Hur man blir mindre uttråkad (för tonårsflickor)

Att bli uttråkad är bara din cue att något behöver förändras. Oavsett om du är uttråkad just nu, uttråkad hela tiden, eller orolig för att bli uttråkad i framtiden, det finns saker du kan göra nu för att utnyttja din energi och göra något vackert med det.

Steg

Metod 1 av 4:
Får inte uttråkad hemma
  1. Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 1
1. Hitta ny musik. Läs en ny musikwebbplats, sök efter spellistor av en musiker du gillar, eller lyssna på en webbplats som gör förslag. Bläddra igenom dina sociala medier och berätta för dig själv du måste lyssna på den första låten någon vän har skrivit. Lyssna på det, och om du inte gillar det gör det igen.
  • Slå upp dina favoritmusikartister och ta reda på vem de kallar ett inflytande. Du kan bli förvånad över de ljud som dina favoriter växte upp hörsel.
  • Alternativt, titta igenom din musik för att hitta något du inte har lyssnat på för alltid. Ta en resa ner Sonic Memory Lane.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 2
    2
    Förbättra dina läsförmåga. Läs en roman, en komisk eller poesi. Titta igenom bokhyllor om det finns något i ditt hus. Läs tidskriftsartiklar online om ett ämne som intrigerar dig. Om du inte har några böcker i huset, besök ditt lokala bibliotek. Om du inte hittar de böcker du vill, ibland kan du beställa dem via interlibrary Lån: Fråga din bibliotekarie, eller titta på ditt bibliotekets hemsida.
  • Läs upp. Om du är en bra läsare och är uttråkad med ya, läs böcker skrivna för vuxna. Om du inte förstår allt, oroa dig inte. Det finns värde i att läsa svår litteratur, och det kan ofta vara mer intressant att läsa något du inte förstår än något du hittar lätt.
  • Besök biblioteket och bläddra igenom dina favoritavsnitt. Välj böcker med enthralling bild och titlar, och läs blurb för att få reda på mer.
  • Läs några gamla ya författare. Innan du var populär, skrev författare som Diana Wynne Jones, Tove Jansson, Roald Dahl och Noel Streatfeild romaner för barn som är lämpliga för tonårs- och vuxna läsare.
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 3
    3
    Meditera. Om du inte kan tänka på något att göra, försök att tänka på ingenting alls. Gör en koncentration meditation där du fokuserar på en sak, som en ljusflamma, en blomma eller en repetitiv rörelse. Fokusera i flera minuter. När ditt sinne vandrar, påminna dig om att fokusera på vad du gör.
  • Gör en mindfulness meditation där du fokuserar på dina sinnen. Var uppmärksam på din andning, hur varje del av din kropp känner, och vad du kan höra, se, lukt och smak.
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 4
    4. Revisit din barndom. Gå tillbaka till allt som gjorde dig glad som ett barn. Bygga ett kuddeplåt fort, gräva upp ett långt glömt fyllt djur, eller försök att komma ihåg och skriva ner ett fantasi spel som brukade fascinera dig. Hitta en gammal ritning och försök att återskapa det - det är svårare än det låter.
  • Hitta ett gammalt fotoalbum och lära dig vad dina föräldrar trodde var modernt när de var din ålder.
  • Posera för dina babybilder igen-försök att få belysningen, outfiten, posera och ansiktsuttrycket precis rätt.
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 5
    5. Ring någon du inte har talat med på ett tag. Du kan ringa din farfar eller en gammal vän som flyttade ut ur staten. Komma ikapp på den här människans liv genom att fråga många frågor. Fråga vad han eller hon har tänkt på på sistone, oroa sig för senast, och njuter av sistone.
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 6
    6. Titta på något ovanligt. Om du normalt tittar på komedier, kolla upp en dokumentär. Om du normalt tittar på visar, titta på en långfilmsfilm. Gå inte bara för vad som helst som blir föreslagna: titta upp listor över de bästa konsthusfilmerna hela tiden, de största filmerna som någonsin gjorts, de vackraste animerade filmerna, de dokumentärer som förändrade världen. Titta på en komedi från 1930-talet och linda ditt huvud runt vägen Humor har förändrats.
  • Om du behöver en annan riktlinje, välj din film enligt en regel. Använd till exempel Bechdel-testet. Du kan bara titta på en film om den har (1) minst två namngivna kvinnliga karaktärer som (2) har minst en konversation tillsammans (3) om något annat än män.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 7
    7. Skapa ett schema. Det här låter tråkigt, men tänk på det: Boredom känns som om du är i en oändlig öken. Ett schema hjälper dig att forma den tid du har. Tänk på vad du behöver göra idag (läxor, sysslor), vad du vill göra idag, och skriv sedan upp ett schema av dessa saker. Inkludera de grundläggande grejerna, som "lunch."
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 8
    8. Vara uttråkad. Boredom är obehagligt, men det kan också vara användbart. Om du var upptagen eller underhöll hela tiden, skulle du inte ha tid att bilda alla livsföränderliga tankar. När du är uttråkad, tar du omedvetet lager av ditt liv och ställer in nya mål. Om du inte var uttråkad, skulle du inte ändra, så ta det till nästa nivå: Tänk på de saker som har gjort dig uttråkad och ta reda på vad som behöver förändras.
  • Till exempel, om du alltid är ensam efter skolan, kan nu vara dags att gå med i en efterskoleorganisation.
  • Om du är uttråkad eftersom du inte har många vänner, få vänner kan vara ditt nya mål.
  • Om du är uttråkad eftersom du har förlorat intresse för de saker du gillar, eller du kan inte fokusera på någonting, kan du vara deprimerad. Om du är orolig och uttråkad, kanske du har ADHD. Prata med en vuxen eller en läkare om din tristess.
  • Metod 2 av 4:
    Får inte uttråkad i världen
    1. Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 9
    1. Vandra. I stället för att gå på en promenad, gå på en vandring. I stället för att gå någonstans går du hela tiden, gå på gatorna du inte vet bra. Ta kollektivtrafik till en park, sjö eller annat naturligt utrymme som du inte har besökt. Ta din mobiltelefon, ta en vän med dig om du vill, och låt din familj veta att du vandrar.
    • Ta en karta och dra en wiggly bana på den utan att titta. Utmana dig själv att gå längs den väg du drog så nära som möjligt. Se till att det loopar dig hemma!
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 10
    2. Besök konstiga butiker. Finns det ett centrum eller köpcentrum där du bor? Gå till butiker du aldrig har angett. Utmana dig själv för att hitta något du gillar på varje ställe. Du behöver inte köpa någonting, men försök att få en känsla av vad du skulle köpa om du var någon som handlade där. Varje butik säljer en bild, så utforska hur de bilderna kan passa dig eller inte.
  • Till exempel kan du besöka en vintageaffär och utforska daterad mode och föråldrad teknik. Föreställ dig hur det var att bära en korsett, ha en hatt varje dag, eller "ringa" en telefon.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 11
    3
    Packa en picknick. Be en vän att gå på en picknick med dig, och packa en väska eller en korg med godis, en picknickfilm, och kanske en bra bok eller två. Du kan packa hela picknicken själv, eller fråga din vän att ta med en eller två saker (en dryck, en frukt) medan du tar med sig resten.
  • Besök en bondens marknad eller en mataffär tillsammans och plocka ut 3-6 saker tillsammans. Du kan få färskt bröd, äpplen, ost, choklad, morötter, andhummus, till exempel.
  • Ta din picknick någonstans grön och tyst, eller någonstans med en bra utsikt.
  • Gå på en vandring om du kan. Ät picknicken på toppen av berget eller slutet av spåret. Var noga med att packa vatten!
  • Metod 3 av 4:
    Tillverkning
    1. Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 12
    1. Börja en zine. Själv eller med en vän, design en avslappnad tidning du kan lägga ut en gång i månaden eller varannan vecka. Du kan skriva innehåll, bjud in bidrag från andra, och till och med dela redigeringsansvar med en vän: till exempel, kan hon eller han vara ansvarig för konst och poesi, medan du kan lämna opinionsstycken och bokar.
    • Möjligt innehåll för en zine inkluderar: recensioner av shower, böcker, filmer och album, utanför utmärkelser av poesi, fotografier och ritningar, listor, trivia, humor, politisk kommentar och mode tips.
    • Håll dig sant mot punkens ande "zin" och gör dem själv. Allt du behöver är en kopiator och en häftapparat.
    • Passa ut din zine till medlemmar i ditt samhälle. Lämna dem i lobbyer, gemensamma rum och smyga dem i tidningsställ i butiker.
    • Zines är roliga eftersom de är super representant för den plats de är gjorda. Be om bidrag från de personer du ser varje vecka: Proctorerna på din skola, din favorit Barista, barnen du babysit, din mormor.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 13
    2
    Designa en webbplats. Lär dig själv att bygga en webbplats från början, eller använd en bloggmall. Din webbplats kan visa upp ditt arbete, din smak, eller vara en online-tidskrift. Du kan också starta en webzin istället för a "zin," och begära bidrag från främlingar i världen.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 14
    3. Laga något nytt. Titta upp några grundläggande recept du aldrig har försökt. Hur grundläggande kan de vara? Försök hitta 3-5 ingrediens recept. Till exempel kan du göra en flatbread med bara vatten och mjöl och salt. Du kan göra tryffel ut ur Tahini, kakaopulver och datum. Du kan göra en omelett med bara ägg, smör och salt.
  • Koka utan ett recept. Använd billiga ingredienser och experiment. Försök att återskapa något du har ätit i en restaurang, eller uppfinna en twist på en maträtt du tycker om.
  • Städa upp när du går. Matlagning är roligare när det inte finns en massa rätter i slutet.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 15
    4. Skapa konst. Gillar du att dra, till skriva, till dansa, till sjunga? Få lite utrymme och material och gör något. Få dig igång med att gå ut med det medium du använder: flytta runt till musik, doodle former, freewrite. Om ditt sinne är tomt, ge dig en snabb. Till exempel, om du skriver, starta dig med en linje från en låt du gillar.
  • Gör något du kan använda, som en anteckningsbok eller en scarf.
  • Göra konst för någon. Gör ett kort, skriv ett vackert brev, eller måla en bild för någon du älskar. Om du känner någon som går igenom en svår tid, gör något för dem.
  • Gör en film. Gör en lång film av något intressant. Du kan visas i den, eller det kan fokusera på andra människor, djur, saker du observerar. Försök att filma ett porträtt av en plats: alla smutsigt vackra, vanliga, fula, aktiva och tysta platser i ditt grannskap, till exempel.
  • Skriv fanfiction. Ta tecknen från en bok eller visa dig, och skriv dem några äventyr. Ta en försummad karaktär och ge henne en huvudroll.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 16
    5
    Börja ett band. Få dina musikaliska vänner med smaker som liknar din och starta ett band. Om du vet hur man spelar instrument, så mycket desto bättre. Du behöver inte mycket för att göra ett ljud: du kan improvisera trummor, du kan sjunga tillsammans, och någon någonstans vet förmodligen hur man spelar gitarr.
  • Metod 4 av 4:
    Vara användbar
    1. Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 17
    1. Plantera något. Om du har plats för en trädgård i ditt hus, se vad som växer bra i ditt lokala klimat och planterar det. Om du inte har plats för en trädgård, se om du har plats för plantering, krukor eller en fönsterlåda. Du kan odla örter och blommor i mycket lite utrymme. Om du bor någonstans kan succulenter vara vackra och behöver mycket lite omsorg.
    • En trädgård är ett engagemang, så börja små om du inte är redo att vara ansvarig för en armé av zucchini. Växa en växt i en kruka, och om det går bra kan du börja tillverka jorden.
  • Bild med titeln är mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 18
    2. Volontär. Volontär att hjälpa till på ett ställe som intresserar dig. Platser som grundskolor, skolor för människor med speciella behov, sjukhus och pensionssamhällen behöver ofta frivilliga. Du kan också frivilligt för tillfälliga organisationer, till exempel politiska kampanjer eller fundraising evenemang.
  • Fråga någon i ditt liv om de behöver hjälp. Gör det just nu. Fråga en förälder, en morförälder, eller en granne.
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 19
    3
    Skaffa ett jobb. Att tjäna pengar och lära sig nya färdigheter kan vara underhållande och användbara. Besök företag som du kan komma till med cykel eller med buss och fråga om de anställer. Titta online på jobbbrädor. Fråga dina familjemedlemmar för tips: de kan känna till någon som kan hjälpa dig att hitta ett jobb som inte annonseras.
  • Gå in i affärer för dig själv. Sälj saker du hantverk online, sälja kakor i skolan, eller ringa grannar och familjevänner och erbjuda till babysit, sitta för katter, se efter växter, gå hundar, klippa gräsmattor eller tvättvagnar.
  • Bild med titeln vara mindre uttråkad (för tonårsflickor) Steg 20
    4. Utföra en slumpmässig handling av vänlighet. Gör något oväntat som du vet kommer att uppskattas. Släpp blommor eller godis i din bästa väns hus, eller tvätta din familjs bil. Erbjuda att spela ett spel du känner till en liten syskon älskar, även om du tycker det är tråkigt. Du är redan uttråkad, så du kan lika bra vara uttråkad på ett sött sätt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande