Hur man bildar en llc i iowa

Ett aktiebolag (LLC) är ett visst sätt att skapa och strukturera ett företag. Denna typ av bolag erbjuder ägare något rättsligt skydd mot personligt ansvar för skulder och fordringar. Med andra ord bidrar det till att en företagsägares personliga tillgångar inte ses i händelse av att verksamheten har en skuld eller är stämd. Du kan bilda en LLC i Iowa enligt kapitel 489 i statens lag. Arkiveringsprocessen är relativt lätt, även om det finns ett antal dokument och avgifter som krävs för att inkludera ditt företag som en LLC.

Steg

Del 1 av 2:
Planerar ditt företag
  1. Bild med titeln Handtagskonflikt från ett mänskligt resurser Synpunkt Steg 4
1. Välj namnet på ditt företag. Namnet på ditt företag är som att ditt varumärke väljer en bra man kommer att hjälpa kunder eller kunderna söka det. För att integrera ditt företag som en LLC, måste ditt företagsnamn också vara unikt. Du kan se till att inget annat företag redan har samma namn genom att söka Iowa LLC-databasen.
  • Företagsnamnet måste innehålla frasen "Begränsat ansvarsföretag" eller "aktiebolag," eller förkortningen "L.L.C.," "Låga," "L.C.," eller "Lc." Ordet "begränsad" kan förkortas som "Ltd.," och "Företag" kan förkortas som "Co."
  • Bild med titeln tjäna pengar eftersom oljepriset stiger Steg 7
    2. Registrera namnet på ditt företag. När du väl bestämmer namnet på ditt företag och bestämmer att det inte redan är i bruk, måste du registrera det med Iowa-sekreteraren. För att göra detta bör du lämna in "ansökan om bokning av namn", tillgänglig från Iowa SOS-webbplatsen.
  • Din ansökan måste innehålla det officiella namnet på verksamheten, liksom adressen.
  • Det finns en avgift på $ 10 för arkivering av "ansökan om namn," betalas med check ut till "statssekreterare."
  • Maila den färdiga blanketten tillsammans med betalning till: Statssekreterare, affärsavdelningen, Lucas Bygga 1: a våningen, Des Moines, Iowa 50319.
  • Bild med titeln Notera en kraft av advokat Steg 2
    3. Filera en "fiktiv namnupplösning" om ditt företag kommer att fungera i Iowa under ett annat namn. Ditt företag kan träna företag i Iowa under ett namn som skiljer sig från sitt officiella namn eller namnet det använder någon annanstans. Detta är känt som ett "fiktivt namn."Om du vill använda ett fiktivt namn för ditt företag måste du lämna in den" fiktiva namnupplösningen ", tillgänglig från Iowa SOS-webbplatsen.
  • Det finns en $ 5 avgift i samband med detta formulär (betalas med check ut till "statssekreterare").
  • Den färdiga formuläret ska skickas tillsammans med betalning till: Statssekreterare, Business Division, Lucas Bygga 1: a våningen, Des Moines, Iowa 50319.
  • Bild med titeln Segment En marknad Steg 2
    4. Bestämma vem din LLC kommer att skydda. En LLC kan organiseras för att ge rättsligt skydd till en individ. Till exempel, om du äger ditt eget företag och är den enda innehavaren, kan bilda en LLC skyddar dig mot förlust eller skuld som ditt företagsupplevelser. Men om ditt företag består av flera partners, kan du dock överväga att lämna LLC Corporation Papers som en grupp. Detta kommer att skydda partnerna mot enskilda eller koncernskulder och förluster.
  • Bild med titeln sälja något steg 11
    5. Utnämna en kontaktperson. För att kunna ansöka om att bilda en LLC, såväl som att behålla det, måste ditt företag utse en person som ska fungera som en kontaktpunkt mellan verksamheten och Iowa-sekreteraren. Den här personen, känd som en registrerad agent, kommer att hantera all korrespondens relaterad till införlivandet av LLC. Beroende på hur ditt företag är strukturerat kan kontaktpersonen vara dig själv, en chef (som en VD), din juridiska råd eller en annan person.
  • Bilden med titeln Få ett federalt skatte-ID (USA) Steg 3
    6. Ansök om ett arbetsgivaridentifikationsnummer (EIN), om tillämpligt. Om ditt företag har mer än en anställd (inklusive dig själv) måste du registrera dig med Internal Revenue Service (IRS) för att få ett unikt EIN för skatteuppsamling och rapporteringsändamål.
  • Det finns ingen avgift för att få ett EIN.
  • Du kan kontakta IRS Online, via fax eller via post till Ansök om ett EIN
  • Om ditt företag bara har en anställd, men du tror att du kan anställa mer vid någon tidpunkt, kanske du vill fortsätta och ansöka om ett EIN. Detta kommer att göra det möjligt för ditt företag att beskattas som ett företag snarare än som en enda innehavare, och kan göra det enklare när du anställer andra.
  • Del 2 av 2:
    Filing Incorporation Papers
    1. Bilden med titeln Få en begränsningsorder Steg 18
    1. Slutföra certifikatet för organisationen. Detta certifikat är en deklaration av din avsikt att bilda LLC. Det måste lämnas in till Iowa-sekreteraren för staten online eller på ditt lokala SOS-kontor. Det finns en $ 50 avgift för inlämning av certifikatet, som kan betalas online genom att tillhandahålla ett bankkonto eller kreditkortsnummer. Det finns ingen formulär att använda för certifikatet, men du bör ange ett brev eller ett dokument som innehåller viktig information som:
    • Företagets namn
    • Företagets adress
    • Individen eller gruppen av individer som ansöker om certifikatet
    • Namnet på den person som kommer att fungera som en kontaktpunkt för företaget
  • Bild med titeln Ge upp föräldrars rättigheter (USA) Steg 2
    2. Vänta på godkännande. En LLC är officiellt bildad när Iowa-sekreteraren av staten godkänner och lämnar organisationsbeviset. Vanligtvis kommer du att få meddelande inom 5-7 dagar att din LLC har godkänts.
  • Om du vill kan du ange ett försenat effektivt datum för införlivandet av din LLC. Även om du kan lämna in certifikatet för organisation före LLCs effektiva datum, kommer införlivandet inte att godkännas som operativt fram till det officiella effektiva datumet.
  • Bild med titeln sänka din fastighetsskatt Steg 11
    3. File ett ändringsförslag till organisationsbeviset, om du behöver. Inbyggdyperna i en LLC kan ändras eller omformuleras när som helst som är nödvändig (till exempel om du vill ändra ditt företags namn). Du måste lämna in ett officiellt ändringsförslag till organisationsbeviset med Iowa SOS för att ändra certifikatet. Det finns ytterligare $ 50 avgift för inlämning av detta ändringsförslag, som kan betalas online genom att tillhandahålla ett bankkonto eller kreditkortsnummer. Det finns ingen angiven form för ändringen av organisationsbeviset, men du bör skicka ett brev eller ett dokument till Iowa SOS som innehåller följande uppgifter:
  • Företagets namn
  • Datumet Bolagets organisationscertifikat lämnades in
  • De förändringar du vill göra till certifikatet
  • Bild med titeln Få din Texas Real Estate License Steg 4
    4. File ett uttalande om byte av registrerat kontor och / eller registrerad agent, om det behövs. Denna blankett används i händelse av att du måste ändra adressen som ditt företag är registrerat med, eller om en annan person blir bolagets nya kontaktpunkt. Blanketten är tillgänglig från Iowa SOS-webbplatsen - det finns ingen avgift förknippad med att arkivera den för en LLC.
  • Den färdiga formuläret ska skickas till: Statssekreterare, Business Division, Lucas Bygga 1: a våningen, Des Moines, Iowa 50319.
  • Bild med titeln Få lönedagslån med dåligt kredit steg 4
    5. Skicka en tvåårsrapport. För att behålla din status som en LLC som verkar i Iowa måste ditt företag lämna in en rapport med Iowa SOS varje udda nummer. I januari av varje udda nummer kommer ditt företags registrerade agent att få ett meddelande om den tvååriga rapporten och den information den ska innehålla.Det finns en $ 45 avgift i samband med inlämning av denna rapport. Denna rapport kan lämnas in online.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förutom att lämna in dina inbyggnadshandlingar, se till att ditt företag har några tillstånd som behövs för att bedriva verksamhet. De nödvändiga tillståndet varierar beroende på vilken typ av verksamhet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande