Hur man är annorlunda

Det finns många människor där ute som vill vara "del av publiken." Om du vill vara ledare och sticka ut från mängden istället, är den här artikeln för dig. Det är en underbar känsla när du vet att du är osliginal och unik.

Steg

Del 1 av 3:
Att känna dig själv
  1. Bild med titeln vara annorlunda steg 1
1
Vet att du är unik. Till att börja med, vet du att du redan är annorlunda än alla på planeten. Visst, vissa människor är mer annorlunda än andra, men vi alla har en unik uppsättning erfarenheter och egenskaper som stavar ut en annan verklighet än alla andra på jorden. Ingen annan har samma hjärna du gör, samma tankar du gör, och samma reaktioner som du gör. Du är annorlunda genom att bara vara mänsklig.
  • Etiketter är ganska värdelösa. Även strävar efter att vara annorlunda är inte något som är verkligen uppnåelig. En snabb förändring av kulturer visar att människor fungerar annorlunda som standard. Istället acceptera att du redan är unik och jobbar med dig själv. Vem är du, ändå?
  • Bild med titeln vara olika steg 2
    2
    Hitta dig själv och var dig själv. För att vara så annorlunda som möjligt måste du vara dig - inte en kolkopia av någon annan. Om du inte vet vem du är, kan den processen vara lite skrämmande. För att vara dig själv måste du hitta dig själv. Vet du vad det är du vill? Vad du är tycka om? Vem är du när ingen annan är runt?
  • Det är viktigt att älska dig själv, för. Om du inte är bekväm med vem du är, kommer du oundvikligen att försöka vara någon annan - eller åtminstone är någon som du inte ska behaga andra.
  • Bild med titeln vara olika steg 3
    3. Tillbringa lite tid ensam. Det är normalt att ständigt bombarnas med stimuli - om det är på en skärm eller folket runt oss. Att verkligen komma ner till vem du är och vad som gör dig annorlunda, spendera lite tid ensam. Koppla ur allt. Vad är du kvar med? Meditera om vad som är viktigt för dig.
  • Vi får ständigt veta vad de ska ha på sig, vad man ska äta, vad man ska säga, hur man ska se ut, hur man ska agera, vad man ska läsa, vad man ska titta på...du förstår. Bli ensam och plötsligt kommer du att vara utan vägledning. Det blir en konstig känsla, sitter där, tänker på vad du inte skulle missa om du aldrig var tvungen att bära / äta / säga / göra / läsa / titta på den igen. Tänk på vilka aspekter av din miljö som är skjutna på dig och vilka du öppet omfamnar.
  • Bild med titeln vara olika steg 4
    4. Vet vad du vill ha. Var försiktig med att du verkligen vill vara annorlunda. Kanske är du bara i en grupp vänner som du inte jive med och den lilla röst i ditt huvud är bara misstolkad. Vad betyder annorlunda för dig?
  • Vad uppfattar du som vanligt? Vad handlar det om människor som slår dig som "det samma?" Varje persons tolkning av vad "annorlunda" faktiskt är, ja, annorlunda. Är det hur de ser ut? spela teater? Prata? Dröm?
  • Bild med titeln vara olika steg 5
    5. Vet hur du vill vara annorlunda. När du har identifierat vad "annorlunda" är för dig, hur Vill du gå om det? Om du är i en grupp vänner som bara äter svenska proteinstänger och bär rosa på onsdagar, hur vill du gå på egen hand? Vill du bli en mastermind eller vill du bara skaka upp det genom att ha på sig lila? Du kan vara annorlunda på så många sätt.
  • Del 2 av 3:
    Hitta din unikahet
    1. Bild med titeln vara annorlunda steg 6
    1. Notera din miljö. En japansk man som skakar händer istället för att böja kommer att vara annorlunda i sin kultur, men vara ganska normal i väst. Läsa Thoreau för skojs skull kommer att vara vanligt i vissa cirklar, medan "vanligt" är kosmopolitisk i andra. För att veta hur du är annorlunda måste du ta hänsyn till din miljö. Tänk på tre ord för att beskriva din. Nu, vad är motsatsen till det?
    • Låt oss gå tillbaka till "Elaka tjejer." Tre ord för att beskriva den miljön? Ytlig. Fåfäng. Och otroligt, betyder. Vill du skilja sig från plasten? Du måste vara en djup tänkare, inte i utseende och trevligt. Men att vara trevligt i andra cirklar är helt normalt (och förväntat). Vad är din cirkel som?
  • Bild med titeln vara olika steg 7
    2. Observera. Ta ett steg tillbaka från din omgivning ett ögonblick och observera bara. Hur uppträder människor? Hur interagerar de med varandra (vänner, främlingar, kassörer, älskare)? Vilka antaganden gör de alla? Hur är de klädda? Om du skulle gå i oväntat, hur kunde du inte passa in i formen?
  • Det finns definitivt ett spektrum av upprörighet här. Något så enkelt som att ha en ljus färg kunde sätta dig ut från mängden i ett café på en tråkig dag.
  • Du kan göra små förändringar i ditt beteende - när kassören på kaféet frågar dig vad du vill, istället kan du svara, "Hmm. Vet inte. Hur var din dag?"
  • Du kan gå på fel sätt - vara högt, kasta saker, börja dansa på borden - det var säkert vara annorlunda än normal offentlig etikett. Men det kommer nog att få dig att kastas ut.
  • Bild med titeln vara olika steg 8
    3. Gör vad du vill. Rakt upp, du kommer att njuta av några saker som är trendiga och några saker som inte är. Det är okej! Så länge du gör vad du tycker om, har du en kombination som är förmodligen unik för dig. Kanske älskar du bakning, Jiujitsu och sparsam-shopping. Om du gillar det, kommer det att känna sig rätt.
  • Det borde inte betyda vad någon annan tycker eller gör det. Vill du sjunga en sång från Jekyll & Hyde på Karaoke på tyska? Grymt bra. Gör det. Vill du köpa den Abercrombie & Fitch Bag? Tja, om det skulle göra dig lycklig, säker. Bara se till att det inte är någon annan som säger att du ska göra det!
  • Bild med titeln vara olika steg 9
    4. Prova nya saker. Vi är naturligtvis upptagna som en del av en grupp. Därför är vi ständigt utsatta för saker som andra runt oss redan har godkänt. Dessa saker är bra - de kan öppna oss upp till saker vi inte ens är medvetna om - men det är också viktigt att prova saker som är varumärke spankin nya för dig att andra människor inte redan har godkänt. Hur annars kommer du att ta reda på vad du gillar och inte gillar?
  • Bild med titeln vara olika steg 10
    5. Färg utanför linjerna. Från en mycket ung ålder är vi slags hjärntvättade för att passa in i vårt samhälle. Vi bär kläder, äter med redskap, går till skolan, gör saker för att matcha vårt kön, et cetera och så vidare. Det är svårt att inse att det här är en låda du kan komma ut ur. Det finns linjer som du kan färga utanför. Det har bara inte inträffat för de flesta av oss.
  • Tänk på hur du skulle agera om du var i en dinosaurdräkt. Ingen kan se ditt ansikte eller kropp och du är i en dinosaurie kostym. Helt plötsligt börjar du spränga i rum och vifta dina små armar och krypa upp på människor bara för att du kan. Du kan göra det i det verkliga livet. Du väljer bara inte. ...Varför?
  • Bild med titeln vara olika steg 11
    6. Vara absurd. Som om dinosaurexemplet inte var tillräckligt, istället för att bara färga utanför linjerna, behöver du inte ens använda dina metaforiska kritor på det metaforiska papperet. Om du vill gå runt skolan med hörlurar och dansa som om du är i en selena gomez musikvideo, är saken, du kan. Om du vill ha en hatt formad som Texas tillstånd och stå utanför Walmart hela natten, om du kan hitta en, du kan. (Betyder inte att du borde, men du kunde definitivt.)
  • Vissa människor kommer att strängt rynka på dinosaurdekostymerna, den offentliga dansen och de konstiga kepserna. Vet att om du vill börja trycka på gränserna och tyngre linjen, kommer du sannolikt att uppleva motstånd. Om du kan hantera värmen, gå till det. Men vet att många människor rynkade på vad som är "onormal."
  • Del 3 av 3:
    Sätta det i aktion
    1. Bild med titeln vara olika steg 12
    1. Skaka hand med dina fiender. Detta är ett sätt att säga att agera annorlunda mot människor än de förväntar sig. På ett bra sätt, förstås! Och se var det får dig - vem vet, nästa gång du måste hantera en polis, skaka handen, fråga honom om sig själv och se om du kommer ut ur den biljetten! Du kan mycket bra.
    • Ett sätt att vara annorlunda är att vara vänliga för alla. Hur många människor vet du som är vänliga för bokstavligen alla? Förmodligen inte många. Det är hårt arbete! Vi slutar alla att döma de runt oss och gravitating mot vissa typer av människor. Istället vara vänlig mot de du kanske inte känner sig benägen att vara vänlig mot. Du kommer att vara annorlunda och lära dig mycket!
  • Bild med titeln vara olika steg 13
    2. Klä dig själv. Det är väldigt lätt att få fastnat i vilket samhälle som berättar att vi ser bra ut och attraktivt. Medan det är omöjligt att helt undvika det (utan att göra kläderna själv), använd mode som en cafeteria - ta vad du vill och lämna resten. Gillar du en viss trend? Bra. Vill du hellre ha ett par regnstövlar från 1972 än ett par uggs? Awesome - kanske din mamma har lite i hennes garderob.
  • Bild med titeln vara olika steg 14
    3. Bli inte fast i spel. Det är svårt att komma med några exempel som alla göra. Du kan säga, till exempel, "Lyssna på impopulär musik," Men det finns massor av människor som gör det. Men en sak som verkar vara en ganska normal karakteristik över hela brädet är drama. Vi älskar det. Om du vill vara annorlunda, undvik det! Låt det inte vara en del av ditt liv. Och definitivt inte starta det!
  • På grund av hur interagerar med människor arbetar, slutar vi alla spela spel mycket. En vän frågar oss om vi är arg och vi säger nej för att hålla sakerna lugna, även om vi är. Vi gör saker för att få uppmärksamhet, vi leder människor på, vi använder taktik för att få det vi vill, även om de inte är de trevligaste. Om du kan känna igen dessa uppmaningar, försök att motstå dem. Att vara ärlig och äkta är en egenskap för att vara stolt över och är mer unik än den borde vara.
  • Bild med titeln vara annorlunda steg 15
    4. Säg vad alla andra tänker. En av spelen People Play säger inte vad vi menar. Vi är rädda för att stå ut, göra ljud, skada någons känslor, eller bara bli generad. Det kommer att finnas tider när ett helt rum tänker på något, men ingen säger det. Termen "elefant i rummet" existerar av en anledning! Vara den personen!
  • De flesta är upptagna i det de ser ut eller det intryck de ger upphov till att verkligen göra vad de verkligen vill ha. De är för inslagna i att tänka på andra och inte Att vara själva att verkligen fungera på en genuin nivå. Om du tar dig själv att göra något eftersom andra är närvarande, gör det ändå! (Inom lagen, förstås!)
  • Bild med titeln vara olika steg 16
    5. Bry sig inte om att försöka imponera. Om du inte har märkt, finns det ett mönster här om hur andras åsikter inte spelar någon roll. Eftersom de flesta är oroade för att imponera på andra och hur de uppfattas, försök att inte göra det. Det är ofta när vi inte försöker imponera på att vi gör det mest imponerande!
  • Du vet hur de säger att kärlek kommer att komma till dig när du slutar leta efter det? Det är sånt så. I stället för att presentera en bild till världen, presentera dig bara. Det är så mycket bättre och så mycket mer unikt.
  • Bild med titeln vara olika steg 17
    6. Vet världen arbetar i motsatser. Ingenting är verkligen som det verkar. Så många människor försöker vara olika, vilket resulterar i att de alla är samma! Att vara tyst kan innebära att när du pratar hör folk dig högre. När du inte försöker locka den pojken eller tjejen, blir de lockade till dig. Så påfrestande att vara annorlunda får inte få dig någonstans.
  • Dressing i en ekorre kostym (eller en dinosaur outfit) och går till en bar, till exempel, är inte nödvändigtvis annorlunda. På ett visst sätt säger det, "Titta på mig!" precis detsamma som en kort kjol och höga klackar är. Så nästa gång du försöker vara annorlunda, tänk på vad du faktiskt gör. Är det motsatsen?
  • Bild med titeln vara annorlunda steg 18
    7. Vet att du kommer att stöta på huvuden. Samhället är inte super bra på att acceptera vad som inte är trendigt. Människor är berömda för att vara moderna och vackra få är berömda för att expandera våra gränser och färgning utanför linjerna. Dessa människor kanske inte välkomnar dig med öppna armar. Och det är bra! Du behöver inte dem. Men du do behöver veta att det kommer att hända. På det sättet är du beredd på när det gör det.
  • Aristoteles sade: "För att undvika kritik säger ingenting, gör ingenting, vare sig."Det här är en sak som han spikade. Kritik kommer att hända om du går utanför lådan alls. Tänk på det som en bra sak! Genom att få kritik gör du något. Du blir märkt. Du exponerar människor till andra saker. Excellent! Du är annorlunda.
  • Tips

    Kom ihåg att självupptäckt är en pågående process.Den person du är på 15 är inte vem du kommer att vara klockan 22 eller 49 eller 97! Våra behov och intressen förändras när vi blir äldre. Saker som var viktiga för oss då, ibland verkar inte betyda längre. Visdom ersätter småbyxor när vi lär oss att växa från oss själva.
  • Var väldigt öppen, eller åtminstone försöka vara. Lär dig att se världen från olika perspektiv (och inte nödvändigtvis bara mänskliga perspektiv, heller). Var inte rädd för dem som utmanar dina förutfattningar och värderingar.
  • Försök att vara i fred med dig själv. Att bli förvånad om människor ogillar din konstighet är bara oblivious dumhet från din sida. Om du inte är villig att uthärda några udda blick eller kommentarer, har du inget annat val än att hålla din blomstrande stränghet mot dig själv.
  • Gör vad du gillar och tänk inte på vad folk kommer att säga.
  • Agera inte överlägsna dem som inte är olika.Många av dem gillar verkligen de stilar de bär och TV: n visar att de tittar på.Kom ihåg att populära saker är populära för en anledning.Avvisa inte dem, som du verkligen kan älska dem.Du kan vara förvånad av "O.C."är vit, eller bli kär i den vanliga vita t.
  • Låt inte folk lägga ner dig, ignorera dem.
  • Varningar

    Kom ihåg att det är konstigt är inte nödvändigtvis bättre än "vara normal." Alla människor är konstiga på sina egna sätt, även om de överensstämmer med samhällets regler.
  • Observera att genom att fråga någon annan hur du är annorlunda, besegrar du syftet med vad du försöker göra. Vilket betyder om du frågar någon annan hur du är annorlunda, kommer du inte att vara annorlunda eftersom den stora majoriteten av tiden de säger saker som de själva skulle göra för att vara annorlunda. Därför frågar någon annan hur man är annorlunda är praktiskt taget omöjlig eftersom de omedvetet berättar om hur du är som dem. Det är ganska paradoxal conundrum, är det inte?
  • Att vara slumpmässig för att verka konstigt är ofta extremt motbjudande och är igen mycket ytligt. Det kommer inte nödvändigtvis att hjälpa dig att se världen på ett nytt eller annat sätt.
  • Märk inte dig själv.Bara för att du känner att du är en "gangsta" betyder inte att du inte kan älska balett.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande