Hur man äter mat som du inte gillar

Vill börja äta och tycka om en mat du alltid har hatat? Eller behöver du imponera på ett datum, din familj eller viktiga affärspartners på en middag, men maten är något du förnekar? Lär dig hur du gör objektet av mat lättare att komma ner utan att förolämpa någon, och till och med börja lära sig att älska det!

Steg

Metod 1 av 2:
Att dölja smaken av mat
  1. Bild med titeln Ät mat du don
1. Skär maten i små bitar och svälja. Klipp maten du inte gillar i de minsta bitarna du kan så att du inte behöver tugga så mycket och du kan blanda det lättare med andra livsmedel. Du kan till och med kunna svälja bitar hela, men var försiktig så att du inte sväljer för stora eller hårda bitar som kan fastna i halsen.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    2. Ät det med något du gillar. Omger maten du inte gillar med annan mat du gillar på din tallrik. Om du inte gillar Asparges, kan du till exempel driva den i en boll av potatismos innan du sätter den i munnen. Försök också bara att lägga en bit av något du gillar i munnen och håller det där som en slags barriär för dina smaklökar innan du lägger in en bit av den dåliga maten.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    3. Drick något före och efter. SIP från ett glas vatten, läsk, juice eller alkohol precis innan du tar en bit, och sedan ta en annan sipp direkt efter att ha byft smaken snabbt och hjälper till att tvätta maten.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    4. Täck maten med kryddor eller kryddor. Tillsätt salt och peppar, smör, lite citronsaft, ketchup eller senap, eller något annat tillgängligt på bordet. Var försiktig så att du inte märkbart överdriver det med dina kryddor, eller be om något som inte redan är tillgängligt eller skulle klart inte gå med skålen, för att undvika att förolämpa kocken eller dina medmiddagar.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    5. Begränsa din luktsans. Andas in genom näsan innan du tar en bit av den förolämpande maten, försök att inte andas in eller ut medan du tuggar och sväljer för att dämpa smaken.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    6. Ät bara en artig mängd. Känner inte att du behöver äta hela kvantiteten av maten du inte gillar på en middagsfest eller annan social situation. Ät nog att det verkar som om du har haft det mesta och är bara för fulla för att vila. Lämna små mängder andra livsmedel på din tallrik, så att det inte ser ut som om du försummade en sak.
  • Metod 2 av 2:
    Att lära sig att gilla maten
    1. Bild med titeln Ät mat du don
    1. Lägg till det till andra saker. Slå upp recept på nätet som använder den typ av mat du inte gillar. Det kan finnas en maträtt som låter läckra för dig att du aldrig skulle förvänta dig skulle innehålla den maten. Prova ett efterrätt recept som snubblar i en grönsak, eller lägg till en förekommande mat till en gryta eller soppa så det är blandat med andra saker.
    • Om det är en grönsak du inte gillar, prova ett antal desserter som använder grönsaker i deras recept, som en morotkaka, zucchini bröd eller avokado milkshake.
    • Det här kan inte hjälpa dig att bli van vid smaken av maten du inte gillar om det är mycket förtäckt av andra ingredienser, men det kommer att få dig vana vid tanken att det kan användas för att göra något gott.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    2. Lägg till kryddor eller annan smak. Försök att förbereda eller äta maten med nya kryddor eller såser, utan att överdriva det till punkten att dölja maten. Få idéer för goda kryddor att para med maten från kokböcker eller online. Prova flera olika typer av etniska restauranger för ett bra sätt att prova olika förberedelser och smaker av samma mat.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    3. Prata med andra om maten. Prata med vänner, familj eller värd för middagen du är på om maten du inte gillar och hur de gillar att förbereda det. Prova dessa nya sätt att hitta en som du gillar bättre.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    4. Koka maten själv. Försök att ta recepten du har hittat i kokböcker, online, eller från vänner och familj för att förbereda rätter med maten du lär dig att tycka om, eller bara experimentera med det på egen hand! Testa vad det smakar som när du förbereder det på olika sätt, som sauteing, ångkokning, rostning eller till och med fritering. Experimentera med vad som helst kryddor och såser du har runt huset, eller prova nya som recepten föreslår.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    5. Prova olika sorter. Om det finns flera typer av maten du inte gillar, ge dem alla ett försök att se vilken du gillar bäst. Prova både färska och konserverade versioner och försök att få producera från en bondens marknad istället för mataffären om det är en frukt eller veggie som du inte gillar.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    6. Bli en expert på maten. Lär dig allt du kan om maten du inte gillar från Internet eller böcker. Förstå mer om nyanser av maten och förstå dess skillnader från andra livsmedel hjälper dig att uppskatta det mer.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    7. Ät runt människor du gillar. Men du väljer att förbereda eller äta det, har maten du inte gillar i glada situationer när du är omgiven av människor du gillar. Detta kommer att hjälpa till att förändra ditt känslomässiga svar på maten till en positiv.
  • Bild med titeln Ät mat du don
    8. Ät maten så mycket som möjligt. Även om du inte har hittat ett sätt att njuta av maten du inte gillar, fortsätt att äta det så mycket som möjligt, även om du måste helt dölja det med andra saker. Du kan faktiskt psykologiskt villkora dig för att tycka om en mat på detta sätt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Starka kryddor, som varm sås och tunga drycker, som mjölk, kommer att fungera bra för att dölja en matens smak.
  • Du kan använda alla samma riktlinjer för att äta mat du inte gillar för att dricka en dryck du inte gillar också.
  • Diskutera det med en person som gillar det så att det skapar något slags intresse i ditt sinne.
  • Om du inte gillar grönsaker, försök att äta dem med ranch dressing.
  • Prova nya saker. Ibland kan något lukta eller se obehagligt, men det betyder inte att det är.
  • Varningar

    Ta små biter först, speciellt om du är osäker på kryddor eller textur. Du vill inte ta en stor bit av något mycket svårt att tugga eller mycket kryddigt.
  • Styr dina reaktioner och undvik att göra obehagliga ansikten eller spottar maten ut. Du vill inte vara oförskämd till den som förberett maten eller de som äter med dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande