Hur man bestämmer ditt barns inlärningsstil

Barn får och bearbetar information - det vill säga, lära sig olika sätt baserade delvis på sina miljöer men mest på deras genetiska profiler.Experter har identifierat 3 primära inlärningsstilar i vilka de flesta människor faller: visuell, auditiv och kinestetisk. Även vid en mycket tidig ålder kan observationell ledtrådar indikera en sannolik inlärningsstil. När du har identifierat om ditt barn lär sig primärt genom att titta, lyssna eller göra, kan du hjälpa till att forma sin pedagogiska erfarenhet så att den prioriterar den här primära inlärningsstilen, samtidigt som det inte ignorerar vikten av väl avrundat lärande.

Steg

Del 1 av 3:
Observera ditt barn i aktion
  1. Bild med titeln Bestäm ditt barn
1. Titta på hur ditt barn uttrycker sig själva.När ett barn är bekvämare att lära sig i en viss stil, kommer de också att vara mer uttrycksfulla genom samma stil. Till exempel uttrycker auditiva elever sig bäst genom ord. Ibland kan det tyckas som om auditiva elever inte uppmärksammar eftersom de alltid försöker prata över dig. Barn som är auditiva elever har också en tendens att läsa högt istället för tyst för sig själva.
  • Visuella elever är mer benägna att uttrycka sig och avslöja sina känslor genom ansiktsuttryck, och kan tyckas alltid att titta på andras ansikten.Genom att titta på andra lagrar en visuell elev faktiskt dessa bilder för framtida bruk.
  • Kinestetiska elever uttrycker sig genom kroppsspråk, och kan tyckas inte att hålla händerna till sig själva.De imiterar ofta andra, särskilt när det gäller rörelse (som handbehåll och gångstil).Också, dessa typer av elever, oroa sig inte för att få sina händer smutsiga. De gillar att röra allt, inklusive människor och föremål.
  • Bild med titeln Bestäm ditt barn
    2. Tänk på ditt barns intressen.Ett barns primära inlärningsstil återspeglas också normalt i deras intressen. Till exempel visar auditiva elever vanligtvis ett intresse för musik och ljud. De kan kanske komma ihåg alla ord till många låtar, samtidigt som de kämpar för att komma ihåg vad de bara läste i en bok. De kan lätt distraheras av ljud och höga ljud, brukar hitta spel och aktiviteter mycket mer spännande när musik är inblandad, och förmodligen älskar musikklassen i skolan.
  • Visuella elever har ofta intressen både att läsa och titta på tv, på grund av den gemensamma tråden av visuell stimulering. De kan också njuta av att titta på fotografier och andra intressanta föremål. Visuella elever har ofta omfattande vokabularier (på grund av sin tid som spenderas) och kan ha fantasier som är lika stora.
  • Leta efter intresse för fysiska aktiviteter med kinestetiska elever.De gillar att göra allt från att simma och springa för att spela baseball eller basket.Gym eller konstklass kan vara kinestetiska elevernas favoritämnen, eftersom de kan hålla sina händer upptagna. Dessa typer av elever njuter också av spel, men kan ofta inte sitta tillräckligt länge för att läsa.
  • Bild med titeln Bestäm ditt barn
    3. Se hur ditt barn löser problem.Vi drar alla från våra styrkor när vi försöker lösa problem, så barnen tenderar att använda de attribut som korrelerar med sina inlärningsstilar. Auditiva elever tenderar att prata igenom och diskutera möjliga lösningar på problem, till exempel. Du kan höra dem mumla till sig själva, eftersom de tar itu med läxa uppdrag, eller de kan be dig att hjälpa till att prata dem genom ett tufft matteproblem.
  • Visuella elever använder sina ögon för att lösa problem, vilket innebär att de snabbt märker om något är ute av plats eller fel. De excel ofta på matchande spel eller något som testar sin förmåga att titta på något och identifiera förändringar vid en senare tidpunkt. De tenderar också att hålla ett snyggt och städat rum, eftersom de är snabba att observera saker som är ute av plats.
  • Kinestetiska elever försöker vanligtvis lösa problem med sina händer. De kan till exempel räkna med sina fingrar när de försöker lösa matteproblem. De gillar ofta Flash-kort som ett inlärningsverktyg, eftersom de kan interagera med och röra på korten. De älskar ofta vetenskapsprojekt och byggande kontäder som är avsedda att göra en särskild uppgift.
  • Del 2 av 3:
    Identifiera andra ledtrådar
    1. Bild med titeln Bestäm ditt barn
    1. Göra försiktiga antaganden baserade på genetik. Täcken antaganden bör alltid undvikas när det gäller barn och speciellt hur de lär sig - det finns gott om undantag från varje regel. Det finns dock goda bevis för att kvinnor är mer benägna att vara auditiva elever, medan män tenderar att vara visuella elever. Faktor detta i din första bedömning, men skriv inte den i sten.
    • Även som barn är tjejer ofta mer mottagliga för ljud och lär sig att prata tidigare (eftersom de lyssnar mer intensivt), och de tenderar att ta upp läsning snabbare en gång i skolan.Pojkar är ofta mer visuellt varning som spädbarn och tenderar att plocka upp rumsliga begrepp som stavning och matte snabbare. Men igen, gör inte förenklade antaganden.
    • Om du vill undvika antaganden baserade på "Flickor är bättre på detta, är pojkarna bättre på detta" bevis, fokusera mer på den verklighet som lärande stilar körs i familjer. De flesta barn kommer att ha en inlärningsstil som matchar den hos en förälder, eller ibland kan ha en blandning av stilar från båda föräldrarna. Så, om du kan identifiera både dig själv och barnets andra förälder som visuella elever, det finns en bra chans att barnet är en också.
  • Bild med titeln Bestäm ditt barn
    2. Prata med lärare och människor som interagerar med ditt barn regelbundet. Oavsett hur aktiv du är som förälder eller hur nära du observerar ditt eget barn, ibland kommer andra att hämta sig på tendenser och indikationer som du saknar. En daghem, förskolelärare eller barnläkare (för att nämna några exempel) kan kunna ge angelägna insikter i ditt barns inlärningstendenser.
  • Du vill att ditt barns lärare ska vara inblandade i att forma ditt barns lärandeupplevelse efter att du bestämmer hans eller hennes inlärningsstil ändå, så involvera dem tidigare i processen genom att be om sina insikter på ditt barn.
  • En förskollärare kan till exempel kunna berätta att ditt barn förstår begreppet subtraktion bäst när visuella signaler (som block) används för att upprepa vad de just hört som en mekanism för att komma ihåg eller trivs i händerna -En Learning Activities. Sådana egenskaper ger starka ledtrådar för en dominerande inlärningsstil.
  • Bild med titeln Bestäm ditt barn
    3. Be ditt barn att ta flera läkares quizzer. Om inte det finns oro för en potentiell inlärningssvårighet eller annan fråga, är ett barns inlärningsstil inte något som vanligtvis behöver vara professionellt diagnostiserad. Om du är nöjd som förälder med en "mer än trolig" bedömning baserad främst på din egen kunskap om ditt barn, kanske du vill ta flera frågesporter som kan hjälpa till att tillhandahålla de första indikationer. Sök välrenommerade barn- och familjefokuserade webbplatser för korta, flera valprov om ditt barns vanor och beteenden.
  • Du kommer att stöta på frågor som liknar: "Medan det i vänteläge före en doktors möte, ditt barn ... a) färger eller drar bilder i relativ tystnad-b) spenderar mest av tiden att prata med dig och eventuellt andra i rummet - C) Avlastar lådan på leksaker i väntrummet och skiftar snabbt intresse från ett objekt till ett annat."
  • För en fråga som ovanstående, svarar "A" en visuell elev, "B" en auditiv elev, och "c" en kinestetisk elev.
  • Resultaten kan variera från quiz till quiz, så det är en bra idé att få ditt barn att göra flera frågesporter för att bestämma vilket resultat de får oftast.
  • Del 3 av 3:
    Agerar på dina resultat
    1. Bild med titeln Bestäm ditt barn
    1. Matcha ditt barns inlärningsstil med din undervisningsstil. Oavsett om du är homeschool ditt barn eller bara ge hjälp med läxor är det bra att matcha din undervisningsstil till ditt barns inlärningsstil.
    • Det bästa sättet att lära auditiva elever är genom verbal instruktion och läser högt. Du bör också innehålla låtar eller musik i din undervisningsstil. Till exempel, om du vill att de ska memorera en vetenskaplig ekvation, försök lägga det i en sång.
    • Det bästa sättet att undervisa visuella elever är genom visuella hjälpmedel, flashcards och pedagogiska videor. Till exempel, om du försöker lära dem statliga huvudstäder, rita en karta över U.S., skissera staterna, och ange var huvudstäderna är belägna.
    • Det bästa sättet att lära sig kinestetiska elever är att låta dem göra praktiska projekt. Till exempel, om du försöker lära dem om vulkaner, få dem att bygga en verklig modell av en vulkan.
  • Bild med titeln Bestäm ditt barn
    2. Hitta program som tillgodoser ditt barns styrkor. När du väljer ett utbildningsprogram för ditt barn, hitta en som kompletterar sin inlärningsstil.
  • För auditiva elever tenderar traditionella utbildningsprogram att fungera bäst. Du kanske också vill överväga att registrera ditt barn i ett utbildningsprogram som fokuserar på musik eller har en stark musikavdelning. Om det finns magnetskolor i ditt område, leta efter en som specialiserat sig på musik.
  • För visuella elever fungerar traditionella utbildningsprogram också bra. Men på vissa områden finns det magnetskolor som fokuserar på den visuella och scenekonst.
  • För kinestetiska elever kan ett Montessori-program passa sin inlärningsstil bäst. Dessa typer av program tar flera händer på tillvägagångssätt för lärande. Du kan hitta Montessori-program i ditt område genom att göra en sökning online för "Montessori skolor nära mig."
  • Bild med titeln Bestäm ditt barn
    3. Lär ditt barn att studera baserat på deras inlärningsstil. Förutom att välja rätt undervisningsmetod och utbildningsprogram som passar ditt barns inlärningsstil, är det lika bra att lära ditt barn hur man studerar baserat på den stilen.
  • För auditiva elever, få dem att skapa rim för att memorera information, till exempel fakta och datum. Om möjligt, få dem att spela in föreläsningar så att de kan studera genom att lyssna på inspelningarna.
  • För visuella elever, få dem att använda flashcards när du memorerar information. De kan också studera med sina läroböcker, särskilt med grafer, bilder och diagram.
  • För kinestetiska elever, få dem att använda Flashcards för att studera, särskilt när man lär sig fakta, datum och processer. Uppmuntra dem att ta pauser när de studerar, eftersom de behöver mer tid att bearbeta information (och ofta att släppa upp pent-up energi).
  • Bild med titeln Bestäm ditt barn
    4. Begränsa inte ditt barn helt till en enda inlärningsstil. Vissa barn kan ha en kombination av inlärningsstilar, så förvänta dig inte att de helt identifierar med en enda stil. Dessutom måste en väl avrundad individ kunna förvärva och utnyttja information på ett brett utbud av sätt, inklusive genom att lyssna, titta och göra.
  • Komplettera barnets inlärningsstil med element i de andra stora stilerna. Använd flashkort med auditiva elever och läs högt till visuella elever. Hjälpa kinestetiska elever att känna igen att inte varje inlärningsaktivitet kan hända.
  • Lärandestilar är inte i sten, och kan ibland skifta som barn utvecklas och mognar.Så antar inte att en auditiv elev alltid kommer att vara strängt att exponera dem för andra lärande stilar hela vägen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Var försiktig med inte duva ditt barn i en stil eller använd lärande stilar som en ursäkt för dålig akademisk prestanda.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande