Hur man väljer en ägglossningspredikterkit

Det kan vara en utmaning för vissa kvinnor att bli gravid på grund av olika skäl, inklusive ålder, menstruationscykel oegentligheter eller andra komplikationer med reproduktionssystemet. Ett av de enklaste sätten att öka dina chanser att bli gravid är att använda en ägglossningspredikterkit. En ägglossningspredikterkit detekterar detekterar en överskott i luteiniserande hormon (LH) eller andra indikatorer som är närvarande när ägglossningen äger rum så att du vet när du är mest sannolikt att bli gravid. Det finns flera olika typer av kit med olika metoder för att upptäcka ägglossning såväl som noggrannhetshastigheter, så det är en bra idé att veta vad du ska leta efter i en ägglossningspredikantsats innan du köper en.

Steg

Metod 1 av 3:
Att veta vad du ska leta efter
  1. Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 6
1. Forskning de olika typerna av ägglossningsprognospaket. De viktigaste typerna av ägglossningsprognospaket använder antingen sticktest, bildskärmar, mikroskop eller klockor. Varje typ har fördelar och nackdelar. Du måste bestämma vilken som ska fungera bäst för vad du behöver och vilken typ av test du föredrar.
  • Stickbaserade ägglossningspredikter kit är billiga, korrekta och lätt att läsa- Men de kan vara knepiga att använda för vissa kvinnor och kan orsaka en röra.
  • Ovulationsfertilitetsövervakare är elektroniska eller batteridrivna enheter som kan detektera ägglossningshormoner antingen genom urin eller saliv. Saliv eller urin placeras på enhetens skärm för att bestämma hormonnivåer. Dessa bildskärmar ger ofta mer detaljerad information om hormonella nivåer under hela månaden men tenderar att kosta mycket mer än pinne test kit.
  • Ovulationsmikroskop Testhormonnivåer i saliv placerade på mikroskoplinsen och undersöktes efter det att det torkar. Närvaron av a "fernlike" Mönster indikerar att du kommer att ägglossa inom 24 till 36 timmar. Test med dessa små, lättillgängliga enheter är enkelt och bekvämt men de kostar mer. Noggrannhetshastigheten kan inte vara så höga som några andra testmetoder.
  • Ovulations prediktor klockor och andra enheter är också tillgängliga. De använder biosensorer på huden för att mäta kloridjonnivån i hudfärgning som uppträder ungefär sex dagar före ägglossningen. Av denna anledning kan den här enheten tillhandahålla en ägglossningsuppskattningsdagar tidigare än östrogen- eller LH-baserade tester. Det kan också erbjuda ett sex dagars fönstret fertilitet och markera de mest tillförlitliga dagarna med ägglossningen.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningspredikterkit Steg 1
    2. Kontrollera noggrannheten. Ägglossningspredikter kit har varierande nivåer av noggrannhet. Leta efter test med noggrannhetsräntor så nära 100% som möjligt. På så sätt kan du ha en hög säkerhetsnivå när du kommer att ägglossning och den största chansen att lyckas bli gravid. Många ägglossningsprognospaket är 98 - 99% exakta.
  • Bild med titeln Välj en ägglossningspredikant kit Steg 2
    3. Jämföra priser. När man överväger kostnader, ta hänsyn till det faktum att vissa ägglossningsprognoser är återanvändbara. Om du väljer ett kit som mäter hormoner genom att kissa på en pinne, var noga med att få en som ger fler test per kit än de andra gör. Chansen är att du kommer att använda ditt ägglossningspredikterkit i fyra till 10 dagar åtminstone under den första månaden och möjligen längre, speciellt om dina cykler är oregelbundna. Medan bildskärmar och mikroskop är dyrare kan du återanvända dem flera gånger och behöver inte oroa sig för att springa ur testpinnar.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 3
    4. Leta efter enkla avläsningar. Ju mindre du måste tolka dina kits testresultat, desto bättre. För det mesta vill du ha resultat som du kan lita på med rimligt förtroende. På det här sättet kan du fokusera på att öka dina chanser att graviditeten i de mest lämpliga tiderna istället för att gissa om du läser resultaten av ditt ägglossningspredikter kit korrekt.
  • Ägglossningspredikter kit som använder testpinnar erbjuder ofta ett positivt eller negativt resultat, så det finns inget gissning som är inblandat för dig.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 4
    5. Tänk på bekvämlighet. Många kit kräver att du testar ungefär samma tid varje dag under veckan är du sannolikt att ägglossas baserat på menstruationscykellängd. Andra testmetoder som mikroskop och bildskärmar gör att du kan testa fritt under hela månaden när som helst. Detta kan vara till hjälp vid att identifiera din hormonnivå förändras och bestämmer när ägglossningen sannolikt kommer att hända under de kommande månaderna.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 5
    6. Bestämma vilket är lättast att använda. Vissa test använder urin för att mäta hormoner, så du måste antingen kissa på en pinne eller doppa testet i urinen placerad i en steril behållare. Monitorer använder en linsskärm för att mäta hormonnivåer i saliv eller urin. Mikroskop fungerar som bildskärmar och kan detektera hormoner efter saliv torkar på en lins.
  • Vissa kvinnor tycker inte om att ta itu med urin eller potentiella messor. Om det här är du, överväga att få ett ägglossningsförutsägningspaket som inte mäter hormonnivåer i urinen.
  • Metod 2 av 3:
    Förutsägande ägglossning
    1. Bild med titeln Välj ett ägglossningspredikter kit Steg 7
    1. Förstå ägglossningen. Varje månad under ägglossningen släpps ett moget ägg från äggstocken och reser till slutet av äggledaren där det kan befruktas av spermier. Ägget kommer att förbli där i 12 - 24 timmar. Om det inte befruktas under den tiden, kommer det att skuras med livmodern under menstruation. Din mest bördiga tidsperiod är under det här fönstret när ditt ägg är tillgängligt för befruktning.
    • Du kan få en uppskattning av de dagar du sannolikt kommer att ägglossa genom att bestämma den första dagen i din senaste menstruationsperiod (LMP). Du kan också räkna ut det genom att beräkna cirka 12-15 dagar från den dag du förväntar dig att starta nästa menstruationscykel. Ägglossningen uppträder vanligtvis någon gång mellan dag 11 - 21 från LMP.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 8
    2. Mäta lh. De flesta ägglossningssatser använder luteiniserande hormon (LH) ökar för att indikera början av ägglossningen. Östrogenhalten är låga när din cykel börjar, men stiger när ditt ägg är klart att släppas. Detta medför att LH ökar och skjuter ägget genom äggstocksväggen inom 24-36 timmar där det flyttas till de äggledare som ska befruktas. Mätning av detta hormon kan vara en mycket effektiv metod att bestämma när samlag sannolikt kommer att tillåta spermier att nå ägget.
  • Dagen som du ägglossar kan fluktuera från månad till månad och kan inträffa när som helst under din cykel. Varje kvinnas cykel är unik, så att hålla reda på din cykel är det bästa sättet att berätta när dina högsta fertilitetsdatum är sannolikt att vara.
  • Det är möjligt att ägglossa utan att ha en menstruationsperiod. Du kan också ha en menstruationsperiod utan att äggulera, vilket innebär att du inte skulle vara bördig den månaden.
  • Ibland kan du ha en LH-surge som inte släpper ut ett ägg som är klart att befruktas. Det är viktigt att komma ihåg att ägglossningspaket inte säger att ägglossningen faktiskt har inträffat - bara att det är troligt att det uppstår.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognos kit Steg 9
    3. Bestämma östrogenhalten. Många tester som använder saliv kontrollerar en östrogenöverskott. Detta beror på att östrogen stör ungefär samma tid som LH när det är dags för din kropp att ägglossas. Östrogen kan mätas i ditt saliv och skapar "Fern-liknande" -mönstret som kan ses under ett mikroskop.
  • Eftersom många östrogentest kontrollerar saliv, bör du inte röka, äta, dricka eller borsta tänderna i två timmar innan du gör testet.
  • Om resultaten dyker upp som en blandning av fern-liknande former och bubblor, så kommer du nära ditt ägglossningsdatum eller strax efter det - men inte helt där. Att se bara bubblor betyder att du inte är nära ägglossning än.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 10
    4. Kontrollera dina kloridjonnivåer. Det finns produkter, såsom mikrocomputeringsenheter och klockor, som mäter kloridjoner på din hud. De beräknar sedan de dagar du är mest sannolikt att bli gravid med den mätningen och vissa algoritmer. De ger flera avläsningar hela dagen men måste bäras i minst sex timmar medan de sover för att få de bästa elektrolytmätningarna.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningspredikterkit Steg 11
    5. Övervaka cervikalvätskekonsistens. När du kommer att äggulera, kommer din livmoderhals vätska att förändras något och blir våtare och mer halt, med konsistensen av äggvitor. Cervical Fluid Differences är unika för varje kvinna och är något du måste övervaka under hela månaden för att få en känsla för vad cervikal slem är som vid olika tider av din cykel. Vätskan kan förändras gradvis men är vanligtvis vid den mest "äggvitliknande" konsistens dagen för och höger efter ägglossningen uppstår.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 12
    6. Kontrollera basalemperaturen. Kontrollera din temperatur under hela månaden med en basal termometer. När ägglossningen uppstår, stiger temperaturen vanligtvis ca 0.4 grader Fahrenheit eller 0.2 grader Celsius. Du kommer att vilja kartlägga din basala kroppstemperatur (BBT) varje dag och leta efter ändringar som indikerar att du har ägglossad. Temperaturerna är vanligtvis lägre under den första delen av din cykel och lite högre efter att du har ägglat.
  • Metod 3 av 3:
    Söker råd
    1. Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognos kit Steg 13
    1. Fråga din läkare. Din familjmedicinsk leverantör, OB / GYN eller Fertility Specialist är den bästa källan till information om ägglossningspredikter. De har ofta råd att ge dig om vilka produkter som kan fungera bra för dina behov och som inte bygger på aktuell forskning. De har också ofta år av patientupplevelser med ägglossningsprognospaket som de kan dela med dig.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 14
    2. Prata med din apotekspersonal. Din apotekare är vanligtvis ganska bekant med de produkter de säljer vid den speciella platsen. De kan ha förslag till dig och kan svara på dina frågor eller oro över ett ägglossningspredikterkit. De skulle också veta om vissa patienter rapporterar bättre erfarenheter med några varumärken kontra andra.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognos kit Steg 15
    3. Forskningsförbrukningsrapporter. Konsumentrapporter är en pålitlig produkttestorganisation som tillhandahåller konsumentinformation om alla typer av produkter. De kräver dock en betald prenumeration för att få tillgång till sina detaljerade rapporter. Du kan välja att söka online för produktrecensioner av ägglossningspredikterns kits du överväger på webbplatser som Amazon.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 16
    4. Kontakta Ovulation Kit Company. De flesta ägglossningspredikörs kit kommer att erbjuda tillverkare kontaktuppgifter på lådan. Skriv ner några nummer som du surfar på vad som är tillgängligt. Då kan du kontakta varje företag och få mer information om produkterna och få dina frågor och problem som hanteras vid den tiden också.
  • Bild med titeln Välj ett ägglossningsprognospaket Steg 17
    5. Prata med vänner och familj. Fråga om råd om vilka ägglossningsprognoser har fungerat för andra. Se om något speciellt varumärke verkar ha fungerat bra för vänner eller familjemedlemmar som har framgångsrikt tänkt. De kan också kunna erbjuda förslag på hur man bäst kan använda vissa typer av kit och vad man ska förvänta sig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte är ägglossning, fortsätt att testa i minst två till tre månader och sedan se en läkare. Om du ägglossar men inte blir gravid, se en läkare efter 12 månader om du är under 35 eller sex månader om du är över 35 år.
  • Vissa villkor kan ge dig falska positiva tester på ägglossningspredikter barn. Förhållanden som polycystiskt äggstockssyndrom (PCOS), primär ovarieinsufficiens och klimakteriet kan störa resultaten.
  • Om du inte får ett positivt resultat med ett test kan du bli frestad att prova ett annat test - men det rekommenderas vanligtvis inte. De vanligaste orsakerna till inga positiva resultat under månaden är att du inte använder testet korrekt eller du inte ägglossade den månaden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande