Hur man undviker att komma in i en farlig situation

Varje dag verkar det som om vi hör om mer och mer övergrepp, rån och brott på nyheterna. Försök att inte oroa dig. Även om du inte kan förutsäga framtiden, det finns gott om sätt du kan vara säker medan du är ute och om. För att ge dig lite extra sinnesro, har vi sammanställt en snabb, praktisk lista över tips och tricks för att hjälpa dig att undvika riskfyllda, farliga situationer.

Steg

Metod 1 av 16:
Var alert.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 1
1. Stämma in på vad som händer runt dig. Försök att göra ögonkontakt med folket i närheten, så tjuvar kommer inte att vara så troliga att rikta dig. Också, gå inte och text-istället, fokusera på din omgivning, så du kommer inte att bli överraskning.
  • Till exempel kan du titta på någon som följer dig, eller någon lurar misstänkt längs sidan av gatan.
  • Om du lyssnar på musik på språng, lyssna bara med 1 öronpropp. På så sätt kan du fortfarande höra vad som går runt dig.
Metod 2 av 16:
Bära din väska framför dig.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 2
1. Bär inte värdesaker i din bakficka. När du går, täcka dragkedjan eller fästanordningen av din väska med din hand, så brottslingar har inte lätt tillgång. Som en extra försiktighet, ta bara din plånbok eller telefon om du absolut behöver det.
Metod 3 av 16:
Bär inte tunga föremål.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 3
1. Du kan se sårbar om du kämpar med något tungt. Istället bära bara lätta påsar eller paket när du är själv.
  • Om du måste bära eller flytta något tungt, fråga en vän eller älskad för hjälp. Detta hjälper dig att se mycket mindre sårbart.
Metod 4 av 16:
Resa i välbefolkade områden.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 4
1. Ta inte några genvägar genom isolerade fläckar. Om du stöter på fara kan du enkelt ringa till hjälp från en motståndare. Gå också på väl upplysta gator så mycket du kan. Ingen mörk, avskild genväg är värt att riskera din personliga säkerhet!
  • Om du måste gå igenom ett mörkt, isolerat område för att komma hem, ladda ner en säkerhetsapp till din telefon. Apps som tripwhistle, chirpey, noonlight och redzone hjälper dig att flagga riskabla områden, och även kontakta lokala myndigheter.
Metod 5 av 16:
Agera oregelbunden om någon trakasserar dig.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 5
1. Farliga människor vill inte ha extra uppmärksamhet. Om någon misstänkt pratar med dig eller närmar dig, börja skratta högt, drooling eller prata med dig själv. Vilket som helst, oförutsägbart beteende kommer att uppmärksamma, vilket är exakt vilka rovdjur och brottslingar inte vilja.
  • Till exempel, om en främling ger dig oönskade framsteg, skriker du för att uppmärksamma dig själv.
Metod 6 av 16:
Lyssna på din tarm.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 6
1. Dina instinkter kan höja larmet innan något farligt händer. Var uppmärksam på någon som verkar misstänksam, eller någon som får dig att känna sig obekväma. Om du har en dålig känsla om en situation, tveka inte att vända och köra tvärtom.
  • Om en främling verkar alltför vänlig och nyfiken, kan du ursäkta dig istället för att fortsätta konversationen.
  • Om du går själv och märker någon som loiterar eller agerar misstänksamt, skapa så mycket avstånd som möjligt mellan dig själv och främlingen.
Metod 7 av 16:
Förbundande.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 7
1. Alltid agera som om du har en plats att vara. Gå tryggt och säkert, flytta fötterna i en slät, flytande rörelse när du går. Också, stå med alert, upprätt hållning och böj dina armar något när du flyttar. Följ farten på massorna runt dig, så du sticker inte ut till potentiella brottslingar.
  • Om du kan, undvik att ta super långa steg. Kriminella är mer benägna att rikta dig om ditt gångmönster är konstigt.
Metod 8 av 16:
Bär din mobiltelefon med dig.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 8
1. En mobiltelefon kan få dig ut ur en potentiellt farlig situation. Innan du går ut själv, dubbelkolla att du har din mobiltelefon handy. Försök att ladda din telefon ofta, så den är juiced upp när du behöver det.
  • Håll dina nödkontakter som sparats i telefonen, liksom numret för ett lokalt taxibolag.
Metod 9 av 16:
Skapa en flyktplan.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 9
1. Utgångsrutter är ett bra sätt att planera framåt. Scout ut din omgivning när du är på en ny, okänd plats. Brainstorm snabba, enkla sätt du kan undkomma området om du någonsin är i fara. Vara på utkik efter nödstelefoner och hjälpsamma medståndare, för-en hjälpande hand eller snabb telefonsamtal kan komma till nytta.
  • Du kan leta efter en brandflykt, eller en trapphus som erbjuder en enkel utgång.
Metod 10 av 16:
Berätta för någon där du går.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 10
1. En bekymrad vän eller älskad kommer att ha din rygg om något går fel. Ge någon den låga på var du går, och vilken tid förväntar du dig att vara tillbaka. Om du påbörjar en längre resa, låt en älskad veta när du planerar att checka in. Om något ska gå fel, kan din vän varna myndigheter genast.
  • Du kan säga, "Jag går på en dagslång vandring vid stenbrottet, och jag kommer inte vara tillbaka till klockan 8:00. Jag ska checka in med dig runt middagen."
  • Du kanske också säger, "Jag går camping över helgen, men jag gör mitt bästa för att checka in en gång om dagen. Om du inte hör av mig av någon anledning, ring den lokala parken Ranger."
Metod 11 av 16:
Häng ut med människor du litar på.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 11
1. Spendera inte för mycket tid med människor du inte vet. Det kan vara kul att träffa nya människor, men du borde aldrig offra din personliga säkerhet för en rolig utflykt. Bara gå ut och om med nära vänner som du vet kommer att ha din rygg.
  • , Till exempel, om en bekant du möter på en part, inbjuder dig att umgås på deras plats, säger nej.
Metod 12 av 16:
Var försiktig om du dricker offentligt.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 12
1. Ta aldrig en drink från en främling eller lämna din nuvarande dryck obevakad. Om du måste använda toaletten eller lämna området, beställa en ny drink när du kommer tillbaka. Om du är på en fest, ta inte en drink från en gemensam kylare eller stansskål.
  • Om någon erbjuder att köpa dig en drink, övervaka dem och bartendern medan drycken blir beredd.
Metod 13 av 16:
Utgöra en ursäkt om du är pressad.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 13
1. Lägg alltid din egen komfort och säkerhet över någons annans. Om någon pressar dig till något riskabelt eller farligt, kom med en snabb ursäkt för att komma ut ur det. Oroa dig inte för att förolämpa den andra personen - din personliga säkerhet kommer alltid först!
  • Du kan säga, "Min mamma hade bara kirurgi förra veckan, och jag behöver verkligen komma hem och kolla på henne" eller "Jag lovade min rumskamrat som jag skulle vara tillbaka med 9:00, och de är verkligen oroliga om jag" m ut för sent."
  • Du kanske också säger, "Jag uppskattar erbjudandet, men jag kör sent för ett viktigt möte" eller "Jag har mycket skolarbete att avsluta före min klass imorgon."
Metod 14 av 16:
Lås dina bildörrar.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 14
1. Låt inte brottslingar ha lätt tillgång till ditt fordon. Få dina nycklar ut och redo som du närmar dig din bil, så du är inte överraskning medan du söker igenom din väska. Försök i allmänhet få vana att låsa dina bildörrar så snart du kommer in eller ut ur ditt fordon.
Metod 15 av 16:
Planera en säker körväg hem.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 15
1. Välj en rutt som ligger nära ett sjukhus eller polisstation. Att veta dina alternativ kan ge dig lite sinnesro som du kör hem, speciellt om du är orolig för att följas.
  • På väg hem från jobbet kan du ta en rutt som passerar sjukhuset.
Metod 16 av 16:
Använd självförsvar.
  1. Bild med titeln Undvik att komma in i en farlig situation Steg 16
1. Sparka eller slå någon i ett känsligt område. Om du hotas eller attackeras, slå angriparen i sin ljuva, knän, näsa, öron, ögon, hals eller tempel. Detta kan hjälpa till att förena din angripare, och ge dig en öppning för att fly.
  • Om du vill gå den extra milen, registrera dig för självförsvarsklasser i ditt lokala samhälle. Kontrollera online för att se vilka kurser som erbjuds nära dig.

Tips

Om du är förälder och ditt barn har en mobiltelefon, se till att du övervakar den så du vet vad de gör online.
  • Bär inte stora mängder pengar med dig medan du är ute och om. På det här sättet kommer du inte att förlora så mycket i en potentiell rån.
  • Varningar

    Acceptera aldrig turer från främlingar. Alltid åka med en vän, älskad, eller ansedd taxi eller rideshare service.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande