Hur man bildar en llc i oklahoma

"Begränsat ansvarsföretag," ELLER LLC, är ett sätt att officiellt organisera ditt företag och registrera det med regeringen. Det finns olika processer för att bilda en LLC i olika stater. Om du är i Oklahoma, följ dessa steg för att bilda en LLC, vilket gör det möjligt för dig att transportera verksamhet inom staten.

Steg

Del 1 av 3:
Förståelse
  1. Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 1
1. Känn syftet med en LLC. Varje företag måste vara lagligt registrerad med den stat som den verkar för beskattningsändamål. Ett aktiebolag möjliggör en enkel beskattningsprocess men hjälper också till att skydda dina personliga tillgångar i händelse av en rättegång eller konkurs.
  • Om du äger en LLC, rapporterar du ditt företags intäkter eller förluster årligen på din personliga inkomstskatt. Det betyder att ditt företag inte behöver lämna skatter separat.
  • De "begränsat ansvar" Aspect av en LLC innebär att även om du personligen är skatter på företaget, är du inte personligen ansvarig om ditt företag hamnar i en rättegång eller på grund av pengar. I den situationen är endast tillgångens tillgångar i fara, i stället för dina personliga tillgångar.
  • Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 2
    2. Bestäm om en LLC är rätt för dig. Det finns flera affärsstrukturer att välja mellan (i staten Oklahoma, inkluderar det en enda innehav, allmänt partnerskap, ett begränsat partnerskap, aktiebolag och Corporation), men LLC är ett bra val för de flesta småföretag. En LLC kan vara rätt för dig om:
  • Du är oroad över personligt ansvar för potentiella rättegångar eller skulder som kan bero på ett affärsföretag.
  • Du bildar inte ett bank- eller försäkringsbolag. I Oklahoma får LLCs engagera sig i något lagligt företag utom bank och försäkring.
  • Du bildar ett företag på egen hand och / eller du planerar inte att ha investerare eller aktieägare. I varje stat kräver många affärsstrukturer mer än en person att officiellt registrera sig med staten - men du kan bilda en LLC med bara en person, och du kan äga och hantera den på egen hand. Men LLCs har inte flexibiliteten hos ett företag, så du kan inte lägga till investerare eller aktieägare senare.
  • Du är etisk och ansvarig. Om du agerar olagligt eller oansvarigt kan du förlora skyddet av en LLC, och i den situationen kan dina personliga tillgångar vara i fara. En domare kan besluta att kringgå den begränsade skuldklausulen om han eller hon känner att du avsiktligt orsakade en dålig situation med ditt företag.
  • Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 3
    3. Var noga med att du uppfyller kraven för att ansöka om en LLC. I staten Oklahoma är dessa krav få:
  • Du måste vara 18.
  • Du måste vara bosatt i Oklahoma eller, om du är en inhemsk eller utländskt LLC som registrerar specifikt för att göra affärer i Oklahoma, måste du behålla ett företagskontor med en gatuadress (inte en postkontorbox).
  • Du måste ha $ 100 för att betala en arkivavgift, plus en 4% serviceavgift om du använder ett kreditkort.
  • Del 2 av 3:
    Ansöker om en LLC i Oklahoma
    1. Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 4
    1. Välj ditt LLC-namn. Innan du kan registrera en LLC med staten behöver du ett företagsnamn. Det finns flera viktiga saker att komma ihåg när du väljer ditt namn:
    • Namnet måste vara original. Du kan inte välja namnet på en befintlig, registrerad Oklahoma LLC eller namnet på något företag (in eller ut ur staten) som har använts under de senaste tre åren. För att kontrollera om det namn du vill använda är tillgängligt, ring Oklahoma-sekreteraren i (405) 522-2520 eller besök sos.ok.gov.
    • Namnet måste ange att det är en LLC. I Oklahoma kan du bara tacka bokstäverna LLC, LC, L.L.C., eller l.C. På slutet av vad du vill namnge ditt företag, eller du kan använda orden "Aktiebolag" eller "Begränsat ansvarsföretag" I själva titeln. Du kan också förkorta ordet "begränsad" som "Ltd." och / eller ordet "företag" som "Co." Till exempel, om du vill att ditt företag ska ringas "Vitt papper," Du kan officiellt namnge det "Vitpapper LLC," "White Paper Ltd. Co.," "Vit papper l.C.," "White Paper Limited Company," "Vitboksbegränsad CO.," etc.
    • Det får inte innehålla ord som är begränsade av Oklahoma. Du kan inte använda orden "Bank," "försäkring," eller något derivat som föreslår att ditt företag är ett bank- eller försäkringsbolag. Du kan inte heller använda villkor som kan förvirra ditt företag med federala eller statliga myndigheter (till exempel kan du inte ringa det "Fbi"). Om du är osäker på om ditt namn är acceptabelt, var noga med att kontakta sekreteraren för statens kontor för råd innan du registrerar dig.
  • Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 5
    2. Ladda ner Oklahoma-artiklarna. Denna blankett är bekvämt beläget på Oklahoma-sekreteraren för statlig webbplats på https: // sos.ok.GOV / FORMS / FM0074.pdf. Skriv ut formuläret. Använd blått eller svart bläck för att helt fylla i nödvändig information på sidan 3, inklusive:
  • Komplett namn på LLC, inklusive bokstäverna eller orden för att ange att det är ett aktiebolag.
  • Gatuadressen till affärskontoret. Din hemadress är acceptabel om du är en oklahoma bosatt och du inte behåller ett kontor utanför hemmet.
  • En fungerande e-postadress för den primära kontakten.
  • Namn och gatuadress för den registrerade agenten. Detta kan vara detsamma som affärskontorets adress.
  • Existensperiod. Detta hänvisar till hur länge du vill registrera företaget för att hålla. Om du inte har några planer på att lösa eller avsluta företaget på ett specifikt sätt, skriv "evig." Annars kan du ange ett visst antal år (till exempel genom att skriva "5 år") eller ett specifikt utgångsdatum (till exempel genom att skriva "Förfaller 1-1-2020") .
  • Signatur, tryckt namn och datum.
  • Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 6
    3. Registrera ditt pappersarbete med staten. Du kan göra det personligen eller du kan maila eller faxa dina formulär. Du måste betala en ansökningsavgift på $ 100. Göra check, kassörens check eller pengar order betalas till "Oklahoma statssekreterare."
  • Skicka eller leverera personens anmälningsavgift och slutförda organisationsartiklar till: Oklahoma Sekreterare, 2300 n Lincoln Blvd. Rum 101, State Capitol Building, Oklahoma City, Oklahoma 73105-4897.
  • För att faxa dina formulär, inkludera ett brev med ditt kreditkortsnummer, utgångsdatum, namn på kortet, en returadress och det belopp du godkänner statssekreteraren för att debitera ditt kort. Var noga med att inkludera en 4% serviceavgift för användning av ett kreditkort ($ 104 totalt). Glöm inte att inkludera artiklarna efter omslaget! Statssekreteraren är (405) 521-3771.
  • Du kan också slutföra registreringen online på https: // sos.ok.Gov / vagn / kontakt.aspx?Returnurl = / Vagn / Arbete.aspx?f = 369
  • När du har lämnat dina organisationsartiklar och avgift till Oklahoma-sekreteraren, tar det cirka 10 till 15 affärer för att få ditt företags tillstånd i posten på adressen du angav på dina former.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla din LLC
    1. Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 7
    1. Skapa ett verksamhetsavtal. Du behöver inte lämna in det här dokumentet, och det är inte ett rättsligt krav att ha en, men att skapa en är ett smart drag juridiskt, särskilt om du får medägare eller anställda.
    • Ett verksamhetsavtal anger bolagets ägar- och driftsförfaranden, inklusive sådan information som andelar av ägande.
    • Om du har ett komplext affärsarrangemang, inklusive med-ägare och / eller multimedlemmar, är det en bra idé att ha det operativa avtalet utarbetat av en advokat som specialiserat sig på affärsrätt. Detta kommer att se till att verksamhetsavtalet är juridiskt sund och att alla parter är medvetna om sina bestämmelser. Du kan dock utarbeta det själv om du bildar en LLC helt på egen hand (eftersom du är osannolikt att stämma dig själv!).
  • Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 8
    2. Få andra licenser eller tillstånd. När du har arkiverat för en LLC med staten är du inte nödvändigtvis fri att börja affärsverksamheten. Du måste fortfarande få erforderliga licenser, tillstånd eller andra arkiveringar som gäller din specifika företag eller industri.
  • Till exempel, i Oklahoma, behöver du en eller flera licenser eller tillåter om du arbetar i konstruktion, detaljhandel, restauranger eller barer, grossist, kredittjänster, transport eller andra industrier. Det finns många typer av tillstånd som krävs i Oklahoma.
  • Om du inte är säker på om din bransch kräver licenser eller tillstånd, ring Oklahoma State Department of Commerce Business Kundtjänst Linje på (405) 815-5345.
  • Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 9
    3. Förbered dig för skatter. En av fördelarna med en LLC är att den inte ses av regeringen som en separat enhet, så det beskattas inte som en. Du måste fortfarande förbereda dig för att betala skatt på ditt företagsinkomst.
  • Om ditt företag kommer att ha anställda, måste du registrera dig för ett federalt skatteidentifikationsnummer (EIN).Det finns många webbplatser som tar ut en avgift för att skicka ditt pappersarbete för att du ska få ett EIN, men IRS ger dessa gratis om du filar dig själv.
  • Om du kommer att ha anställda och / eller om du säljer en produkt måste du registrera dig för att fila statliga moms. Det finns en avgift på $ 20 för att registrera sig för företagsförsäljningsskatt i Oklahoma, och du måste förnya ditt tillstånd vart tredje år.
  • Bild med titeln Form en LLC i Oklahoma Steg 10
    4. File en årsrapport. I Oklahoma måste du lämna ett årligt certifikat och betala en arkivavgift på $ 25.
  • Rapporten beror på årsdagen för ditt företags införlivande.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande