Hur man är alternativ

Det finns många subkulturer som kan falla under det alternativa paraplyet, inklusive: scen, emo, goth, skridskoåkare och indie. Medan du kan ta stil cues från en eller alla, är alternativet en tankegång mer än någonting annat. Det kan vara svårt att vara alternativ hela tiden, särskilt på arbetsplatsen, men vara en självsäker individ och uttrycker dig själv, men du ser passform.

Steg

Del 1 av 3:
Komma in i den alternativa tankegången
  1. Bild med titeln vara alternativt steg 1
1. Låt aldrig någon berätta för dig hur du klär dig. Var säker på din individualitet och ta stil cues från vad som inspirerar dig och inte från någon annan. Medan många människor tycker alternativt som att ha punk, emo, goth eller stenpåverkan, är det upp till en individ där hon får sina stiltecken från.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 2
    2. Acceptera dig själv. Medan det är okej att tona för vissa tillfällen som anser att vissa saker är lämpliga, behöver du inte släppa bort hela din känsla. Om du är tonad men känner dig obekväm så böjer du till normen och inte är alternativ.
  • Till exempel, om du känner en ljus rosa mohawk är olämplig för en jobbintervju på ett kontor, bära ditt hår ner men håll rosa streck i. Du kommer att vara olycklig var som helst som du inte kan vara dig själv så låt din personlighet komma igenom så mycket som är lämpligt.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 3
    3. Låt inte din stil äga dig. Att ha en alternativ stil betyder inte att du inte kan lägga till dina egna personliga detaljer. Medan svart är associerad med alternativ stil kan du öppna din färgpalett som alternativ är en sinnesstämning och inte en strikt uppsättning regler. Följ din tarm.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 4
    4. Anpassa sig till situationen. Det kommer att finnas tillfällen då en viss stil är olämplig. Till exempel kan skalle ses som en häftklammer för en alternativ stil, men bär skalleutskrift under en begravning kan ses som mycket olämpligt. Ton ner allt som kan tyckas alltför offensivt när det är nödvändigt.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 5
    5. Utvecklas naturligt. Bara för att du inte känner behovet eller har tid att färga ditt hår eller få fler piercingar, betyder inte att du inte längre är alternativt. Du kan också dikeplattformar om de har blivit mer av en olägenhet under din dagliga slipning. Att ändra en eller alla aspekter av din garderob ändrar inte din tankegång.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 6
    6. Experimentera med shopping i olika butiker. Gå ut ur din komfortzon och leta efter stil inspiration utanför dina vanliga butiker. Att ändra din stil är en del av en alternativ attityd. Att vilja ändra är ett stort tecken på att du är i en alternativ tankegång.
  • Vissa butiksmarknaden själva som catering specifikt till en alternativ stil. Du vet förmodligen redan vilka butiker som är närmast dig. Om så är fallet betyder det att många alternativa människor också använder den här resursen istället för att hitta den på egen hand. Steg bort från publiken och hitta dina egna medel.
  • Bild med titeln vara alternativt Steg 7
    7. Declutter din garderob. Följ dina instinkter och ta bort allt du inte ser dig själv med längre. Göra plats för nya versioner av alternativ inspiration. Donera dina gamla kläder eller hitta sändningsställen för att hjälpa dig att återställa några av dina utgifter.
  • Använd sociala medier för att hitta grupper som håller kläder utbyten eller tillgodoser specifikt till personer med en alternativ stil.
  • Del 2 av 3:
    Vara alternativ på arbetsplatsen
    1. Bild med titeln vara alternativt steg 8
    1. Identifiera med olika subkulturer. Det finns ett antal subkulturer som identifierar med att vara alternativa inklusive EMO, punk och grunge. Du kan undersöka online för influenser som fortfarande kan anses lämpliga på jobbet.
    • Till exempel kan du ha klistermärken till ditt favoritpunkband på påsen som du använder på kontoret.
  • Bild med titeln vara alternativt Steg 9
    2. Låt dina stilval dikteras av dina musikalternativ. Om det finns ett visst mönster, tryck eller typ av kläder som trenderar inom en alternativ musikscene, kan du inkludera det i ditt kontorslitage.
  • Till exempel, om röda läppar är stora i den punk-scen som du lyssnar på, använd en mer subtil nyans av röd läppstift när på arbetsplatsen.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 10
    3. Ändra hårfärg. Alternativ stil är ofta associerad med ljust hår. Medan det kan vara för djärvt att färga allt en färg som grön, kan du fortfarande ha streck eller en enda inkonsekvent.
  • Du kan också använda nagellack eller har färgglada accenter i dina kläder eller tillbehör om din arbetsplats är för uppåt för att du ska ha färgstarkt hår.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 11
    4. Välj specifika mönster och utskrifter. Det finns många utskrifter och mönster som kan ses som alternativ, inklusive svart spets, läder, spikar, sammet, skalle, leopardtryck, kors, kedjor och plaid. Du kan inkludera små stänk av dessa mönster och utskrifter i din garderob utan att behöva begå något för djärvt som en leopardtryck kjol.
  • Se till att du konsulterar din HR-avdelning för att bekanta dig med det som är lämpligt på ditt kontor, eftersom det kan vara annorlunda än kontoret till kontoret.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 12
    5. Ha så kul. Klä för att visa upp en annan aspekt av din personlighet. Bara för att ditt kontor inte tillåter något betyder inte att du inte kan vara kreativ och hitta ett annat sätt att uttrycka dig själv. Till exempel, bara för att du kanske inte får bära en topp med en stor grafisk skalle tryckt på det, betyder inte att du inte kan bära en skalle brosch på en mer demure topp.
  • Var stolt över att inte alla kan dra av din stil.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 13
    6. Curate dina arbetskläder i förväg. Det kan ta tid att upptäcka de mest tonade versionerna av din stil. Du kan behöva handla för tillbehör eller bitar som liknar samma alternativa stil, men med en mer professionell. Ha det roligt att skapa nya kläder och gå igenom din garderob för edgy, men gratis bitar.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 14
    7. Ta dig tid att låta mer av din personlighet ut. Bli bekväm i din arbetsmiljö innan du blir mer djärv. Du kanske kan lägga till utskrifter som arbetar med en penna kjol. Till exempel en topp med spindelväv och insekter som skrivs ut på det kan se bra ut med en penna kjol och en blazer som det bara kan se ut som ett svartvitt mönster blommönster.
  • Håll dina utskrifter och mönster inkonsekventa tills dina medarbetare känner dig och du har bildat ömsesidig respekt.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 15
    8. Låt ditt arbete prata. Det bästa sättet att sticka ut i en professionell miljö är det låta ditt arbete prata. En känsla av stil borde inte hindra ditt yrkesliv. Så länge du inte förolämpar någon och ditt arbete går över vad som förväntas, bör din stil vara ingen fråga.
  • Det kan bli svårt att arbeta om du känner att det har blivit en fientlig miljö, helt enkelt för att folk dömer dig i din stil. Om din idé om normal anses vara konstig, se till att du är artigt och lugnt talat med dina medarbetare individuellt så att du kan känna varandra på en mer personlig nivå och de kommer inte längre att ifrågasätta dina motiv.
  • Se till att ditt arbete är uppskattat. Det är okej att vara mode utomstående men se till att du får validering för ditt arbete. Ge inte din arbetsgivare någon anledning att disciplinera dig så se till att du får positiv feedback i ditt arbete och att din outfit ligger inom riktlinjerna för din HR-avdelning.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 16
    9. Bära ditt hår upp. Om du har stänk av färg eller ett asymmetriskt räkning, gör den djärva stilen mindre uppenbar genom att ha på sig håret. Om du har sidan av ditt huvud rakat, sopa ditt hår för att göra det ojämnt att se mindre märkbart.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 17
    10. Bära funky smycken. Smycken och tillbehör är ett bra sätt att uttrycka sig utan att behöva helt ändra din outfit. Hitta bitar som kompletterar din garderob och ger subtila stänk av personlighet till din outfit.
  • Till exempel, bära skalle örhängen eller en skalle ring.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 18
    11. Var stolt. Försök att empati som människor ser dig genom en annan lins men var stolt över att du uttrycker dig som en individ och drar av en blick ingen annan kan. Döm aldrig någon annan som du självklart inte vill dömas heller.
  • Bild med titeln vara alternativt Steg 19
    12. Spara det för helgen. Medan det kan tyckas svårt att tona ner din personlighet under veckan, fråga dig själv om ditt jobb är viktigare än din stil. Om det är, låt din fulla personlighet ute utanför arbetstiden. En del av att vara professionell följer uppförandekoden.
  • Om din stil är viktigare än ditt jobb, hitta ett jobb som gör att du är bekvämare när du arbetar.
  • Del 3 av 3:
    Vara alternativ i skolan
    1. Bild med titeln vara alternativt steg 20
    1. Färgar ditt hår en annan färg. Se till att du kontrollerar med skolreglerna innan du dör hårt, men ha det roligt och uttrycka dig själv när du vet att det är okej. Färgämne kan tvätta och håret kommer att växa tillbaka. Kontrollera hårfärget för eventuella skadliga kemikalier eller kontakta en professionell.
  • Bild med titeln vara alternativt Steg 21
    2. Använd tillfälliga tatueringar, piercingar och hårfärg. Var noga med att prova allt innan du gör det permanent. Det kan tyckas som en bra idé att få en tatuering eller piercing men vara säker och få en tillfällig ersättning för att testa om det passar dig. Du kan hitta en piercing obekvämt eller en som du hittar en bättre tatuering design.
  • Tatueringar och piercingar behöver särskilt mycket tanke som de är permanenta och du kan växa ut ur dem. Beroende på din ålder kan din kropp fortfarande förändras fysiskt och din tatuering eller piercing kan se mycket ut de närmaste åren.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 22
    3. Hitta ett supportsystem. Oavsett om du pratar med dina föräldrar, äldre syskon, lärare eller andra alternativa vänner, måste du hitta personer som kan relatera till att vara annorlunda. Om du sticker ut i skolan kan folk göra roligt med dig för att vara annorlunda. Hitta ett supportsystem för att påminna dig om att vara annorlunda är bra och att du är vem du är.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 23
    4. Experimentera med olika saker. Oavsett om det är musik, mode eller aktiviteter som skateboarding, experimentera med det som gör dig lycklig. Det finns inte en uppsättning regler för att vara alternativ så låt inte andra människor berätta vad du kan eller inte kan göra. Se bara till att du är säker och att du inte skadar eller förekommer någon.
  • Om du försöker olika aktiviteter som Skateboarding eller Parkour, kom ihåg att vara säker. Använd alltid en hjälm och säkerhetsutrustning för att förhindra skada.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 24
    5. Titta på äldre studenter för inspiration. Om du inte vet hur man är alternativ men tror att en grupp äldre studenter gör, efterlikna sin stil. Fråga dem frågor om var de visar eller vilken musik de lyssnar på. Om du är blyg, kan du helt enkelt observera dem och göra forskning på egen hand.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 25
    6. Forskning online. Använd sociala medier för att hitta alternativa grupper i din skola eller nära ditt hus. Chatta med andra att dela resurser och lära dig mer om alternativ kultur. Forskningsband som intresserar dig och deras fanforum för inspiration. Läs bloggar för att hjälpa dig en känsla av ändringar i mode.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 26
    7. uttryck dig själv. Det finns inga härdade regler att vara alternativa. Om du känner dig som ett grönt hår, färga ditt hår grönt. Om du känner dig som att ha på sig, bära alla svarta. Bara du vet vad som gör dig lycklig och bekväm att vara dig själv.
  • Se till att ditt självuttryck ligger inom skolans regler. Du vill inte få frihetsberövande för en obscen skjorta.
  • Bild med titeln vara alternativt steg 27
    8. Låt Music Guide dig. Musik kan vara en stor del av att vara alternativt. Lyssna på podcaster, gå med i fläktsidor och utforska sociala medier för att hitta musik som inspirerar dig. Lär dig om vad andra lyssnar på och vad som inspirerar dina favoritartister.
  • Gå ut och se live band på klubbar eller någonstans som stöder alla åldrar visar. Om du ser en grupp du gillar, försök att prata med dem efter spelningen. Mest upp och kommande grupper gillar att prata med sin fanbas. Ta reda på vilken musik de lyssnar på eller vad som inspirerar dem.
  • Tips

    Undvik varumärken, om du kan. Varumärken är normalt inte alternativt eftersom de är så utbredda.
  • Handla på sparsamhetsbutiker. De är en ovärderlig källa till kläder, nickkarps och bra idéer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande