Hur man frågar dina föräldrar för ett moget videospel

Vill du ha det nya filmen eller videospelet som kom ut? Men det är betygsatt m för mogen? Ibland kommer det att ta lite mer arbete än att bara fråga en gång för att få dina föräldrar att förstå varför du borde kunna äga och spela spelet. Lär dig hur man respektfullt göra erbjudanden med dina föräldrar och be om spelet på ett respektfullt, rimligt sätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Resonemang med dem
  1. Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 1
1. Börja med att fråga snyggt. Helt enkelt vara snäll, klar och artig när du ber om spelet. Säg, "mamma, pappa, kan jag behaga ha det här spelet? Det är verkligen viktigt för mig."Du kan påpeka att du inte har bett om ett spel på ett tag eller du har en födelsedag eller ett annat tillfälle som kommer upp om det är sant.
  1. Prata genom det som gör dem berörda. Fråga dina föräldrar vilka delar av det betyg de är tveksamma om, som vanligtvis är listade som intensivt våld, blod och gore, sexuellt innehåll och / eller starkt språk. Oavsett vad de nämner, ger resonemang och försäkran om varför att spela spelet inte påverkar dig för att kopiera dessa saker i det verkliga livet.Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 2
  • Säga, "Om du ser mig att agera mer våldsam än du kan ta bort spelet." Eller, "Kön är valfritt och om du ser mig att göra det kan du ta bort spelet."
  • För droger säger, "I hälsoklassen lär de oss effekterna av droger och varför att inte ta dem."
  • Om det starka språket stör dem, kan du till exempel säga, "Se, om du hör mig inte vara snäll att använda dessa ord, du kan ta bort spelet."
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 3
    2. Håll dig lugn och visa tålamod. Undvik att komma i argument och bli frustrerad med dina föräldrar om de säger nej. Kom tillbaka till dem på en vecka eller så med en lugn och respektfull upplevelse för att presentera en ny vinkel för varför du borde ha spelet. Visa att du bryr dig tillräckligt om spelet som du kan vara tålmodig och respektfull när du frågar efter det.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 4
    3. Diskutera åldersgränsen. Om du är 17 år eller äldre är du definitivt en ålder för att köpa spelet själv, men om du är yngre än 17, påpekar du dina föräldrar att underhållningsprogramvaruhandboken (ESRB) klassificerar det mogna betyget som "Allmänt lämpligt" för 17 och upp, men det finns inget lagligt krav för att sälja det här spelet till personer under 17 år.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 5
    4. Berätta för dem de positiva effekterna av videospel. Låt dina föräldrar veta att det finns positiva saker om att spela videospel som de kanske inte vet om. Se studier som visar att videospelspel kan stärka problemlösningsförmåga och förhindra ångest. Du kan berätta för dem att första person shooter spel, som i allmänhet är mer våldsamma, också visat sig förbättra rumslig resonemang, navigering, minne och uppfattning.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 6
    5. Nämna vänner som har spelet. Berätta för dina föräldrar om vänner du vet om det har det spel du vill ha, och till och med föreslår att dina föräldrar pratar med oss ​​om varför de gick med på att låta sitt barn ha spelet.
  • Se till att du pratar med dina vänner först och får deras tillåtelse att nämna dem. De kan ha köpt spelet genom en äldre syskon eller vän utan att deras föräldrar vet, eller deras föräldrar kan ompröva sitt beslut efter att ha pratat med din.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 7
    6. Erbjuda att betala för det. Försäkra dina föräldrar att du betalar för spelet med egna pengar från en ersättning, jobb eller besparingar.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 8
    7. Adressvåld. Fråga dina föräldrar om de är oroade över det potentiella våldet i videospelet, eftersom en stor oro för många föräldrar är att spela våldsamma videospel kommer att leda till att de blir mer våldsamma tendenser i det verkliga livet. Gör lite forskning för att hitta något av ett antal studier som visar att våldsamma videospel inte gör en person mer våldsam och visar den till dem.
  • Du kan säga, "våldet verkligen inte påverkar mig. Jag får inte i strid i skolan eller något. Men om våldet i det här spelet börjar störa mig, ska jag berätta för dig eller jag slutar spela det."
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 9
    8. Jämför med R-rated filmer. Om du har tillåtit att titta på några R-rated-filmer i det förflutna, påpeka dina föräldrar att en R-betyg har samma "föreslagna" åldersgräns på 17 att M-värdet för spel har. Välj några exempel på filmer som kan ha liknande teman till det spel du vill köpa för att illustrera att du är mogen att hantera dem.
  • Metod 2 av 2:
    Gör en affär
    1. Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 10
    1. Sätta en tidsgräns. Diskutera och komma överens om en tid per dag eller vecka som du inte kommer över när du spelar spelet, eller något videospel, om dina föräldrar är oroliga över hur innehållet påverkar dig baserat på hur mycket du spelar. Låt dem veta att om du får spelet, håller du fast vid denna tidsgräns. Visa dem att du kan spela spel i måttlighet.
  • Bild med titeln Be dina föräldrar till ett moget videospel Steg 11
    2. Utbyte mot goda betyg. Lova alla A: s eller B på ditt nästa rapportkort, eller ett liknande mål för dina betyg, om de kommer att få dig spelet.
  • Bildbeteckningen Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 12
    3. Utbyte mot sysslor. Enas om vissa sysslor du kommer att göra varje vecka eller månad i utbyte mot att kunna få spelet. Du kan säga, "Jag tar ut papperskorgen och ladda diskmaskinen varje dag och vakuum varje vecka, om jag kan få spelet," eller något liknande att du och dina föräldrar kan komma överens om.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 13
    4. Ställ in begränsningar. Berätta för dem att du inte spelar på skolnätter, du spelar inte förrän du avslutar alla dina läxor, och du kommer att hålla dina betyg upp.
  • Bilden med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 14
    5. Hyra det tills de godkänner. Hyr spelet från ett bibliotek, Video Store, Redbox, eller bjuda in en vän över vem som har spelet. Berätta för dina föräldrar att de kan se dig spela spelet under en viss tid. Om de är okej med vad de ser, låter de dig köpa det - om de inte är okej med det, kommer du överens om en tid när du kan hyra det och fråga dem igen.
  • Du kan också visa dem skärmdumpar av spelet online-de kan vara övertygade om dem ensamma.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 15
    6. Spela på ett centralt läge. Diskutera och hålla med dina föräldrar på en plats för huset som du alltid kommer att spela spelet om de låter dig få det. Att låta dem hålla ett öga på dig i utbyte mot att få spelet kan vara värt det, för att de sannolikt kommer att sluta uppmärksamma efter en tid och låta dig spela i fred.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar för ett moget videospel Steg 16
    7. Tillåta föräldrakontroll. Låt dina föräldrar veta att de kan använda vilka föräldrakontroller som är tillgängliga på den enhet du spelar på, så länge du kan få spelet. De kan kunna begränsa tillgången till Internet, förmågan att göra inköp, eller till och med kontrollera hur länge du spelar och vilka vänner du spelar med.
  • Anser att det kan vara värt att offra en liten mängd av din frihet för att få det spel du vill ha. Du kan också imponera på dina föräldrar genom att vara förhand om dessa kontroller i stället för att de behöver göra det bakom ryggen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan också påpeka att om våld är ett problem, är att du förstår att slumpmässigt dödande människor är felaktigt, förklara dem att våldsamma videospel brukar hjälpa människor att hantera stress och ilska problem, och de flesta videospel brukar straffa dig i vissa sätt för slumpmässiga handlingar av mord
  • Om du vill göra en överenskommelse med dina föräldrar, försök skriva ut det som ett skriftligt förslag eller kontrakt som de kan hålla dig till. De kommer att bli imponerade av löptid och ansvar för denna gest.
  • Kom ihåg att dina föräldrar bryr sig mycket om dig och när sagan "nej" till något videospel ser de bara ut för ditt välbefinnande, så håll inte det här mot dem.
  • Respekt när de avböjer ditt erbjudande, och förbli patient och artig om du väljer att fråga igen vid en senare tidpunkt.
  • Var försiktig eftersom vissa spel är riktigt farliga. Löfte också dem att de kan se vad du har gjort på spelet. Detta kommer att låta dem lita på dig lättare.
  • Varningar

    Försök inte spela dina föräldrar mot varandra genom att berätta för att de andra godkänns. Som kan orsaka andra problem och indikerar inte ett moget sätt att få godkännande.
  • Ljug aldrig för att försöka få ett videospel. Detta kommer att få dina föräldrar att misstänka dig när de får reda på (de hittar alltid ut!) och kan fördröja eller förbjuda dig från att någonsin få spelet.
  • Försök inte köpa ett m-märkt spel själv i affären om du är under 17 år. Nästan alla spelbutiker har policyer till kort som försöker köpa m eller ao rated spel, och kommer inte sälja till dig om du är underår eller har inget giltigt ID.
  • Om du är under 12 år, kan dessa strategier inte fungera bäst, beroende på dina föräldrars regler. Försök hålla fast vid T-spel istället.
  • Om du är osäker på hur dåligt spelet är, även efter att ha kontrollerat ESRB / PEGI-värdet, kolla en webbplats som Commonsensemedia.org
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande