändring i tid, eller a = delta (v) / delta (t). Acceleration är den kraft som orsakar ett objekts hastighet att förändras. Om ett objekt har en initial hastighet av v0 vid tiden t0 och en slutlig hastighet av V vid tiden t, kan föremålet sägas accelerera när det ändras från v0 till v. Acceleration kan inte vara omedelbar - Oavsett hur snabbt det inträffar kommer det att finnas en tidsskillnad mellan när objektet reser vid sin ursprungliga hastighet och när den når sin slutliga hastighet. Således a = (v-v0/ t - t0) = Delta (v) / delta (t).
  • Bild med titeln GÖR WELL I FYSIKE STEG 4
    4. Lär dig de matematiska färdigheter som krävs för att göra fysikproblem. Matte sägs ofta vara "Fysikens språk." Att bli expert på grunden för matematik är ett utmärkt sätt att förbättra din förmåga att behärska fysikproblemen. Vissa komplexa fysikekvationer kräver även specialiserade matematiska färdigheter (som att ta derivat och integraler) att lösas. Nedan är bara några matematiska ämnen som kan hjälpa dig att utföra fysikproblem, i enlighet med komplexitet:
  • Pre-algebra och algebra (för grundläggande ekvationer och "Hitta det okända" problem)
  • Trigonometri (för kraftdiagram, rotationsproblem och vinklade system)
  • Geometri (för problem med att hantera område, volym, etc.)
  • Precalculus och Calculus (för att ta derivat och integreringar av fysikekvationer - vanligtvis avancerade ämnen)
  • Linjär algebra (för beräkningar som involverar vektorer - vanligtvis avancerade ämnen).
  • Del 2 av 3:
    Använder poäng-boosting strategier
    1. Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 5
    1. Fokusera på den viktiga informationen i alla problem. Fysikproblem innehåller ofta "röda sill" - Information som inte är nödvändig för att lösa problemet. När du läser ett fysikproblem, identifiera de uppgifter som du får, bestäm sedan vad du försöker lösa för. Skriv ekvationen (er) du behöver för att lösa problemet och tilldela varje bit av information i problemet till lämpliga variabler. Ignorera information som inte behövs, eftersom det kan sakta ner dig och göra rätt väg för att lösa problemet svårare att hitta.
    • Låt oss till exempel säga att vi måste hitta den acceleration som en bilupplevelser som hastigheten förändras över två sekunder. Om bilen väger 1000 kilo, börjar flytta vid 9 m / s och slutar vid 22 m / s, vi kan säga det v0 = 9 m / s, v = 22 m / s, m = 1000 t = 2 s. Såsom noterats ovan är standard accelerationekvationen a = (v-v0/ t - t0). Observera att detta inte tar hänsyn till objektets massa, så vi kan ignorera det faktum att bilen väger 1000 kg.
    • Således skulle vi lösa följande: a = (v - v0/ t - t0) = ((22 - 9) / (2 - 0)) = (13/2) = 6.5 m / s
  • Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 6
    2. Använd de korrekta enheterna för varje problem. Glömmer att märka ditt svar eller använda de felaktiga enheterna är ett säkert sätt att sakna enkla poäng. För att du får full kredit för vad du än gör, var noga med att märka ditt svar med sina korrekta enheter baserat på vilken typ av information som uttrycks. Några av de vanligast använda enheterna för vanliga mätningar i fysik är listade nedan - Observera att fysikproblem som en allmän regel nästan alltid använder metriska / si-mätningar:
  • Massa: gram eller kilo
  • Kraft: Newtons
  • Hastighet: meter / sekund (ibland kilometer / timme)
  • Accelerationsmätare / sekund
  • Energi / Arbete: Joules eller Kilojoules
  • Kraft: Watts
  • Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 7
    3. Glöm inte små detaljer (som friktion, dra, etc.). Fysikproblem är vanligtvis modeller av verkliga situationer - det är, förenklar de det faktiska sättet att saker fungerar för att göra situationen lättare att förstå. Ibland betyder det att krafter som kan ändra resultatet av ett problem (som till exempel friktion) avsiktligt lämnas ut ur problemet. Detta är dock inte alltid fallet. Om dessa mindre detaljer inte uttryckligen lämnas ut ur problemet och du har tillräckligt med information för att ta hänsyn till dem i ditt svar, var noga med att inkludera dem för det mest exakta svaret.
  • Till exempel, låt oss säga att ett problem frågar dig att hitta den kurs som ett 5 kilo träblock accelererar längs ett jämnt golv om det trycks med en kraft på 50 newtons. Eftersom F = M × A kan svaret tyckas vara så enkelt som att lösa för en i ekvationen 50 = 5 × A. Men i den verkliga världen kommer friktionskraften att agera mot objektets framåtriktade rörelse, vilket effektivt minskar den kraft som den pressas med. Att lämna detta ut ur problemet kommer att resultera i ett svar som har blocket accelererar något snabbare än det faktiskt skulle.
  • Bild med titeln GÖR WELL IN FYSICS STEG 8
    4. Dubbelkontrollera dina svar. Ett medel-svårighetsfysikproblem kan enkelt involvera ett dussin eller så matematiska beräkningar. Ett fel i någon av dessa kan få ditt svar att vara av, så var noga med din matte som du jobbar och, om du har tid, dubbelkontrollera ditt svar i slutet för att se till att din matte "Lägger till."
  • Medan du bara gör ditt arbete är ett sätt att kontrollera din matte, kanske du också vill använda sunt förnuft att relatera ditt problem till det verkliga livet som ett sätt att kontrollera ditt svar. Om du till exempel försöker hitta momentum (massa × hastighet) av ett objekt som rör sig i framåtriktningen, skulle du inte förvänta dig ett negativt svar, eftersom massan inte kan vara negativ och hastigheten är bara negativ om den är i de "negativ" riktning (i.e., mitt emot "fram-" riktning i din referensram). Således, om du får ett negativt svar, har du förmodligen gjort ett fel i dina beräkningar någonstans längs linjen.
  • Del 3 av 3:
    Gör ditt bästa i fysikklassen
    1. Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 9
    1. Läs ämnet före föreläsningen. Helst bör du inte komma över nya fysikkoncept för första gången i klassen. Istället, försök, läsa kommande lektioner i din lärobok dagen innan de kommer att täckas i klassen. Fäst inte på ämnets exakta matematik - i detta skede, fokusera på att fånga de allmänna koncepten och försöka förstå vad som diskuteras. Detta ger dig en solid grund av kunskap där du kan tillämpa de matematiska färdigheterna du lär dig i klassen.
  • Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 10
    2. Var uppmärksam under klassen. Under klassen kommer läraren att förklara de begrepp som du stött på i din förläsning och klargöra några områden av det material som du inte förstår bra. Ta anteckningar och fråga massor av frågor. Din lärare kommer förmodligen att gå igenom ämnets matematik. När han eller hon gör det, försök att ha en allmän uppfattning om "vad händer" Även om du inte kommer ihåg de exakta derivaten av varje ekvation - med den här typen av "känna" För materialet är en stor tillgång.
  • Om du har långvariga frågor efter klassen, prata med din lärare. Försök att göra dina frågor så specifika som möjligt - det här visar läraren att du lyssnade. Om läraren inte är upptagen, kommer hon eller han förmodligen att kunna planera ett möte för att gå över materialet med dig och hjälpa dig att förstå det.
  • Du kan till och med fråga din professor eller lärare om de skulle vara villiga att låta dig spela in föreläsningarna så att du kan lyssna på dem igen senare. Detta skulle göra det möjligt för dig att be om förtydligande om allt som fortfarande är oklart till dig efter att ha lyssnat på föreläsningen.
  • Bild med titeln GÖR WELL IN FYSICS STEG 11
    3. Granska dina anteckningar hemma. För att avsluta uppgiften att studera och polera din fysik kunskap, ta några ögonblick att gå över dina anteckningar så snart du har en chans hemma. Att göra det hjälper dig att behålla den kunskap du har fått från dagens klass. Ju längre du väntar efter att du har tagit dina anteckningar för att granska dem, desto svårare att komma ihåg att de kommer att vara och ju mer "utländsk" Begreppen verkar, så var proaktiv och cement din kunskap genom att granska dina anteckningar hemma.
  • Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 12
    4. Lösa övningsfrågor. Precis som matematik, skriv eller programmering, är lösningsfysikproblem en mental skicklighet. Ju mer du använder denna färdighet, desto lättare blir det. Om du kämpar med fysik, var noga med att få massor av praktiska problem. Detta kommer inte bara att förbereda dig för tentor, men hjälper till att göra många koncept tydligare när du gör dig igenom materialet.
  • Om du inte är nöjd med din klass i fysik, var inte nöjd med att helt enkelt använda problemen som tilldelas i dina läxor för övning. Gör det extra ansträngningen för att slutföra problem som du normalt inte skulle stöta på - det kan vara problem i din lärobok som inte är tilldelade dig, gratis problem online, eller till och med problem i fysik träningsböcker (vanligtvis säljs på akademiska bokhandlar).
  • Bild med titeln gör det bra i fysik Steg 13
    5. Använd källorna till hjälp som är tillgängliga för dig. Du behöver inte försöka uthärda en svår fysik kurs själv - beroende på din skolsituation kan det vara bokstavligen dussintals sätt att få hjälp. Sök och använd eventuella hjälpmedel som du behöver för att få en bättre förståelse för ditt fysikmaterial. Även om vissa hjälpmedel kan kosta pengar har de flesta eleverna åtminstone några få gratis alternativ tillgängliga för dem. Nedan är bara några idéer om vem och vad du ska söka om du behöver fysikhjälp:
  • Din lärare (via efterskolans möte)
  • Dina vänner (via studiegrupper och läxor)
  • Handledare (antingen privat-anställda eller som en del av ett skolprogram)
  • Tredjepartsresurser (som fysikproblemböcker, utbildningsplatser som Khan Academy, och så vidare)
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Diskutera dina anteckningar och ämnen med din klasskamrat eller din vän. Detta hjälper både dig och din klasskamrat.
  • Lär dig derivat.
  • Koncentrera sig på begreppen. Det hjälper alltid till att bilda en mental "bild" av vad som händer.
  • Utveckla dina matematiska färdigheter. Fysik på avancerad nivå är mestadels tillämpad matematik, särskilt kalkyl. Se till att du vet hur du skapar ett integrerat och sedan lösa det genom substitution eller av delar.
  • Vid lösning av problem, var uppmärksam på detaljer. Glöm inte att inkludera friktion i en beräkning eller ta del av tröghet om höger axel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande