Hur man bildar en llc i illinois

Ett aktiebolag ("Låga") kallas vanligen som en "hybrid" affärsstruktur, vilket innebär att det delar egenskaperna hos både ett företag och en enda innehavare. Det gör det möjligt för sina ägare att isolera sig från personligt ansvar för företagsskulder, kräver inte betalning av separata företagsskatter (skatten "passerar genom" till sina ägare) möjliggör en stor flexibilitet med avseende på dess organisationsstruktur och är föremål för färre regler och restriktioner än andra typer av affärsstrukturer. Att upprätta ett sådant företag i Illinois är en ganska okomplicerad process.

Steg

Del 1 av 3:
Utarbetande av artiklarna
  1. Bild med titeln Aktivera ett presentkort Steg 8
1. Välj ett namn för din LLC. Det första steget i att skapa en LLC är att utarbeta sina organisationsartiklar, vilket skisserar den ursprungliga informationen som krävs för att bilda bolaget enligt statlig lag. Du kommer att använda form LLC-5.5 För denna process. En av de viktigaste stegen i denna process är att välja ett namn för ditt företag.
  • Namnet på ditt företag måste särskiljas från vilket namn som för närvarande är reserverat eller registrerat hos statssekreteraren, och från någon stat eller federal byrå.
  • Namnet måste innehålla orden "Begränsat ansvarsföretag," "L.L.C.," eller "Låga.," och får inte innehålla orden "Företag," "Korp.," "Inkorporerad," "Inc.," "Ltd.," "Co.," "Begränsat partnerskap," eller "L.F."
  • Namnet måste inte innebära att ditt företag är inblandat i bank eller försäkring, kan inte innehålla några offensiva ord och måste använda bokstäverna i det engelska alfabetet eller arabiska / romerska siffrorna.
  • Bild med titeln Få lönedagslån med dåligt kreditsteg 11
    2. Kontrollera om ditt valda namn är tillgängligt. Innan du skickar in dina organisationsorganisationer är det en bra idé att se om det namn du valt är både tillgängligt och acceptabelt enligt statlig lag. Det finns tre sätt att göra detta: (1) Skriv till Institutionen för företagstjänster som ligger i Springfield, IL- (2) Ring avdelningen på (217) 524-8008- eller (3) Kör en Internet Sök efter namn Tillgänglighet på Affärssidan på cyberdriveillinois.com.
  • Du kan fila en valfri form (form LLC-1.15) Tillsammans med $ 300 för att reservera namnet på din LLC i 90 dagar.
  • Försök att få några alternativa namn för ditt företag om ditt första val inte är tillgängligt.
  • Under den här sökningen kanske du också vill kontrollera att den relevanta webbadressen är tillgänglig så att din LLCs online-närvaro kommer att ha ett lämpligt domännamn.
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 14
    3. Beteckna din LLCs huvudställe. Du måste också ange i dina organisationsorganisationer en fysisk adress för ditt företag som kommer att fungera som sin primära plats för att göra affärer. Det här är troligt där du kommer att hålla dina företagsregistreringar, och kommer att avgöra den rättsliga jurisdiktion som är tillämplig på ditt företag. Illinois lag tillåter detta kontor att vara in eller ut ur staten.
  • Bild med titeln Gör en genomförbarhetsstudie Steg 7
    4. Välj ett effektivt datum för dina organisationsartiklar. Detta kommer att vara det datum då ditt företag kommer att börja sin existens. Detta kan antingen vara det datum du skickar dina artiklar av organisation med Institutionen för företagstjänster, eller ett senare datum på högst 60 dagar efter arkivering.
  • Bild med titeln Gör en kriminell bakgrund Kontrollera steg 12
    5. Beteckna en registrerad agent och ett registrerat kontor för din LLC. Detta kommer att vara namn och adress för en person som någon juridisk process kommer att serveras, och där all officiell korrespondens från institutionen för affärstjänster kommer att skickas.
  • Din agent måste antingen bo eller vara behörig att transportera verksamhet i Illinois.
  • Se till att din agent formellt har kommit överens om att utföra denna roll.
  • Ditt säte måste vara beläget i Illinois, ha en giltig adress och matcha affärsadressen till din registrerade agent.
  • Bild med titeln Kontakt Equifax Steg 8
    6. Utkast till "ändamålsklausul" För din LLC. Detta är ett uttalande som beskriver affärsmålen för din LLC. Detta kan vara något lagligt syfte utom bank och försäkring (eller tandläkare eller medicinsk praxis, såvida inte alla medlemmar / chefer är ordentligt licensierade enligt statlig lag).
  • Bild med titeln Evict en hyresgäst i Kalifornien Steg 3
    7. Skapa en varaktighet för din LLC. Detta hänvisar till hur länge du vill att ditt företag ska existera. Du kan lista "evig," vilket betyder att det inte har något specifikt slutdatum, eller ett framtida datum som du planerar att lösa upp din LLC.
  • Om du har valt ett specifikt upplösningsdatum för ditt företag och, vid en senare tidpunkt, vill förlänga din LLCs liv efter det datumet, kan du lämna in artiklar om ändring för att ändra det datumet.
  • Bild med titeln Välj rätt bankkonto som tonåring Steg 3
    8. Utkast till valfria bestämmelser. Dina LLCs organisationsorganisationer kan också innehålla alla bestämmelser om det interna driften av ditt företag så länge de är tillåtna enligt lag. Du kanske till exempel vill lägga till bestämmelser om hur stora affärsbeslut kommer att göras eller vad som händer om ditt företag är upplöst.
  • Bild med titeln Välj rätt bankkonto som tonåring Steg 2
    9. Bestäm om din LLC kommer att bli medlemsledad eller ledad ledad. A "medlem" av en LLC är antingen en ägare av eller investerare i den LLC. Enligt Illinois lag måste du ha minst en medlem i din LLC, men det finns inget maximalt. En medlems-förvaltad LLC ger varje medlem av lika rättigheter att besluta hur verksamheten kommer att köras. En ledad förvaltad LLC är där medlemmarna väljer flera från deras nummer som ansvarar för bolagets affärsfrågor.
  • I den här delen måste du ange namn och adresser till medlemmar och chefer, beroende på vad som är tillämpligt.
  • Bild med titeln Få fullmakt i Texas Steg 3
    10. Ha LLCs arrangörer underteckna artiklarna. Inkludera, tillsammans med lämpliga signaturer, varje individs tryckta namn tillsammans med sin adress. Om en av arrangörerna är en affärsenhet måste du ange namnet på den enheten och det tryckta namnet, adressen och titeln på den person som undertecknar den enhetens vägnar.
  • Bild med titeln Få din Texas Real Estate License Steg 4
    11. File Dina LLCs organisationsartiklar. När du har slutat utarbeta din LLCs organisationsorganisationer är det dags att lämna dem med Institutionen för företagstjänster i Springfield, IL. Du kan göra det via post med adressen på toppen av form LLC-5.5 eller online på cyberdriveillinois.com. Du måste lämna in en arkivavgift på $ 500 tillsammans med lämpliga former.
  • Du har möjlighet att få din arkivering påskyndad, vilket innebär att dina organisationsartiklar kommer att ses över inom 24 timmar efter arkivering, om du visas personligen och betalar en extra avgift på $ 100.
  • Om du arkiverar online, kommer din förfrågan automatiskt att anses vara snabbare, och därför måste du betala extra $ 100 avgift.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in din LLC
    1. Bild med titeln Få din Texas Real Estate License Steg 5
    1. Utkast till ett operativt avtal för din LLC. När du har lämnat in din LLCs organisationsorganisation finns det flera andra steg du bör ta innan du faktiskt börjar göra affärer. Den första av dessa bör vara att utarbeta ett operativa avtal mellan medlemmarna i din LLC.
    • Detta avtal bör skissera saker som varje medlems roller, rösträtt, hur nya medlemmar kommer att läggas till eller befintliga borttagna, hur vinster och förluster kommer att tilldelas, och hur verksamhetsavtalet själv kommer att ändras.
    • Du behöver inte lämna in detta avtal med staten.
  • Bild med titeln Ändra din adress med IRS-steg 7
    2. Få ett arbetsgivarens identifikationsnummer från IRS. Om din LLC har mer än en medlem behöver du det här numret så att din LLC kan betala federala och statliga skatter ordentligt, anställa anställda och öppna ett företags bankkonto. Du kan ansöka om det här numret: (1) online- (2) genom att kontakta IRS på (800) 829-4933- eller (3) genom att fylla i och skicka in formulär SS-4 till den adress som anges i formuläret.
  • Se till att din LLC är lagligt formad (i.e., Dina organisationsartiklar har lämnats in och godkänts) innan du ansöker om ett arbetsgivaridentifikationsnummer.
  • Bild med titeln finansiera ett nytt företag Steg 4
    3. Öppna ett företagsbankkonto. Du kommer att vilja att din LLC har sitt eget bankkonto, separat från bankkonton för sina medlemmar / chefer. Kraven på enskilda banker varierar, men du kommer sannolikt att behöva, åtminstone din LLCs arbetsgivaridentifikationsnummer och en kopia av dess organisationsartiklar.
  • Del 3 av 3:
    Inlämning av ytterligare arkiveringar
    1. Bild med titeln tjäna pengar eftersom oljepriset stiger steg 6
    1. File din LLCs årsredovisning. Statlig lag kräver att varje LLC lämnar in en årsredovisning varje år för att fortsätta att fungera som en LLC i Illinois, som i stor utsträckning tjänar till att den information du lämnat in i dina organisationsartiklar förblir för närvarande exakt. Du kommer att få ett formulär för denna rapport om sex veckor före förfallodagen på ditt företags säte.
    • Dina LLCs medlemmar eller chefer, som tillämpliga, måste underteckna denna rapport före inlämning.
    • Du kan filera den här rapporten online eller via post med form LLC-50.1. Du måste också betala en avgift på $ 250 för postfilering eller $ 300 för online-arkivering.
    • Du måste betala ytterligare $ 300 om du skickar den här rapporten mer än 60 dagar försenad.
  • Bild med titeln Hantera din ekonomi Steg 11
    2. Fil med lämpliga federala, statliga och lokala myndigheter. Beroende på affärsändamålet med din LLC och den jurisdiktion där du organiserar, kan du behöva lämna ytterligare former avseende LLCs med vissa statliga myndigheter. Varje bransch är reglerad annorlunda som är varje lokal jurisdiktion - och det är bäst att fråga en advokat eller revisor för hjälp i denna fråga.
  • Du kan också försöka kontakta din lokala handelskammare för råd eller rådfråga U.S. Small Business Administration hemsida.
  • Till exempel, om din LLC ger professionella tjänster som regleras av Illinois Department of Financial och Professional Regulation, måste du registrera dig med den byrån.
  • Bild med titeln Få din Texas Real Estate License Steg 3
    3. Registrera med Illinois Department of Intäkter. Statlig lag kräver att din LLC registreras med denna byrå vid bildandet för statliga skattemässiga ändamål. Du kan göra det här online eller via posten med formulär Reg-1, som är Illinois Business Registration Application.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Illinois är en av de få stater som låter dig bilda en speciell typ av LLC, känd som en "Series LLC." Om du skapar en Series LLC kan du bryta din LLC upp i mindre enheter som alla har egna ändamål, medlemmar och ansvar. Om du vill bilda den här typen av LLC måste du använda form LLC-5.5 (s) och betala en högre avgift på $ 750.
  • Alla formulär som är nödvändiga för att bilda och använda en LLC i Illinois tillhandahålls online på Institutionen för Business Services hemsida.
  • Tidslinjen för bearbetning är cirka två arbetsdagar för online-inlagor och mellan sex till åtta veckor för icke-expediterade pappersbidrag.
  • Varningar

    Att inrätta en LLC kan vara en komplicerad process och, beroende på arten av ditt företag, en grundlig förståelse för lokala, statliga och federala lagar och förordningar och hur de gäller för din LLC är avgörande. Det är bäst att samråda med en advokat med LLC-upplevelse innan du börjar den här processen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande