Hur man är fri

Varje dag är en kamp. Att lära sig att förhandla om dem är en utmaning vi alla ansikte. Om du vill vara fri och bli den mest sanna, autentiska versionen av dig själv, kan du börja ta aktiva steg för att leva det liv du vill leva, hur du vill leva det. Ta ansvar för ditt eget liv och placera dig själv i det.

Steg

Metod 1 av 3:
Bli ditt sanna jag
  1. Bild med titeln vara fri steg 1
1. Bestäm vilken total frihet betyder för dig. Kan du vara ledig om du bor hemma hos dina föräldrar? Kan du vara ledig om du är fängslad i en fängelse, eller leva under en totalitär regim? Kan du vara ledig om du arbetar 9-5? Det beror allt på dig. Bara du kan aktivt förbättra dig själv och din station i livet, flytta mot den fritt möjliga versionen av dig.
  • För massor av människor verkar gå till college som total frihet: inga föräldrar, obegränsade Xbox och co-ed badrum! Men högskolan är fortfarande en campusformad bubbla där måltider anländer med svepet av ett kort som någon annan förmodligen betalat för, där du måste leva med kursplanens regler om du vill passera.
  • Bild med titeln vara fri steg 2
    2. Identifiera vad du vill ha från livet. Tänk vidare till slutet av ditt liv. När du tittar tillbaka över det, vad hoppas du se? Ett liv av nöje? Av prestation? Av familj och framgång? Av oändliga fester? Vill du bli respekterad och rädd, eller vill du leva ett lugnt liv av ensamhet och kontemplation? Försök att identifiera vad som gör dig lycklig, i sig själv, och vilken typ av ett liv gör plats för den lycka.
  • Många människor tänker instinktivt stora summor av pengar leder till obegränsad frihet och lycka. Medan det kan vara sant, försök att tänka istället om vad det är du skulle göra med ett obegränsat utbud av pengar. Vad skulle det göra det lättare, specifikt? Vad skulle du göra om pengar inte var något föremål? Hur skulle du spendera din tid? Det är ditt svar.
  • Om du kämpar för att bestämma, istället för att fokusera på en idealisk dag - som, låt oss möta det, skulle vi förmodligen alla spendera på stranden - försök att tänka på din idealiska vecka. Efter en hel vecka på stranden, skulle vi alla förmodligen sluta solbränna och uttråkade. Vilken typ av arbete skulle du göra? När skulle du göra det? Var?
  • Bild med titeln vara fri steg 3
    3. Identifiera vad som håller dig från att få det du vill ha. Lever du ditt idealiska liv just nu? Om inte, vad står i vägen? Vad skulle behöva byta för att få det du vill ha? Om du lever ditt idealiska liv, vad skulle det vara nödvändigt att behålla din livsstil? Varför gör du inte vad du vill ha just nu, idag, det här ögonblicket, den här andra? Vad hindrar dig?
  • Återigen är det lätt att skylla pengar för våra problem: "Om jag bara hade pengarna kunde jag få den nya gitarren och mitt band skulle vara bra," Vi säger, ursäkter för varför vi inte är undertecknade på en lukrativ rekordavdelning, glömmer att en ny gitarr inte har något att göra med din förmåga att skriva en catchy melodi, spela bra och arbeta hårt på scenen.
  • Om du bara hade pengarna, är det sant, du skulle kunna resa till Thailand, eller skriv romaner hela dagen, eller spendera all din tid trädgårdsarbete arv. Men det är förmodligen inte pengar som verkligen håller dig från att göra dessa saker - det ger dig upp på handen du har tagit ut och vikar korten.
  • Bild med titeln vara fri steg 4
    4. Identifiera de åtgärder som behövs för att uppnå det du vill ha. Det är svårt att hitta total frihet och lycka över natten. Det kommer sannolikt att ta lite ansträngning för att få det du vill ha och hitta din idealiska miljö för att leva ditt liv. Vilka ansträngningar från din sida kommer att vara nödvändigt för att få det du vill ha?
  • Säg att du bestämde att ditt idealiska liv innebär att ha en liten och kärleksfull familj, som leder ett lugnt liv i landet som växer grönsaker. Om det skulle ge dig den typ av frihet du önskar, vad kan du göra nu som aktivt flyttar dig mot den verkligheten?
  • På lång sikt kan du börja studera Permaculture eller Wildlife Management, eller något annat fält som skulle innebära arbete i den naturliga världen. Var kan du vilja äga ett hem? Skulle du bygga ditt eget hus eller köpa en? Vad behöver du för att spara för att göra det till en verklighet?
  • På kort sikt kan du kolla in landsbygdens co-ops eller kommuner du kan besöka och byta arbete för rum och bräda. Eller kolla in världsomspännande möjligheter på ekologiska gårdar (WWOOF), ett program som låter dig frivilligt på ekologiska gårdar runt om i världen, få erfarenhet.
  • Bild med titeln vara fri steg 5
    5. Omgiv dig med människor du beundrar. Rollmodeller är viktiga för att hitta ditt sanna jag. Så mycket som vi tycker om att tänka på oss så perfekt enskilda snöflingor är det viktigt att omge dig med människor som bor som du vill leva, inte att efterlikna sitt beteende, utan att lära av det och tillämpa sina lektioner i ditt eget liv.
  • Var försiktig med att ständigt jämföra dig med andra människor om det får dig att komma ner på dig själv. Kom ihåg att du aldrig vet vad svårigheter andra verkligen står inför, bara utsidan.Konkurrensen kan vara bra för vissa människor och hemskt för andra. Känna dig själv och fokusera på ditt eget liv. Oroa dig för din egen bakgård.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara ansvarig för dig själv
    1. Bild med titeln vara fri steg 6
    1. Gör det själv. Om du kan göra något, gör det. Om du inte behöver hjälp, fråga inte det. Att ta mer ansvar för ditt liv och bli ansvarig för dig själv är rätt och ansvar för ett liv levt fritt. Volontär för saker som faller i ditt styrhus och tar på sig projekt som kan utmana dina förmågor, så att du kan förbättra dig själv och ditt arbete.
    • Försök att aktivt expandera listan med saker du kan göra själv. Medan det är sant kan du ta din bil i affären varje gång ett ljus går ut, sparar du pengar och blir mer självförtroende om du lär dig att Utför en grundläggande tune-up.
    • Alternativt är det också bra att acceptera hjälp och lär dig att känna igen när du behöver det. Att vara självförtroende betyder inte att det är dumt och okunnigt om dina förmågor. Om du inte vet hur du ändrar din bildäck, lära sig hur, Så du kan bli mer fri och mindre beroende av andra i framtiden. Men i ögonblicket, var ärlig med dig själv.
  • Bild med titeln vara fri steg 7
    2. Prioritera dina önskemål och behov. Identifiera de saker du vill ha och de saker du behöver för att leva ditt idealiska liv för att hjälpa till att skapa perspektiv. "Behov" Inkludera något som behövs för att upprätthålla ett bekvämt liv. Detta inkluderar mat, skydd och grundläggande vård. "Göra" kan inkludera resefonder, böcker och filmer, eller vad som helst som skulle förbättra din livskvalitet.
  • Helst, om du tänker på dessa saker som ett venniagram, ska de se så nära som möjligt som en enda cirkel, överlappar nästan helt om du har strukturerat ditt liv på ett idealiskt sätt. Om det du behöver och vad du vill ställa upp, kommer du att leva det glada och fria livet du vill leda. Vad kan du ändra för att justera diagrammet?
  • Försök att skapa en budget för att ta hänsyn till alla dina behov och så mycket som möjligt att leva hållbart. Ju mindre du behöver oroa dig för pengar - desto mindre måste du tänka på det alls - desto bättre och ju mer fri kommer du att vara.
  • Bild med titeln vara fri steg 8
    3
    Betala alla dina skulder och leva inom dina medel. Studielån och kreditkortsskulden kommer att hålla dig under en tung gardin av skuld som gör det mycket svårt att leva med egen hand. Om du är beholden till gäldenärer, kan du vara riktigt fri? Det är en utmaning som är oundviklig för vissa, men du kan hjälpa dig att flytta mot frihet genom att betala dina skulder så gott du kan och så fort du kan, och genom att undvika upplysande ny skuld.
  • Bild med titeln vara fri steg 9
    4. Var chefen i ditt liv. Hitta arbete som du älskar och det arbete som gör det möjligt för dig att leva fritt och göra vad du vill ha. Även om du måste rapportera till en riktig "chef," Du ser till ingen så länge du säger det. Du har ansvaret för ditt eget liv. Om du arbetar i en miljö som inte ger dig tillräckligt med frihet, Hitta ett nytt jobb.
  • Hur du väljer att definiera arbetet kan vara komplicerat. Massor av folk "arbete" Under dagen gör något som kanske eller kanske inte definierar sitt samtal i livet. Walt Whitman var en ambulansförare, men han skrev också några av de största amerikanska dikterna någonsin skrivna.
  • Om ditt idealiska liv innebär att man bara arbetar 15 eller 20 timmar i veckan, kan det vara svårt att upprätthålla det livet på Manhattan eller Los Angeles. Prioritera de olika aspekterna av ditt idealiska liv. Om önskan att bo i en kulturell nav uppväger din önskan att arbeta mindre, få flera jobb, 8 rumskamrater och flytta till det stora äpplet. Om din tid är mer värdefull för dig, hitta någonstans Kostnaden för att leva är billigt och du får din tid.
  • Bild med titeln vara fri steg 10
    5. Skriv din egen kod och leva med den. Vilka är kriterierna för ett liv levde bra? Vad som är nödvändigt att flytta genom världen med värdighet och poise? En persons regler kan inte vara tillämpliga för alla, men det är bra att få dem själv. Om du vill vara fri och ringa bilderna, skriv din egen kod som Klingon eller Samurai, och leva med den.
  • Slutligen kom ihåg att för att uppnå dina största drömmar måste du ha tro på dig själv.Tror alltid att du kan göra det, orsaka i slutet av den dag den som säger att de inte kan och den person som säger att de kan förmodligen båda vara rätt.Du är vad du tror.

    Metod 3 av 3:
    Gripa varje dag
    1. Bild med titeln vara fri steg 11
    1. Tillåta dig att agera impulsivt, ibland. Stekt bläckfisk och blodig marys till frukost på en onsdag - varför inte? Veckodagar behöver inte vara vanlig havremjöl och svart kaffe. Om det låter bra för dig och det är ingen skada att göra det, gör det. Att bryta upp monotoni och lyssna på dina egna impulser kan vara ett utmärkt sätt att hålla livet färskt och spännande. Så länge det är lagligt och inte kontraproduktivt för någon nödvändig del av ditt liv, agera impulsivt. Lev i nuet.
    • Ibland, så att du kan bryta små protokoll eller takt kan vara ett bra sätt att hävda din frihet i världen. Spela vad du vill ha på jukebox, även om de andra barmarknaderna inte vill ha alla 11 minuter av "Hörde det genom vinranken."
  • Bild med titeln vara fri steg 12
    2. Besök nya platser. Utöka ditt perspektiv av världen och lärande att omfamna frihet kräver att du ibland kommer utanför din komfortzon och uppleva nya saker. Besök nya platser, prova nya aktiviteter, äta nya livsmedel. Utforska världen och njut av det.
  • Resande kan vara stor eller liten. Du behöver inte hitchhike till Sydamerika för att resa och uppleva något nytt. Besök nya delar av staden du aldrig har besökt, eller utforska den lilla staden bredvid din. Gå någonstans du känner inte till någon och lär dig allt du kan. Om det är nytt för dig, Brooklyn kan lika bra vara Crawfordsville.
  • Bild med titeln vara fri steg 13
    3. Fira varje prestation, oavsett hur liten. Låt dig vara stolt över dig själv. Låt dig fira framgångar, eller till och med för att fira en brist på misslyckanden. Varje dag har du framgångsrikt förhandlat orsak till rimliga fester. Spendera tid med människor du tycker om och ge dig goda skäl att arbeta hårt.
  • Bild med titeln vara fri steg 14
    4. Börja leva fritt just nu. Ju äldre du får och ju mer av världen du upplever, desto mer blir det tydligt: ​​den enda omständigheten som håller dig från lycka och frihet är dig själv. Släpp av dina förutfattningar, dina hang-ups och dina rädslor. Frigöra ditt sinne genom att låta dig uppleva världen helt och gör varje dag räkna. Lev livet du vill leda. Det finns ingen anledning att inte.
  • Var försiktig med att bli en slav till din idealiska version av dig själv. Det är lätt att säga, "Allt kommer att bli bättre efter att jag examinerade" eller "Allt blir bättre efter att jag får det här projektet gjort" eller "Allt blir bättre när jag flyttar till Portland." Kommer det? Hur kan du vara fri trots dina utmaningar? Hur kan du vara ledig just nu, där du bor, precis denna sekund? Hur kan du ändra din miljö till det bättre?
  • Tips

    Det är inte alltid en bra idé att vilja vara helt gratis eftersom det antar total kontroll att göra som en glädjes, att trampa över andras känsla.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande