Hur man är en gratis tänkare

Det kan vara ganska lätt att ge in till frestelsen att göra vad alla andra gör och att tänka vad andra tror på. Ibland med klienter, subkulturer, politiska partier och rörelser är det lätt att ge upp din egen identitet för en kollektiv. Men det här är inte nödvändigt, och man kan fortfarande behålla individualitet.

Steg

  1. Bild med titeln vara en gratis tänkare steg 1
1. Försök att undvika att gå med i grupper av förmodligen likasinnade andra. Ofta kommer du inte att dela positionerna för en annan grupp av individer exakt. Se försiktigt när du blir medlem i någon grupp som uppmuntrar dig att klä, agera eller tro på vissa saker. Detta är ofta det första steget för att förlora din individualitet.
  • Bild med titeln vara en gratis tänkare Steg 2
    2. Ditch 24/7 kabel / satellit nyhetscykel. Den nuvarande nyhetsmiljön är en upptagen låda som smälter smidigt politisk kommentar, värdelös underhållning och den faktiska journalistiken. Ibland verkar det som om nästan alla nätverk antingen har ett problem med bias (vänster och höger) eller med snedställd kommentar. Av dessa skäl är det mycket bättre att få vilken information som du vill ha av opartiska böcker (de som inte skrivits av pundits). Om du behöver veta något om ett ämne, undersök det online (inte från bloggar, dock.) Om du kan, det är bäst att sluta titta på TV helt och hållet och börja få vilken underhållning du vill ha från online-källor.
  • Bild med titeln vara en gratis tänkare Steg 3
    3. Utvärdera varför du gör vissa saker. Är du någon som är en "människobehagare?" Det är inget fel med att försöka vara sällskaplig, men du borde inte behöva göra någonting som bryter mot ditt bästa intresse eller moralisk kod bara för andra. Om du klär, agerar eller fattar beslut på ett visst sätt bara för skull av "tilltalande andra," Du kanske vill omvärdera.
  • Bild med titeln vara en gratis tänkare steg 4
    4. Bli öppen och fråga allt. Accepterar inte medvetet vad andra säger att du är sant, men forskar den på egen hand. Tänk alltid på det en trosbekännelse som styrkor du att hata en annan person av standard är dumt, och vill förstöra en verkligt frittänkande ande. Det första steget som används av propagandister, politiker och andra influenser distribuerar tvivelaktig eller förspänd information. De antar att du kommer att ta sitt ord för allt utan forskning. Att vara en ifrågasättande betyder inte att du inte kan vara religiös - det är bra Så länge du verkligen tror på vad du hävdar, och du inte påverkades av andra att espouse din tro.
  • Bild med titeln vara en gratis tänkare Steg 5
    5. Var försiktig med auktoritärism. Idéerna om auktoritärismen gynnar ofta makt över anledning. Laglig och moraliskt inrättad myndighet bör erkännas, men vissa individer vill missbruka sin makt och använda sin ställning som myndighet för att motivera sina handlingar. Det här är inte bra, för sanna auktoritärer kommer att försöka berätta vad du ska tro eller inkräkta på dina rättigheter. Det finns några saker som ingen, inte ens myndighet, har rätt att göra med dig.
  • Bild med titeln vara en gratis tänkare Steg 6
    6. Lär dig grundläggande logik. Många vanliga logiska faller är användbara att lära dig så att du kan känna igen när de används i ett försök att påverka dig. Ta till exempel den här kommentaren: "Senatorn måste bara vara fel på den här ekonomiska planen. Jag hörde det för 20 år sedan var han alkoholist." Som du kan se, flyttade diskussionen mystiskt från att prata om ekonomin för att prata om senator A: s förflutna. Denna logiska felaktighet kallas en Ad hominem attack. Ovanstående talare kritiserade inte senator A: s plan, men med ett gammalt problem som senatorn hade med alkohol, i ett försök att skada sitt rykte. Hur vet vi att senator A inte har reformerat? Det finns många andra faller som den här, och du borde lära dig om en hel del av dem för att skydda dig från dem som använder dem.
  • Bild med titeln vara en gratis tänkare Steg 7
    7. Försök att njuta av att vara fri tänkande. Låt bli "föreläsning" andra som du ser vem som inte är som du, för att många människor inte är fria tänkare. Utbilda dem när det är möjligt, men om hur det är bra att ha individualitet.
  • Tips

    Det är inte fel att ha definierade övertygelser. Du kan vara en fri tänkande person och ha politiska, moraliska, sociala eller religiösa övertygelser, som tidigare sagt. Bara se till att du inte anta dem på grund av andras inflytande eller tryck. Men snarare av din egen, individ, tankeprocess.
  • Alla frittänkande människor gör det inte "tror" på samma sätt eller tro samma saker. Det är den goda delen om att vara en gratis tänkare-du behöver aldrig oroa dig för att tillhöra en grupp individer som är homogena i tänkande.
  • Varningar

    Sluta aldrig associera med andra. Att vara fri tänkande innebär att man bestämmer saker för dig själv, inte avskärmer dig från något utanför inflytande genom att vara en eremit!
  • Även om det kan vara ett "val" på någon nivå för att "bibehålla individualitet", vara realistisk och överväga hindren, eller kostnaderna, av icke-överensstämmelse med tanke på din specifika uppsättning variabler. "Ge inte in till socialt tryck" Det låter lätt, när det i verkligheten kan riskera att bli ett mål för mobbning, social aggression, ostracism från familj eller sociala grupper, arbetsförlust, hot mot säkerheten för själv och familj, förföljelse och olika andra former av "straff" till fängelse , tortyr och död.
  • "Sameness lockar och skillnadsavstötningar."Kan vara en naturregel som en människa kan kringgå mer eller mindre genom medvetenhet. För de flesta av oss, men oförmågan att känna igen bigotry, fördomar, rasism, överensstämmelse mm., I själva verket, intolerans, etnocentrism och egocentrism, kommer det i vårt eget beteende att göra det utmanande - om inte farligt - att skilja sig.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande