Hur man lämnar en noll inkomstskatt

Generellt är du inte skyldig att lämna in en avkastning med IRS om din inkomst är under den skattepliktiga tröskeln. Men även om du inte hade någon inkomst för året, kanske du vill lämna in en avkastning om du är berättigad till återbetalningsbara skattekrediter. Om du lämnar in en avkastning med nollinkomst kan du använda IRS: s gratis filsystem för att undvika förberedelseavgifter.

Steg

Del 1 av 3:
Rapportering av nollinkomst
  1. Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 1
1. Välj den korrekta formen. Det finns 3 olika versioner av standardskattavkastningen: 1040, 1040A och 1040EZ. Om du lämnar in en nollinkomstskattavkastning, kommer du förmodligen inte att använda en 1040EZ, vilket är för individer utan några anhöriga som inte hävdar några krediter. Sannolikt kommer du att arkivera 1040a.
  • Om du använder online skatteberedning programvara, väljer den automatiskt rätt formulär för dig baserat på den information du tillhandahåller.
  • Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 2
    2. Ange din identifieringsinformation. När du börjar fylla i din avkastning måste du ange ditt namn, adress och personnummer. Om du är gift måste du också slutföra den här informationen för din make.
  • Du kommer också att ange information för din arkivstatus (singel eller gift) och eventuella anhöriga du hävdar.
  • Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 3
    3. Stiga på "-0-" För alla inkomstkategorier. Nästa del av avkastningen frågar om din inkomst. Eftersom du inte tjänade någon inkomst för året kommer du in i en "-0-" i varje tomt. Din totala inkomst kommer också att vara "-0-."
  • Dubbelkontroll för att se till att ingen av inkomstkategorierna gäller för dig. Till exempel, om du har pengar på ett sparkonto som tjänar intresse, kan du behöva rapportera att intresse som inkomst.
  • Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 4
    4. Göra några tillämpliga justeringar av din inkomst. Eftersom du inte hade någon inkomst för året, har du sannolikt inga justeringar. Eventuella justeringar skulle leda till ett negativt tal för din justerade bruttoinkomst (AGI). Men din AGI kan inte vara mindre än noll, så du skulle fortfarande komma in "-0-" I linjen för AGI.
  • Del 2 av 3:
    Hävdar återbetalningsbara krediter
    1. Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 5
    1. Samla nödvändiga dokument och information. Även om du inte har någon inkomst, kan du kvalificera dig för vissa återbetalningsbara krediter. Om du gör det kan du få återbetalning från IRS trots att du inte betalade några skatter under året.
    • Om du köpte sjukförsäkring via marknaden, borde du ha fått en blankett 1095a i det mail som sammanfattade någon förskott premie skattekredit som du fått för att subventionera dina sjukförsäkringspremier under hela året.
  • Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 6
    2. Förena eventuell förskott Premium skattekredit du mottog. Om du köpte sjukförsäkring via marknaden om sjukvård.Gov, du kan ha fått hela eller en del av din premie skattekredit i förväg för att subventionera dina månatliga försäkringspremier.
  • Om du var berättigad till en större skattekredit än du fick i förväg kan du få lite tillbaka som återbetalning. Å andra sidan kan du vara skyldig IRS-pengarna tillbaka om du hade för mycket pengar avancerad. Eftersom du inte hade någon inkomst för året, är det osannolikt att det är fallet.
  • Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 7
    3. Figur din barns skattekredit om du har barn. Barnskattekredit tillåter $ 1000 för varje stödberättigat barn att subtraheras direkt från din skatteskuld. Eftersom du inte har någon inkomst (och därför ingen skatteskuld) kan du vara berättigad till den extra barnskattekrediten, som återbetalas.
  • Slutför kalkylbladet med din avkastning för att ta reda på om du är berättigad till denna skattekredit. Om du fyller i dina skatter online med hjälp av skatteförberedelseprogram, svarar du vanligtvis bara några frågor.
  • Bild med titeln Fil En Noll Inkomstskatt Retur Steg 8
    4. Beräkna din utbildningsskatt om du gick till skolan. Många som rapporterar nollintäkterna gick till skolan heltid under året, och kan ha haft en obetald praktik under sommaren.
  • Om du är berättigad till utbildningsskatt, minskar det mesta av det bara din skatteskuld. Eftersom du inte har någon skattskyldighet gör det inte något för dig. Men 40 procent av skattekrediten återbetalas. Du kan få pengarna tillbaka även om du inte är skyldig någonting i skatter.
  • Del 3 av 3:
    Använda IRS-frifil
    1. Bild med titeln fil En noll inkomstskatt Retur Steg 9
    1. Välj din gratis filprogramvara. IRS erbjuder gratis nedladdningar av varumärkesnamnskattprogramvara som du kan använda för att lämna in dina skatter gratis om din inkomst är under $ 66.000. Vissa programvara kommer också att göra staten återvänder.
  • Bild med titeln fil En noll inkomstskatt Retur steg 10
    2. Verifiera din identitet till filen elektroniskt. För att lämna in din avkastning elektroniskt, använd den justerade bruttoinkomsten (AGI) som du rapporterade om föregående års avkastning för att verifiera din identitet. Om du lämnade in elektroniskt förra året och skapade en 5-siffrig PIN-kod för att underteckna dina formulär kan du också använda det.
  • Om du inte har en kopia av förra årets avkastning, gå till https: // IRS.GOV / Personer / Get-transkript och få ett gratis online-transkript. Det kommer att lista din AGI.
  • Bild med titeln Fil A Zero Income Tax Returge Steg 11
    3. Postpapper återgår till rätt adress för ditt tillstånd. Om du inte vill lämna in din retur elektroniskt, eller inte kan av någon anledning, kan du fortfarande maila i papper återvända till IRS. Det finns en separat adress för skattebetalare i varje stat.
  • Ta reda på var du ska maila din återkomst genom att gå till https: // IRS.gov / arkivering / var-till-fil-papper-skatt-returnerar-med-eller-utan -betalning och klicka på namnet på ditt tillstånd.
  • Tips

    Om du fick förskottsbetalningar av Healthcare Premium Tax Credit för att bidra till att subventionera dina månatliga sjukförsäkringspremier, måste du lämna in en avkastning även om du inte hade någon inkomst.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande