Hur man är social

Att vara social kan hjälpa dig att bygga meningsfulla anslutningar, komma ut ur ditt skal och känna mindre isolerade. Du behöver inte ens vara en social fjäril för att prata med människor. Allt du behöver är bra instinkter, förtroende och några grundläggande konversationsförmåga. När du är bekväm att prata med människor kan du arbeta med att planera med dem och spendera mer tid på att umgås. Om du vill veta hur du är social, se steg 1 för att vara på väg.

Steg

Del 1 av 3:
Gör konversation
  1. Bild med titeln vara socialt steg 1
1. Släpp av din rädsla för avslag. En av anledningarna till att människor kan tendera att känna antisociala är att de är rädda för att bli avvisade om de gör ett försök att umgås med människor. Visst kan det hända, och vi har alla kände att försöka chatta med någon bara för att den personen är oförskämd eller vänd bort. Men låt inte denna rädsla stoppa dig från att säga hej till människor, inbjudande människor att umgås med dig, eller försöker göra små prat med någon du inte vet väldigt bra. Faktum är att de flesta är ganska snälla när du ger dem en chans - som för de människor som kanske inte varma för dina försök på konversation, de är inte värda det ändå.
  • Även om det kan låta corny, vet du aldrig förrän du försöker. Om du försöker hänga med någon och de vänder dig ner, så är du inte sämre än du var förut. Men om den personen vill hänga med dig, så är du på väg att få en vän. Det finns mycket mer fördelar med att försöka hänga med någon än nackdelar, så vad är det för att försöka?
  • Vi alla står inför avslag i våra liv. Om du möter avslag från tid till annan, kommer du bara att arbeta med att utveckla mognad och tjock hudliv handlar om hur du svarar på avslag, istället för att försöka undvika det.
  • Bara ta ett djupt andetag, koppla av och påminna dig om att det värsta som kan hända när du försöker vara socialt är att personen inte vill vara social rygg. Är det verkligen en tragedi? Det kan kännas som en, men i ordningen av saker, kommer någon att vända dig bara vara ett mindre bakslag.
  • Bild med titeln vara socialt steg 2
    2. Har närliggande kroppsspråk. Ett enkelt sätt att vara mer socialt är att se mer användbart för de personer du kan interagera med. Om du står med en öppen hållning, håll händerna på dina sidor istället för vikta över bröstet och gör ögonkontakt med människor när de pratar med dig, så kommer du att bli mycket mer tillvägagångssätt än om du var krossad, absorberad helt i din mobiltelefon, eller fidgeting med botten av din tröja. Om du har ett positivt utseende på ditt ansikte och en vänlig uppmärksamhet, kommer folk att vara mycket mer benägna att prata med dig och att tro att du vill prata med dem.
  • Du kan ha stängt kroppsspråk utan att ens veta det. Om du är blyg, så är det naturligt för dig att dra sig tillbaka till ditt skal som ett sätt att avvärja människor. Arbeta med att öppna din kropp lite efter lite, mot människor istället för att vända sig från dem, och se ut som om du vill att folk ska prata med dig istället för att du vill vara ensam.
  • Att bara göra ett försök att le mer kan ha en stor inverkan. Om människor ser dig som vänliga, kommer de att vara mycket mer benägna att fråga dig frågor eller att slå upp en konversation med dig.
  • Bild med titeln vara socialt steg 3
    3. Göra små tal. Som det säger säger det inget litet om små samtal. Du kan känna att du är allergisk att prata med människor om vädret eller det lokala sportlaget, men det här är det sätt du kan börja utveckla ett mer allvarligt band och lära känna människor på en djupare nivå. Medan du kanske vill hoppa direkt till en diskussion om huruvida det är en Gud eller om ditt komplicerade förhållande med din mamma, måste du kunna göra mer ytlig konversation med människor innan du kan komma till en djupare nivå. Tänk inte att du är över små samtal eller att du inte har tid för det - i stället, tänk på det som ett sätt att flytta mot att verkligen lära känna människor. Här är några tips för att göra små prat:
  • Okej, så kanske pratar om vädret är inte den mest spännande i världen. Men du kan använda vädret för att prata om mer intressanta ämnen. Till exempel, om någon klagar över hur regnet har hållit dem samlade upp hela helgen, kan du fråga om de hade tid att titta på något bra på TV-använd det som en ursäkt för att ta upp din favoritfilm eller tv-show.
  • Om en person har på sig en ovanlig smycken, kan du komplimangera det och se om det finns en historia bakom den. Kanske kommer det att leda till en diskussion om hur den personens mormor gav den till dem, eller hur den personen fick sitt murano glas halsband i Italien, vilket är en plats där du har dött att gå.
  • När du gör små samtal, undvik att fråga ja eller inga frågor som kan skära en konversation kort. Ställ istället frågor som kräver ett längre svar. Istället för att fråga, "gjorde du något roligt i helgen?"Du kan fråga," Vad gjorde du över helgen?"Så personen har mer utrymme att prata.
  • Undvik att fråga om alltför personliga frågor först. Hålla fast vid de enkla ämnena, som hobbyer, sport, band eller husdjur, och vänta på att personen öppnar lite.
  • Bild med titeln vara socialt steg 4
    4. Var intresserad, inte intressant. Du kanske tror att det bästa sättet att vara socialt är att få folk att tro att du är en fantastisk person som de behöver spendera mer tid med. Tja, det här kunde verkligen inte skada, men det faktum är att människor är mycket mer benägna att vilja umgås med människor som är intresserade av dem, istället för människor som är bara intressanta i allmänhet. Medan du säkert kan avslöja information om dig själv är ett sätt att umgås mer att visa ett riktigt intresse för människor genom att fråga dem och visar att du bryr dig om sina liv. Här är några saker du kan fråga dem om:
  • Deras favoritband, sportlag, filmer eller tv-program
  • Deras hobbyer eller intressen utanför jobbet eller skolan
  • Favoritplatser som de har rest
  • Om de har några husdjur
  • Hur de gillar den plats där de bor
  • Hur deras intervju / basket spel / helg resa var
  • Deras planer för helgen, sommaren, eller semesteravbrottet
  • Bild med titeln vara socialt steg 5
    5. Omfamna nya människor. Människor som har problem med att vara sociala är vanligtvis rädda, misstro, eller bara skeptiska till nya människor. De kan tro att nya människor inte har något att erbjuda dem och att de är bättre att hålla fast vid den bekanta. Tja, du borde tro att, till nya människor, är du verkligen värt att lära känna - och att du är en ny person till någon. Istället för att vara skeptisk till nya människor tills de bevisar sig för dig, försök att anta att de flesta har goda avsikter och ger dem fördelarna med tvivel. Om du närmar dig nya människor som potentiella vänner istället för potentiella fiender, kommer du att vara på väg att vara mycket mer socialt.
  • Om du står i en grupp och ser någon du inte vet, presentera dig istället för att vara otrevligt leende på eller tittar bort från den personen. Alla kommer att bli imponerade av ditt initiativ.
  • Om du ser en ny person som inte känner till någon, gå ut ur din väg för att få den personen att känna sig bekväm. Detta är en grundläggande vänlighet som inte kommer att bli obemärkt.
  • Bild med titeln vara socialt steg 6
    6. Lär dig att läsa människor. Ett annat sätt att vara socialt när du pratar med människor är att lära sig att läsa dem, även när de säger motsatsen till hur de känner. Du borde bli en mästare på avkodande kroppsspråk, och borde kunna berätta hur en person känner sig bara från hur den personen står eller vid utseendet på hans ansikte när han inte pratar. Om någon säger att han mår bra, men du kan se att hans ögon är puffiga eller att hans kläder ser lite disheveled, så kan du finna att han faktiskt behöver en hjälpande hand.
  • För att göra konversation med människor, bör du gå utöver ytan och försöka se vad personen verkligen försöker berätta för dig. Om du är i en grupp och en person försöker komma tillbaka eller titta runt, kan han vara uttråkad och obekväma och kan behöva hjälp.
  • Om du pratar med någon som håller kontrollen av tiden, eller skiftar från fot till fots, så kan den personen vara sen eller ängslig - det är okej att säga att du ser att personen har mycket på gång och att du ser fram emot chattar senare.
  • Del 2 av 3:
    Byggförbindelser
    1. Bild med titeln vara socialt steg 7
    1. Nå ut till dina nuvarande bekanta. Du kanske tror att du har problem med att vara social eftersom du inte vet en enda person som är värd att umgås med eller att det inte finns någon som vill hänga med dig. Det är där du är fel! Ditt liv är fullt av potentiella vänner, och det är upp till dig att söka dem. Du kanske inte inser att tjejen som sitter bakom dig i matte, killen på ditt badlag, eller till och med din granne, kan sluta vara en av dina bästa vänner. Sök ut personer du känner lite och be dem att ta en kaffe eller att umgås i en lågnyckelinställning. Du kommer snart att vara på väg att göra nya vänner.
    • Var inte blyg. Be någon att umgås på ett lågtryckssätt, som att ta tag i kaffe eller gå till en intressant föreläsning eller film tillsammans, är inte en stor sak. Du uppmanar inte någon att prom eller be dem att gifta sig med dig. Det ber bara om lite tid.
    • Tänk på det: Finns det någon i ditt liv som verkar coolt, och vem du alltid önskar dig visste lite bättre? Vad är det värsta som kan hända när du närmar dig den personen?
  • Bild med titeln vara socialt steg 8
    2. Hitta nya hobbyer eller intressen. Ett annat sätt att bygga förbindelser med fler människor är att ta upp en ny hobby eller ett intresse. Detta kan vara i din skola, på jobbet, eller i ditt samhälle. Du kan ta en yogaklass och bli vän med personen på mattan bredvid din. Du kan gå med i ett Rec-volleybollslag och få vänner med folket på ditt lag. Du kan ta en konstklass och hitta några personer som delar dina intressen. Ju mer du sätter dig där ute, desto mer sannolikt är du att ansluta till människor som intresserar dig.
  • Om du spenderar mer tid att göra något du bryr dig om, är du också mer benägna att göra vänner med folket runt dig eftersom de kommer att dela dina intressen. Även om du bara utvecklar en passion för en ny hobby, kan du hitta någon som delar det gemensamma obligationen.
  • Att hitta nya hobbyer eller intressen kommer också att hjälpa dig att bli mer socialt helt enkelt för att du kommer att få vana att gå ut ur din komfortzon och sätta dig där ute, vilket är exakt vad du behöver göra för att vara socialt.
  • Bild med titeln vara socialt steg 9
    3. Erbjuda fler inbjudningar. Människor som är sociala är alltid bjudande människor att umgås med dem. Du behöver inte kasta en stor fest för att utöka fler inbjudningar till människor. Var inte blyg om att fråga folk att umgås med dig och arbeta med att tänka på något du kan be folk att göra med dig. Bara le, förlänga inbjudan, och klargöra att det är ingen stor sak om personen är för upptagen att umgås. Här är några sätt att utöka inbjudningar för människor att umgås med dig:
  • Be någon i din klass att vara en del av en studiegrupp med dig
  • Bjud in någon du vet att göra lite arbete i en kafé med dig
  • Om någon du känner delar din kärlek till ett visst band eller skådespelerska, bjuda den personen till en konsert eller en film
  • Be en kollega att gå ut för lunch eller kaffe med dig
  • Organisera en glad timme på jobbet
  • Bjud in några personer över för att titta på en populär TV-show, som Orange är det nya svarta, och beställa lite pizza
  • Organisera en informell softball, basket eller fotbollsmatch
  • Be en vän att hjälpa dig att köra en poesi läsning i ditt hem eller i en kafé
  • Bild med titeln vara socialt steg 10
    4. Acceptera fler inbjudningar. Om du är orolig för att vara social, är chansen att du är den typ av person som tenderar att stänga av några inbjudningar du ges. Även om du inte ska hänga med människor som gör dig obekväma, bör du arbeta med att ge människor en chans. Om någon inbjuder dig ut till en studieperiod, fest eller happy hour, istället för instinktivt säga nej, borde du ge det ett skott. Om du verkligen inte har en bra tid där, så kan du alltid lämna - ingen kommer att tvinga dig att stanna. Hälften av framgång i livet kommer från att bara dyka upp.
  • Om du är väldigt nervös om att acceptera en inbjudan eftersom du inte är helt säker på vad du kan förvänta dig, försök att ställa några frågor för att få läget av landet så att du känner dig mer bekväm. Om du är inbjuden till en fest, se om någon annan du vet kommer att vara där. Om du är inbjuden till en konsert, fråga vad platsen är som. Om du känner att du har mer av en uppfattning om vad du kan förvänta dig, blir du mindre nervös om möjligheten.
  • Bild med titeln vara socialt steg 11
    5. Spendera mer tid ut ur huset. Även om du kanske inte vandrar in i en omedelbar fest den andra du går ut ur huset, kommer du definitivt inte ha en chans att vara mer social om du är cooped upp inomhus. Att bara vara ute ger dig chansen att slå upp en konversation eller träffa någon ny. I stället för att studera hemma, gå till en kafé, där du kan börja en konversation med personen som sitter bredvid dig. Att gå ut för att ta lite te eller lunch ger dig möjlighet att springa in i någon du vet, och att sitta ihop i några minuter. Ju mer tid du spenderar i världen, desto mer sannolikt kommer du att vara att ansluta till någon.
  • Att bara vara ute i världen kommer att hjälpa dig att skapa en vana att vara runt andra människor. Ju mer tid du spenderar runt andra människor, desto mer kommer du att bli van vid hälsning av människor, vilket gör små samtal och lindrar någon social ångest du kan ha.
  • Också, som bara är ute i världen, får lite solljus och frisk luft, får dig att känna mindre isolerad och mer sannolikt att ansluta till andra människor. Det kan vara svårt att umgås när du är van vid att vara på egen hand.
  • Bild med titeln vara socialt steg 12
    6. Vara mer involverad på din arbetsplats eller skolan. Om du vill bygga fler anslutningar med människor, så är ett av de bästa sätten att gå om det att vara mer involverat i din arbetsplats eller din skola. Om du har ett jobb, försök att engagera dig i att organisera glada timmar, semesterfester, arbeta volontärarbete eller Sunday Softball Leagues. Det borde finnas en kommitté du kan gå med eller en händelse som du kan hjälpa till att köra, vilket ska hjälpa dig att lära känna fler människor. Så långt som skolan går, går med i tidningen, årsbok, studentråd eller fotboll eller tennislag kan också hjälpa dig att känna dig mer involverad och att lära känna fler människor.
  • Även om det gör dessa saker hjälper dig inte att omedelbart göra en bästa vän, det hjälper dig att lära dig att arbeta nära med andra människor, att vara en del av ett lag och att ha dagliga sociala interaktioner med människor.
  • Du behöver inte springa för president om du går med i studentrådet. Börja små och gå med i skolans andeutskott eller en annan aspekt av den organisation som kan hjälpa dig att få en inverkan utan att vara i rampljuset.
  • Bild med titeln vara socialt steg 13
    7. Undvik att bygga alla dina sociala anslutningar på Internet. Okej, så om du är en del av ett meningsfullt online-samhälle där du verkligen byter idéer med människor som delar dina intressen, så bra. Men om du är den typ av person som spenderar timmar på Facebook, G-chat, Twitter eller andra former av sociala medier eller interaktion utan att faktiskt prata med någon personligen, kan du ha ett problem. Även om du har någon som ditt foto eller skickar en kommentar på någons Facebook-vägg kan ge dig lite tillfällig glädje, det kommer inte att ersätta en meningsfull interaktion med någon personlig.
  • Faktum är att socialisera för mycket på sociala medier kan hålla dig tillbaka från att ha riktiga interaktioner i person - undvika att använda sociala medier som en krycka och spendera mer tid att prata med människor ansikte mot ansikte.
  • Du kan använda Facebook för att vara i kontakt med människor, men se till att du meddelar dem att umgås i person, använd det för att bjuda in folk till verkliga evenemang och i allmänhet göra ett försök att möta människor utanför Internet. Annars kommer du inte att vara verkligen socialisering - du kommer bara att ta ytliga åtgärder för att känna sig kopplade till människor.
  • Del 3 av 3:
    Göra relationer sist
    1. Bild med titeln vara socialt steg 14
    1. Ge dig själv tid att komma ut ur ditt skal. Även om bygganslutningar och lärande att engagera sig i meningsfull konversation är viktigt, måste du också veta hur man går utöver ytan och att verkligen göra relationer sist. Nyckeln här är att den här delen tar tid, och att även sociala fjärilar kanske inte gör meningsfulla anslutningar hela tiden. Det viktiga är att du ger dig tid att öppna och att komma ut ur ditt skal istället för att förvänta sig att du får fem BFF efter en månad. Har tålamod med dig själv och folket runt dig och vet att det tar ett tag att bygga meningsfulla vänskap.
    • Först kan du bara vara på bekantsnivån med någon, och efter några koppar kaffe eller ett lunchdatum kan du ringa den personen din vän. Efter några månader kan du börja verkligen öppna upp till varandra, och snart kommer den personen att vara en av dina närmaste och käraste. Men om du rusar förhållandet, kan det fizzle out-istället, förvänta sig att det tar lite tid att göra sanna vänner.
  • Bild med titeln vara socialt steg 15
    2. Håll kontakten med människor. Ett annat sätt att bygga meningsfulla sociala förbindelser är att hålla kontakten med de människor som är viktiga för dig. Visst, att göra små samtal och gå till några parter kan hjälpa dig att lära känna människor, men om du vill stanna vänner, kan du inte bara falla av gallret. Om du sänker tre eller fyra inbjudningar från någon, kan den personen ge upp dig. Om du inte svarar på telefonen eller svarar på textmeddelanden, kommer dina relationer att fiffla. Men om du gör ett försök att checka in med dina vänner minst en gång i veckan, för att göra planer rutinmässigt, och att låta folk veta att du tänker på dem, så kommer du att vara på väg att göra riktiga sociala obligationer.
  • Även om du inte alltid behöver vara runt, vill du inte utveckla ett rykte för att vara en fling, antingen. Om du vill bygga riktiga relationer med människor, måste de känna att de kan bero på dig.
  • Bild med titeln vara socialt steg 16
    3. Sätta datum på din kalender. Ett annat sätt att göra dina relationer med människor senast är att helt enkelt tvinga dig att fylla din kalender med sociala ansträngningar. Nu behöver du inte tvinga dig att umgås med människor varje dag i veckan, men du borde göra planer minst en eller två gånger i veckan så att du upprätthåller ett socialt liv. Att bara säga att du kommer att vara på en fest eller konsert och sätta den på din kalender kan gå långt för att få dig att känna att ditt sociala liv utvecklas på ett meningsfullt sätt. När datumen är nere på din kalender har du gjort ett engagemang, och det är viktigt att hålla fast vid det.
  • Om du har en riktigt upptagen vecka, se om du kan kombinera en social situation med något du behöver göra. Kanske bjuda in en vän att studera för din historia tentamen med dig eller be henne att gå med dig i den veckovisa yogaklassen du har åtagit dig.
  • Naturligtvis är det lika viktigt att göra tid för dig själv. Om du är naturligt inåtvänd eller har problem med att vara social, kan du inte gå från att vara ensam hela tiden för att hänga med en miljon vänner hela tiden utan svårighet. Se till att du gör tid för "mig tid" och att du inte offrar det för någonting.
  • Bild med titeln vara socialt steg 17
    4. Syfte för kvalitet över kvantitet. Du kanske tror att det är socialt sätt att prata med en miljon människor hela dagen och hela natten. I själva verket är det viktigare att vara socialt med några personer du verkligen bryr dig om regelbundet istället för att fylla ditt liv med en massa människor som inte spelar roll för dig. Bara en handfull goda vänner kan gå långt för att få dig att känna sig mindre ensam och mer utåtriktad. Hitta de människor som verkligen spelar roll för dig och förbinder dig att spendera tid med dem.
  • Naturligtvis kan hänga i stora grupper vara kul varje gång i taget. Du kan blanda det med mer intima, en-mot-en-sessioner med de människor som är nära dig.
  • Bild med titeln vara socialt steg 18
    5. Vara en bra lyssnare. Ett annat sätt att utveckla närmare sociala obligationer är att lära sig att verkligen lyssna på människor. Det innebär att du lägger bort telefonen och andra distraktioner när någon pratar med dig, gör ögonkontakt och inte avbryter den person som försöker berätta något. Det betyder också att jag minns vad personen sa till dig så att du kan följa upp det senare. Bara sitta ner med någon du bryr dig om och ge den personen din tid kommer att visa honom eller henne att du är en vän som är värd att hålla.
  • Om din vän pratar med dig om en kamp har hon, försök att inte jämföra sitt liv till din för mycket eller det kommer att minimera problemet. I stället ta sin situation i sitt eget nominella värde och använd dina erfarenheter för att ge råd.
  • Om din vän berättar att han eller hon har något viktigt att komma upp, bör du checka in innan evenemanget råkar önska honom eller lycka, eller fråga hur det gick. Detta visar att du lyssnar och du bryr dig.
  • I allmänhet syftar du till att lyssna mer än du pratar under konversationer.
  • Bild med titeln vara socialt steg 19
    6. Visa människor hur mycket de betyder för dig. Ett annat sätt att gå utöver de ytliga sociala förbindelserna med människor är att visa dem hur mycket de verkligen menar för dig. Det betyder att du tar tid att tacka dina vänner för att du gynnar eller bara låta den personen veta hur mycket hans eller hennes vänskap betyder för dig. Även om du kan känna dig blyg om att låta folk veta hur mycket du uppskattar dem, kan den här ansträngningen gå långt för att hjälpa dig att utveckla långvariga och viktiga sociala obligationer.
  • Du kan göra en tjänst för din vän, som att plocka upp kaffe eller lunch för henne, för att visa hur mycket hon betyder för dig.
  • Tänk inte att tackkort är föråldrade. Skriva en för en vän som har hjälpt dig ut kan verkligen göra skillnad.
  • Ge dina vänner kärlek, positivitet och komplimanger. Berätta för dem varför de är fantastiska, från att komplimangera deras humor för deras förmåga att lyssna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande