Hur man undviker flygplatskonstnärer

Scam artister, pickpockets och andra brottslingar kommer ibland att dra nytta av resenärer på flygplatser. Flygplatsen är lätt att undvika, men om du vet vad du ska leta efter. Förbered före tid för att göra dig mindre sårbar för bedrägerier. Medan du är på flygplatsen, bör du agera försiktigt runt främlingar samtidigt som du håller ögonen på dina väskor. Var försiktig när du når din destination för att se till att du når ditt hotell säkert.

Steg

Metod 1 av 3:
Förhindra bedrägerier
  1. Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 1
1. Forskning varje flygplats du besöker. Det finns hundratals olika typer av bedrägerier, men vissa är mer utbredda på vissa flygplatser. Forskning Varje flygplats Du kommer att gå igenom så att du vet hur du känner igen vilka bedrägerier som är vanliga där.
  • Se till att du tittar på flygplatser där du har layovers såväl som din avgående flygplats och destination.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 2
    2. Byt valuta innan du når flygplatsen. Medan det finns många valutaväxlingskiosker på flygplatser, kan många av dessa avgifter med hög avgifter och andra misrepresentera den faktiska växelkursen. Om du behöver byta valuta, har du bättre lycka om du gör det på en bank eller byrå de förändring innan du lämnar.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 3
    3. Ta med flera betalningsformer. Du bör packa pengar, ett kreditkort och checkar, bara om du stöter på problem när du reser. Om dina pengar är stulen eller ditt kreditkort kommer att äventyras, har du fortfarande en form av pengar på dig.
  • Du kanske vill behålla dina pengar på separata platser. Bära en separat myntväska eller plånbok med extra pengar bara i fallet.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 4
    4. Packa ditt eget bagage. Packa dina väskor hemma med eget bagage. Se alltid till att du alltid vet vad som är i ditt bagage hela tiden. Du bör inte komma överens om att bära paket för främlingar på flygbolagen.
  • Om du erbjuds gratis bagage, som en del av ett tomt eller speciellt pris, var misstänksam. Vissa scammers syr droger i fodret av dessa resväskor och förväntar dig att smuggla drogerna för dem.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 5
    5. Förbli varning och vaksam. När du går in på flygplatsen, kom ihåg att vara uppmärksam hela tiden. Håll ett öga och en hand på ditt bagage för att undvika stöld. Även när du är tidigare säkerhet, håll dig på din vakt.
  • Om någon försöker sälja dig en ledsen historia, var misstänksam. Scammers kommer ofta att göra upp ledsna historier för att övertyga dig om att följa med deras bluff.
  • Metod 2 av 3:
    Skydda dina tillhörigheter
    1. Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 6
    1. Acceptera inte en annan persons bagage. Om en främling ber dig att bära ett mystiskt paket för dem på planet, vägra. Paketet kan innehålla droger, vapen eller andra olagliga föremål. Om objekten är fångade av säkerhet, tar du skulden. Istället bära bara dina egna ägodelar.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 7
    2. Incheckningen ditt bagage vid skrivbordet. Du bör bara kontrollera ditt bagage i ett skrivbord där det finns uniformerade agenter och datorer. Om någon kommer upp till dig medan du är i lobbyn eller i linje erbjudande för att kontrollera din väska för dig, kan de försöka stjäla ditt bagage. De kan fungera som om de är en officiell anställd, eller de kan bära en liknande enhetlig. Tänk på att den enda platsen där du kan kolla på en väska är vid skrivbordet.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 8
    3. Håll på dina väskor. När du reser via flygplatsen, håll alltid ett fast grepp om dina tillhörigheter. Om du släpper det för en sekund kan någon stjäla den. Ibland kommer scammers att placera kontraband eller olagliga ämnen i din väska.
  • Lämna aldrig ditt bagage obevakat på flygplatsen, även för en sekund.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 9
    4. Undvik att ge pengar till panhandlers. Panhandlers kan också visas på flygplatsen. Någon kan berätta en historia om hur de inte har pengar för en överviktig bagageavgift, eller de kan behöva pengar för en taxi eller buss. I de flesta fall är de en bluffartist.
  • Det bästa svaret på detta är, "Tyvärr, jag har inga pengar på mig."Om de kvarstår, säg fast," Jag ger dig inte pengar."
  • Bild med titeln Undvik flygplats scam artister steg 10
    5. Lås ditt eget bagageförvaring. Om du använder bagageförvaring på flygplatsen, bör du vara den enda som hanterar låset eller bagaget. Ibland tar en vänlig främling att ta sitt bagage ut ur en skåp och erbjuda dig skåpet. De kan försöka hjälpa dig att låsa upp ditt bagage, men de kommer i hemlighet att ta den riktiga nyckeln och ge dig en falsk. Du har inte längre tillgång till ditt bagage.
  • Om någon erbjuder dig hjälp, granligt vägrar och säger, "det är okej. Jag kan hantera det själv."Om de insisterar, kan du lägga till," Tack, men jag föredrar att hantera mitt eget bagage och skåp."
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 11
    6. Håll din plånbok och pass nära. När du reser via flygplatsen, behåll dina pengar och pass på ett säkert ställe. Du kanske vill köpa ett speciellt pengarbälte som går under dina kläder. Du har också det i en invändig ficka som bara du kan komma åt. Detta kommer att förhindra tjuvar från att komma till det.
  • Håll inte din plånbok i din bakficka. Detta lämnar det öppet för pickpockets.
  • Metod 3 av 3:
    Lämnar flygplatsen
    1. Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 12
    1. Kontrollera ID för din hämtningstjänst. Om du hämtas på flygplatsen, kontrollera alltid ID och referenser för den person som plockar upp dig. Även om de håller ett tecken med ditt namn, är det bra att dubbelkontrollera. Vissa bluffartister kommer att kopiera tecknen på legitima tjänster och hämta sina kunder, bara för att ta dem till dyra hotell, där de tvingar dem att betala högre priser.
    • Du borde fråga, "Är du från hämtningstjänsten? Har du något emot om jag kolla ditt ID?"
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 13
    2. Resa endast på licensierade taxibilar. Taxichaufförer kan ibland arbeta ett antal bedrägerier. De kan försöka ta dig på en längre "scenisk" rutt. De kan försöka övertyga dig om att deras mätare är trasig och laddar dig en extremt hög hastighet när du når din destination. För att minska dina chanser av dessa bedrägerier bör du bara ta licensierade taxibilar med arbetsmätare från flygplatsen. Vänta i den officiella taxi-linjen, även om det finns andra taxibilar utan en linje. Taxichauffören ska ha sin licens som visas på deras fönster eller av förarsätet.
  • Du kan fråga, "Har du något emot om jag ser din taxi-certifiering?"På de flesta ställen måste de visa dig det.
  • Om du inte hittar en hytt med en arbetsmätare, godkänner du ett pris innan du eller ditt bagage går in i hytten.
  • Bild med titeln Undvik flygplats bluffartister Steg 14
    3. Insistera på att du går till ditt hotell. Om du ska till ett hotell från flygplatsen, berätta taxichauffören exakt var du vill åka. Om de försöker berätta att hotellet är stängt eller överbokat, insisterar på att tas där ändå. Taxichauffören kan försöka övertyga dig om att gå till ett annat hotell där de får en provision. Dessa hotell är ofta bedrägerier i sig.
  • Om de säger, "Detta hotell är stängt. Låt mig ta dig till en annan, "Du borde säga," Nej. Jag vill se för mig själv. Ta mig till mitt hotell."
  • Om du är orolig kan du ringa hotellet på din väg. Använd numret på ditt bekräftelse kvitto - låt inte föraren ringa på dina vägnar. Fråga, "min förare säger att du är stängd. Är det sant?"
  • Tips

    Lita på din magkänsla. Om något verkar av, är det förmodligen.
  • Det är bäst att ta taxibilar från officiell flygplats och hotellstativ.
  • Vissa former av reseförsäkring kan ersätta dig vid stöld eller bedrägerier.
  • Om du reser internationellt, forskar du förfarandena och lagarna i landet innan du går. På så sätt kan du ta reda på om någon försöker bluffa dig eller inte.
  • Varningar

    Scammers visas ofta som vänliga främlingar. De kan till och med ha ledsna historier att övertyga dig för att ge dem pengar eller distrahera dig.
  • Om något verkar fel, var inte rädd för att lämna situationen eller ignorera bedrägeriet. Det är bättre att vara oförskämd än att sätta i en dålig situation.
  • Rapportera scammers och pickpockets. På det här sättet kommer flygplatsens säkerhet att se till att scammer (er) inte kommer att återuppta igen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande