Hur man fyller i en w-4

De flesta får W-4 blanketter från sina arbetsgivare när de börjar arbeta. Löneavdelningar använder informationsanställda tillhandahåller sina W-4-blanketter för att bestämma hur mycket pengar som ska hållas kvar från sina lönecheckar för federala skatter. Om du just har angett arbetskraften, kan du fylla i en W-4-formulär för första gången vara förvirrande.

Steg

Del 1 av 4:
Slutför det personliga ersättningsbladet
  1. Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 1
1. Läs de grundläggande instruktionerna från IRS längst upp i formuläret. En personlig ersättning minskar din skattepliktiga inkomst. De mer utsläppsrätter som du hävdar på din W-4, desto mindre pengar kommer att hållas kvar från din lönecheck för skatter. Däremot, om du hävdar färre utsläppsrätter, kommer mer pengar att hållas kvar från din lönecheck för skatter.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 2
    2. Avgöra om någon hävdar dig som en beroende. I allmänhet hävdar föräldrar sina barn som de anhöriga, men du kan hävda andra släktingar om du ger över hälften av sitt stöd och de uppfyller de andra IRS-kraven för att kvalificera sig som en beroende.
  • Om ingen hävdar dig som en beroende, kan du komma in i en "1" I det tomma som anges i linje A på formuläret.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 3
    3. Välj din skatteökningsstatus. ON LINE B, skriv in "1" Om du kommer att lämna in dina skatter som gifta arkivering gemensamt. ON LINE C, Ange "1" Om du kommer att lämna in skatter som hushållschef. ON LINE D, ENTER "1" Om du kommer att lämna in som enstaka eller gifta arkivering separat och bara har ett jobb - du är gift som arkiverar gemensamt, bara ett jobb, och din make fungerar inte - eller dina löner från ett andra jobb eller din makas jobb (eller totalt båda) är $ 1500 eller mindre.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 4
    4. Lägg till utsläppsrätter för barn som kvalificerar sig för barns skattekredit. Om din totala inkomst blir mindre än $ 71,201 ($ 103,351, om det är gift som är gemensamt), skriv "4" för varje stödberättigat barn. Om din totala inkomst kommer att vara mellan $ 71,201 och $ 179.050 ($ 103,351 till $ 345,850, om det är gift som är gemensamt), skriv "2" för varje stödberättigat barn.
  • Om din totala inkomst kommer att vara mellan $ 179.051 och $ 200.000 ($ 345,851 till $ 400.000, om gift arkivering gemensamt), skriv "1" för varje stödberättigat barn. Om din totala inkomst blir högre än 200 000 dollar ($ 400.000, om det är gift som är gemensamt), skriv "0".
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 5
    5. Lägg till utsläppsrätter för andra anhöriga som kvalificerar sig för kredit för andra anhöriga. Om din totala inkomst blir mindre än $ 71,201 ($ 103,351, om det är gift som är gemensamt), skriv "1" för varje berättigad beroende.
  • Om din totala inkomst kommer att vara mellan $ 71,201 och $ 179.050 ($ 103,351 till $ 345,850, om det är gift som är gemensamt), skriv "1" för varje 2-anhöriga (till exempel, ange "0" för 1 beroende, "1" om du har 2-3 anhöriga , och "2" om du har 4 beroende).
  • Om din totala inkomst blir högre än $ 179.050 ($ 345,850, om det är gift som är gemensamt), skriv "0".
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 6
    6. Lägg till utsläppsrätter för andra krediter.Om du har andra krediter, se Arbetsblad 1-6 av Pub. 505 och ange mängden från det kalkylbladet. Om du använder kalkylblad 1-6, skriv "-0;" på linjer E och F.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 7
    7. Lägg upp antalet utsläppsrätter som du har hävdat på kalkylbladet och skriv in det i linje H. Du lägger det här numret på rad 5 i din W-4-form.
  • Till exempel, om du är gift med 2 barn som kvalificerar sig för skattekrediten, fungerar din make inte, och din inkomst är $ 100,000 Du skulle hävda totalt 11 utsläppsrätter: 1 på linjerna A, B och C och 8 på rad E.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 8
    8. Läs uttalandet under rad H för att avgöra om du behöver slutföra de andra kalkylbladen. Om du planerar att specificera dina avdrag måste du slutföra avdrag och justeringar. Om du har mer än ett jobb, eller om du är gift och både du och din make / maka, måste du fylla i Worksheet med två eplikter / flera jobb.
  • Om ingen av dessa beskrivningar gäller för dig, kan du ange mängden från Linje H direkt till LINE 5 på ditt avdragsbidrag.
  • Del 2 av 4:
    Slutför arbetstagarens innehavsbevis
    1. Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 9
    1. Fyll i de personuppgifter som krävs. I lådorna numrerade 1 och 2 kommer du att ange ditt för- och efternamn, adress och personnummer.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 10
    2. Identifiera om du är singel eller gift. I ruta 3 måste du kontrollera lämplig torg för att ange om du är singel, gift eller gift men vill ha skatter kvarhållet från din lönecheck på den högre enskatten.
  • Du anses vara singel om du är ogift, skild eller lagligt separerad enligt statlig lag. Du anses också singel om du är gift men din make är en nonresident i Förenta staterna.
  • Du anses vara gift om du är gift enligt statlig lag. Om din relationsstatus på årets sista dag är "gift," Sedan för syftet med federala skatter är du gift för hela året.
  • Du kan välja att hålla tillbaka skatter i en enda kurs, vilket är högre, om du är gift men föredrar att få mer pengar som hålls från din lönecheck.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 11
    3. Spela in dina totala personliga ersättningar. Ta det nummer som du angav i rad H i ditt personliga kalkylblad, eller resultatet från de andra arbetsblad som du behövde för att använda på andra sidan och skriv den i fält 5.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 12
    4. Tänk om du vill ha några extra pengar som hålls kvar från din lönecheck. Du kanske vill ha ytterligare pengar, till exempel om du har andra skatter som egenföretagande skatter att betala. Om du gör det, skriv ner det beloppet som en dollar i rutan 6.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 13
    5. Läs undantagskravet. Om du inte hade någon skattskyldighet förra året, och förvänta dig en fullständig återbetalning i år, kan du skriva "befria" I ruta 7.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 14
    6. Skriv och datum din W-4-formulär. Du har fyllt i formuläret, men det är inte giltigt förrän du undertecknar och daterar det, som förklarar att det är sant att all den information du lämnat är sant och slutföras.
  • När du har slutfört och undertecknat din blankett, returnera den till din arbetsgivare. Kontrollera dina lönestubbar för att säkerställa att rätt summa pengar hålls kvar varje löneperiod.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 15
    7. Granska din W-4-blankett på årsbasis. Du kanske vill lägga till utsläppsrätter om du fick en stor återbetalning och skulle vilja hålla mer pengar i din lönecheck. Däremot kanske du vill minska ditt antal utsläppsrätter om du var tvungen att betala IRS förra året.
  • Om någon händelse inträffar som ändrar din källstatus, som en födelse eller skilsmässa, måste du lämna in en ny W-4 med din arbetsgivare inom 10 dagar efter händelsens förekomst.
  • Del 3 av 4:
    Slutföra avdrag och justeringar arbetsblad
    1. Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 16
    1. Ta reda på om du behöver använda avdrag och justeringar. Du bör bara använda det här kalkylbladet om du planerar att specificera dina avdrag som hypotekslån, eller ta vissa krediter eller justeringar.
    • Detta arbetsblad tar också hänsyn till andra icke-löneinkomster du kan ha, till exempel utdelningar och intresse.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 17
    2. Bestäm dina beräknade specificerade avdrag för året. Avdrag minskar din skatteskuld. Du kan ta standardavdraget eller specificera dina avdrag. Vanligtvis väljer människor att specificera sina avdrag när deras totala specificerade avdrag är större än standardavdraget.
  • Antag till exempel att du är singel när du skickar dina skatter 2019. Din standardavdrag skulle vara $ 12 200. När du lägger till dina specificerade avdrag är det totalt $ 5000. I den situationen skulle du förmodligen välja att ta standardavdraget.
  • Ange dollarmängden för dina beräknade specificerade avdrag i det tomma på rad 1.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 18
    3. Ange lämpligt standardavdrag i det tomma på rad 2. Arbetsbladet ger standardavdragsbeloppen baserat på din arkivstatus. Till exempel, om du är singel 2019, skulle du ange $ 12 200 på rad 2.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4-steg 19
    4. Subtrahera standardavdraget från dina beräknade specificerade avdrag. Om resultatet av den beräkningen är noll eller ett negativt tal, skriv "0" I det tomma på rad 3. För att fortsätta föregående exempel skulle subtrahera $ 12 200 från $ 5000 producera ett negativt tal, så du skulle komma in "0" på rad 3.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 20
    5. Beräkna en uppskattning av eventuella anpassningar av inkomst. Justeringar, även kallad "över-the-line avdrag," är belopp som traditionella IRA-bidrag eller studielånsintresse som du hävdar direkt på din 1040.Ange mängden av eventuella justeringar på rad 4.
  • För att fortsätta exemplet, anta att du betalat $ 2000 i studielånsintresse som du planerade att hävda på dina skatter. Du skulle ange $ 2000 på rad 4.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 21
    6. Lägg till rader 3 och 4 och skriv det numret på rad 5. Detta är den totala summan av avdrag, krediter och justeringar du uppskattar att du kommer att hävda på året du fyller i W-4. Om du hävdar skattekrediter måste du slutföra ett extra arbetsblad för att omvandla dessa krediter för att hålla tillbaka ersättningar.
  • Totalt i exemplet för linje 5 skulle vara $ 2000.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 22
    7. Skriv din beräknade icke-löneinkomst i det tomma på rad 6. Icke-löneinkomst inkluderar pengar du får utan att arbeta för det, som intresse eller alimoni.
  • Om du fick $ 500 i ränteintäkter, till exempel, skulle du ange $ 500 på rad 6.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 23
    8. Subtrahera mängden på ledningen 6 från mängden på ledningen 5 och ange resultatet på linjen 7. Om resultatet är noll eller ett negativt tal, ange "0." För att fortsätta exemplet skulle du subtrahera $ 500 från $ 2000. Resultatet är inte noll eller ett negativt tal, så du skulle ange resultatet av $ 1 500 på LINE 7.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 24
    9. Dela upp beloppet på rad 7 med $ 4 200 och skriv resultatet på rad 8, släpper någon fraktion. I exemplet skulle du dela $ 1500 med $ 4 200 och resultatet skulle vara 0.357. Du skulle släppa decimalerna och ange "0" på rad 8.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 25
    10. Ange numret från LINE H på dina personliga ersättningar i linje 9. Eftersom du i det exempel är singel utan anhöriga, har du "1" På linje h också.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 26
    11. Lägg till siffrorna på raderna 8 och 9 och skriv totalt på rad 10. Om du planerar att slutföra Worksheet på två eplikter / flera jobb, ange totalt på den första raden i det kalkylbladet. Om du inte behöver det kalkylbladet, skriv in det här numret på rad 5 i ditt avdragsbidrag. För att avsluta exemplet skulle du komma in "1" På ditt tillståndsintyg.
  • Del 4 av 4:
    Slutför Worksheet med två ebler / flera jobb
    1. Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 27
    1. Bestäm om du behöver använda det här kalkylbladet. Arbetsbladet med två eplikter / flera jobb är utformat för att se till att enskilda personer med mer än ett jobb eller gifta par som båda arbetar, har rätt mängd skatter som hålls kvar från sina lönecheckar.
    • Du bör bara använda det här kalkylbladet om anvisningarna under rad H på ditt personliga kalkylblad styrde dig att göra det.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 28
    2. Använd tabellen för att hitta numret som gäller det lägsta betalande jobbet och ange det numret på rad 2. Men om det högsta betalande arbetet betalar 75 000 dollar eller mindre och de kombinerade lönerna för dig och din make är 107 000 dollar eller mindre, skriv inte mer än "3."
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 29
    3. Jämför numret du just angett på rad 2 med det nummer du angav på rad 1 från dina avdrag och justeringar. Om numret på rad 1 är större än eller lika med numret på rad 2, subtrahera linje 2 från linje 1. Ange det numret på rad 3 och på rad 5 i ditt avdragningsbevis, och du är klar med det här kalkylbladet.
  • Om numret på rad 1 är mindre än numret på rad 2, ange "0" ON LINE 5 i ditt avdragsbidrag. Du borde sedan slutföra resten av kalkylbladet för att ta reda på vilket ytterligare belopp som ska ha hållits från din lönecheck. Detta hjälper dig att undvika att behöva betala IRS när du skickar dina skatter.
  • Bild med titeln Fyll i ett W-4 steg 30
    4. Ta reda på hur mycket extra pengar som ska hållas kvar från din lönecheck. Om du angav "0" På linje 5 innehåller arbetsbladet några ytterligare beräkningar så att du inte kommer att stå inför en stor skatteavgift i april.
  • Linje 4 instruerar dig att ange numret från rad 2 av samma arbetsblad. Detta var det nummer som motsvarade det lägsta betalande jobbet. Antar till exempel det numret var "3."
  • På rad 5 måste du ange numret från rad 1 på samma kalkylblad, vilket var det sista numret du anlände till On Line 10 av dina avdrag och justeringar. För att fortsätta exemplet, anta att numret var "1."
  • Nu subtrahera linje 5 från linje 4 och ange resultatet i rad 6. I exemplet skulle resultatet vara "2."
  • Med tabell 2 som finns på arbetsbladet, hitta det belopp som motsvarar det högsta betalande jobbet. Antag att du är gift som arkiverar gemensamt, och ditt högsta betalande jobb betalar $ 50.000 per år. Enligt tabellen bör du ange $ 500 på rad 7.
  • Nu multiplicera linje 7 med rad 6 och ange resultatet på rad 8. Detta är den totala beloppet av ytterligare förvaring som behövs. I exemplet skulle det numret vara $ 1000.
  • Allt du behöver göra nu är att dela det numret med antalet löneperioder kvar på året. Det beror på hur ofta du betalas och vilken tid på året börjar du. Om du startade det jobb som du fyller i en W-4 i februari och betalas varje månad, skulle du dela upp $ 1000 med 10 eftersom det finns 10 löneperioder kvar på året. Resultatet av den beräkningen, $ 100, är ​​den extra summan av pengar som behöver hållas kvar från dina lönecheckar. Detta är det belopp du skulle ange på ditt avdragsbidrag.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För att se om din förvaring är på spår för året, använd IRS-hållningsräknaren (tillgänglig på https: // IRS.GOV / Personer / IRS-Boding-Calculator).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande