Hur de blir kär i någon

Många människor arbetar mycket hårt för att komma in i ett långsiktigt förhållande, men vet inte alltid vad man ska göra för att upprätthålla kärlek och tillgivenhet när ett förhållande är väletablerat.Ofta kan livets praktika, finanser, höja barn eller andra faktorer komma i vägen för att fokusera på kärlek och lycka som du känner dig mot din partner.Du kan återta dessa känslor om du är villig att sätta i tiden och ansträngningen.

Steg

Metod 1 av 5:
Fattar beslutet
  1. Bild med titeln disintresserad man.jpg
1. Kom ihåg, i så mycket detaljer som möjligt, varför du föll ut ur kärlek. Om tiden, plats eller omständigheter skär din kärlek kort, kanske du kan välja upp saker där de slutade. Du vill ha en bra anledning att bli kär i kärlek, för det fanns förmodligen en bra anledning att du föll ut ur det.
  • Rekintera inte romantiken om du bröt upp på grund av manipulering eller missbruk, om problemen med ditt senaste förhållande känner sig oupplöst, eller är du bara anledning att komma tillbaka tillsammans är "bekvämlighet."
  • Bild med titeln medelålders person tänkande.jpg
    2. Fråga dig själv om förhållandet kan fungera. Att falla tillbaka i kärlek med någon är stor, men bara om du är både villig att begå till förhållandet. Om det finns hinder i vägen, som avstånd, jobb eller andra partner, finns det ingen anledning att bekämpa en uppförsbacke. Det är med andra ord tillbaka i kärlek utan att lägga allt på bordet.
  • Falla inte tillbaka i kärlek om du bara vill vara med någon bekväm igen. Behandla inte kärlek som en gammal vän du kan besöka en gång i taget eller någon kommer oundvikligen att bli skadad.
  • Bild med titeln Sad Människor Sitter Apart.jpg
    3. Ge dig själv tid att vara ute av kärlek om det behövs. Har du verkligen fallit ur kärlek? Om du är skadad eller arg, men fortfarande vill återuppliva saker, har du förmodligen inte givit dig tillräckligt med tid för att komma över dem. Du har inte det perspektiv som behövs för att se hur saker är när du flyger solo. Om du vill komma tillbaka, men vet att du skulle leva om du inte gjorde det, då borde du fortsätta honom eller henne.
  • Bor inte om förhållandet bara för att du känner dig obekväma eller besvärliga. Att falla tillbaka i kärlek hjälper dig inte att lära känna dig själv, och det hjälper det inte att lösa andra problem i ditt liv. Du borde vilja bli kär i dem, inte behöver dem för att känna sig komplett.
  • Bild med titeln Awkward Middle Aged Adults.jpg
    4. Tvinga inte saker om de inte känner rätt. Kärlek är inte en tillverkad känsla. Om du har fallit ut ur kärlek och det kommer inte tillbaka då kanske det inte är tänkt att vara. Människor faller in och ut ur kärlek hela tiden, och även om det kan vara svårt, det finns inte alltid förklaringar. Ibland händer det bara. Av samma logik, men ibland kommer dina känslor bara att springa upp naturligt, förnya kärlek där du trodde att det inte fanns någon. I slutet av dagen är det bästa rådet att följa din tarm, var ärlig med dig själv och din partner, och hoppas på det bästa.
  • Metod 2 av 5:
    Kommunicera med din partner
    1. Bild med titeln avslappnad person i rosa talande.jpg
    1. Ange dina behov uttryckligen.Förvänta dig inte en långvarig partner att läsa ditt sinne.Om du befinner dig frustrerad att din partner inte uppfyller dina behov eller förväntningar, försök att ha en konversation där du skisserar dessa behov.
    • Till exempel kan du känna som om din partner inte uppskattar dig för att hon inte säger att hon uppskattar dig.Det är ganska möjligt att hon känner sig uppskattande och märker alla de saker du gör, men hon säger ingenting om dem.I det här fallet kan du berätta för henne, "Ibland känner jag mig inte uppsamlad. Det skulle hjälpa mig att känna sig mer uppskattad om du skulle verbalt erkänna vad jag har gjort och tacka mig för det."
    • Ett annat exempel är om du känner som om din partner inte längre är lockad till dig eftersom hon inte brukar initiera intimitet.Om så är fallet, berätta för henne hur du känner och förklara hur du vill att hon ska agera annorlunda.
  • Bild med titeln Man lyssnar på kvinna med dvärgism.jpg
    2. Fråga om din partners behov.När du diskuterar dina känslomässiga behov, var noga med att erbjuda återkallande genom att fråga vad din partners behov är. Om din partner tenderar att vara mindre kommunikativ om känslor, kan du behöva hjälpa henne att hitta språket för att kommunicera hennes behov.Vara tålmodig och inse att hon kanske behöver tid att tänka på det innan han svarar.Om hon frågar om tid, glöm inte att följa upp. När hon pratar med dig, lyssnar verkligen på och försöker förstå vad hon säger.
  • Bild med titeln Girl Comforts Sad Friend 1.jpg
    3. Var känslig för din partners behov.När du har delat dina behov med varandra, bör du och din partner försöka lägga till din kunskap.Du kan till och med arbeta tillsammans för att skapa en "handlingsplan" för att genomföra att möta varandras behov.
  • Till exempel, om din partner önskar att du muntligt kommunicera din uppskattning för henne, kan du ställa in en påminnelse på din telefon för att betala henne ett komplimang ett par gånger i veckan.
  • Du kan säga saker som, "Tack för att du planerar och organiserar vår kommande semester. Jag vet att du har jobbat väldigt svårt att försöka få allt att gå smidigt för hela familjen "eller" Det betyder verkligen mycket för mig att du gick upp och gjorde mig frukost innan jag lämnade för jobbet i morse.Du gör så många små saker att göra mitt liv enklare."
  • Om din partner har meddelat att hon önskar att du skulle initiera fysisk intimitet oftare, försök att göra det.Ibland kan en liten extra ansträngning mot romantik gå långt i ett förhållande.Underskatta inte din makt att globalt överraska din partner.
  • Bild med titeln stilig man i rosa 2.jpg
    4. Välj att vara positiv. Att vara alltför negativ kan sura ett förhållande med någon, men är särskilt dåligt för ett långsiktigt romantiskt förhållande.Håller din kommunikation positiv och tydlig och upprätthåller en positiv utsikter på livet när det är möjligt kan hjälpa till att hålla ditt förhållande glad.
  • Bild med titeln make som tröstar varandra.jpg
    5. Hantera konflikter. Att undvika alla konflikter är nästan omöjligt, och att undvika konflikter är inte alltid det bästa sättet att hantera dem. Tänk istället på att hantera dina konflikter - det kan innebära att de ibland kan (plocka dina strider) och arbeta för att lösa dem vid andra tillfällen.
  • Om du och din partner är oense om processen för att hantera konflikter (till exempel om du vill prata om och lösa konflikten omedelbart, men hon föredrar ett avstånd att svalna först), kan du behöva kompromissa med.Ha en plan för hur du kommer att ta itu med framtida konflikter, med respekt för varje individs preferenser.
  • Bild med titeln mannen lyssnar på hustru.jpg
    6. Har "stora bild" konversationer.Ofta när människor börjar datera, har de konversationer med varandra om riktigt inflytelserika händelser i sina liv och deras framtida drömmar och ambitioner.Efter att ha varit tillsammans under en lång tid kan konversationer centrera mer på vem som ska hämta kemtvätten eller släppa barnen på fotboll.Att försöka hitta tid och utrymme för stora konversationer om livet och målen kan hjälpa dig att känna dig närmare din partner igen.
  • Metod 3 av 5:
    Spendera kvalitetstid tillsammans
    1. Bild med titeln Wives Cuddling 1.jpg
    1. Planera tiden ensam tillsammans. Det kan tyckas konstigt att schemalägga ett datum med din egen partner, men det är viktigt att hålla ditt förhållande en prioritet.Ibland är det enda sättet att göra det är att arbeta det i ditt schema avsiktligt. Bjud in din partner ute på ett datum, ta hand om nödvändiga uppgifter som barnpassning eller transport, och få det att hända.
    • Se om du kan göra det en rutin, till exempel lördagskvälldatum. Detta kan erbjuda dig möjlighet att ansluta och prata om din vecka.
  • Bild med titeln Preppy Girl 1.jpg
    2. Var särskilt uppmärksam på ditt utseende för ett datum. Om du har varit med din partner under lång tid, har de sannolikt sett dig på ditt bästa och ditt värsta.Medan det är opraktiskt (och kanske onödigt) för dig att se ditt bästa när du är tillsammans, försök att bli "spruced upp" innan du går ut på ett datum tillsammans. Tänk på när du var första dating och du skulle spendera extra tid att göra sig redo för datumet så du kan vara säker på att imponera.
  • Bild med titeln Person lyssnar på glad autistisk vän.jpg
    3. Göra tid att spela.Spela och skratt Skapa starka anslutningar och förstärka relationerna.Om du ställer tid att göra saker som får dig att känna dig lycklig - och du gör dem tillsammans - kommer du sannolikt att känna dig närmare din partner. Prova något nytt och roligt tillsammans, eller ta lite tid att komma ut och göra något dumt.
  • Några nya saker du kan försöka tillsammans är att prova nya sporter, ziplining, en hinderkurs, minigolf, ett videospel, ett bräda eller kortspel, eller till och med delta i en sportevenemang tillsammans.
  • Bild med titeln Händer som når för varandra.jpg
    4. Hålla händer. Kom tillbaka till grundläggande med ditt förhållande och initiera lite PG-märkta intimitet i form av handhållning.Du höll förmodligen händerna med din partner när du var första dating, så varför inte nu?Enkel att röra utanför sovrummet kan ofta hjälpa dig att känna dig närmare och återuppliva bindningen mellan dig.
  • Bild med titeln man och fru flirta under mistletoe.jpg
    5
    Flirta mer och vara snäll. Tänk på kärlek som en handling. Varje dag, hitta sätt att visa din partner hur mycket du bryr dig om dem. Gör det så att de inte någonsin kunde glömma att du älskar dem.
  • Bild med titeln älskare kyssar sitter ner.jpg
    6. Förbli intima. Släpp inte på ditt sexliv eftersom du har andra krav i ditt liv. Om det behövs, planera eller planera dina intima stunder.Bygga romantik i ditt schema, och prata om sätt att återuppliva ditt kärleksliv om det verkar vara avtagande.
  • Du kan överväga att besöka en sexterapeut om du har problem med att lösa intimitetsproblem på egen hand.
  • Bild med titeln man och fru med down syndrom kiss.jpg
    7. Revisit ditt fängelse. Gå tillbaka till den plats du träffade eller var du hade en av dina första datum. Om du har barn nu, gå någonstans som du brukade frekventa innan du hade barn men har inte varit i ett tag. Att gå tillbaka till dessa platser med ditt nya perspektiv som ett etablerat par kan hjälpa dig att komma ihåg var du kom ifrån och uppskattar hur långt du har kommit.
  • Bild med titeln Två personer promenerar i tyst skog.jpg
    8. Skapa traditioner. Traditioner kan hjälpa par (och familjer) etablera delade erfarenheter och synpunkter.Markera årsdagar, födelsedagar eller en dag som är unikt meningsfullt för dig med en ritual eller tradition kan ge dig tillsammans. Det ger dig möjlighet att reflektera de senaste åren och spekulera om framtiden.
  • Metod 4 av 5:
    Känsla uppskattning
    1. Bild med titeln penna och papper.jpg
    1. Skapa en kärlekskarta. En kärlekskarta är en fysisk representation av din partners emotionella och relationshistoria. Även om du inte fysiskt ritar en karta, bör du vara uppmärksam på din partners emotionella "landskap" och försök att uppskatta den (ofta) långa vägen som ledde att du var tillsammans i slutet.
  • Bild med titeln Man talar positivt till Woman.jpg
    2. Beundra varandra.Chansen är att om du är på ett långsiktigt förhållande med någon, beundrade du henne i det förflutna.Hon hade egenskaper som du hittade önskvärt och attraktivt att du kanske inte tar för givet.Försök att ta ett objektivt steg tillbaka och titta på din partner genom nya ögon.Gör en lista över alla de saker du beundrar om henne - du kan till och med bestämma att dela den här listan med henne senare.Men värdet av att skapa listan är att förnya din beundran.
  • Du kan försöka uppmuntra din partner att engagera sig i ömsesidig beundran också.Det kan vara besvärligt att komma ut och säga "Jag tror att du borde beundra mig och komma ihåg hur bra jag är," du kunde prata om din strävan att beundra henne mer helt och hur du tycker att det kan hjälpa ditt förhållande.Detta kan leda till en framkallande som kunde stelna båda sidorna av ditt förhållande.
  • Bilden med titeln två personer pratar.jpg
    3. Upprätta förtroende. Närma dig ditt förhållande med fullständigt förtroende - Om du antar att du litar på och är betrodda i gengäld och släpper av rädsla, svartsjuka och misstankar, kommer ditt förhållande att gynna.Medan man behåller ett hälsosamt förhållande kan ta arbete, bör förtroende inte.
  • Om du har en anledning att misstänka din partner, som en historia av fusk, kanske du vill gå till rådgivning tillsammans för att återupprätta ett förtroendeband.
  • Bild med titeln unga kvinnor le på varandra.jpg
    4. Förnya ditt engagemang. Du har troligen engagerat i din långsiktiga partner, särskilt om du är gift, men det kan vara till nytta för att förnya det åtagandet. En förnyelse av löften eller en formell ceremoni är inte nödvändigt.Du kan bara bestämma dig för att förnya ditt engagemang och berätta för din partner om det.
  • Till exempel kan du säga, "Jag vet att vi har varit gifta i 17 år, och vi har gått igenom mycket tillsammans.Jag vill bara att du ska veta att jag förbinder mig med vår gemensamma lycka, och jag ska göra jobbet och det roliga som krävs för att fortsätta göra vårt förhållande och vårt liv bättre varje dag."
  • Bild med titeln Agenda 3D.jpg
    5. Håll en tacksam tidskrift.Att hålla en tacksam tidning har visat sig hjälpa människor att uppskatta vad de har och känner sig lyckligare. Att hålla en tidskrift som fokuserar på den tacksamhet du har för alla aspekter av ditt liv, inklusive ditt förhållande, kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och närmare din partner.
  • Även om tacksamheten inte direkt gynnar ditt förhållande, gör något som gör att du känner dig lyckligare, kommer att påverka ditt förhållande.
  • Bild med titeln Person slappnar av med kudde.jpg
    6. Öva självvård.Ta hand om dig själv och känna att dina egna känslomässiga behov är uppfyllda kan hjälpa dig att ha energi och motivation för att upprätthålla dina relationer med andra. Du kan också känna dig uppskattad av din partner för att hjälpa dig att avsätta tiden för självvård.
  • Självvård ser inte ut detsamma för varje person.Det kan innebära att bara spendera tid ensam i tyst reflektion eller tar dig tid att delta i en hobby eller sport som du tycker om.
  • Erbjuda dina partnermöjligheter för självomsorg också.Ge henne tid att själv och uppmuntra henne att driva saker som får henne att känna sig uppfylld och uppdateras.När du kommer tillbaka till varandra, kommer du sannolikt att ha det energiska och emotionella utrymmet för att ägna mer tid till ditt förhållande.
  • Metod 5 av 5:
    Få relationshjälp
    1. Bild med titeln Orolig kvinna ser ledsen man.jpg
    1. Vet när du har problem.Om det verkar som om dina vänliga meningsskiljaktigheter blir alltmer mindre vänliga, förlorar du din önskan eller förmåga att prata med din partner, eller du får rutinmässigt den kalla axeln när du försöker initiera diskussion eller intimitet, kan du behöva leta efter äktenskap hjälp.
    • UPS och DOWNS är normala för de flesta relationer, men om dina "downs" verkar som om de inte kommer att gå bort kan du ha ett större problem.Det första steget pratar med din partner om dina känslor, men det kan vara bra att ha en viss "lösning" -Such som rådgivning.
  • Bild med titeln medelålders man talar på telefon.jpg
    2. Vänta inte med att söka hjälp.För många par väntar tills de är separerade eller diskutera skilsmässa innan de letar efter hjälp.Du kan söka hjälp att stärka ditt förhållande innan dina problem fortskrider förbi punkten att spara förhållandet.
  • Bild med titeln ung kvinna pratar med medelålders man.jpg
    3. Hitta en terapeut eller rådgivare. Leta efter en terapeut som specialiserat sig på äktenskapsrådgivning.Om du inte känner dig bekväm med en terapeut, leta efter en annan typ av rådgivare som en kyrka eller samhällsledare, har dessa individer ofta utbildning i parets rådgivning.
  • Fråga vänner och familj för hänvisningar om du är bekväm med andra som vet att du söker rådgivning.Om du känner till någon som har skild nyligen, kanske du frågar henne om hon försökte rådgivning före skilsmässa och om hon skulle rekommendera en terapeut.
  • Du kan kontrollera katalogen på American Association för äktenskap och familje terapi hemsida Eller sök online för "äktenskapsrådgivare" plus ditt område.Om recensioner är tillgängliga online, läs dem innan du väljer en rådgivare.
  • Bild med titeln Två personer i T-shirts på stranden.jpg
    4. Leta efter gruppklasser eller par "reträtt. Om du inte känner att du behöver rådgivning, men vill stärka ditt förhållande, kolla in gruppklasser eller retreats inriktade på relationsbyggnad.Dessa drivs ofta av rådgivare men kan vara inriktade mer för att stärka ett förhållande än att spara en, vilket kan vara bättre passform för några par.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande