Hur man tillämpar goth makeup

Hela goth-kulturen är tungt i utseende. Smink är bara en av de funktioner som fullbordar ett gotiskt utseende, men det är också en viktig. Gotisk smink kan vara mörk och vacker.

Steg

Del 1 av 2:
Välja smink
  1. Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 1
1. Leta efter en grund som är två nyanser lättare än din hudton. De flesta goths har ett nästan dött utseende, där deras hud ser nästan vit och väldigt blek ut. Det är viktigt att du använder en bra grund för att fungera som en bas för din smink. Välj en grund som är två nyanser lättare än din hudton för att ge dig en blek utseende som inte ser kakig ut eller så blek ser det ut som om du bär en vit mask.
  • Om du har en mörkare hudton, leta efter en grund som är två nyanser lättare än din naturliga hudton och också köpa vit smink presspulver för att söka över stiftelsen. Detta ger dig en eterisk, gråaktig hudton utan att visas som om du har en vit mask som är väldigt annorlunda än din naturliga hudton.
  • Du bör också investera i Makeup Primer, som ofta innehåller SPF. Primer hjälper till att förbereda din hud för grund och hjälpa din smink att vara längre. Att ha på sig primer som innehåller solskyddsmedel hjälper också till att ge dig ett blek utseende, eftersom solskyddsmedel kommer att förhindra din hud från garvning.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 2
    2. Plocka upp ögonskugga i mörka nyanser. Även om goth look kan vara mörk betyder det inte att du inte kan ha lite kul med din ögonmakeup. Leta efter ögonskugga i mörka nyanser som svart, lila, blå och röd.
  • Du kan använda djupfärgad svart eller mörkbrun ögonskugga för att gå över din eyeliner och skapa ett mer dramatiskt utseende.
  • Många goths kommer att spela sin ögonskugga färg av sin läppfärg och vice versa. Tänk på hur dina ögonskuggningsval kan fungera med läppstift som du köper för att skapa en total goth look.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 3
    3. Prova en eyeliner penna i svart om du är ny att använda eyeliner. Om du är nervös för att applicera eyeliner eller ny att använda eyeliner, kanske du vill prova en eyeliner penna först. Penna är lätt att applicera och eventuella misstag kan justeras med en Q-spets doppad i vatten eller kanten på ditt finger.
  • Leta efter eyeliner Pencils i svart som är märkta långvariga och icke-smutsiga, eftersom du inte vill att eyeliner ska hamna över hela ditt ansikte. Detta skulle vara mer av en racoon look, snarare än ett goth look.
  • Använd en rökig eller smudgy kajal eyeliner på din vattenlinje, som du kan smita med en Q-tips.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 4
    4. Gå till svart flytande eyeliner om du är skicklig vid applicering av eyeliner. Om du är övertygad om penna eyeliner och vill prova något nytt eller om du har använt flytande eyeliner innan, leta efter flytande eyeliner i svart. Flytande eyeliner skapar vanligtvis en mer definierad linje runt dina ögon och kommer att stanna hela dagen.
  • Överväg att få vattentät eyeliner om du tenderar att svettas eller dina ögon tenderar att vattna. Detta kommer att se till att eyeliner stannar på ögonlocken och går inte ner i kinderna eller kommer på andra delar av ditt ansikte.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 5
    5. Få svart mascara. Svart mascara är ett måste för goth-utseendet, eftersom det kommer att mörka ögonområdet och få dig att se mer vampy. Gå till svart mascara som kommer att förlänga dina ögonfransar och ge dina ögon ett extra skott av mörk färg.
  • Om du ska spela med färg som en del av ditt goth-utseende, kan du gå för färgade mascaras i mörkare toner som blå eller röd. Du kan tillämpa dessa toner på dina nakna ögonfransar eller laga dem ovanpå Black Mascara för ett roligt, unikt goth look.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 6
    6. Leta efter läppstift i mörka nyanser. Goth-utseendet skulle inte vara komplett utan mörka läppar. Medan ren och enkel svart läppstift kan se bra ut, kan du också leka med mörkare nyanser som rödbrun, mörk röd eller mörk lila.
  • Du kan besluta att investera i flera olika mörka nyanser av läppstift så att du kan växla nyanser beroende på ditt humör. Läppstiftets färger kan också användas för att komplimera din nuvarande goth look efter en viss dag.
  • Del 2 av 2:
    Sätta på sminken
    1. Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 7
    1. Exfoliera och fuktas innan du tillämpar stiftelsen. För att få det smala goth-utseendet är det viktigt att du exfolierar din hud med en skummande rengöringsmedel och en toner. Stiftelsen kommer att se mycket bättre ut på huden som är slät och ren.
    • Du bör också tillämpa en ansiktsfuktare för att ge din hud en smidig, hydratiserad utseende. Detta kommer att förhindra att torra fläckar bildas på din hud hela dagen när du bär din goth smink.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 8
    2. Applicera solskyddsmedel och primer i ditt ansikte. För att säkerställa att din hud blir ung och skada fri, använd alltid solskyddsmedel i ansiktet. Leta efter solskyddsmedel med en SPF på minst 30. Alternativt kan du leta efter en primer som innehåller SPF så båda produkterna är i ett paket. Sunscreen skyddar också din hud från garvning, vilket ger dig en mer blek goth som look.
  • Applicera primer över hela ansiktet i ett tunt lager med rena fingrar. Du kan också lägga primer på nacken för att skydda den från solen om den innehåller SPF.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 9
    3. Använd en sminksvamp för att tillämpa stiftelsen. När du har ren, slät yta för att arbeta på, ta en sminksvamp och applicera grunden till ditt ansikte. Du kan hitta sminksvampar på din lokala skönhetsbutik eller i makeupgången i en varuhus. Du kan också använda fingrarna för att tillämpa grunden, men det kan vara svårt att tillämpa grunden jämnt med fingrarna.
  • Applicera ett tunt lager av fundament över din hud, se till att du får grunden på områden som tenderar att bli röd, till exempel runt näsan, mellan dina ögonbryn och på hakan.
  • Applicera bara ett lager av fundament, eftersom för mycket grund på ditt ansikte kan leda till att kaka. Det kan också få det att se ut som om du har en vit mask, i motsats till att lätta din hudton.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 10
    4. Ställ grunden med pulver. För att hålla grunden på plats hela dagen, använd ett ljus ansiktspulver. Applicera ansiktspulveret med hjälp av en pulverpanna. Se till att du applicerar pulvret till hela ansiktet så att din foundation inte riskerar att bli rinnande eller streaky under hela dagen.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 11
    5. Applicera eyeliner. Om du använder en eyeliner penna, kan du helt enkelt radera dina ögon med fodret på toppen och botten av lash line. Försök att skapa en distinkt mörk linje runt din lash linje för att skapa ett goth look.
  • Om du använder flytande eyeliner kan du skapa mer invecklade eyeliner-stilar. Till exempel kanske du vill skapa små "vingar" som sträcker sig från dina övre ögonlock för a vinge eyeliner se. För att göra detta, börja med eyeliner på insidan av ögonlocket och när du flyttar utåt, låt försiktigt ögonelinren en en tum förbi ögatets hörn. Detta ger dig en mer vampy goth look.
  • Om du har problem med att rita "vingen" med flytande eyeliner, kan du använda eyeliner penna först för att dra vingen och sedan gå över den med flytande eyeliner.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 12
    6. Använd en sminkborste för att applicera ögonskugga. För att ge dina ögon mer slag kan du välja en mörkare nyans av ögonskugga och applicera den med en sminkborste. Ögonskugga är ett bra sätt att få din goth look känner sig mer unik för dig.
  • Till exempel kan du bestämma dig för att tillämpa en lila ögonskugga på dina nedre lock och sedan använda svart ögonskugga på dina övre lock och runt ditt öga. Detta kommer att skapa ett mörkt utseende för dina ögon.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 13
    7. Sätt på mascara. Avsluta ditt öga utseende genom att applicera svart mascara till dina ögonfransar. Du kan curl dina fransar innan du lägger på mascara för att hjälpa dina ögonfransar bättre ramma dina ögon. Sätt på en kappa mascara och låt det torka. Applicera sedan en annan kappa Vill du att dina ögonfransar ska visas mörkare.
  • Om du har mycket lätta ögonfransar eller väldigt få ögonfransar, kanske du vill Applicera falska ögonfransar För att ge dina fransar mer definition.
  • Om du vill lägga smink på dina ögonbryn, använd en mörkare pennpennan än din naturliga färg.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 14
    8. Avsluta med läppstift. Fyll i ditt utseende med en mörk läppstift i svart eller lila. Du kan använda en liten sminkborste för att applicera läppstiftet eller applicera den direkt från röret.
  • Använd ett q-tip för att ta bort eventuella ofullkomligheter på din ögonmakeup eller din läppstift. Kör Q-spetsen under dina läppar för att läppstiftet ser perfekt ut.
  • Bild med titeln Ansök Goth Makeup Steg 15
    9. Använd en ansiktsdimma för att ställa in smink. Goth Makeup ser bäst ut när det är rent och slät, så använd ansiktsdimman för att hålla din smink på plats och för att hålla den fräsch. Du kan hitta ansiktsdimma på din lokala apotek eller i skönhetgången. Misten är utmärkt för att hålla huden hydratiserad, speciellt om du bor i ett varmt klimat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Sova aldrig med smink på. Ta alltid bort det med en riktig sminkborttagare och tvätta ansiktet väl. Sova med smink kommer bara att täppa dina porer och ge dig blackheads, akne och finnar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande