Hur man gör något när du är uttråkad

Att vara uttråkad kan verkligen vara ointressant (självklart), men det finns några sätt att du kan ändra det till en bra tid. Allt du behöver göra är att hitta saker att uppta din tid och snart hittar du att du inte är uttråkad längre!

Steg

  1. Bilden med titeln gör något när du
1. Baka eller kock. Skönheten i bakning eller matlagning är att handlingen själv hjälper dig att passera tiden och du får äta något gott (en hopp) i slutet av det. Damm av din kokbok eller kolla upp fantastiska recept på nätet och prova en ut.
  • Kakor är bra eftersom de är enkla men läckra.
  • Tårta eller brownieblandningar är också ett alternativ, om du inte har tillräckligt med ingredienser / tid för att piska upp en behandling från början.
  • Bilden med titeln gör något när du
    2. Glam själv upp. Prova olika typer av sminkstilar för att se hur de ser ut. Gå igenom dina kläder och sätt ihop kläder som du kan bära under de närmaste dagarna. Matcha smycken med kläder och smink och ta reda på tillbehör.
  • Gör dina naglar. Gör funky design med nagelpennor eller måla varje spik en annan färg.
  • Bilden med titeln gör något när du
    3
    Titta på en film. Du kan hitta en film online, titta på en film som finns på TV, eller gå till en filmbutik och hyra en för att titta på hemma. Du kan till och med göra en resa av den och gå till din lokala biograf. Kanske se något du inte normalt skulle titta på som en dokumentär eller ett mysterium.
  • Bilden med titeln gör något när du
    4. Öva för något. När du inte har något bättre att göra, är det den perfekta tiden att arbeta med färdigheter som du perfekterar. Om du spelar fotboll, ta en boll ut till din bakgård eller närliggande park och öva dribbling eller skjut mål. Om du spela piano, Du kan sitta ner och spela några bitar. Du behöver inte ens träna skalor, du kan prova en favoritbit / sång istället.
  • Bilden med titeln gör något när du
    5
    Städa ditt rum. Se till att allt ser trevligt och snyggt. Att ha ett rent rum kan hjälpa dig att känna sig fulländad och snyggt. Ett rent rum kan hjälpa dig att ge dig energi för att komma över din tristess och gör andra saker.
  • Organisera din garderob. När du är uttråkad är det bra att göra uppgifter som du normalt inte gör, som att organisera din garderob. Gå igenom dina kläder och se vad du har odlat eller bär inte längre. Du kommer att känna dig bra att rensa ut utrymme för nya saker.
  • Bilden med titeln gör något när du
    6. Börja städning. Rena platser som du inte normalt skulle rengöra. Gå igenom din vinden eller garage och se vad du kan bli av med eller ren. Du kan hitta något du har förlorat medan du städar.
  • De platser som människor ofta glömmer att rengöra är deras fjärrkontroller, bakom kylskåpet, toalettrullhandtaget, ljusbrytare och diskmaskinen. Ta en rengöring trasa och ge dessa platser en bra torka.
  • Bilden med titeln gör något när du
    7. Gör ett hushållsprojekt. När du har lite tid på dina händer, det är när du kan göra en av de hushållsprojekt som du har satt av. Om du slår på lite musik, gör det roligt och låter dig uppnå något!
  • Dekorera. Häng upp den bilden som har varit i din källare i ett halvt år. Om du får reducera dina vardagsrum. Flytta dina möbler runt, eller ommåla dina väggar.
  • Fixa dina hushållsobjekt. Kanske din handfat läcker och behöver fixa, eller de främre stegen saknas. Ta den här tiden för att fixa den squeaky dörren och du kommer att känna sig fulländad istället för uttråkad!
  • Bilden med titeln gör något när du
    8. Gör något med ditt husdjur. Om du har ett djur, skäm bort dem genom att ge dem ett bad eller klippa sina naglar. Lär ditt husdjur ett nytt knep För att imponera på din familj och vänner.
  • Metod 1 av 5:
    Gör en video
    1. Bilden med titeln gör något när du
    1. Telefon eller text en vän. Be dem att pop runt för att göra en video tillsammans. Detta kan vara en vän som du alltid talar med eller ens en vän som du mycket sällan talar med.
  • Bilden med titeln gör något när du
    2. Lägg ut dina idéer. Förklara för dem, när de kommer till ditt hus, några videoidéer som du har. Säg att du hellre skulle göra en "vad ska du göra när du är uttråkad" video.
  • Bilden med titeln gör något när du
    3. Gör en lista med 10-50 saker att göra. Beloppet beror på hur många du kan tänka på.
  • Bilden med titeln gör något när du
    4. Ställ in kameran. Oavsett om det här är en iPad-kamera, en kamera som har en video eller en iPhone, kommer den att fungera. Se till att du har de appar som krävs för att redigera den och sätta dem ihop - det finns gott om appar som kan göra det i App Store.
  • Bilden med titeln gör något när du
    5. Spela in det. Det är alltid bäst att få en vän att säga vad aktiviteten är, och sedan få den andra vänen att agera med att göra aktiviteten efter den första vänen har sagt det, genom att spela in två separata videor.
  • Bilden med titeln gör något när du
    6. Sätt videon tillsammans med en app från App Store. Kom ihåg att det finns gott om du kan ladda ner och prova, och om du inte gillar det eller det är inte vad du trodde det var, radera det och hitta en annan.
  • Bilden med titeln gör något när du
    7. Redigera ditt arbete. Om du inte gillar det, registrera de delar som du inte var ganska nöjd med, eller börja om igen. Om du är nöjd med det, lägg det på en social media som Facebook, Instagram, Twitter, eller till och med YouTube, och visa upp till dina andra vänner vad du kan göra.
  • Bilden med titeln gör något när du
    8. Titta på videon i framtiden när du är uttråkad. Det kommer att påminna dig om alla de stora sakerna du kan göra istället för att bli uttråkad!
  • Metod 2 av 5:
    Underhållande dig själv när du reser
    1. Bilden med titeln gör något när du
    1. Folkvakt. En av de bästa delarna av resan är på platser där det finns många människor att titta på. När du är uttråkad på en upptagen plats) tågstation, flygplats, buss depot, café, och så vidare) titta runt dig på de människor du delar utrymmet med.
    • Sminka berättelser om de personer du ser. Den kvinnan som bär zebra print leggings? Hon är en internationell spion på väg till ett möte med sin överlägsen. Hon har på sig garishkläderna för att uppmärksamma sig från hennes ansikte.
  • Bilden med titeln gör något när du
    2
    Avlyssna. Lyssna på konversationerna pågår runt dig. Försök hitta de märkligaste konversationerna för att lyssna på och se till att folket inte märker att du spionerar på dem. Agera som om du läser en bok eller tidskrift, istället.
  • Skriv ner vad du hör och gör det till en kort historia eller en dikt.
  • Om du reser med en annan person, vänd den till ett spel. Se vem som kan överhöra den konstigaste konversationen eller meningen.
  • Bilden med titeln gör något när du
    3. Göra en ny persona. När du reser kan du vara någon du vill vara. Kom upp med en mildt plausibel persona och hålla fast vid det medan du är på flygplanet, vid buss depot, väntar på tåget, etc. Se om du kan få folk att tro på din persona.
  • Bilden med titeln gör något när du
    4. Göra upp spel. Ibland är det det enda sättet att hålla dig roligt, oavsett om du är ett barn eller en vuxen. Du kan göra det vanliga "Jag spionerar" Spel, som är särskilt bra för barn i bilen. Du kan också skapa dina egna spel, beroende på var du är.
  • Sminka ett poängsystem för irriterande människor. Detta kan hjälpa om du är strandsatt någonstans under semesterhöstsäsongen. Det finns alltid intensivt irriterande människor och vänder sina irriterande vanor i ett spel kan göra dem mer uthärdliga. Till exempel får du +10 poäng när den killen skär dig i linje eller +5 för barnet som skriker genom hela flygturen.
  • Bilden med titeln gör något när du
    5. Ring eller text en vän. Se vad alla andra är upp till och reläerar dina udda reseupplevelser åt dem. Du kan brainstorma idéer för sätt att fylla din tid. Du får någon att prata med och du kommer att skicka tiden.
  • Metod 3 av 5:
    Underhållande dig själv utanför huset
    1. Bilden med titeln gör något när du
    1
    Övning. Ett bra sätt att bota tristess är att göra lite motion. Du får dina endorfiner, vilket i sin tur hjälper dig att må bättre och kommer att göra din kropp glad. Springa, cykel, ta en promenad, undersöka staden eller staden du bor i, yoga, hopprep, rockring.
    • Använd den här tiden för att undersöka staden eller staden du bor i. Du får motion, kämpa din tristess, och kanske ta reda på några hemliga fläckar.
  • Bilden med titeln gör något när du
    2. Åka på ett äventyr. Få din bil, din busspass, eller din cykel och gå ut till din stad eller stad. Ta en buss någonstans du kanske inte normalt gå, cykla till den gatan som har alla de rika husen, hitta en hemlig park.
  • Bilden med titeln gör något när du
    3
    Donera till en lokal matbank. Speciellt om du har använt din tid att gå igenom ditt hus och bli av med saker du inte behöver, kan du nu donera dessa till en matbank - saker som kläder du inte behöver (men det är i gott skick, inte färgad eller rippad) eller konserverad mat.
  • Du kan också donera din tid till en matbank, vilket hjälper till att återuppta och eller servera mat om de gör det. Det är ett bra sätt att hjälpa till att göra skillnad och att använda den tid som annars annars skulle spendera ingenting.
  • Bilden med titeln gör något när du
    4. Tillbringa tid på din Lokalt djurskydd. Hjälpa till att ta hand om djuren, gå hundarna och hålla dem rena. Animal Shelters behöver ofta frivilliga att hjälpa till och det kommer att bli ett bra sätt att leka med djur (speciellt om du inte har något) och du kommer att göra något användbart.
  • Bilden med titeln gör något när du
    5. Fråga en vän eller förälder om de behöver hjälp med någonting. Du behöver inte bara hjälpa främlingar, du kan hjälpa till med människor som du vet. Erbjuda att hjälpa dem trädgård, eller städa sitt hus. Detta kommer att lägga fritiden till god användning, ge dig någon att umgås med, och du kommer att göra något trevligt för någon annan. Inte ett dåligt sätt att bota din tristess.
  • Metod 4 av 5:
    Underhållande dig själv på jobbet eller i klassen
    1. Bilden med titeln gör något när du
    1
    Klotter. Detta är ett bra sätt att hålla händerna upptagna medan ditt sinne fokuserar på vad läraren eller professorn säger. Du kan också göra det på jobbet när du tänker på vilket projekt du ska arbeta på nästa, eller om du bara försöker se upptagen för chefen.
    • Om du är subtil om det kan du även ha doodling tävlingar med din vän eller kollega. Försök att göra en annan med fantastiska ritningar, eller lägg till på en andras ritningar, för att skapa något riktigt vildt.
  • Bilden med titeln gör något när du
    2. Kom upp med ett kreativt projekt. Du vill utmana dig själv på jobbet eller i klassen och om du blir uttråkad, är du förmodligen inte utmanad. Försök att komma med ett projekt som skulle vara utmanande och intressant och föreslå det för din chef eller lärare.
  • Bilden med titeln gör något när du
    3. Omorganisera. När du har lite ledig tid på jobbet eller i skolan är det en bra tid att göra lite, subtil organisation. Ibland kan det även hjälpa dig att hitta din produktivitet igen. Rengör ditt arbetsområde eller skolbindare. Se till att allt är på rätt plats och kan lätt hittas.
  • Bilden med titeln gör något när du
    4
    Rengör datorn. Rengör skärmen, rengör mellan nycklarna. Om det brukade vara vitt, gör du bäst för att noggrant återställa datorn till sitt tidigare rena skick.
  • Organisera datorns skrivbord så att du kan hitta saker. Lägg bilder i de märkta bildmapparna och se till att alla dina dokument är i rätt märkta mappar.
  • Bilden med titeln gör något när du
    5
    Meditera. Om du har lite tid och du är uttråkad kan du utnyttja det genom att meditera. Detta kan hjälpa till att lugna ditt sinne och få dig fokuserat på jobbet framför dig. Det är en bra återanvändande taktik.
  • Sitt tyst på ditt skrivbord och stäng dina ögon (eller låtsas som om du arbetar). Ta djupa andetag in och ut och uppmärksamma din andning. Om du känner att tankar kommer in i ditt huvud, erkänna dem och låt dem gå.
  • Bilden med titeln gör något när du
    6
    Läsa. Läsning är kul och du kan hämta en bok, en tidning eller en tidning. Läsa något hjälper till att passera tiden genom att ge dig något för att hålla din hjärna intresserad. Någon ledig tid är en bra tid att prova något nytt.
  • Du kan vanligtvis gömma en bok under någon lärobok i din klass eller under skrivbordet på jobbet. Det gör att det ser ut som om du verkligen studerar eller uppmärksammar materialet, samtidigt som det gör någonting mycket roligare.
  • Läs ett mysterium och försök att gissa lösningen före detektivet, eller prova lite fantasi eller science fiction. Titta på något nonfiction eller andlig, filosofisk, paranormal, eller till och med heliga ämnen som Bibel, eller den Qur`an.
  • Kolla in vilka böcker du kan få från biblioteket och hämta dem på väg till eller från ditt arbete eller klass. Vissa bibliotek har även online databaser där du kan kolla in en bok utan att behöva lämna ditt hus eller arbeta!
  • Bilden med titeln gör något när du
    7
    Lär dig något ny. Att ha lite ledig tid är ett bra ögonblick att lära sig något nytt och intressant. Då kan du imponera på dina vänner och familj. Lär dig hur man gör magi, Upptäck Hur man andas eld, eller Hur man gör chainmail!
  • Bilden med titeln gör något när du
    8. Surfa på internet. Om du har din dator framför dig kan du använda den för att gå online och surfa på internet. Se bara till att du inte kommer att fångas av din chef eller din lärare. Du kan använda den här tiden för att roa dig själv eller att lära dig något nytt.
  • Gå på något som craigslist eller eBay och hitta det konstigaste du eventuellt kan. Skicka det på din Twitter, Facebook eller Tumblr-konto.
  • Fortsätt Instagram, Facebook, eller vinstockar. Ladda upp foton, dela historier, kolla in andras inlägg och foton.
  • Titta på Slumpmässiga YouTube-videor. Välj komedi om du vill ha en hiss, välj virala för underhållning och att vara trendig.
  • Använd Pinterest. Välj ett ämne du gillar och gör ett bräde för det, lägg till bilder du gillar. Eller titta på andras bilder.
  • Bilden med titeln gör något när du
    9. Chatta med en kollega. Ibland är det bästa sättet att roa dig själv när du är uttråkad är att gå in i konversation med någon annan. Välj någon du inte vet så mycket om och fråga dem om sig själva (där de är från? där de gick till skolan? favorit sak att göra utanför jobbet?). Du kan till och med göra en ny vän.
  • Metod 5 av 5:
    Underhålla dig själv med en vän
    1. Bilden med titeln gör något när du
    1. Kompromiss. Okej, så du kan inte hålla med någonting. Välj en sak du vill göra och kombinera det med något som din vän vill göra. Säg att du vill titta på en film och din vän vill göra ett nytt spel, så vad du kan göra är att du kan göra spelet medan du tittar på en film eller gör spelet och sedan titta på en film om spelmakaren (eller vad du vill till).
  • Bilden med titeln gör något när du
    2. Lyssna på musik. Kanske finns det något i din favoritlåt som kommer att inspirera dig. Det kan tyckas som en udda idé, men prova det! Prova en sång som beskriver något som är bekant för dig, och jobba därifrån
  • Bilden med titeln gör något när du
    3. Äta. Detta kan bli en kalori-lastad vana, men laga något med din vän. Sedan, arbeta av de extra kalorierna i ett träningspass. Att äta när du är uttråkad är inte en dålig vana om du arbetar av det, speciellt om du äter hälsosam mat. Men om du ska träna, se till att hydratisera ordentligt innan, och du kan vända träningen till ett spel! Bike-Race din vän, eller kör bara och tävla din vän.
  • Bilden med titeln gör något när du
    4. Våga. Bli inte bort. Om du är på en trång plats är det här perfekt. Våga din vän att gå upp till en främling och fråga om han eller hon vill ha din kvarvarande lemonad, till exempel. Om du är i skolan, är ett perfekt sätt att göra lunch mer intressant att våga ett par vänner att sitta på ett annat bord, med några eller deras fiender eller motsatt kön och agera naturligt om det.
  • Bilden med titeln gör något när du
    5. Skapa en dansrutin med en vän. Välj först en bra sång och välj sedan dina drag och sist, skapa din kostym. Välj sedan ett datum för att utföra din dansrutin och träna det dagligen!
  • Tips

    Utmana dig själv: Gör något du trodde du aldrig kunde göra förut.
  • Leta efter saker runt huset som ger dig en uppfattning om vad du ska göra. Till exempel, om du såg en penna, kan det inspirera dig att skriva.
  • Skriv en bok eller skapa en sång. Det blir roligt och du kan publicera eller utföra vad du gjorde.
  • Gör något för att hålla ditt sinne upptagen, som att skriva ner alla 50 stater i USA på under tre minuter.
  • Bjud in en vän över eller gå till en väns hus.
  • Ibland om du har en penna kan du göra slag! Det är jätte kul och du kan göra tävlingar för att se vem den bästa penna Beater är! Bara se till att om du är i skolan, irriterar du inte läraren.
  • Gör en hinklista och gör sakerna med en vän eller syskon. Vara så kreativ som du vill.
  • Göra något från Pinterest eller Tumblr, det kan vara kul och det finns tusentals projekt på dessa webbplatser.
  • Sök efter tunga twisters och försök att säga dem!
  • Gå och handla med dina vänner eller familj och ta dem till ett måltidsexempel: tunnelbana, McDonalds, KFC eller kanske en restaurang.
  • Om du har en förälskelse, skriv ner en lista med saker som du vill göra med dem. Om du har en fiende göra en lista över sätt att pranka dem så illa gör det ont i sin själ.
  • Om du verkligen är uttråkad kan du välja din favoritlåt, och du och en vän (er) kan ändra texterna och göra en ny sång.
  • Om du är ett barn och har en massa kuddar / filtar, hitta ett öppet utrymme och göra ett fort! Det är väldigt roligt, syskon eller inte!
  • Du kan bara få kreativ och skriva en historia.
  • Du kan prova irriterande människor eller spelar pranks på människor.
  • Försök spela spel som innebär strategi för att hålla dig ut som är uttråkad.
  • Fiske och vandra med någon.
  • Ta en tupplur om du är trött. Det är ett bra sätt att klara tiden.
  • Spela ett favoritvideospel (som företag) Om du inte har enheterna, spelar du ett brädspel eller gör pussel.
  • Klipp upp en tidning och hänga roliga citat, bilder och memes på din vägg! Skapa ett kollage.
  • Ta en trevlig promenad. Det behöver inte vara länge. Du kan gå med någon du vill, eller ensam.
  • Var rolig och irritera inte någon. Om du irriterar någon kan det orsaka problem.
  • Ta titta på träd och ta reda på hur träd växer och fortsätter att få tätare i skogarna utan att plantera dem manuellt. Titta upp hur havsvattnet blir rent trots att det inte rengörs av någon. Du kommer att ta reda på många naturfenomen som du frågar sådana frågor.
  • Varningar

    Oavsett hur uttråkad du är, aldrig Försök att bota din tristess genom att driva farliga aktiviteter eller göra osäkra saker på internet, arbetsvärld etc. Boredom ska inte användas som en ursäkt för att driva olagliga aktiviteter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande