Hur man korsar gatan

Du korsar förmodligen gatan flera gånger om dagen när du reser till de platser du behöver gå. Medan det kan vara en vanlig del av din dag, kan korsa gatan också vara mycket farlig, eftersom bilar reser väldigt snabbt. Lyckligtvis kan du vara säker medan du är på vägen, oavsett om du går, cyklar, kör en motorcykel eller kör bil.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja det bästa stället att korsa
  1. Bild med titeln Korsa gatan Steg 1
1. Använd en crosswalk som en fotgängare om den är tillgänglig. Leta efter en crosswalk vid ett korsning eller en ingång till en plats som får hög fottrafik. I många fall är crosswalks målade längs gatan för att ange var fotgängare ska gå. Du kan också se ett fotgängare korsningssystem installerat på polerna nära crosswalk, som berättar när man ska "gå" eller "gå inte."
  • Vissa korsningar använder flera rektangulära block av färg för att indikera var du ska gå över, medan andra använder två parallella linjer för att beteckna korsningsområdet.
  • Du hittar vanligtvis crosswalks vid ett korsning med en annan gata. Men de kan ibland vara i mitten av ett block om du är i ett område som har hög fottrafik.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 2
    2. Följ anvisningarna på fotgängarnas korsningssystem om det finns en. Leta efter ett elektroniskt tecken över gatan som säger "promenad" eller "gå inte."Om du ser en, har din crosswalk ett fotgängare korsningssystem. Tryck på knappen på sidan av gatan för att aktivera systemet om det finns en. Vänta tills tecknet säger "Walk" innan du går.
  • Medan ett fotgängare crosswalk-system hjälper dig att vara säker, garanterar det inte att förarna kommer att lyda lagen. Innan du går in i gatan, kolla för att korsa trafik bara för att vara säker.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 3
    3. Korsa i ett hörn och följ trafiksignalerna om det inte finns någon korsning. Vissa gator har inte crosswalks, speciellt om de är i ett landsbygd eller grannskap. När så är fallet, gå alltid ner till hörnet av gatan för att korsa. Leta efter trafikljus eller stoppskyltar vid korsningen. Korsa när ljuset går din riktning är grön eller medan bilar är stoppade vid ett stoppskylt.
  • Om det finns ett trafikljus, följ den trafik som rör sig i samma riktning som du är. Stanna för röda eller gula ljus, och gå när ljuset är grönt. Men kom ihåg att vissa bilar kan vända sig direkt på rött, så du måste dock vara försiktig.
  • Om korsningen har ett stoppskylt, vänta på några bilar som är där för att stoppa. Gå när det är din tur, så länge du har gjort ögonkontakt med alla förare som väntar på att gå.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 4
    4. Se till att du kan se båda riktningarna tydligt innan du försöker korsa. Det är möjligt parkerade bilar, stora buskar och andra föremål kan blockera din syn. Det är dock viktigt att du har tydlig synlighet i båda riktningarna. Om din syn är blockerad, flytta till en annan plats där du kan se bättre.
  • Om det finns stoppade bilar är det okej att gå ut till kanten av bilarna om du vet att de inte rör sig. Men aldrig, någonsin gå in i gatan tills du vet säkert det finns inga bilar som kommer.
  • Tänk på att bilar inte kan se dig om du inte kan se dem.
  • Metod 2 av 4:
    Kontrollera båda vägarna
    1. Bild med titeln Korsa gatan Steg 5
    1. Stanna vid kanten av gatan så att du kan kolla på bilar. När du når crosswalk eller hörnet, gå ut till kanten av vägen och sluta. Detta ger dig den bästa synligheten av körbanan och säkerställer att du korsar det kortaste avståndet möjligt. Vänta tills det är säkert innan du korsar.
    • Stå på kanten eller strax utanför ingången till korsningen.
    • Stå inte så nära att du kan få klippt av en bil. Du borde fortfarande vara ute av körbanan medan du väntar på att korsa.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 5
    2. Kontrollera vänster, höger, sedan vänster igen innan du korsade gatan. Bilar rör sig väldigt snabbt, så dubbelkontroll att vägen är klar innan du korsar. Titta till vänster först eftersom trafiken kommer att vara närmare dig på den sidan. Sedan, se till rätten att se om några fordon kommer. Slutligen, kolla in vänster igen innan du korsar för att se till att vägen är klar.
  • Om du tror att du kanske ser något kommer, sluta och vänta med att se om det är något att oroa sig för. Det är bättre att ta din tid och vara säker.
  • Dricks: Lyssna på kommande fordon och stoppa om du hör några ljud som låter som en motor eller siren. En hastighetsbil eller motorcykel kan komma över dig snabbt, så var försiktig.

  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 7
    3. Titta runt när du korsar gatan så att du kan upptäcka de kommande bilarna. Sluta inte titta på de kommande bilarna efter att du har kontrollerat vänster och höger, som bilar och motorcyklar kan komma över dig snabbt. Övervaka din omgivning när du korsar så att du kan sluta och komma ur vägen om ett fordon närmar sig.
  • Till exempel, kolla till höger igen när du når centrum av vägen, bara om en bil kommer.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 4
    4. Gör ögonkontakt med förare när du korsar en upptagen gata. På en upptagen gata kan du korsa medan bilar väntar på att gå. Medan förare ska sluta för dig, kanske de inte ser dig. Tänk på att förare kan vara distraherade eller kan ha dålig synlighet. Vänta tills du har gjort ögonkontakt med föraren innan du går över så du vet att de såg dig.
  • Du kan också vinka eller nicka på dem så du vet att de ser dig. Vänta på att de vinkar eller nick tillbaka.
  • Vissa förare kan vägra att ge rätt väg. Även om detta är orättvist, är det viktigare för dig att vara säker än rätt. Försök inte att korsa gatan om någon körs farligt.
  • Metod 3 av 4:
    Hålla sig säker
    1. Bild med titeln Korsa gatan Steg 9
    1. Korsa snabbt så att du inte är på väg för länge. Att vara i vägbanan är osäker, speciellt när trafiken är upptagen. Även om det aldrig är säkert att springa, flytta i snabb takt och sluta inte tills du når den andra sidan av gatan. Detta kommer att minimera din risk att bli slagen av ett fordon.
    • Du kanske känner dig frestad att springa, speciellt om bilar körs aggressivt. Det är dock mycket farligare att springa, som du kan falla. Det blir mycket svårt för bilar att se dig om du är på marken.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 10
    2. Håll dig borta från din mobiltelefon så att din fulla uppmärksamhet är på vägen. Stirrar på din telefonskärm eller chattar med någon kan distrahera dig, vilket gör det svårt att korsa gatan. Lägg din telefon innan du korsar gatan och kolla inte den igen tills du är på andra sidan.
  • Du kan använda din telefons GPS eller kan lyssna på musik. Även om så är fallet, sluta använda din telefon tills du är säkert på andra sidan gatan.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 11
    3. Be en vuxen att korsa gatan med dig om du är ett barn. Medan det finns tider när det är säkert att korsa gatan ensam, är det bäst att korsa med en vuxen om en gata är upptagen. Det är svårt för förare att se dig när du är liten, och det kan vara svårt för dig att räkna ut när det är säkert. Be en pålitlig vuxen som hjälper dig att korsa så du är inte i fara.
  • Till exempel kan en förälder, vårdnadshavare, korsa, granne eller lärare hjälpa dig att korsa. Även en äldre syskon kan vara en bra korsningskompis om de är gamla nog.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 12
    4. Bära ljusa kläder så att folk kan se dig på natten. Du vet förmodligen att det är svårare att se i mörkret. När du bär mörka kläder är det extremt svårt för förare att se dig. I stället väljer du ljusa färger som vit, gul, varm rosa eller pasteller. På så sätt kommer du att vara väldigt synlig när du korsar en väg.

    Dricks: Om du går på natten ofta, få en reflekterande väst eller sätta reflekterande remsor på en tröja eller jacka så att förare kan se dig ännu bättre. Du kan köpa en reflekterande väst eller reflekterande remsor på en sportartiklar, hemförbättringsbutik eller online.

  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 13
    5. Bära en ficklampa för att öka din synlighet. Även med ljusa kläder blir du svår att se i mörkret. Dessutom kommer det troligen att vara svårt för dig att se vad som är runt dig. Ta med en ficklampa med dig när du går i mörkret så att du kan belysa din väg. Förare kommer också att kunna se ditt ljus, vilket hjälper dem att se dig bättre.
  • Du kan använda ficklampan på din telefon i en nypa. Men titta inte på din telefon eller spela med din telefon medan du går, eftersom det sätter dig i fara.
  • Metod 4 av 4:
    Reser med bil, motorcykel eller cykel
    1. Bild med titeln Korsa gatan Steg 9
    1. Lyda trafikljus och tecken när du är i korsning. Bilar, motorcyklar och cyklar måste alla lyda samma trafiklagar. Sluta om du ser ett rött ljus eller stoppskylt när du närmar dig ett korsning. Dessutom, utbyte till kommande trafik om du är på ett avkastningsskylt. Gå bara när trafikljuset är grönt.
    • Titta på båda sätten att dubbelkontrollera att andra fordon lyder trafikskyltar innan du går. Tänk på att vissa bilar kan välja att köra ett rött ljus när trafiksignalen vrider. Spela det säkert även om det är din tur att gå.
    • Generellt kommer alla förare att sluta på 4-vägs stopp. Den första personen som når 4-vägsstoppet har rätt väg. Om förare kommer fram till stoppet samtidigt, föraren till höger kommer att fortsätta först.
    • Om det finns ett 2-vägs stopp, måste föraren som har ett stoppskylt vänta på att all trafik är klar innan du korsar.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 10
    2. Bo i cykelvägen om det finns en när du reser med cykel. Vissa gator har cykelbanor för att hjälpa cyklister att resa säkert runt staden. Använd alltid dessa körfält när du cyklar, inklusive när du korsar en gata. Detta gör att du kan resa så säkert som möjligt.
  • Bilar och motorcyklar är mest medvetna om dig medan du är i cykelvägen.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 6
    3. Leta efter fotgängare innan du korsar en gata och utbyte om du ser någon. Alla fordon, inklusive cyklar, måste ge rätt väg till fotgängare som är i en korsning eller korsning vid ett korsning. Kontrollera båda sidor av gatan för en fotgängare innan du korsar en gata. Om du ser en fotgängare, sluta och vänta på att de går över innan du fortsätter.
  • Kollisioner mellan ett fordon och en fotgängare kan orsaka livshotande skador, så var försiktig. Alltid stoppa för fotgängare även om du kan ha rätt väg.
  • Cyklar måste följa alla samma regler som bilar, så kom ihåg att alltid sluta. Du kan vara snabbare än en fotgängare, men du måste fortfarande sluta för dem.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 11
    4. Titta på bilar som sammanfogar eller svänger till höger om du är på cykel. Korsning av gatan på en cykel kan få dig att känna dig sårbar, speciellt om andra förare är aggressiva. Eftersom det är lagligt för bilar att svänga höger-röda, kan kollisioner hända om förare inte tittar på cyklister. När du korsar, övervaka de andra bilarna vid korsningen för att kontrollera om rörelse. Var medveten om bilar som kan vända, eftersom de kanske inte märker dig.
  • Var noga med att uppmärksamma bilar som kan vända på gatan du är på, liksom bilar som kommer upp bakom dig.
  • Du har rätt om en bil vrider höger in i din körfält. Men riskera inte din hälsa och säkerhet bara för att du är till höger. Stoppa eller flytta ur vägen om någon vänder sig till din lane osäker.
  • Bild med titeln Korsa gatan Steg 18
    5. Demontera och gå din cykel över gatan när i en korsning. Du kan besluta att använda korsningen när du korsar en upptagen gata på en cykel. På många områden är det olagligt att cykla i en crosswalk. Förutom att komma i trubbel kan du sätta fotgängare i fara om du åker i korsningen. Om du vill använda korsningen, ta av din cykel och hjul den över.
  • Tips

    Kom ihåg att titta och lyssna hela tiden medan du korsar gatan.

    Varningar

    Om du korsar gatan utanför en korsning eller ignorerar fotgängarnas signaler, kallas det Jaywalking, vilket är olagligt. Du kan vara biljett eller böter för detta, beroende på lagarna i ditt område.
  • Korsa inte gatan om du är under påverkan av alkohol eller droger. Vänta tills du är nykter innan du försöker korsa några gator.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande