Hur man är säker runt tåg

Tåg är användbara transportsätt runt en stad eller lokal region, eller till och med mellan länderna.Tåg kan också vara mycket farliga, vare sig det på tågstationer, nivåövergångar eller på dem.Detta kommer att täcka hur du är säker runt tåg.

Steg

Del 1 av 5:
Att vara säker på tågstationer
  1. Bild med titeln vara säker runt tågen Steg 1
1. Spring inte. Det är väldigt lätt att falla av plattformar.De flesta tågstationer förbjuder cykling, skateboarding eller rullblad.Ta bort eventuell utrustning som kan öka risken för skada.
  • Bild med titeln vara säker runt tåg Steg 2
    2. Hoppa inte från plattformen för att hämta fallna föremål. Många järnvägsstationer (särskilt de på tunnelbanor) har elektriska tredje skenor nära plattformen, som kan leverera tusentals volt el till alla som är nära eller berör det.Plus, om ett tåg kommer, du kan springa över, även om du inte är på spåren.
  • Om du släpper ett objekt, be en stationens anställd för att hjälpa dig att hämta den.
  • Bilden med titeln Var säker runt tågen Steg 3
    3
    Var säker på rulltrapporna. Många tågstationer har rulltrappor som tar passagerare från turnstiles / biljettnivåerna till plattformen.Dessa har också risker för skada.På San Francisco`s Bay Area Rapid Transit, är rulltrappor den första orsaken till olyckor på deras system.
  • Använd inte rulltrappor om du är handikappad, bärvagnar, bärande cyklar eller bär något som kanske inte passar på rulltrappan. Använd hissen istället.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen Steg 4
    4. Var medveten om din omgivning. Den bästa tiden att kontrollera din mobiltelefon är när du väntar på ditt tåg, inte när du går. Plus, du kan falla av plattformen på spåren.
  • Bild med titeln vara säker runt tåg Steg 5
    5. Stå tillbaka från plattformen tills tåget anländer. De flesta tågstationer har en markerad gul linje för att ange det säkraste stående avståndet från spåren. Stå inte på eller korsa den här gula linjen. Du kan falla av plattformen eller bibehålla skador från det rörliga tåget.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen Steg 6
    6. Håll de svarta markörerna klara. Var beredd på passagerare att lämna tåget innan du går ombord på tåget.
  • Bild med titeln Var säker runt tåg Steg 7
    7. Får inte fångas mellan plattformsdörrarna och tågdörrarna. På vissa tåg finns plattformsdörrar som är utformade för att förhindra att passagerare vandrar oändligt på spåren. Dessa kan dock ha motsatt effekt, eftersom plattformen och tågdörrarna kan nära fälla en passagerare inuti.Tåget, när det börjar röra sig, kan orsaka skador av det rörliga tåget såväl som genom att vandra på spåren.
  • Del 2 av 5:
    Att vara säker på tåg
    1. Bild med titeln vara säker runt tågen Steg 8
    1. Tänka gapet mellan dörren och plattformen. Det kan vara några centimeter breda, tillräckligt för att fånga klackar och canes samt små personliga saker som nycklar eller mynt.
  • Bilden med titeln Var säker runt tågen Steg 9
    2. tryck på "Dörr öppen" knappen för att öppna dörren vid ditt stopp (om det finns en knapp).Detta är vanligt på Berlins U-Bahn och S-Bahn för att spara energi.Tryck inte på den när dörrarna just stängts.Dörrarna kommer inte återuppta, och tåget kan börja flytta när som helst.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen steg 10
    3. Luta dig inte ut ur fönstren. Vissa tåg är utrustade med Windows. I så fall, om fönstret är öppet, för att förhindra att miljön skadar din kropp, håller dina händer, armar, fötter och ben inuti tågbilen.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen Steg 11
    4. Håll fast på räcken eller sitta ner. Tåget kan plötsligt accelerera och decelerera, vilket får dig att falla eller glida.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen steg 12
    5. Titta på skylten som indikerar tåg evakueringsprocedurer. Detta indikerar dig vad du ska göra i händelse av en nödsituation. Många tåg har en akut intercom, en AED och en brandsläckare för att släcka bränder.
  • Ring din Lokala räddningstjänster Skulle det finnas en polismål eller medicinsk nödsituation. Syftet med intercoms är att kontakta tågoperatören och hjälpa till i en evakuering där nödtjänster inte är tillgängliga.
  • Bildbeteckningen är säker runt tåg Steg 13
    6. Stå klart av dörrarna. Dessa dörrar är inte utrustade med sensorer som hissdörrar och kan orsaka personskada inklusive brutna ben. Detta försenar också tågtjänsten eftersom tåget inte kan röra sig med sina dörrar öppna.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen steg 14
    7. Säkra alla personliga tillhörigheter. Dessa objekt kan bli stulna på dessa tåg. Du vill inte gå till den förlorade och befunnits hämta dina tillhörigheter.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen steg 15
    8. Pry inte öppna dörrarna om det inte är en nödsituation. Detta kommer att stoppa tåget omedelbart, såväl som riskpersonskada av föremål som kommer in i bilen. I många jurisdiktioner är aktivering av nödbromsen på tågbilar under icke-nödsituationer mot lagen.
  • Bild med titeln vara säker runt tåg Steg 16
    9. Flytta inte mellan bilar medan tåget är i rörelse.Det finns ett gap mellan de två tågbilarna som är tillräckligt stora, att om du faller igenom kan du bli skadad.Stanna sittande eller hålla på räcken i bilen du är för närvarande i.
  • Del 3 av 5:
    Att vara säker på nivåövergångar
    1. Bild med titeln vara säker runt tågen Steg 17
    1. Känna igen nivåövergångar. Dessa indikeras med ett X-tecken, och är ibland utrustade med klockor, lampor eller boomportar.
  • Bild med titeln vara säker runt tåg Steg 18
    2. Stoppa vid boomportar och tågspår, även om de är öppna.Även när boomportar är öppna kan tåg fortfarande närma sig, vilket gör att boomportarna antingen stänger eller inte utgör alls.Tågen tar också mycket mer ansträngning att sluta än fotgängare eller fordon. Plus, boomportar tjänar bara som ett svagt hinder för att stoppa bilar. De kommer inte att stoppa bilar från att flytta snabbt eller större fordon.
  • Bildbeteckningen är säker runt tåg Steg 19
    3. Kör inte runt boomportarna. Tåg som du inte ser kan komma.
  • Bild med titeln vara säker runt tåg Steg 20
    4. Var extra försiktig om det finns flera spår. Om du undviker ett tåg på ett spår kan ett annat tåg komma på de andra spåren.
  • Bild med titeln vara säker runt tåg Steg 21
    5. Titta på passiva korsningar.Sådana korsningar har inga varningssignaler, och inga boomportar.Passiva korsningar kan vara extremt farliga eftersom det blir extremt svårt att identifiera ett tågövergång.Var särskilt försiktig runt dessa korsningar, ta bort eventuella distraktioner och var medveten om din omgivning.
  • Del 4 av 5:
    Att vara säker runt tågspår
    1. Bild med titeln vara säker runt tågen Steg 22
    1. Stå inte på spåren. Korsa spåren bara när du bestämmer det är säkert.Stående på spåren utgör en fara för dig själv eftersom tåg kan komma när som helst.
  • Bild med titeln vara säker runt tåg Steg 23
    2. Stå inte nära spår. Tåg är vanligtvis bredare än de spår de är på, och som sådana kan tåg fortfarande slå dig om du är för nära.Dessutom finns det en elektrisk tredje järnväg på vissa tåg som kan orsaka elektrocution eller död.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen steg 24
    3. Ta bort ljudavbrott och titta inte på elektronik. Ta av hörlurar, öronproppar, öronmuffer, etc. Undvik att titta på en telefon medan du går eller nära spår. Dessa kan blockera ljudet av ett kommande tåg och orsaka att du blint vandrar på spåren.
  • Bild med titeln vara säker runt tågen steg 25
    4. Korsågspår endast när det är säkert.Kontrollera din omgivning.Om det inte ser säkert ut är det förmodligen inte säkert att korsa.Akta dig för spår som kan begravas i snön.
  • Bildbeteckningen är säker runt tåg Steg 26
    5. Akta dig för överliggande ledningar och tredje skenor.Overhead-ledningar kan vara farliga om du bär saker som är extremt långa, och tredje skenor är farliga om du korsar en icke-betecknad korsning.I de flesta fall är överträdelse farligt eftersom det kan orsaka skada eller dödsfall för bilpassagerare eller fotgängare.
  • Del 5 av 5:
    Känner säkrare
    1
    Övning Street smarts.Under vissa tider av dagen tenderar kriminell verksamhet att öka.Att vara Street Smart Se till att du inte är ett mål för brottslingar, och lär dig vad du ska göra i händelse av att du stöter på en.
  • 2. Sitta i den främre bilen.Denna bil är närmast tågoperatören.Om något händer kan tågoperatören hjälpa dig med några brottslingar, samt meddela polisen.
  • 3. Ladda ner några tågprogram för din kollektivtrafikleverantör.Inte bara har de användbara funktioner för att ladda om din biljett och navigera tågsystemet, men de har också viktiga nödnummer som kan spara tid medan du kör tåget.Om du är nära en motorväg eller nationalpark, kommer du att ansluta nödtjänster att ansluta dig till Highway Patrol eller en Park Ranger.Att ha tågnummer kommer att ringa ditt samtal snabbare.
  • 4. Lita inte på CCTV för att skydda dig.De kan vara dummy-falska, skadade eller icke-funktionella.Istället, när ett brott händer, ta video utan Flash, och skicka videon till polisen.
  • Tips

    Använd sunt förnuft medan du är runt tåg.Om det inte verkar säkert, gör det inte.

    Varningar

    Gå aldrig på spår utom på järnvägsövergångar.
  • Tät aldrig med signaler, eller klättra på järnvägsutrustning som bilar, motorer, etc.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande