Hur man är emo

Från förorterna till stränderna, från Mexiko till Irak, har tonåringar varit självständigt som "emo" I åratal lyckas det fortfarande att förväxla och förvirra det vanliga idag. Vad är emo och vad betyder det till och med vara emo? Baserat på den melodiskt aggressiva och komplicerade underjordiska musiken i mitten av 80-talet Washington DC, har emo sina rötter i mestadels hardcore punk och indie men det har expanderat till många stilar, ljud och kulturer från Indie Rock till pop-punk. Emo är enormt och det är här att stanna. Om du vill lära dig om historien, musiken och kulturen för att komma igång som deltar i Emo-kulturen har du kommit till rätt ställe.

Steg

Del 1 av 3:
Ser den del
  1. Bild med titeln vara emo steg 12
1
Få ett emo utseende. Börja med att få Emo stylat håret fram till mitten av 2000-talet, det fanns ingen riktig emo frisyr. Dessa dagar, "emo hår" Vanligtvis hänvisar till en speciell skiktad frisyr i vilken långa smällar är svepade och stylade till ena sidan som vanligtvis hålls på plats med mousse, hårgel eller pomade. Färgen är främst deras ursprungliga men ibland är emo håret färgat svart och har ibland en ljus höjdpunkt i blondin eller annat punkig färger.
  • För att få det moderna Emo-håret, börja växa ut dina smällar men ändå att få rengöringsskärningar på baksidan av nacken. Dra ut smällen över jämnt över din ögonbryn och använd mousse, hårgel eller pomade. Om du är kvinna, få lager i ditt hår på sidorna.
  • För att få modern makeup, börja använda vätska eller penna eyeliner. Var inte rädd för att ansöka om vattenlinjen, experimentera med detta kommer bara att göra dig bättre.
  • Börja med nagellack, svart är vanligtvis en populär färg bland EMOS. Var inte rädd för att bära olika färger eller blanda dem, antingen.
  • Överväga att få piercingar. Snake Bites och Septum Rings är mycket vanliga piercingar bland EMO-samhället - om du är gammal nog, överväga att få en av dina fantasier.
  • Bild med titeln vara emo steg 13
    2. Klänning på emo mode. Börja ändra din garderob för att inkludera fler kläder som är involverade i EMO-subkulturen. I början var det inget riktigt Emo-mode, men som det rörde sig mot det vanliga, det är när mager jeans och eyeliner började bli populär. Börja investera i:
  • Vintage T-shirts och kontrollerade T-shirts: Kontrollerade T-shirts Matcha bra med band-T-shirts, speciellt om de är i svartvitt tryck. Bära emo band t-tröjor som rites av vår, moss ikon, solig dag fastighet, rustning för sömn eller amerikansk fotboll under.
  • Tjocka horn-rimmade glasögon, dessa är valfria men de var slitna i den ursprungliga emocore stilen.
  • Messenger Väskor att bära dina bärbara datorer och dagbok runt - du vet aldrig när du kan få en inspiration. Emo handlar om att vara kreativ så tveka inte att bära runt en skissbok eller pennor där inne, heller.
  • Plana skor som konverserade eller skåpbilar: Alla typer av kanfas slip-on-skor fungerar också bra, och du kan köpa dessa från någon budgetskoaffär. Du behöver inte köpa dem nya.
  • Tillbehör: Håll ett öga på halsdukar, bandaner, stripiga strumpor, armband / svettband, studded bälten, säkerhetsnålar / märken och fingerlösa handskar. Håll dig borta från någonting fisknät / något som sportar mörka mönster, eller något som ser ut som ett rakblad, Emo är inte mörkt, och med att ha något som ser ut som ett rakblad, fortsätter du bara orättvisa stereotyper.
  • Skinny Jeans: Köp flera par svart, blå, och till och med multi-färgade skinny jeans-du kan även gräva ut i startskuren jeans. Allt som du är bekväm i kommer att fungera bäst.
  • Jean Cuffing är en vanlig praxis bland emos och punks. Det har gjorts i sina scener från slutet av 1970-talet till början av 80-talet. Om du vill se den del, är det ett måste. Ta bara botten av dina byxor och vika det uppåt en gång eller två gånger. Till pin-manschett, dra båda sidor efter manschett.
  • Bild med titeln vara emo steg 16
    3. Gör goda vänner med hoodie. Nästan alla EMO-stilar involverar på något sätt eller en annan Good Friend of the Garderob: The Hooded Sweatshirt. Det är möjligt att ge den hoodie en distinkt emo-stil, men som inte behöver ta mer än lite extra ansträngning att dra av. De flesta emo hoodies blir svarta, ibland med bandplåster eller en liten mängd vit trim.
  • Klipp ett hål för tummen i ärmarna på dina hoodies. Bära den med tummen som sticker igenom för att hålla dig varm under vintermånaderna.
  • Bild med titeln vara emo steg 15
    4. Omfamna androgyny. Stil är i stor utsträckning lika för emo barn av alla könen. Hårklippningar, klänning och användning av smink tenderar att korsa könen, vilket resulterar i ett distinkt och androgynöst utseende.
  • Del 2 av 3:
    Förstå emo
    1. Bild med titeln vara emo steg 2
    1
    Lär dig om emo.För att vara emo måste du förstå emo- det hjälper till att känna till din historia om subkulturen om du hävdar att du är en del av det. I motsats till den vanliga troen betyder Emo inte emotionell och är en subgenre av hardcore punk och post-hardcore står för "emotiv hardcore". Ursprung från Washington D.C hardcore punk scen i mitten av 80-talet, den första tryckta användningen av termen "emo-kärna" var först sagt att användas i Thrasher Magazine. Det beskriver band som använde en mer konfessionell, självfråga och personlig inställning till lyriska teman i motsats till de konfrontationella och politiskt laddade teman i sin föräldergenre. Andra fakta om emocore inkluderar:
    • Beach Boys `1966 Album Husdjursljud märktes "det första emoalbumet" förbi Treblezines Ernest Simpson.
    • Mindre hot fan Guy Picciotto föraktade det ökade våldet i hardcore punkscenen, så han bildade ritualer av våren, känd som det första emo-bandet, 1984 för att vända fokus till individen. För att lägga till deras arv var de bara dokumenterade att utföra 15 gånger om två år före deras upplösning 1986.
    • År 1980 grundade Ian Mackaye Dischord Records-etiketten där den undertecknade många Washington D.C hardcore punkband. Senare gick det på skylt Mackaye och Picciottos ikoniska band Fugazi. Fugazi var inte emo, tecknade i element av hardcore, funk och jazz istället, men de inspirerade emo band i mitten av 90-talet att överge konventionella hardcore rötter.
    • Mindre hotmedlem Ian Mackaye blev så småningom en fläkt / roadie av bandet och skapade sedan sin egen omfamning som följde samma egenskaper hos våren. Men de hatade att kallas "emo".
    • Revolution sommaren 1985. Ett försök medvetet eftersträvat av band som grå materia, beefeater, dag otäck och soulside för att bryta begränsningarna av hardcore punk till förmån för en ny idé om kreativitet.
  • Bild med titeln vara emo steg 3
    2. Känna subgenrerna av emo.Emo utvecklades inte så mycket men växte offshoots och subgenres istället. Det ursprungliga emocore-ljudet är fortfarande kvar, men som årtiondena fortsatte, tillade andra band som blev en del av scenen och bytte egenskaper. Med det sagt, om du är mer i en emo-stil än en annan, spelar det ingen roll eftersom det fortfarande är emo. Här är subgenrerna av emo:
  • Emocore: Kort för emotiv hardcore, den ursprungliga stilen av Emo som växte från Washington D.C hardcore punk scen i mitten av 80-talet med rites av vår och omfamna. Andra band följde kostym som grå materia och eldfest, som kallades "Världens första kvinnliga-fronted emo band".
  • Post-Emo Indie Rock / Midwest Emo: Emo återuppfogades på 90-talet, blev mer melodisk och blandad med Indie Rock för att skapa ett mjukare ljud. Ett perfekt exempel på det här ljudet är Sunny Day Real Estate 1994-album Dagbok. Midwest Emo var populär nog att bilda en liten subkultur som omger genren, och var mer romantisk än Emo någonsin varit.
  • Emo Pop: Emo-Pop är en fusionsgenre av emo och pop-punk. Genrens egenskaper inkluderar mer koncisa, krokfyllda körningar, höga melodier och lyriska teman som behandlar ungdomar, relationer och hjärtat. Pionjärer inkluderar att få upp barnen, löften, och Jimmy Ät värld, vars singel Mitten bröt mainstream i 00s.
  • Screamo: En missförstådd genre som härrör från San Diego Cafe i Kalifornien, 1991 med band som heroin och antiochpil. Stilen har mer aggressiv stylad sång, okonventionella sångstrukturer och lyriska teman av mänskliga rättigheter, politik, romantiskt intresse och känslomässig smärta. Genren påverkas otroligt av hardcore punk.
  • Bild med titeln vara emo steg 7
    3. Uppskattar emo musik. Börja hitta EMO-band att lyssna på, och börja expandera din musik smak. För att förstå vad EMO låter som, prova de mest populära och stabila albumen och banden av genren:
  • Emocore: Rites of Spring - Slutet i slutet (1991), omfamna - självbetitled (1987), grå materia - Något att tänka på (1990), Dag otäck - Kan jag säga (1986), mossikonen - Lyburnum Wits End Liberation Fly (1994).
  • Post-Emo Indie Rock / Midwest Emo: Sunny Day Real Estate - Dagbok (1994), Texas är anledningen - Vet du vem du är? (1996), Christie Front Drive - självbetitled (1997), löfte ringen - 30 ° överallt (1996) och Cap`n Jazz - Analphabetapolotologi (1998).
  • Emo Pop: Get up barnen - Något att skriva hem om (1999), torsdag - Full Collapse (2001), Jimmy Ät värld - Blöda amerikanska (2001), panik! på discot - En feber som du inte kan svettas ut (2005), du jag klockan sex - Ta av dina färger (2008).
  • Screamo: helvete ovan - Pierce slöjan, cirkeln tar torget - Som rötterna ångra (2004), Touché Amoré - Överlevs av (2013), Caterpillar-staden - självbetitled (2002), PG.99 - Dokument # 8 (2001), begravningsmiddag - Potentialskillnad (2000) och orkidé - Dansa ikväll! Revolution imorgon! (2000).
  • Kolla in Sophies golvblogga. Du kan ladda ner Emo / Screamo / Hardcore-album härifrån, även om du måste komma ihåg att inte allt är tänkt att vara gratis och om du kan hitta en fysisk kopia av filerna för att köpa bör du.
  • Skapa konton på sist.FM, SoundCloud, SoundClick, Bandcamp, Pandora, YouTube och andra musikströmmar för att hitta mer moderna och mindre kända emo-band. Se till att banden är emo, men genom att identifiera sina egenskaper.
  • Bild med titeln vara en cowgirl Steg 3
    4. Berätta skillnaden mellan emo och andra subkulturer. Några andra subkulturer som blir förvirrade med emo är scen och goth.
  • Emo är en subkultur som är baserad kring musik. Den har en längre historia än scener och handlar om känslor, självuttryck och självutforskning. Att vara emo betyder att du förstår dina rötter, lyssnar på emo-musik och deltar i samhället.
  • Scen är en subkultur som uppstod från medlemmarna av Chav-subkulturen i England som experimenterar med alternativa mode. Det är en blandning av flera stilar, inklusive emo, indie pop, rave och punk mode. Scener tenderar att bära ljusare färger, och ha retat / backcombed hår som kan innehålla "kyla svansar". Scene Barn tenderar att lyssna på musikgenrer som Metalcore, Deathcore och Crunkcore, i motsats till Emo Kids som lyssnar på Emo Genrer.
  • Goth är en subkultur som uppstod från den brittiska post-punk-scenen i slutet av 70-talet / början av 80-talet. Goths lyssnar främst på Goth Rock, Cold Wave, Deathrock och DarkWave Music. Bela Lugosi är död, 1979-singeln av Bauhaus sägs vara födelsen av musikgenren, och Batcave, en nattklubb öppnade 1982, subkulturens födelse.
  • Bild med titeln vara emo steg 4
    5. Utveckla en passion för olika typer av musik. Generellt sett har all emo-musik två saker gemensamt: stor, svepande, extremt melodramatisk gitarrbaserad musik, antingen aggressiv och hård eller akustisk och mild, som innehåller confessional eller explicit personliga texter, ofta om hjärtat och ensamhet. Den använda låter inte mycket som dödshytt för cutie som inte låter något som jawbreaker. De är alla emo band. Välj de ljud du gillar och lyssna inte på vad du inte gillar.
  • Om du vill klä emo och lyssna på solig dag fastigheter, gå till det. Om du också har Lady Gaga, Johnny Cash och Cannibal Ox på din iPod, gör det inte något mindre emo. En riktig "emo" är någon som lyssnar på emotiv hardcore musik och genrer som omger det, så länge du är i Emo, är du emo.
  • Medan en kille med mörkt hår och eyeliner lyssnar på instrumentbrädan confessional i Columbus, kan OH anses emo av många människor, den Kalifornien blondin som surfar och lyssnar på instrumentbräda kan också överväga Emo också. Behandla detta som ett tillfälle för alla att uppskatta musiken som utseende spelar ingen roll.
  • Bild med titeln vara emo steg 6
    6. Titta på banden för tips. För tips om musik, definitioner av "emo," och mode, kolla killarna och gals som gör musiken för råd. Se vilka de lyssnar på, vem de påverkas av, vad de läser, och vad de rekommenderar. Lär dig direkt från källan.
  • Läsa Ingenting känns bra av Andy Greenwald, en bok som lyfter fram Emos historia.
  • Del 3 av 3:
    Delta i EMO-kultur
    1. Bild med titeln vara emo steg 8
    1. Gå till. Ursprungligen var Emo en liten lokal scen som lockade nationell uppmärksamhet. På detta sätt började en rörelse som är nu global. Kom tillbaka i kontakt med den ursprungliga impulsen genom att hänga runt de lokala showen i din egen bakgård. Det är en sak att gå till den krigade turnén och kolla in de nationella band som du hör, men det är en annan att kolla och stödja lokala EMO-band som försöker komma igång.
    • Volontär att hjälpa till i alla åldrar visar och DIY-klubbar att sätta på spelningar. Dela ut flygare och vän med andra band. Kolla in lokala zines och delta i scenen.
  • Bild med titeln vara emo steg 9
    2. Odla en kreativ persona. I allmänhet värderar EMO-subkulturen konsten. Måla, vilket gör musik, skriver och uttrycker dig kreativt är alla viktiga sätt att delta i EMO-subkulturen. Hitta ett sätt att uttrycka dig själv och ägna fritiden för att perfekta din konst. Skriva poesi och vänd dina ord till låtar. Skriv recensioner om Emo Music och Starta en musikblogg.
  • Bild med titeln vara emo steg 10
    3. Överväg att plocka upp ett instrument. Att kunna spela musik själv eller i ett band skulle ge dig stor trovärdighet och skulle vara ett roligt sätt att engagera sig med Emo mer direkt. Börja skriva egna låtar och spela din egen musik och du kommer aktivt att delta i den kreativa kulturen.
  • Försök spela bas eller gitarr, eller kanske till och med fiol, Vilket låter fantastiskt i Emo-låtar om du investerar tillräckligt med tid i det. De trummor kan också vara ett mycket bra instrument eftersom trummare är i regelbunden efterfrågan på alla slags band.
  • Bild med titeln klänning punk steg 3
    4
    Gör dina egna kläder. Om Emo är punk, kan vi anta att Emo är DIY också. De flesta ursprungliga EMO-banden var mycket kortlevade och satte inte ens sin musik på CD-skivor, gör aldrig t-shirts. Det här kan vara ditt perfekta tillfälle att skapa egna t-shirts, märken, stift, fläckar, väskor, etc med dina favorit Emo-band på dem.
  • Dekorera din konversion. Personifiera dina konverserade / skåpbil med bandlogotyper eller doodles. Visa din kreativitet, men var bara uppmärksam på vad du skriver där och var försiktig med misstag (om det är en permanent markör, det kommer inte att komma av).
  • Tillagda patchar och pinnar på din budbärare. Det här är en perfekt chans att visa upp dina favoritemo-band genom att göra stift och fästa dem på din väska. Sticklera eller blåklibb på väskan om du är orolig för att de faller av.
  • Hitta en bra hemsida för att designa din egen t-shirt, bara se till att du inte kommer i juridiska problem för detta. Kontrollera alla villkor innan du försöker skriva ut någon form av logotyp som kan vara upphovsrättsskyddat.
  • Tips

    Bli inte emo om det inte är ditt sanna jag. Hitta din egen stil och expandera den.
  • Helst är musik den viktigaste delen av Emo, och mode, i slutet av dagen, är inte något att oroa sig för. Bära emo mode om du vill, men kom ihåg att det är den musik som gör dig emo, inte de skinniga jeansna.
  • Lär dig dina villkor och att Emo inte är subjektiv. Om du bestämmer det "emo" är plötsligt tjugo en pilot på grund av sina ledsna lyriska teman, kan någon annan bestämma att nio naglar är punk eftersom de är höga och använder snabb dynamik. Det finns en historia bakom dessa villkor, och du måste lära dig om dem istället för att försöka göra din egen definition. Subkulturer är baserade på förenande aspekter och termer, så att man raderar dem eller gör din egen, är inte meningsfulla. Detta händer i Goth-subkulturen mycket, men det står för Emo också.
  • Någon av någon religion kan vara emo.
  • Om du letar efter emo eller screamo band, använd termer som inte används av det vanliga. Ord som "Skramz", "Emotive Hardcore", och "Emo-Violence" kan hjälpa dig att hitta band som låter liknar den första vågen av band.
  • Du kan bli föremål för negativ kritik av dina icke-emo-vänner och eventuellt majoriteten av samhället om de inte är emo, så bara ignorera dem.
  • Om någon frågar dig om du skär dig själv eller är deprimerad, ignorera eller neka det om du inte gör det. Om de frågade dig, är chansen, deras åsikter redan är gjorda och ditt godkännande kommer inte att förändra det mycket.
  • Ge inte in i stereotypen som emo barn måste vara deprimerade och självskada. Emo handlar inte om att känna sig deprimerad och skada dig själv. Om du verkligen känner dig deprimerad, vänligen söka hjälp - du är värt det och förtjänar bättre än att känna det sättet.
  • Om du applicerar eyeliner, var inte rädd att applicera på insidan av locken och under den nedre lash-line. Var bara försiktig så att du inte stannar dig i ögat.
  • När du handlar, kom ihåg att du nödvändigtvis behöver köpa något dyrt. Emo handlar inte om kläderna, du behöver inte ens shoppa för att få det du behöver. Enkla kläder är bra och du kan förmodligen fina majoriteten av vad du vill ha på en sparsamhet eller välgörenhetsbutik.
  • Laga dina kläder. Ett exempel har en långärmad tröja under ett bandskjorta, tankplattor under en tejp, eller leggings under rippade jeans. Försök bära lager på vintern, falla och början av våren. Hoodies är också riktigt bra för layering också.
  • Känn inte tvungen att byta om dina vänner är emo. Emo handlar om att vara dig själv och inte är rädd för vad andra tycker.
  • Du behöver inte förneka att du är emo. Detta är en stereotyp som, i all sanning, bara några emos följer. Det är helt acceptabelt att utåt berätta för folk att du är emo.
  • Det är okej att vara en pojke och ha på sig smink. Du går för ett mörkt utseende, smink som mascara och eyeliner kan hjälpa dig att uppnå detta.
  • Sätt din egen spin på saker. Inkorporera andra typer av mode som intresserar dig i ditt emo-utseende. Till exempel är skyddsglasögon ett edgy objekt som vanligtvis inte ses på emo mode, men det betyder inte att du inte kan integrera dem i ett emo-utseende. Försök att inte oroa dig för att kallas a "posör".
  • Varningar

    Vissa människor (mestadels online) kommer att trakassera dig för din stil.
  • Emo är absolut inte handla om skära dig själv, ilska eller depression.Det kommer inte gör dig mer emo. Emo betyder inte självskada-det betyder självuttryck. Om du eller någon du älskar är i en kris, nå ut till en självmords hotline som 1-800-självmord
  • I motsats till vanlig tro, är Screamo en riktig genre av musik och är inte något band som använder den skrikande vokaltekniken. Screamo är inte heller någon metallcore eller deathcore band som som jag lägger döende eller frågar Alexandria-det är en egen separat genre.
  • Verkligen ta hand om ditt hår. Döende, blekning, reta, med rätare utan värmebeskydd, och tvätta det för mycket kan alla ha långsiktiga skadliga effekter på ditt hår. Det rekommenderas att du ofta använder djupa konditioneringsbehandlingar. Räta inte ditt hår varje dag, eller du kommer att steka det - pågår dagar, försök ha på sig en snapback eller mössa för att dölja rörigt hår.
  • Observera att MetalCore och Deathcore-band inte är "emo", men det hindrar inte dig från att lyssna på dem och ha på sig sina varor om du vill. Bara avstå från att missaffa dem heller "emo" eller "skriko" Om det inte är rätt term (använd en trovärdig källa som discogs eller isthisbandemo.com).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande