Hur man hanterar en lärare som du ogillar

Ganska mycket alla kommer att ha en lärare som de inte gillar någon gång. Det kan vara avskräckande och irriterande, men vanligtvis är det inte världens ände. I de flesta fall kan du göra några justeringar för att hjälpa dig att hantera din lärare och komma igenom skolåret utan för mycket besvär. I mer allvarliga fall kan du behöva sitta ner och ha en konversation med din lärare, din rådgivare eller dina föräldrar.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör det bästa av situationen
  1. Bild med titeln Deal med en lärare du ogillar Steg 1
1. Börja med en ren skiffer. Du kanske har hört rykten om läraren du kommer att ha nästa år, men försök att inte låta dessa historier påverka din egen åsikt. Om du börjar skolan tänker att du kommer att hata din lärare, kommer du förmodligen att. Om du går in i det med ett öppet sinne, är du mycket mer benägna att komma överens med din lärare.
  • Bild med titeln Deal med en lärare som du inte tycker om Steg 2
    2. Visa det som en lektion. Du kommer inte alltid att komma överens med alla du stöter på i livet, och det är okej! Det är viktigt att lära sig att fortsätta och hantera människor du inte gillar, så försök att se den här erfarenheten som en viktig livsläsong att det hjälper dig att växa till en mer framgångsrik vuxen.
  • Kom ihåg att du inte behöver tycka om din lärare för att lära av honom / henne. Så länge du fortfarande har bra i klassen, gör ditt bästa för att hantera din lärare.
  • Om problemet påverkar din betyg eller orsaka att du inte gillar skolan, kanske det inte är värt att bara hålla ut det.
  • Bild med titeln Deal med en lärare som du ogillar Steg 3
    3. Separera läraren från ämnet. Innan du bestämmer dig, tycker du inte om din lärare, är det viktigt att tänka noga på vad exakt ditt problem är. Om du råkar hata matte, kan det vara att du verkligen inte har problem med läraren, utan i stället med ämnet. Detta är en viktig skillnad för att få en ny lärare hjälper inte din situation om du hatar ämnet.
  • Om du kämpar med ett ämne, fråga din lärare för extra hjälp eller få en handledare. När du förstår föremålet lite bättre kan du upptäcka att din lärare verkligen inte är så dålig.
  • Försök hitta något som intresserar dig om ämnet och fokusera på så mycket som möjligt. Om du har möjlighet att välja ditt eget läsning eller forskningsmaterial, se till att det är något som intresserar dig tillräckligt för att hålla dig engagerad i klassen.
  • Påminn dig om att även om du inte gillar ett visst ämne, är din betyg fortfarande viktig. Håll dig fokuserad på att göra ditt bästa, även om du inte tror att du någonsin kommer att använda något du lärt dig i den här klassen i den verkliga världen.
  • Bild med titeln Deal med en lärare du ogillar Steg 4
    4. Var snäll. Om du tror att din lärare är menlig för dig, kan du bli frestad att vara genomsnittlig tillbaka till henne, men det kommer bara att göra situationen värre! Du behöver inte vara alltför snygg när du pratar med din lärare, men alltid vara trevlig och respektfull. Du kan upptäcka att din goda inställning kommer att gnugga på din lärare.
  • Bild med titeln Deal med en lärare du ogillar Steg 5
    5. Applicera dig själv. Om du känner att en del av problemet kan vara att din lärare inte gillar dig, försök att göra lite extra ansträngning i klassen för att vända relationen runt. Det innebär att dyka upp i tid, göra dina läxor, vara uppmärksamma och ställa frågor.
  • Var proaktiv om att göra upp missat arbete och låta din lärare veta om du kommer att sakna skolan.
  • Suga inte upp för mycket. Detta kommer inte att verka äkta.
  • Bild med titeln Deal med en lärare som du ogillar Steg 6
    6. Välj dina strider. Det är viktigt att inte vara för argumenterande med din lärare, eftersom det bara kommer att förvärra ditt förhållande. Det är okej att konfrontera henne om kvaliteter du inte förstår, men var inte konfronterande om det, och argumentera inte över varje enskild punkt.
  • Metod 2 av 2:
    Pratar det
    1. Bild med titeln Deal med en lärare som du inte tycker om Steg 7
    1. Ha ett samtal med din lärare. Om du verkligen har svårt att lära dig på grund av din lärares undervisningsstil, överväga att ha en öppen konversation med henne om det. Låt henne veta vad som är specifikt stör dig och se om hon kan göra några justeringar för att hjälpa dig att lära dig bättre.
    • Till exempel, om du tror att din lärare är för hård av en grader, kanske du vill begära några handledning eller studie tips. Om hon talar för snabbt, hitta en lämplig tid att prata med läraren och vänligen fråga om hon kunde tala långsammare eftersom du har haft problem med att förstå.
    • Om det finns något som händer i ditt personliga liv som påverkar dig i skolan, låt din lärare veta om det. Hon kan vara mycket mer förståelse för ditt beteende om hon förstår var det kommer från.
    • Tala bara med din lärare om saker som kan ändras. Det kan hjälpa till att få en konversation om kommentarer på dina läxor som du inte förstår, men det kommer inte vara produktivt att berätta för din lärare att du tycker att hon är meningsfull och orättvist.
    • I stället för att bara skylla läraren för problemet. visa att du är villig att arbeta tillsammans för att fixa det.
  • Bild med titeln Deal med en lärare som du ogillar Steg 8
    2. Prata med andra studenter. Om det finns andra studenter i klassen som verkar komma överens med läraren och klara sig i klassen, prata med dem om deras strategi. Fråga dem om de har stött på något av samma problem som du har att göra med, och i så fall vad de gjorde om det. De kan ha några användbara tips för hur man får bättre betyg eller få på den här lärarens goda sida.
  • Bild med titeln Deal med en lärare som du ogillar Steg 9
    3. Prata med din rådgivare. Din skolrådgivare är där för att hjälpa dig att hantera alla slags problem, både in och ut ur skolan. Din rådgivare kan arbeta med dig för att hjälpa dig att förstå varför du inte gillar din lärare och vad du kanske kan göra för att förbättra situationen.
  • I vissa fall kan din rådgivare prata med dig och din lärare eller kan rekommendera att du omfördelas till en annan klass, men går inte in i mötet som förväntar sig dessa resultat.
  • Bild med titeln Deal med en lärare som du inte tycker om steg 10
    4. Få dina föräldrar involverade. Låt dina föräldrar veta hur du känner för din lärare, men var noga med att förklara exakt varför du känner det sättet. De kan kanske erbjuda dig ett bra perspektiv och råd om hur man hanterar situationen.
  • Det kan hjälpa till att få dina föräldrar att hjälpa dig att skriva ner en lista med saker du ogillar om din lärare. Detta kan hjälpa dig att räkna ut vad du kan prata med läraren om.
  • Om det har kommit till den punkt som du känner att du inte kan hantera situationen med din lärare, kan du be dina föräldrar att ha ett möte med henne. Om det inte går bra och dina föräldrar tror att din lärare är orimlig, kan de gå till huvudmannen eller superintendenten.
  • Bild med titeln Deal med en lärare som du inte tycker om Steg 11
    5. Välj omplacering som en sista utväg. Om du har uttömt alla dina andra alternativ och du verkligen tror att ditt skolarbete påverkas av ditt dåliga förhållande med din lärare, be om att omplaceras till en annan klass.
  • Tänk på att konfliktlösningen är en mycket viktig färdighet. Du kommer att beröva dig själv att lära dig hur man hanterar tuffa situationer om du begär en omplacering utan att försöka arbeta ut det först
  • Tips

    Försök att uppmärksamma, oavsett hur svårt det är.
  • Det viktigaste är att hitta ett sätt att kommunicera positivt med en lärare. Få din rådgivare, föräldrar eller rådgivare involverade om du inte känner att du kan hantera situationen på egen hand.
  • Försök att hantera problemet när det först visas. Ju längre du väntar på att ta itu med frågan kommer de sämre sakerna att få.
  • Låt inte tankarna på din lärare komma i vägen för ditt skolarbete. Innan du går och försöker meditera. Det hjälper dig att rensa ditt sinne och det kommer att hindra dig från att tänka på din lärare så mycket.
  • Om du har haft en riktigt dålig dag med din lärare och du känner att de var riktigt orättvist, försök skriva en lista över saker som störde dig. Detta hjälper dig att rensa ditt sinne och tänka på situationen med lite mer kontroll. Du kan upptäcka att du bara var emotionell eller du kan upptäcka att du måste gå till en förälder eller pålitlig vuxen.
  • Om du kan klara det och det påverkar inte dina betyg, bara fungera som om du gillar läraren och försök att inte argumentera med henne / honom.
  • Varningar

    Om du någonsin upplever muntligt eller fysiskt missbruk från en lärare, rapportera det till en annan vuxen direkt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande