Hur man övertygar dina föräldrar för att få dig något

Alla föräldrar är olika och vissa är mer smidiga än andra. Få det du vill inte alltid hända och du borde vara öppen för att bli avstängd. Om du gör rätt planering för din förfrågan, kan de bara grotta och köpa dig vad du vill ha. Visa alltid dina föräldrars respekt och aldrig vara meningsfull eller oförskämd om du inte får det du vill ha.

Steg

Metod 1 av 3:
Prata med dina föräldrar om din förfrågan
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 1
1. Reflektera över vad du ber om. Du borde veta vad dina föräldrar brukar säga ja eller nej till. Jämför din förfrågan till saker som dina föräldrar har fått dig tidigare. Verkar din nuvarande förfrågan större än vad du brukar begära? Ta en titt på dina ekonomiska medel och bestäm hur länge det skulle ta dig att betala för det själv. Också överväga om din förfrågan är något du vill ha eller något du verkligen behöver.
  • Bestäm om det du vill är värt att kämpa för. Många materiella tillhörigheter i barndomen och tonåren passerar trender.
  • Vill du ha det du vill kunna visa det till andra personer i skolan? Vill du ha det här för att du tycker att det blir roligt och hjälper dig personligen och mentalt?
  • Att svara på dessa frågor kan hjälpa dig medan du pratar med dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 2
    2. Planera prat.Välj en tid när du vet att dina föräldrar är i gott humör, till exempel en lönedag eller när de känner sig stolta över något de har gjort. Om du väljer en dålig tid kan du frustrera dem ännu mer och det blir mindre benägna att få det du vill ha. Du kan också överväga att prata med en förälder över den andra.Det hjälper till att ha små samtal varje dag med dina föräldrar att hålla konversationen öppen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 3
    3. Gör planen till dina föräldrar. Börja med lite liten prata om hur de gör. Försök att ta upp objektet på ett organiskt sätt. Till exempel: Om du försöker få en ny klänning, börja prata om hur gammal alla dina nuvarande klänningar är. Då kan du övergå till att prata om att få en ny klänning som passar dig bättre.
  • Om du vill ha något som ett videospel, kan du börja med att förklara spelets premiss och hur spännande det är.
  • Om tillämpligt, förklara för dina föräldrar hur att varan kommer att gynna dem såväl som det gynnar dig.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 4
    4. Vara mogen under diskussionen. Visa alltid dina föräldrar att du är ett moget barn med gott beteende. Skrika inte, efterfrågan eller argumentera med dem om de verkar tveksamt först. Förklara lugnt vad du vill och de steg du är villig att ta för att tjäna det. Ju mer artigt och rimligt du är, desto mer sannolikt kommer dina föräldrar att lyssna på dig.
  • Ett sätt att se till att du är välmanad är genom att ta djupa andetag innan du diskuterar saken.
  • Du bör också försöka gå in i diskussionen och veta att dina föräldrar säkert kommer att säga "nej."På det här sättet kommer du inte att förlora din coola om de säger" nej."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 5
    5. Tänka på ditt kroppsspråk. Vik inte dina armar eller slouch. Stå upp rakt eller sitta upp rakt i en stol och försök att le när det är lämpligt. Även om dina föräldrar bara plockar upp det omedvetet, är denna inställning lugnande och förbättrar dina chanser att övertyga dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 6
    6. Diskutera de positiva resultaten av din förfrågan.Förklara hur det här är något som kan ha en positiv sida eller kan till och med hjälpa dig att lära dig mer. Ljug inte för dina föräldrar och säger att det nya samtalet innehåller historia lektioner.
  • Om du ber om en iPhone, förklara hur du kan "facetime" med dina föräldrar eller ladda ner pedagogiska appar. Förklara hur dina föräldrar kommer att kunna nå dig enklare.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 7
    7. Stå på dig. Var fast på ett positivt sätt men överdriv inte det genom att vara motbjudande. Skrek inte, gråta, slamdörrar, sulk, stomp eller klaga på deras beslut.Förhandling kommer alltid att få dig längre än en otäck rebuttal. Berätta för dem att du är villig att arbeta för det, och se till att du är uppriktig. Föräldrar kan vanligtvis berätta när du inte planerar att arbeta, så om du inte är beredd att göra din del, gör inte några löften.
  • Håll en glad upplevelse när du pratar med dem. Du borde inte agera som om din önskan är absolut nödvändig för din hälsa. Du föräldrar är inte dumma och förtjänar lite respekt. Visa dem en lättatt attityd.
  • Metod 2 av 3:
    Erbjuder att göra något för dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 8
    1. Göra en affär. Tänk på vad dina föräldrar gillar eller vill bli gjort runt huset. Kanske din pappa dreads rengöring av huset på helgerna, eller din mamma rengör kattens kullkorg varannan dag. Erbjuda att göra något de gör ofta runt huset i en månad eller två. Om du gör ett tillfredsställande jobb efter den första månaden måste dina föräldrar få dig vad du vill ha.
    • Många föräldrar vill att deras barn ska lyckas i skolan. Om det finns ett ämne är du dåligt på, erbjuda att förbättra dina betyg. Att få en efterskola Tutor kommer att visa dina föräldrar ditt engagemang.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 9
    2. Överväga att betala för en del av det själv. Mest troligt kommer dina föräldrar att uppskatta att du erbjöd dig att betala för en del av det. Detta kommer också att visa dina föräldrar hur dedikerade du är att få det här objektet.
  • Om dina föräldrar ber dig att betala för hälften av det, inte tillbaka ur ditt erbjudande. Hålla fast vid ditt ord och betala den del du lovade.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 10
    3. Presentera förfrågan som en gåva.Be om vad du vill ha som en gåva som en tidig födelsedag eller semestergåva.Föräldrar är mer benägna att hjälpa dig att få det du vill ha av en av dessa skäl. Välj vilken händelse som är närmast.
  • Tänk på vad dina föräldrar brukar få dig till helgdagar, och fråga inte för mycket för omständigheten. Dina föräldrar kan hitta det förolämpande om du ber om en Xbox för Alla hjärtans dag.
  • Metod 3 av 3:
    Öka dina chanser att få din förfrågan
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 11
    1. Vara på ditt bästa beteende för att visa att du förtjänar det. Konsekvent gör din läxa, Gör alla dina sysslor och ta dina studier på allvar för att få de bästa betygen du kan. Gör vad dina föräldrar frågar dig utan att klaga, och ha en bra attityd. Det kan låta som mycket arbete, men kom ihåg vad du försöker få i gengäld.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 12
    2. Håll dig fokuserad på ditt mål. Håll en mental bild av vad du vill ha i ditt huvud. Förlora inte priset: det är det som håller dig att gå. Om du gör något imponerande, som att få bra betyg på ditt rapportkort, ta tillfället i akt att fråga.
  • Be om mindre viktiga saker. Om du är inställd på att få det nya Pokémon-spelet, fråga inte andra spel tills du får det du vill ha.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 13
    3. Var kreativ med din förfrågan.Till exempel, om du vill ha en bil, dra den bil du vill ha på en affisch, eller hitta en affisch av bilen och hänga upp den på en vägg i ett allmänt besökta område. När du passerar det, uppmärksamma det genom att kommentera det. Om dina föräldrar har en humor, kan detta vara mycket effektivt. Du kan till och med göra ansträngningen att sammanställa en underhållande PowerPoint-presentation som de kan njuta av, eller en kort komiskremsa.
  • Tänk på om dina föräldrar är de kreativa typerna som skulle njuta av denna typ av tonhöjd.
  • Även om dina föräldrar förnekar din begäran, kommer du att ha satt upp en ljuvlig miljö.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 14
    4. Agera mogen under hela processen. Beg inte vad du vill ha. Om du ständigt frågar, argumenterar eller kämpar för vad du vill, kommer dina föräldrar att vara mindre än ivriga att hjälpa dig att få det. När du pratar om det objekt du vill ha, håll ett öra öppet för vad dina föräldrar måste säga. Ta tvivel om objektet på allvar.
  • Ett bra sätt att vädja till dina föräldrar är att använda sitt språk. Om din pappa tenderar att förklara saker med händerna, försök att förklara din resonemang med dina händer.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig något steg 15
    5. Gör något trevligt för dina föräldrar. Få något för dem att de alltid har velat ha. Till exempel, om du mamma vill ha en speciell parfym, få det till henne. Berätta för dem att du betalat för det själv. Föräldrar älskar det när barnen arbetar hårt för något. De kommer att märka att du har egna pengar och att du kan hantera ansvar. När de är i stort humör, nämna dem vad du vill ha.
  • Ta inte upp vad du vill ha samtidigt som du ger dem din gåva eller du kan komma över som manipulativ.
  • Du behöver inte köpa dem någonting. Gör något runt huset utan att de frågar dig. Till exempel: klippa gräsmattan eller gör tvätten utan någon som frågar dig.
  • Tips

    Var plötsligt extra bra. De flesta föräldrar kommer att se rätt genom dig. Det kan ta mer tid, men det är bättre att gradvis göra mer och mer vänliga, hjälpsamma eller omtänksamma saker.
  • Fortsätt göra de positiva sakerna du har gjort även efter att du har fått det du vill ha. Om du fortsätter att visa mognad kommer det att göra det lättare att fråga nästa gång eftersom de inte kommer att tro att du bara var bra att få din väg.
  • Du kan försöka skriva dina föräldrar ett övertygande brev och placera det där de kommer att se det.
  • Ge dem en bra anledning till varför de borde köpa det och vad det gör att vara värt priset.
  • Visa dem du kommer att vara ansvarig och förvänta dig inte det direkt.
  • Försök att få det här samtalet på ett lugnt och lugnt ställe. De kommer att bli mer avslappnade och du kommer att få en bättre chans att få det du vill ha.
  • Hjälpa dem när det är möjligt och ge dem när de är i gott humör.
  • Använd din manners, var rimlig och var säker på att du vill ha det. Se till att du har förtjänat det och du kommer inte att lämna den på sidan eller glömma det.
  • Om dina föräldrar nyligen har köpt eller förvånat dig med något, fråga inte något nytt direkt. Detta kommer att visas som du är otålig.
  • Varningar

    Var säker på att varan är något du verkligen vill ha, och inte bara något som du snabbt kommer att förlora intresse för.
  • Ste inte pengar. Det är det värsta du kan göra och de kommer sannolikt att straffa dig och ta ditt nya objekt borta.
  • Se till att du undersöker det objekt du vill få eller du kan bli besviken när du får det.
  • Berätta inte för dina föräldrar att du betalar om du vet att du inte kan, eller nästa gång de inte tror på dig.
  • Agera inte som om du är skadad så att de kommer att medlidande på dig. Om du ljuger, blir föräldrarna bara arg och förlorar förtroende för dig. Visa en positiv attityd, även om de säger nej.
  • Var redo att ta "Nej" För ett svar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande