Hur man äter en burrito

Burritos serveras på snabbmat leder, Taco står och snygga mexikanska restauranger. Du kan även göra dem själv. Men en sak om att äta en burrito är att det kan vara en besvärlig strävan. Tortillan kan komma ifrån varandra eller utvecklas, vilket gör att fyllningen läcker ut och lämnar dig med ganska röra. Att lära sig att äta en burrito på rätt sätt kommer att låta dig fokusera på att njuta av smaken och inte så mycket att hålla burritoen från att falla ihop.

Steg

Del 1 av 2:
Äta burrito
  1. Bild med titeln Ät ett burrito Steg 1
1. Unwrap inte hela burrito. Folien kommer att vara din nyckel för att hålla burrito från att falla ihop medan du äter den. Tortillan ensam kanske inte lindas tillräckligt för att hålla alla ingredienser i.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 2
    2. Stå burrito upprätt. Medan det fortfarande är inslaget i folien, stå burrito upp i ena änden så att den är vinkelrätt mot bordet. En välförpackad burrito borde kunna stå upp på egen hand, men det är inte nödvändigt för din njutning.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 3
    3. Skala folien ner ungefär en tum eller två. Öppna folien i övre änden. Skala runt burrito som du är unwrapping en rulle av livesavtalar godis, men inte helt ta bort det. Riva av den lösa folien och sätt den åt sidan. Den återstående folien kommer att säkra botten av burrito upprätthålla sin strukturella integritet när du äter den.
  • Om du slutar helt unwrapping den burrito du kan försöka använda folien som en hållare genom att skriva om några av det runt botten.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 4
    4. Använd två händer. Ta tag i din burrito med båda händerna för att hålla den stabil. Om du inte är i en fin restaurang kan du hålla burrito på bordet och luta sig in för att bita det i de tidiga stadierna. Så småningom måste du lyfta den till munnen.
  • När du lyfter den från bordet för att bita, håll det i båda händerna.
  • Krama inte burrito för hårt. Du riskerar att punktera tortillan.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 5
    5. Ta en bit från en av hörnen. De flesta burritos är för stora för att du ska kunna passa hela det i munnen utan kvävning. Din bästa satsning är att börja på en av hörnen.
  • Att bita burrito i mitten kommer bara att orsaka att innehållet spolas ut.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 6
    6. Arbeta dig över. Ta även biter som arbetar för att hålla toppen av burrito-nivån.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 7
    7. Vila slutet av burrito tillbaka på bordet. Varje sekund håller du burrito suspenderad ovanför bordet du riskerar att det faller ifrån varandra. Folien kommer att göra sitt jobb, men medan du tuggar är det bäst att ställa in burrito ner. Håll händerna på det för att förhindra att det faller över.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 8
    8. Skala tillbaka mer av folien. När du gör dig längre ner i burrito, var noga med att hålla biterna, till och med, riva av ungefär en tum mer folie och sätta den åt sidan.
  • Del 2 av 2:
    Hålla sig ren
    1. Bild med titeln Ät ett burrito Steg 9
    1. Har några servetter praktiska. Att äta burrito ordentligt bör begränsa röra och spill, men det kan fortfarande vara smutsigt. Se till att du har några servetter eller våta naps färdiga.
  • Bild med titeln Ät ett burrito steg 10
    2. Boll upp din folie.När du riva bort remsor av folie från burrito, boll upp dem tillsammans istället för att bara låta dem sitta. På så sätt har du inte mycket skräp på ditt bord som kan blåsa bort eller skapa rubbning.
  • Bild med titeln Ät ett burrito Steg 11
    3. Försök inte äta en burrito medan du går. Om burrito inte är tätt nog, kommer det att läcka överallt. Du har svårt att hålla rengöring och hantering att äta utan att hela saken faller ifrån varandra. Ta en plats och njut.
  • Bild med titeln Ät ett burrito steg 12
    4. Tänk på en kniv och gaffel. Om du är försiktig, bör du inte ha något spill medan du äter din burrito. Men ibland kan du inte hjälpa det och en del av fyllningen kan fly undan på din tallrik. Har några redskap praktiska så att du inte behöver använda dina händer för att skopa upp förlorad fyllning eftersom det kan vara väldigt rörigt.
  • Vissa burritos kommer med ost och gräddfil på toppen av dem. I det här fallet kommer burrito sannolikt inte att vara insvept men kommer i någon form av behållare. Här måste du kniva och gaffla om burrito är för stor eller för rörig att hämta med dina händer.
  • Bild med titeln Ät ett burrito steg 13
    5. Vänd burrito på sin sida om du punkterar den. Ett hål i sidan av din burrito kan bli rörigt snabbt. Om det händer, vrid burrito på sin sida. Du kanske vill använda en kniv och gaffel tills du äter ner till hålet och kan igen även ut på toppen och gå tillbaka till att äta med dina händer.
  • Bild med titeln Ät ett burrito steg 14
    6. Skära den i hälften medan den fortfarande är inslagen. Om du delar din burrito, eller om du bara är orolig för att du har hela din egen, kan du klippa den i hälften. Din bästa satsning är att hålla det inslaget när du gör det så att tortillan inte kommer att utvecklas.
  • Du kan äta burrito halv på samma sätt, dra folien ner när du äter.
  • En halverad burrito är mer benägen att spillas. Definitivt ha en gaffel handig att skopa upp förlorad fyllning.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande