Hur man klär sig goth

Gotiskt mode uppstod ursprungligen från post-punk-scenen i Storbritannien i början av 1980-talet, och det visar inga tecken på att dö ut någon gång snart. Tusentals människor runt om i världen skämmer överens med den här unika stilen, till den punkt som den har blivit associerad med några signaturdrag. Om du vill komma in i Goth-scenen ska du först lära dig grunderna i den här populära stilen.

Steg

Del 1 av 3:
Välja rätt kläder
  1. Bild med titeln klänning goth steg 1
1. Köp massor av grundläggande, svarta kläder. Denna färg har länge ansetts vara en häftklammer av gotiskt sätt. Arbeta det i din nya garderob som huvudfärgen på din outfit. Investera i massor av vanliga strumpor, byxor, toppar och kjolar under din första shoppingresa. Du kan inte börja bygga outfits du gillar om du inte äger de väsentliga kläderna.
  • T-tröjor är en stor klädesplagg att börja bygga din garderob med. De är lätta att hitta, billiga och komma i många stilar. För en mer feminin stil, köp en överstor t-shirt och koppla det med höga strumpor eller fisknätstrumpor, stövlar och smycken.
  • Det är helt acceptabelt att inte ha på sig alla svarta hela tiden. Lägg till lite sort till dina kläder genom att blanda i andra färger, som röd, grå, vit, violett, blå eller rosa.
  • Bild med titeln klänning goth steg 2
    2. Lager upp på nödlösa kläder. Bekymrad, eller rippade, toppar och bottnar är en av de vanligast slitna stilarna över nästan alla gotiska subkultur. Leta efter denim jeans eller shorts med tårar på benen, eller toppar med rivning längs kroppen eller slitna kanter.
  • Överväg att ha på sig bekymrade denim jeans med en svart t-shirt, kampstövlar och studded armband.
  • Bild med titeln klänning goth steg 3
    3. Spela runt med grafiska utskrifter. Occult mönster är en häftklammer för gotiskt sätt. Håll ett öga ut för alla mönstrade / grafiska kläder med pentagram, månar, stjärnor, skalle eller korsningar.
  • Du kan bära en månfas-tryckt avslappnad klänning med långa svarta strumpor och svarta creepers. Accessorize med mån- och stjärnformade smycken och svart läppstift.
  • Bild med titeln klänning goth steg 4
    4. Om du vill identifiera med en scen som kallas "Nu goth", Leta efter rutiga föremål. Plaid är en av de mest populära typerna av mönster i den här framväxande delmängden av goth-scenen, och kan hittas som ytterkläder, toppar, bottnar och mycket mer.
  • Röd, blå, lila, grön, grå och svart plaid är alla fantastiska att införliva i din garderob.
  • Par en svart topp med en rutig kjol eller byxor.
  • Alternativt kan du laga plädflanell över din favorit topp eller klänning med höga strumpor och stövlar.
  • Bild med titeln klänning goth steg 5
    5. Köp Collared Shirts i svarta eller andra mörka färger. Collared T Shirts är ett bra Unisex-alternativ, och finns i ett brett utbud av stilar. Du kan hitta dem i fasta ämnen, mönster, eller till och med i färgblockerade mönster - men du bör vara försiktig med färgblocking. Hålla sig till mörka färger eller nyanser av svart med subtila accenter i neutrals eller vit. Bära en collared tröja med mörk denim eller en svart kjol av vilken längd som helst.
  • Bild med titeln klänning goth steg 6
    6
    Bära korsetter För en dressig touch. Korsetter är en häftning av den feminina sidan av gotiska mode. De är också flexibla nog att bäras i antingen en formell eller avslappnad outfit, och finns i ett brett utbud av storlekar och stilar. Bära en korsett över en enkel klänning, eller med en topp och kjol eller jeans. Korsetter kommer också att se bra ut skikt över en formell klänning eller en lacyblus och ruffled kjol.
  • Bild med titeln klänning goth steg 7
    7. Köp svart läderkläder i någon passform du gillar. Läder är ett annat populärt val av material i den gotiska scenen, och är ganska mångsidig. Det kan bäras i form av jackor, byxor, shorts eller kjolar. Du kan även hitta den i nödlösa och icke-distresserade stilar.
  • Koppla en läderjacka med en t-shirt och jeans, eller över en klänning. Fyll i ensemblet med kampstövlar.
  • Du kan också bära läderbyxor med en t-shirt i bomull och creepers.
  • Del 2 av 3:
    Plocka ut tillbehör
    1. Bild med titeln klänning goth steg 8
    1. Bära hattar i mörka färger. Hattar är ett vanligt element i goth garderober, perfekt för dåliga hår dagar och / eller kallt väder. Det finns alla typer av stilar du kan välja mellan.
    • Mössor är ett populärt val för grundläggande gotiska stilar. De är lätta att bära och anpassa. Om du vill, kan du sy på skalle eller hexagramplåster, eller hålla fast på knappsatser från dina favoritband.
    • Bowlers är ett annat bra val om du är i ett retro utseende. Bära dem med en knapp-upp skjorta och byxor eller en söt klänning.
    • Wide-Brimmed hattar kommer att ge dig ett häxtutseende som passar perfekt i gotiska estetik. Denna typ av hattpar bäst med din favoritklänning, en topp och kjol, eller en skjorta och jeans.
  • Bild med titeln klänning goth steg 9
    2. Förvärva pentagramformade smycken. Pentagramsymboler finns i de flesta goth-stilar. Du kan lätt enkelt passa dem i din garderob som ett halsband, örhängen, eller till och med som en armband.
  • Pentagram smycken ser bra ut med många outfits. Kombinera en choker med ett pentagramformat hänge med en svart klänning, tights och creepers.
  • Bild med titeln klänning goth steg 10
    3. Köp chokers. Choker Halsband har nyligen gått upp i popularitet och är mycket vanliga i Goth-garderober. De ser särskilt bra ut med t-shirts och lågskiva toppar. Du kan köpa vanliga svarta chokers, studded chokers eller chokers med pendlar bifogade. Leta efter kors, skalle, kristallhängen eller stjärnor.
  • Bild med titeln klänning goth steg 11
    4. Bära armband. Armband går perfekt med avslappnade outfits, och kan bäras med långärmad, kortärmad eller ärmlös topp. Välj bomullsarmband med hexagram, pentagram, logotyper från dina favoritband eller läderarmband dekorerade med studs eller spikar.
  • Bild med titeln klänning goth steg 12
    5. Klipp upp ett par svarta tights eller strumpor. Många gotiska outfits har strumpor eller strumpbyxor. Du kan köpa ett par vanliga svarta tights (solid eller transparent) och lägga till snygga tårar över benen med ett sax.
  • Alternativt kan du köpa ett par mönstrade tights eller strumpor. Skelettben, ockult mönster och spets är populära val.
  • Bild med titeln klänning goth steg 13
    6. Lägg till fiskar i din garderob. Fishnets är en annan långvarig del av goth mode. Om du inte vill bära fisknät på benen, kan du välja en fisknätskjorta att bära över en undertröja, eller till och med fisknäthandskar.
  • Fishnets har blivit mycket populära att bära med rippade jeans. Kombinera fishnets-and-ripped-jeans utseende med en gröda topp och ett choker halsband.
  • Du kan bära normala tights eller strumpor om du ville. Sheer strumpor eller strumpbyxor skulle vara bäst att lägga till en ledtråd av klassen till din outfit eller att visa dina ben.
  • 7. Köp ett par stövlar och / eller creepers. Både stövlar och creepers (en typ av low-top sneaker med platta plattformsålar) är avgörande för den gotiska garderoben. Ett stort par stövlar kommer att vara speciellt praktiskt under årets kallare månader. Leta efter spetsar stövlar eller ett par dekorerade med bälten för att matcha estetiken.
  • Du kan bära svarta motorcykelstövlar eftersom de är populära del av gotiskt sätt. De har också dragkedjor på dem som är praktiska om de behöver tas bort i alla situationer. Bild med titeln klänning goth steg 14
  • Del 3 av 3:
    Ändra ditt utseende
    1. Bild med titeln klänning goth steg 15
    1. Få en ny frisyr eller stil. Du kan välja mellan alla slags frisyrer för att bära i den gotiska scenen. För ett feminint utseende, få ditt hår att skära i a guppa av axel eller haklängd. Du kan också sporta ett sött par dubbla bullar eller flätor. Stora maskulin frisyrer inkluderar undercuts och mohawks.
  • Bild med titeln klänning goth steg 16
    2. Färga din hår neon. Du har redan svart kläder, så svart hår kan få dig att se monotont. Neonfärgat hår är vanligt i goth mode, särskilt i nyanser av vit, grå, grön, lila, rosa, blå och röd.
  • Naturliga hårfärger fungerar lika bra på Goth Fashion. Överväga att gå med mörkbrun, en mjuk nyans av ljusbrun eller platinablond.
  • Bild med titeln klänning goth steg 17
    3. Pierce din septum. En septum piercing går genom centrum av dina näsborrar. Du kan känna igen det som en hoop som går igenom både näsborrar, som en tjur. Septum piercingar har blivit populära i goth-scenen, och kan prydas med ett brett utbud av smycken. Hoops med virvlade eller stjärnformade ornament är vanligast.
  • Om du inte är bekväm att få en riktig septum piercing, kan du bära en falsk piercing istället.
  • Bild med titeln klänning goth steg 18
    4. Skaffa sig tatuering Om du är 18 år eller äldre. Tatueringar har alltid varit en del av goth-stilen, så nu är den perfekta chansen att få en om du inte är tatuerade redan. Någon plats och stil är bra. Fåglar, rosor, pentagram, skalle och andra macabre bilder är de mest populära stilarna. Var noga med att bära kläder som sätter dina tatueringar på displayen, till exempel kortärmade toppar eller svart denim / läder shorts.
  • Bild med titeln klänning goth steg 19
    5. Tillämpa mörk smink. Du kan gå så tungt eller lätt som du vill med din smink, men tyngre stilar ser bättre ut med några outfits än andra. Blå, violett, röd och svarta nyanser av läppstift och ögonskugga passar alla in i den gotiska stilen.
  • Om din outfit kommer att bli mer formell eller utsmyckad-som en mörk kvällsklänning eller något i den gotiska lolita-stilen, med massor av ruffles och krusiduller-prova djupare ögonmakeup. Tänk smokey ögonskugga med virvelmönster vid dina ögons yttre hörn, eller violett, blått och svart blandat i ett ombre mönster.
  • Lättare sminkstilar fungerar bäst med avslappnade outfits. Om din letar efter dagen är en avslappnad klänning eller t-shirt och jeans, matcha din smink till utseendet med lite enkel, vingad eyeliner (med eller utan en mörk ögonskugga) och läppstift.
  • 6. Få en Stiletto manikyr. Stiletto Nails är en typ av manikyr som har långa naglar arkiverade i kloformer. De är ett populärt val för en feminin goth stil, speciellt när det är målat svart. Om du vill, kan du lägga till dekaler som är formade som pentagram, stjärnor eller skalle.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bläddra i sparsamhetsbutiker för dina ursprungliga föremål. Du borde kunna hitta kläder som är billiga men pålitliga genom de flesta lokala sparsamhetsutbud. Shopping på detta sätt hjälper dig att få mer i scenen, så många Goths Shop secondhand och till och med donera sina gamla kläder genom dessa utlopp.
  • Skapa en önskelista av dina favoritartiklar. När du forskat kan du komma i exempel på kläder du älskar, men inser att du inte kommer att kunna köpa omedelbart. Du kan istället fila bort namnet (och varumärket, om det är tillämpligt) av klädstycket att köpa senare. Att ha en önskelista i åtanke kan ge dig en bra färdplan för att bygga din garderob.
  • Kom ihåg att goth handlar inte om hur mycket du äger och du inte är skyldig att få tatueringar, piercingar eller bära smink om du inte vill eller är inte bekväm med det.
  • Håll en klippbok eller humörbräda fylld med bilder av de stilar du gillar. När du forskar på olika gotiska subkulturer kommer du sannolikt att springa i massor av bilder. Spara de som du verkligen gillar att använda som inspiration. Du kan även använda webbplatser som PolyVore eller Pinterest för att enkelt curatera kläderna och stilarna som du gillar mest och hålla dessa idéer lättillgängliga för senare!
  • Forskning Olika Gotiska Mode Styles Online. Det finns mer än ett sätt att fånga "goth" utseendet, tack vare de många olika subkulturerna där ute för att välja mellan, som Pastell Goth, Gothic Lolita, Street Goth, Health Goth, och många fler. Gör lite googling för att hitta en titt som passar din personlighet och smakar.
  • Försök att inte bära religiösa symboler som du inte känner till betydelsen av. Varelse "goth" betyder att du kommer att ställas många frågor om din subkultur, så försök att undersöka den symbol du har på dig så att du inte gör antaganden som kan förolämpa någon.
  • Du behöver inte blyga bort från varumärke kläder. Gotiskt mode är inte byggt helt på sparsamhetshopping - det finns många namnmärken som ägnas åt scenen. Om du hittar varumärkesobjekt som passar in i det gotiska estetiska du letar efter, fortsätt och köp dem! Det finns ingen skada i att ha en etikett som är ansluten till dina kläder, speciellt om det är ett stycke du älskar och kan få mycket användning ut ur.
  • Skräddarsy dina kläder med handgjorda accenter och tillbehör. Att ta upp gotiska mode presenterar det perfekta tillfället att borsta upp på dina sömnadsförmåga. Byt ut delar av dina kläder, lägg till extra rips eller bifoga extra detaljer för att göra en klädsel verkligen din.
  • Var inte rädd för att experimentera! En av de bästa och viktigaste aspekterna av goth mode är dess uppmuntran till individualitet! Leka med olika subkulturer och kläder tills du hittar en blick som verkligen representerar dig.
  • Varningar

    Undvik splurging på fantasierna direkt. Hålla fast på din önskelista tills din nya gotiska garderob har en bättre grund. När du har väsentliga, blir det mycket lättare för dig att bygga attraktiva outfits med dina önskelista. Om du handlar tvärtom, kan du sluta fastna med underbara kläder som du inte kan matcha med något annat i din garderob.
  • Göm aldrig bakom dina stilval. Bara bära goth kläder om du verkligen känner att du resonerar med stilen. Annars kommer du bara att känna dig osäker på dig själv.
  • Inte alla nyanser av svarta skapas lika, i stor utsträckning till undertoner i klädfärger. Försök hitta saker i matchande nyanser av svart under din första shoppingtur.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande