Hur man undviker att vara carjacked

Carjacking uppstår när någon stjäl ett motorfordon från en annan person med hjälp av våld eller intimidering. Offren för carjacking kan kidnappas, skadas och till och med dödas. Det bästa sättet att skydda dig från detta scenario är att alltid vara uppmärksam och vara medveten om din omgivning. Förebyggande är nyckeln, så lära säkerhets tips innan något dåligt har en chans att hända!

Steg

Metod 1 av 3:
Håll din bil säker
  1. Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 1
1. Håll din bil inställd och full av gas. "E" står inte för "tillräckligt för att få mig där jag behöver gå."Håll din bil full av gas och i gott skick. Om din bil inte är inställd och bryter ner, kan den göra dig en sittande anka för Carjackers.
  • Kolla dina däck en gång i månaden och innan du tar en resa. Leta efter slitage, skada eller låg luft.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 2
    2. Lås dina bildörrar och håll fönstren upp. Detta gäller om du är i din bil eller inte. Gör det en del av din körritual för att låsa dina dörrar så snart du kommer in i bilen, och så snart du kommer ut.
  • Bild med titeln Undvik att vara Carjacked Steg 3
    3. Lämna inte värdesaker i sikte inuti din bil. Om du måste hålla personlig egendom som en handväska eller påsar i fordonet, lägg dem i bagaget där de inte kan ses. Lämna aldrig pengar i sikte inuti din bil, även om det bara är extrabyte.
  • Under körning, sätt de värdefulla föremålen på golvet istället för på platserna. De kommer att vara mindre synliga om du behöver sluta och av någon anledning kan inte sätta dem i bagageutrymmet.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 4
    4. Känna dina grannar. Att veta att dina grannar hjälper dig att känna igen om det finns ett misstänkt fordon eller individ. Om du ser en okänd person som loitering eller ett konstigt fordon upprepade gånger kryssar i grannskapet anses det vara en "misstänkt aktivitet."Gå inte hem. Rapportera aktiviteten till lokal polis och kör runt blocket tillbaka till din uppfart när den personen har lämnat.
  • Rapportering av misstänkt aktivitet och ovanliga händelser eller incidenter till myndigheterna kan minska brottsligheten och göra ditt samhälle säkrare.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 5
    5. Håll uppfarten väl upplyst och obegränsad. Se till att din uppfart och garage har belysning. Håll inte buskar eller annat tungt lövverk runt din uppfart. Håll din uppfart tänd med traditionell markbelysning, solbelysning, hängande ljus eller LED-belysning längs längden på din uppfart.
  • Om du bor i ett område med dimmiga nätter, välj belysning som kan ses utan att sänka synligheten i dimma.
  • Markljus ska vara åtminstone en fot från varandra och förskjutna något.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 6
    6. Håll din bil i ett låst garage. Om möjligt, behåll din bil parkerad i ditt garage och lås garagedörren. Att ha en automatisk garageport stängt gör det inte nödvändigtvis det tjuvsäkra. Carjackers "Fisk" Garage Doors med trådkrokar för att aktivera utgivningsmekanismerna för automatiska garagedörrar.
  • Blockera åtkomst till frigöringsmekanismen inuti ditt garage genom att göra en sköld med en bit av plywood som är fäst vid ett träklänning med två bradspikar. Du kan också låsa utsläppsmekanismen med en twist-tie.
  • Du kan använda ett T-handtag eller glidlås på din garageport som en extra säkerhetsåtgärd. Ett T-handtagslås använder sin egen nyckel och ett glidlås kan användas med ett hänglås.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 7
    7. Var försiktig när du värmer upp din bil i kallt väder. Om du behöver värma upp din bil på vintern, ha en andra uppsättning nycklar så att du kan hålla bilen låst medan den är tomgång. Carjackers använder olåst, löpande bilar som möjligheter att stjäla fordon.
  • Metod 2 av 3:
    Planera i förväg
    1. Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 8
    1. Planera dina rutter. Bestäm på din rutt innan du avgår på din resa, även om det ligger bara över staden. Be om vägbeskrivning kan tipsa av en skulle vara Carjacker att du är förlorad och / eller inte uppmärksam på din omgivning. Planera före tid vilken väg du tar och eventuella stopp kan du behöva göra på vägen.
    • Välj de mest direkta rutterna, och blanda din rutin så att du inte är ett förutsägbart mål för brottslingar.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 9
    2. Undvik problemfläckar och körning i okända områden. Undvik hög brottsliga områden, landsbygdsområden med mindre befolkade vägar och överbelastade trafikfläckar. Leta efter en navigeringsapp med säkerhetsfunktionen för att undvika höga brottsplatser. Om du märker många bilar i förfall, graffiti, spritbutiker, check-cashing butiker eller däckskidmärken på gatan, kan du vara i ett dåligt grannskap.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 10
    3. Var försiktig när du parkering i kommersiella områden. Enligt den nationella brottsofferundersökningen händer 25% av alla carjackings i parkeringsplatser, parkeringsgarage eller nära kommersiella områden. Parkera på en plats nära byggnadens huvudingång och under mycket ljus, undvikande av områden som visuellt obstrueras av väggar eller stora växter. Sitt inte i bilen och gå igenom kvitton eller ha en konversation på telefonen eller med ditt barn i baksätet. Komma in, lås dörrarna och gå.
  • Lägg inte din säkerhetsbälte samtidigt som du drar ut ett utrymme. Om något händer kan du snabbt komma ut ur din bil. Istället bälte dig själv så snart du är ute av utrymmet och redo att köra.
  • I parkeringsgarage, parkera nära avfarten och tillbaka i utrymmet. Det är lättare att köra framåt än bakåt i en nödsituation.
  • Bild med titeln Undvik att vara Carjacked Steg 11
    4. Ha en mobiltelefon eller radiokommunikation på dig hela tiden. Håll ett GPS-system i din bil eller en GPS-app på din telefon om du går vilse. Har alltid en laddad mobiltelefon med dig. Även om det inte är under ett servicekontrakt, kan du fortfarande använda den för att ringa 911 om det behövs. Tänk bara på att om du inte har en trådlös leverantör och ditt samtal med en nödoperatör blir kopplad, måste du ringa tillbaka eftersom de inte kan ringa dig.
  • Metod 3 av 3:
    Vistas
    1. Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 12
    1. Kontrollera dina speglar för alla som eventuellt följer dig. Om du tror att du följs, gör falska varv. Om föraren bakom dig fortsätter att fortsätta, gå till din närmaste polisstation.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 13
    2. Var uppmärksam på korsningar. Bo i mittfältet när det är möjligt. Vänd inte din uppmärksamhet åt en mobiltelefon eller radio. Observera 360 grader runt dig genom dina speglar och fönster. Håll avståndet mellan din bil och den framför dig. Detta gör att du kan komma runt bilen framför dig om det bås eller om någon misstänker närmar sig din bil.
  • Håll ungefär hälften av fordonets längd mellan dig och fordonet framför dig, så att du kan manövrera om det behövs. Som en tumregel borde du kunna se fordonets bakre däck framför dig.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 14
    3. Vet hur man reagerar om din bil är stött bakifrån. Carjackers använder en ruse som kallas "The Bump."De bakre bilar och stjäla dem när förarna kommer ut för att bedöma skadorna och samla information. Om din bil blir slagen bakifrån, dra bara ut och gå ut när du når en säker, allmän plats.
  • Bo inuti ditt fordon med dörrarna låsta och fönster stängda. Signal till den andra föraren att följa dig och köra till närmaste polis eller brandstation. Om du ser att den andra drivrutinen inte följer dig, notera deras skyltnummer.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 15
    4. Gå inte ut ur bilen om något är under din vindrutetorkare. Placera papperspengar (verkliga eller falska) eller till och med flyger under din vindrutetorkare är en kriminal som kan använda för att få dig ut ur din bil. Om du ser pengar på vindrutan och avsluta ditt fordon för att ta det, kan en karjackare rusa in i ditt fordon och faktiskt köra dig såväl som stjäla din bil.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 16
    5. Var försiktig med att försöka få din uppmärksamhet. Carjackers försöker utnyttja människors empati genom att skapa rysningar. Om någon blinkar sina lampor och försöker vinka dig över till sidan av vägen, eller verkar vara skadad av en olycka och uppmanar din uppmärksamhet, sluta inte.
  • Om någon försökte signalera att det finns ett problem med ditt fordon, fortsätt köra och dra över när du hittar en säker offentlig plats.
  • Om någon tycktes vara skadad och behövde hjälp, ring myndigheterna eller gå till din närmaste polis eller brandstation för att berätta vad du såg.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 17
    6. Undvik övervakning av fällor i gated communities. Mest försökade eller framgångsrika carjackings händer inom 5 miles från offrets bostadsort. Carjackers kan övervaka bilar som återvänder till gating samhällen och fälla dig innan porten öppnas. Om du återvänder hem till din egen bostad, vänta på gatan tills porten öppnas om det behövs, så att en bil inte kan dra upp bakom dig och fälla dig i.
  • Om du besöker någon annans gated community, ring vidare att ha porten öppnas.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 18
    7. Titta, lyssna och lita på dina instinkter när du närmar dig din bil. Håll huvudet upp, öronen öppna, och ögonen skalas när du återvänder till din bil. Ignorera inte din gut känsla om du känner att något är fel. Om du ser någon som står runt på parkeringsplatsen, eller du bara känner något, inte rätt, fortsätt inte till din bil. Återvänd till en plats där människor är och be om en säkerhet eskort att gå till din bil. Om det inte är möjligt, vänta på en grupp människor och gå med dem. 92% av carjackings händer med offer som är ensamma.
  • Titta under, runt och inuti din bil.
  • Låt inte barn eller paket distrahera från din alertness. Göra det till en vana att titta runt innan du lägger något eller någon i bilen.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 19
    8. Stoppa inte på isolerade telefoner eller pengar. Om du måste stanna på en Drive-Thru ATM, har du ditt ATM-kort klart, håll bilen i enheten och dra upp så nära bankomin som möjligt. Kontrollera din backspegel innan du stoppar.
  • Undvik isolerade betalningar, tidningsmaskiner och parkeringsplatser.
  • Bild med titeln Undvik att vara carjacked steg 20
    9. Ignorera inte säkerheten eftersom det är dagtid. Inte alla carjackings händer under nattens kappa. Faktum är att mer än hälften (64%) dagtid carjacking försök är framgångsrika. Var så varning under dagsljuset som du skulle vara på natten.
  • Tips

    Om du blir dras över av en misstänkt polis i en omärkt bil, ring 911 och berätta för operatören din plats och att du dras över av en omärkt bil. Säg att du skulle behörighet att dra över i ett säkrare område som en bensinstation. Om operatören bekräftar att du verkligen dras över av en polis, dra sedan över ASAP.
  • Bära juridiska självförsvar så att du har ett icke-dödligt sätt att stoppa karjackaren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande