Hur man övertygar dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator

En bärbar dator är ett bra verktyg som låter dig ha kul, lära och ta alla resurser på en dator med dig. Oavsett om du vill ha en för skolan eller bara vill sluta dela en dator med din familj, lära dig att förbereda ett övertygande argument och prata tålmodigt med dina föräldrar om att de köper dig en.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereder ett argument för en bärbar dator
1. Forskning och jämför bärbara kostnader. Gör forskning om den typ av bärbar dator du behöver eller vill ha. Fråga dig själv frågor som:
  • Vad ska jag mest använda det här för?
  • Vilka program kommer jag att använda?
  • Hur mycket lagringsutrymme behöver jag?
  • Bild med titeln 124910 1
    2. Med dessa behov i åtanke, jämför priser på bärbara datorer med de funktioner du vill ha.
  • Försök titta på de renoverade eller använda bärbara datorerna som varumärken och återförsäljare säljer för mycket reducerade priser.
  • Skapa ditt eget jämförelsediagram över priser och funktioner hos flera möjliga bärbara datorer, eller hitta och skriva ut en från online för att visa dina föräldrar att du har gett det mycket tanke och forskning.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 2
    3. Kom upp med ett erbjudande eller fynd. Tänk på vad du kan göra i utbyte mot dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator. Lova bra betyg på ditt nästa rapportkort, en viss sysslor per vecka eller månad, eller ett annat mål du vet att dina föräldrar skulle vilja se dig.
  • Försök att komma upp med ett specifikt mål som du kan hålla med och uppnå. När du pratar med dina föräldrar kan du säga, "Jag får en bättre betyg på engelska nästa termin," eller något du vet kan använda förbättring och att du tror att du kan uppnå.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 3
    4. Kom upp med praktiska skäl till en bärbar dator. Tänk på alla sätt som en bärbar dator skulle göra ditt liv enklare eller mer framgångsrik. När tiden kommer att prata med dina föräldrar, påpeka dem dina praktiska skäl att ha en, liksom fördelarna med en bärbar dator över ett skrivbord, som bärbarhet, bekvämlighet, och att det inte tar upp utrymme.
  • För skolan, tänk på hur du kan använda en bärbar dator för att ta anteckningar (om det är tillåtet), för att studera grupper eller handledning, eller att få tillgång till online-bibliotek och andra referensresurser. Om du är ute på college inom en snar framtid kan du påpeka dina föräldrar att du behöver en bärbar dator för anteckningar, forskning och att göra videosamtal hem!
  • Vissa studenter gör faktiskt bättre i skolan med bärbara datorer om de har en mycket långsam handskriftshastighet eller annan svårighet att ta anteckningar. Om du kämpar med detta, använd detta i det argument du tar med dig till dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 4
    5. Planera att använda den bärbara datorn för hobbyer och färdigheter. Tänk på ett argument för hur du kan använda en bärbar dator för att odla användbara talanger och fördelaktiga hobbyer. Vill komma in i grafisk design? Datorkodning? Skrivning? Du behöver en bärbar dator för att lära och öva dessa färdigheter som senare kan bli jobb.
  • Visa dina föräldrar att det finns många pedagogiska resurser gratis online att du skulle kunna komma åt på en bärbar dator och ha mer tid och frihet att använda än på en skola eller familjekod.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 5
    6. Visa moderering i din datoranvändning. Visa till dina föräldrar som du inte använder din nuvarande familj eller persondator för ofta, så du kommer inte vara på din egen bärbara dator hela tiden. Begär att skära ner på din skärmtid, om det behövs, i förväg att prata med dina föräldrar, så att du kan peka på dem dina goda vanor när du sätter dig ner för att prata.
  • Försök att komma på datorn i bara en halvtimme i taget, eller bara när alla dina läxor görs i slutet av dagen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 6
    7. Sätt ditt erbjudande skriftligt. Kompilera all din forskning, resonemang och erbjudanden för en bärbar dator och skriv ner dem snyggt eller skriv dem upp i ett dokument för att skriva ut för dina föräldrar. Visa dem du är ansvarig, har gett det här mycket tanke, och är villiga att hålla fast vid dina mål att äga din egen bärbara dator.
  • Du kan även skapa ditt eget "kontrakt" eller överenskommelse för vad du än erbjuder i utbyte mot en bärbar dator, så du kan spåra dina framsteg och låta dina föräldrar hålla dig till dina mål.
  • Del 2 av 2:
    Pratar övertygigt med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 7
    1. Fråga snyggt och visa tacksamhet. Prata med dina föräldrar på ett lugnt, patient och respektfullt sätt när du tar med ämnet att önska en bärbar dator. Var noga med att förklara varför du vill ha en, vad du är villig att göra för att få det, och hur mycket du skulle uppskatta deras hjälp med att köpa den.
    • Försök att fråga så här: "Hej mamma och pappa, jag skulle verkligen vilja få en egen bärbar dator. Jag vet att jag inte har tillräckligt med att betala för allt just nu, och jag hoppades att du kunde hjälpa mig och ge mig ditt tillstånd att få en. Jag uppskattar verkligen de saker du har köpt eller hjälpt mig att köpa i det förflutna, och jag tror att det här är något som är användbart för mig och värt pengarna."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 8
    2. Visa dem ditt skriftliga argument eller kontrakt. Erbjud dina föräldrar forskningen och resonemanget du har skrivit ut. Ge dem tid att titta på det och diskutera eventuella frågor eller kommentarer de har om det.
  • Om du har skapat ett kontrakt eller en överenskommelse, kan du få redigeringar eller tillägg och berätta för dem att du alla kan skriva det när du är överens, för att göra det officiellt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 9
    3. Prata genom sina bekymmer. Lyssna noga på orsakerna till att de kan ha för att tveka eller vara ovilliga att köpa dig en bärbar dator. Undvik att reagera med ilska, whining eller otålighet, för att de kommer att bli mindre benägna att komma överens eller till och med prata om det med dig.
  • Om deras oro är kostnaden, prata med dem om att betala för en del av det eller betala dem tillbaka över tiden. Om de tycker att du inte är tillräckligt gammal för att ha din egen bärbara dator, nämna en vän din ålder som har en.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator steg 10
    4. Diskutera kostnaden och överväga en betalningsplan. Visa att du förstår att en bärbar dator är en dyr investering, och du är villig att betala för en del av det, om du har pengarna, eller betala dem tillbaka för hela eller en del av det över tiden. Använd pengar från en ersättning eller ett jobb, eller diskutera andra sätt att du kan tjäna pengar och betala dina föräldrar om möjligt.
  • Försök erbjuda att matcha medel med dina föräldrar om du har några pengar sparade. Du kan säga, "Jag har bara [x summa pengar]. Om jag bidrog med det, skulle du vara villig att betala resten?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator Steg 11
    5. Håller med om gränser. Diskutera med dina föräldrar några gränser som de kanske vill införa om du har din egen bärbara dator, som var du kan använda den, hur länge du kan vara på den, och vad du kan göra på det. Överväga att ge dem att ställa in föräldrakontroller på den bärbara datorn eller andra åtgärder som de känner att de behöver ta.
  • Du kan vara överens om att bara använda den bärbara datorn i ditt vardagsrum medan du är hemma, använd det bara för skolarbete och internet istället för spel, eller en annan liknande kompromiss.
  • Diskutera också några konsekvenser där eller borde vara för att förlora eller skada en bärbar dator. Du kan erbjuda att betala för ett hållbart fall eller omslag för att säkerställa att det inte blir trasigt, eller till och med chip in på försäkring för det om dina föräldrar vill hjälpa dig att titta på det alternativet.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig en bärbar dator steg 12
    6. Var villig att vänta. Efter att ha lagt ut hela ditt argument och diskutera alternativ med dina föräldrar, ge dem tid att överväga det. Vänta tålmodigt på dem om de behöver mer tid att tänka på det eller göra sin egen forskning om de bästa bärbara datorerna och priserna.
  • Du kan även säga till dem, "Jag ville bara berätta allt detta nu, men jag behöver inte ett ja eller nej genast. Kom tillbaka till mig när du har haft tid att tänka på det."
  • Om dina föräldrar säger nej, acceptera sitt svar och bekämpa inte det. Visa din mognad och låt ämnet falla för nu. Du kan ta upp det med dem om några veckor eller månader med en ny vinkel eller argument, eller hålla med dem på en tid som de kan vara mer villiga att överväga ditt erbjudande.
  • Tips

    Be om en bärbar dator runt jul eller din födelsedag för att ge dina föräldrar chansen att ge dig en bärbar dator som en gåva. Du får få färre presenter, men att ha din egen bärbara dator kommer att vara värt det!
  • Se till att du är på ditt bästa beteende innan du frågar - du vill inte fråga med en kamp på natten innan. Dina föräldrar kommer att tro att du är mogen och ansvarig nog att äga en bärbar dator.
  • Bli seriös om dina betyg, och sedan berätta för dem att du behöver det för skolans användning.
  • Som sagt, gör forskning på den bärbara datorn eller vad du behöver. Fråga dina föräldrar för en viss bärbar dator och övertyga dem om att köpa det så att du inte kommer att få nedre änden.
  • Fråga dina föräldrar när de är i ett mycket sött och snällt humör. Fråga dem också när de är gratis. Om de är upptagna, så kommer de att vara mer benägna att säga nej.
  • Några veckor innan du frågar, var mycket hjälpsam runt huset och gör alla dina sysslor. Detta kommer att visa dina föräldrar att du är ansvarig för att hantera en bärbar dator.
  • Be dem inte att köpa dig något annat under den här perioden. Om du ber om en telefon såväl som en bärbar dator, kommer de förmodligen att tro att du frågar för mycket.
  • Varningar

    Tryck inte dina föräldrar eller komma in i ett argument över en bärbar dator. Om de säger nej, respektera bara sitt beslut och vänta på en tid, de håller med om att du kan ha en, eller tills du sparar pengarna för att köpa en själv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande