Hur man bildar en llc i arizona

Ett aktiebolag (LLC) är en affärsstruktur som skyddar ägare från personligt ansvar för affärsskulder medan vinst och förluster av verksamheten överförs till ägarna och rapporteras om deras personliga avkastning. Många företag kan dra nytta av att bilda ett aktiebolag (LLC), eftersom denna struktur skyddar ägarna från att förlora personliga ägodelar på grund av företagsskulden.Du kan använda din LLC som en medlem eller med andra personer.Reglerna för att bilda en LLC skiljer sig från staten och förstå kraven i Arizona hjälper dig att vara beredd att bilda din LLC.

Steg

Del 1 av 2:
Lägger grunden för din åtl
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn Steg 6
1. Välj ett företagsnamn. Namnet på ditt företag måste innehålla orden "Begränsat ansvarsföretag, eller "aktiebolag," eller förkortningarna "L.L.C.", "L.C.", "Låga," eller "Lc."Ditt företagsnamn kan inte innehålla något av följande ord: "förening, " "företag," "inkorporerad," eller några förkortningar av dessa ord.Det namn du väljer bör skilja dig från andra befintliga företag.
  • Sök för att se om namnet på ditt företag är tillgängligt.
  • Du måste söka godkännande från Arizona Corporate Commission om ditt företagsnamn innehåller något av följande ord: Bankbanker- Bank- Banc- Banco- BANQUE- Credit Union-Depositings Association-Building Association-Savings and Loan Association-Building och Låne Association-Savings Bank-Thrift-Trust- eller Trust Company.
  • Bild med titeln Köp aktier (för nybörjare) Steg 1
    2. Överväg att reservera ditt företagsnamn.Även om det inte är nödvändigt är det en bra idé att reservera ditt företagsnamn. Du kan boka ett namn i 120 dagar.Detta är till hjälp om du behöver tid för att få resten av pappersarbetet tillsammans.Det kostar $ 45 för att boka ett LLC-namn.
  • Du kan boka enhetens namn online eller skicka in en pappersansökan.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 4
    3. Förbered ett operationsavtal. Ett operativt avtal är inte nödvändigt, men det är bra att ha.Avtalet beskriver hur LLC kommer att styras.Viktiga delar av ett operationsavtal är andelen medlemmars ägande, rösträtt och ansvar och ansvar, befogenheter och arbetsuppgifter och / eller chefer, buyoutregler, fördelning av vinster och förluster och mötesplaner. Driftsavtal är flexibla dokument och modifieras utifrån verksamhetens behov.
  • ARIZONA CORPORATION COMMISSIONEN (ACC) rekommenderar att alla företag har ett skriftligt åtgärdsavtal.
  • Ett operativavtal är vanligtvis 5 till 20 sidor långa.Exempel är tillgängliga online.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 8
    4. Utse en lagstadgad agent. En lagstadgad agent är en person eller enhet som ansvarar för att acceptera och juridiska handlingar eller rättegångshandlingar på uppdrag av LLC.Det lagstadgade medlet måste ha en giltig Arizona Street-adress (P.O Box eller personlig / privat brevlåda är inte acceptabelt). Alla officiella meddelanden från ACC kommer att skickas till den lagstadgade agenten.
  • Personliga / privata brevlådor hyrs via en leverantör som UPS. Dessa är inte acceptabla för en Arizona LLC.
  • En lagstadgad agent kan vara en individ eller företag som är behörig att bedriva verksamhet i Arizona.LLC måste skilja sig från det lagstadgade medlet.
  • Individuella lagstadgade medel måste vara minst 18 år, vara en heltidsbosatta i Arizona och ha en heltids permanent adress (fysisk eller gatuadress).
  • Lagstadgade agenter måste acceptera avtalet skriftligen.
  • Del 2 av 2:
    Formar din LLC
    1. Bild med titeln Notera ett dokument Steg 4
    1. File en artiklar av organisation. - Du måste skicka in dina organisationsartiklar till Arizona Corporation Commission.Artiklarna måste innehålla LLCs namn och adress, LLCs varaktighet (längden på tiden som LLC kommer att fungera), namn och adresser till LLCs chefer eller medlemmar och arrangörens signatur.
    • Det kostar $ 50.00 för att lämna in artiklarna.Om du vill ha snabb bearbetning måste du betala ytterligare $ 35.00.
    • Artiklar kan lämnas in elektroniskt, faxas (602-542-4100) eller skickas till Arizona Corporation Commission Corporate Filings avsnittet 1300 W. Washington st., Phoenix, Arizona 85007
    • Snabba applikationer behandlas inom 5 arbetsdagar.Regelbunden bearbetning tar vanligtvis 30 arbetsdagar eller mindre.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 5
    2. Ansök om ett arbetsgivaridentifikationsnummer (EIN). Alla nya LLCs måste ha ett skatt ID-nummer (I.e. Ein).Din EIN utfärdas av Internal Revenue Service (IRS).Du måste lämna in en "Form SS-4, Ansökan om arbetsgivarens identifikationsnummer."Du kan ansöka om din EIN Online, via telefon, via fax eller via post.
  • Besök IRS.Gov / företag att ansöka online eller ring 1-800-829-4933 att ansöka.
  • Det är gratis att ansöka om ett EIN.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Hawaii Steg 12
    3. Få ytterligare affärslicenser och skattedokument.Om du har anställda eller säljer en fysisk produkt som kräver moms, måste du registrera dig för ett skattebetalaridentifikationsnummer (tenn) genom Arizona Department of Revenue (Azdor). Azdor hänvisar till detta som en transaktionsbehörighetskatt (TPT) / licens.Du kan ansöka om det här online eller ladda ner en pappersansökan.
  • Om du är osäker på om du behöver en TPT för ditt företag, kontakta Azdor på (602) 255-3381 eller (800) 352-4090.
  • Bild med titeln Stäng ett bankkonto Steg 3
    4. Öppna ett företagsbankkonto. Det är klokt att skilja dina personliga och företagsfinanser.Öppna ett annat konto som bara är för din LLC.Du behöver en kopia av artiklarna i organisationen och ditt skatte-ID-nummer. Vissa banker kommer att kräva att alla medlemmar eller chefer i LLC är på kontot - medan andra banker tillåter en enda kontoägare.Kontrollera med banken för att bestämma kraven.
  • Tillgång till bankkontot bestäms av den bank du väljer och strukturen i ditt företag.
  • Beroende på typ av verksamhet kan du behöva ytterligare tillstånd som bygglov, skyltar eller hälso-tillstånd.
  • Bild med titeln nå massorna steg 2
    5. Publicera ditt dokument, om det behövs. När dina organisationsartiklar har godkänts kan du vara skyldig att publicera dokumentet.ACC kommer att låta dig veta om du måste publicera.Publicera inte dokumentet tills dina artiklar har godkänts. Du måste skicka publikation i tidningen av ditt nya företag.ACC tillhandahåller en lista över tidningar som uppfyller de lagstadgade kriterierna.
  • Du kommer att få en affidavit av publicering från tidningen. Du kan skicka in Affidavit till ACC som ska ingå i den offentliga rekordet av ditt företag eller hålla affidavit för dina affärsrekord.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande