Så här bildar du en llc i massachusetts

Ett aktiebolag ("Låga") kallas vanligen som en "hybrid" affärsstruktur, vilket innebär att det delar egenskaperna hos både ett företag och en enda innehavare. Det gör det möjligt för sina ägare att isolera sig från personligt ansvar för företagsskulder, kräver inte betalning av separata företagsskatter (skatten "passerar genom" till sina ägare) möjliggör en stor flexibilitet med avseende på dess organisationsstruktur och är föremål för färre regler och restriktioner än andra typer av affärsstrukturer. Att upprätta ett sådant företag i Massachusetts är en ganska okomplicerad process.

Steg

Del 1 av 3:
Utarbeta organisationens intyg
  1. Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 1
1. Få certifikatet för organisationsformulär. En LLC bildas i Massachusetts efter sina ägare kompletterar och lägger ett certifikat för organisation för LLC med företagets uppdelning av sekreteraren för Commonwealth. Corporations Division tillhandahåller ett certifikat av organisationsmall på sin webbplats att använda vid utarbetandet av detta dokument.
  • Den första informationen som denna blankett ber om är din LLCs federala arbetsgivarens identifikationsnummer. Lämna det här fältet tomt för nu, eftersom du inte kan ansöka om ett sådant nummer tills din LLC är officiellt bildad.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 2
    2. Välj ett namn för din LLC. En av de viktigaste sakerna du måste göra under denna process är att välja ett namn för din LLC. När du väljer din LLCs namn måste du följa följande riktlinjer:
  • Namnet måste innehålla orden "Begränsat ansvarsföretag," "aktiebolag," "L.L.C.," "L.C.," "Låga," eller "Lc."
  • Namnet kan innehålla namnet på en medlem eller en chef.
  • Namnet på din LLC måste särskiljas från vilket som helst namn som för närvarande är reserverat eller registrerat hos Commonwealths sekreterare och från någon stat eller federal byrå.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 3
    3. Kontrollera om ditt valda namn är tillgängligt. Innan du skickar in certifikatet för organisation, bör du kontrollera om ditt valda namn är tillgängligt enligt statlig lag. Du kan göra det här, antingen genom att kontakta företagets division i Boston, MA på (617) 727-9640 eller genom att bedriva en online-sökning efter företagsnamn som redan är reserverade.
  • Du kan fila en valfri form tillsammans med en arkiveringsavgift på $ 30 för att boka ett namn i 60 dagar. I slutet av den perioden kommer ytterligare $ 30 att boka namnet för ytterligare 60 dagar.
  • Försök att få några alternativa namn för ditt företag om ditt första val inte är tillgängligt.
  • Under den här sökningen kanske du också vill kontrollera att den relevanta webbadressen är tillgänglig så att din LLCs online-närvaro kommer att ha ett lämpligt domännamn.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 4
    4. Ange en adress där din LLC-poster kommer att bibehållas. Du måste ge en gatuadress inom Commonwealth of Massachusetts där din LLC kommer att behålla och behålla sina affärsrekord.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 5
    5. Beskriv den allmänna karaktären av din LLC. I det här utrymmet kommer du att ge ett uttalande som beskriver affärsmålen i din LLC (I.e., vad det kommer att göra för att tjäna pengar).
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 6
    6. Ange din LLCs upplösningsdatum. Du måste också tillhandahålla på formuläret det senaste datumet då din LLC kommer att lösas och upphöra att existera i lagens ögon. Om du inte vill lägga ett utgångsdatum på din LLC vid den här tiden, lämna den här delen tom.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 7
    7. Utse en agent för service av process. Du måste också ange den person som officiellt kommer att få några juridiska handlingar på ditt företags vägnar. Du måste ange din agents namn och Business Street-adress på formuläret.
  • Din agent måste bo i Commonwealth of Massachusetts.
  • Din agent måste ge skriftligt samtycke antingen på eller bifogas organisationsbeviset.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 8
    8. Ge ytterligare namn och adresser. Om du har chefer för din LLC som kommer att baseras på en annan affärsadress än den som anges för din LLC, måste du ange deras namn och affärsadresser i organisationsbeviset. Du måste också göra det för ytterligare personer som är behöriga att utföra och fildokument med företagsavdelningen.
  • Om din LLC har inga chefer måste du ange namn och företagsadress till minst en person som är behörig att utföra och lämna in dokument med företagsavdelningen.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 9
    9. Fyll i valfria sektioner. Förutom ovanstående information, som krävs, kan du också fylla i de frivilliga delarna av organisationsbeviset. Om du vill bemyndiga en person att officiellt hantera frågor som hanterar inspelningen av fast egendom kan du lista deras namn och företagsadress om det skiljer sig från det av LLC.
  • Dina LLCs organisationsintyg kan också innehålla några bestämmelser om det interna driften av ditt företag så länge de är tillåtna enligt lag. Du kanske till exempel vill lägga till bestämmelser om hur stora affärsbeslut kommer att göras eller vad som händer om ditt företag är upplöst.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 10
    10. Skriv och lämna in din LLCs certifikat för organisation. Personen (eller personer) som bildar LLC måste underteckna formuläret. När du har granskat formuläret och säkerställt att informationen du angav är fullständig och korrekt kan du lämna in blanketten genom att skicka den till den adress som anges ovanpå formuläret. Du har också möjlighet att lämna in online.
  • Du måste också betala en ansökningsavgift på $ 500. Avgiften är $ 520 om du arkiverar online.
  • Detta dokument måste lämnas in i duplikat.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in din LLC
    1. Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 11
    1. Utkast till ett operativt avtal för din LLC. När du har lämnat in din LLCs organisationscertifikat, finns det flera andra steg du bör ta innan du faktiskt börjar göra affärer. Den första av dessa bör vara att utarbeta ett operativa avtal mellan medlemmarna i din LLC. Detta dokument kommer att styra hur din LLC kommer att drivas.
    • Detta avtal bör skissera saker som varje medlems roller, rösträtt, hur nya medlemmar kommer att läggas till eller befintliga borttagna, hur vinster och förluster kommer att tilldelas, kapitaltillskott för varje ledamot och hur driftsavtalet själv kommer att ändras.
    • Du behöver inte lämna in detta avtal med staten.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 12
    2. Få ett arbetsgivarens identifikationsnummer från IRS. Om din LLC har mer än en medlem behöver du det här numret så att din LLC kan betala federala och statliga skatter ordentligt, anställa anställda och öppna ett företags bankkonto. Du kan ansöka om det här numret: (1) online- (2) genom att kontakta IRS på (800) 829-4933- eller (3) genom att fylla i och skicka in formulär SS-4 till den adress som anges i formuläret.
  • Se till att din LLC är lagligt formad (i.e., Ditt organisationsbevis har lämnats in och godkänts) innan du ansöker om ett arbetsgivaridentifikationsnummer.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 13
    3. Öppna ett företagsbankkonto. Du kommer att vilja att din LLC har sitt eget bankkonto, separat från bankkonton för sina medlemmar / chefer. Kraven hos enskilda banker varierar, men du kommer sannolikt att behöva, åtminstone din LLCs arbetsgivarens identifikationsnummer och en kopia av sitt certifikat för organisation.
  • Del 3 av 3:
    Inlämning av ytterligare arkiveringar
    1. Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 14
    1. Få nödvändiga affärslicenser och tillstånd. Du måste förvärva alla licenser eller tillstånd som är nödvändiga för att genomföra din LLCs särskilda verksamhet från länet eller stadskonsulenten för den jurisdiktion där LLC är baserad. Kontakta dessa kontor för att se vilka ytterligare licenser / tillåter din LLC, om någon.
    • Till exempel, om din LLC kommer att baseras i Boston, måste du ansöka om ett företagscertifikat och betala en avgift på $ 65 till juridiskt utföra verksamhet inom stadsgränserna.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 15
    2. Fil med lämpliga federala, statliga och lokala myndigheter. Beroende på affärsändamålet med din LLC och den jurisdiktion där du organiserar, kan du behöva lämna ytterligare former avseende LLCs med vissa statliga myndigheter. Varje bransch är reglerad annorlunda som är varje lokal jurisdiktion - och det är bäst att fråga en advokat eller revisor för hjälp i denna fråga.
  • Du kan också försöka kontakta din lokala handelskammare för råd eller rådfråga U.S. Small Business Administration hemsida.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 16
    3. Registrera med Massachusetts Department of Revenue. Statlig lag kräver att din LLC registrerar sig med denna byrå vid bildandet för statliga skattemässiga ändamål om din LLC kommer att ha anställda, kommer att sälja varor eller samla in moms. Du kan göra det här online med hjälp av Investeringsdepartementets hemsida.
  • Bild med titeln Form en LLC i Massachusetts Steg 17
    4. File din LLCs årsredovisning. Statlig lag kräver att varje LLC lämnar in en årsrapport varje år för att fortsätta att fungera som en LLC i Massachusetts, som i stor utsträckning tjänar till att den information du lämnat in i ditt certifikat för organisation för närvarande är korrekta. Denna rapport måste lämnas in eller före årsdagen för inlämning av det ursprungliga organisationsbeviset.
  • Du kan antingen fylla i och maila i formuläret på företagets divisions hemsida till adressen på toppen av formuläret eller du kan lämna in den här rapporten online.
  • Du måste också betala en ansökningsavgift på $ 500 när du skickar in din årsredovisning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din LLC kommer att tillhandahålla professionella tjänster, använd certifikatet för organisationsformulär för professionell LLCs istället för standard en. Det finns flera andra föreskrifter som en LLC måste följa när man fyller i sitt certifikat för organisation, som tjänster som ska tillhandahållas, namn på vissa utövare och ansvarsfrågor - som beskrivs på företagets divisions hemsida. En sådan LLC måste också använda en specifik blankett vid inlämning av sin årsredovisning.
  • Alla formulär som är nödvändiga för att bilda och använda en LLC i Massachusetts tillhandahålls online på företags divisionens hemsida.
  • Varningar

    Att inrätta en LLC kan vara en komplicerad process och, beroende på arten av ditt företag, en grundlig förståelse för lokala, statliga och federala lagar och förordningar och hur de gäller för din LLC är avgörande. Det är bäst att samråda med en advokat med LLC-upplevelse innan du börjar den här processen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande