Hur man fyller besvärliga tystnader

Vi vet alla vad det är när en konversation dör, och folk börjar fidgeting i obekväma tristess. Det tar inte perfekt människors färdigheter för att återuppliva samtalet igen, bara några beredda fraser och en vilja att träna. De viktigaste punkterna är att ställa frågor som kräver detaljerade svar, lära känna den andras intresse och ha några fallback-ämnen redo. När du förbättrar i små samtal lär du dig att känna sig mindre angelägen när en lull händer och att göra det till en graciös utgång från konversationen.

Steg

Del 1 av 4:
Hålla konversationen rör sig
  1. Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 1
1. Lär dig några grundläggande isbrytare. Du behöver inte världsklassens talande färdigheter för att göra gott litet tal. Kom bara ihåg några enkla frågor du kan använda för att fylla tystnaden:
  • Fråga en ny bekantskap "Så vart kommer du ifrån?", "Hur vet du (din gemensamma vän)?", eller "Vad gör du på fritiden?"
  • Komma ikapp med en vän genom att fråga "Hur går ditt jobb?", "Hur mår din familj?", eller "Gjorde du något roligt förra helgen?"
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 2
    2. Tänk på ämnen före tid. Innan du går till en social händelse, tänk på några "gå till" Ämnen att hoppa starta en död konversation. Detta hjälper dig att fylla tystena så att du inte krypterar för ord i ögonblicket.
  • Människor som delar ditt intresse för en sport eller hobby kan vara det enklaste folket att prata med. Bara prata om vad du tycker är intressant, oavsett om det är igårs spel eller ett nytt virkat mönster du hittade.
  • Om du pratar med medarbetare, tänk på ett ämne som du alla känner igen från jobbet, men det känns inte som gör arbete. Gå för något lätthjärtat som "Vad tycker du om den nya lunchplatsen?"
  • Nyaste nyheter, lokala evenemang och populära böcker och tv-program är alla bra fallback-alternativ. Undvik politik i situationer där människor inte letar efter debatter.
  • 3. Fråga öppna frågor för att få den andra personen att prata. Öppna frågor är de som har mer än ett möjligt svar, så de kommer sannolikt att få den person som pratar mer än att ställa en fråga som kommer att resultera i ett kort svar. Försök att fråga personen några öppna frågor för att få konversationen att gå.
  • Till exempel, istället för att fråga, "var träffade du din flickvän?"Du kanske frågar," Hur mötte du din flickvän?"Den andra frågan kan leda till en historia om omständigheterna, platsen och personer som är inblandade i att träffa sin flickvän, medan den första frågan bara begär ett enda svar.
  • Ett annat sätt att fråga en öppen fråga är att konvertera en "ja" eller "nej" fråga till en fråga som begär mer detaljer. Till exempel, istället för att fråga, "Gillade du din gymnasium?"Du kan fråga," Vad tyckte du om din gymnasium?"
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 3
    4. Undvik platta svar. Svara med en enkel "ja" eller "Nej" är säker på att skapa obekväma tystnader. Undvik att ställa frågor som snabba enkla ja eller inga svar. Om någon frågar dig en av dessa frågor, var noga med att lägga till det för att hålla konversationen att flytta. Till exempel, om någon frågar dig, "gillar du sport?", Säg inte bara" ja "eller" nej."Förklara istället ditt svar och dela med dig av personlig information. Du kan säga något som, "Ja, jag älskar att åka skidor. Jag har åktur sedan jag var ett ungt barn. Några av mina favoritfamiljminnen är på backarna. Vilka sporter tycker du om?"
  • Undvik också konversationsstoppsvar som sätter en period i slutet av konversationen. Till exempel, om du pratar om något roligt och din konversationspartner säger, "Ja, det var roligt!", svara inte med "Haha, ja." Istället, håll konversationen att flytta. Du kan säga något som, "det var säkert. Men det var inte så roligt som en gång. Kommer du ihåg när vi klädde upp som utomjordingar?"
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 4
    5. Ta av trycket. Om du lägger mycket på dig själv för att hålla samtalet, kommer du att avleda ditt fokus från den faktiska konversationen. Istället vara närvarande och svara på vad den andra personen säger. Vara öppen för att tillåta konversationen att gå i vilken väg det tar. När du är i tvivel, ta ett djupt andetag och slappna av. Dina förberedda ämnen är bara för att få konversationen att flyta. Om du har flyttat till nya ämnen har du redan lyckats!
  • Alla kämpar med obekväma tystnader ibland. Försök att inte göra en stor sak ut ur den. Detta kommer bara att förstora problemet istället för att lösa det.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 5
    6. Dela information gradvis. Om du blurt ut allt på en gång, kommer konversationen troligen inte att vara mycket lång. Istället, gradvis infoga information om dig själv i konversationen och tillåta tid för den andra personen att bidra också. Detta kommer att förlänga din konversation och hålla obekväma tystnaderna till ett minimum.
  • Om du märker att du har pratat om ditt jobb ett tag, ta en paus och fråga den andra personen, "Vad är nytt på ditt jobb dessa dagar?"Detta kommer att tillåta båda människor att ha ett lika bidrag till konversationen.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 6
    7. Var vänlig. Detta kommer att sätta den andra personen och kommer att underlätta konversationen. Se till att le och respektera vad den andra personen säger. Acceptera dem och de kommer att känna sig mer bekväma att öppna och prata med dig, vilket kommer att hålla konversationen att flytta. Var noga med att låta den andra personen bidra. En bra konversation är allas ansvar, inte bara din.
  • Validera vad den andra personen säger genom att upprepa en del av den. Om de berättade om deras dotters sjukdom, till exempel, kan du säga, "Jag är så ledsen att hon känner det sättet. Influensan är värst! Jag kommer ihåg när min son hade den."Detta visar att du lyssnade och att du bryr dig, plus det håller samtalet att flytta.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 7
    8. Ta en graciös utgång. Konversationer är inte för evigt, och det finns ingen anledning att skämmas över att sluta en. Om du ofta fastnar i meningslösa samtal eller känner dig besvärligt och säger adjö, tänk på några sätt att gå vidare och öva med dem:
  • Stöta på en bekant offentligt: "Hej jenny! Du ser bra ut. Jag är i rush men jag ser dig senare, ja?"
  • Kort samtal via telefon eller text: "Okej, jag är glad att vi utarbetade (syftet med samtalet). Prata med dig igen snart!"
  • Lång konversation på en social händelse: "Wow, jag har verkligen haft (lära känna dig / återansluta). Jag ska gå blanda för lite."
  • Del 2 av 4:
    Projicerar dig själv
    1. Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 8
    1. Prata om dina lustar. Om du är entusiastisk och stolt över vad du gör, kommer andra att svara på den passionen. Prata om personliga prestationer eller mål som gör dig unik och ger insikt om din personlighet. Till exempel, om du är med en grupp utomhusentusiaster, kanske du säger något som, "Jag var bergsklättring denna förra helgen och på synd en 5.9 utan beta!" De kommer antingen att vara intresserade eller fråga vad en 5.9 med ingen beta är!
    • Undvik bragging om konkurrenskraftiga ämnen eller jämföra dig med andra personer. Fokusera på dina personliga mål och hur uppnå dem fick dig att känna.
    • Var taktfull om ämnen Den andra personen kan vara känslig för. Prata inte om din stora semester till någon som inte har råd med en, eller skryta om din framgångsrika diet till någon som kämpar för att gå ner i vikt.
    • Om du inte är bra på att fira dina prestationer, fråga en vän eller familjemedlem som är stolt över dig att ge dig idéer.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 9
    2. Berätta en historia. Under en paus, dela ny information om dig själv i form av en underhållande historia. Du kan säga något som, "Det roligaste tycks med mig den andra natten."Dela sedan en minnesvärd upplevelse som du hade. Kanske var du nyligen låst ur ditt hus och fick hitta ett sätt att bryta in. En bra historia kommer att engagera den andra personen och ta konversationen ytterligare.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 10
    3. Var självsäker. Du har något värdefullt att bidra till någon konversation. Du har ett unikt perspektiv som andra skulle älska att höra. Var noga med att vara medveten om din betydelse i någon konversation och ge dig själv tillåtelse att bidra som du passar. I slutändan kan en bra konversation människor dela sig med varandra. Var dig själv att skapa en riktig anslutning och undvika obekvämhet.
  • Ta en chans och dela något som är mycket meningsfullt för dig. Till exempel kan du prata om ett viktigt mål du har, till exempel en önskan att köra en maraton. Även om den andra personen inte relaterar, kommer de att lära känna dig bättre och du kan ta reda på något de hoppas kunna uppnå.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 11
    4. Ge en komplimang. Detta är alltid en säker satsning, så länge det är lämpligt. Till exempel kan du säga något som, "Jag har menat att berätta att jag verkligen gillar din tröja. Var fick du det?"Detta kan flytta konversationen i en annan riktning medan den andra personen känner sig bra.
  • Hålla sig till att komplimangera någons personlighet eller prestationer om du försöker göra små tal. Spara de fysiska komplimangerna för flirta.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 12
    5
    Ändra ämnet. Det kanske inte är att du har gått ur saker att säga, bara att konversationsämnet har spelats ut. Ta samtalet i en annan riktning genom att prata om nyheterna eller vädret eller din favoritbok - allt att bryta sig bort från föregående konversation. Om det inte finns någon uppenbar övergång, gör du bara din egen:
  • "Jag vet att det här inte är relaterat, men jag kom bara ihåg - någon sa att du kände Joel. Hur hände det?"
  • "Att gå tillbaka till vad du sa tidigare - du har en hund, rätt? Vilken ras är han?"
  • Om du inte har något emot att vara quirky, ta upp något ur det blåa: "Så vad är det konstigaste platsen du någonsin varit?" Detta fungerar bäst i vardagliga sammanhang, med människor som njuter av sig själva.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 13
    6. Hitta något som inte hotar att kommentera. Ett bra sätt att göra detta är att göra ett uttalande om observation om var du är. Till exempel, under en lull, kan du säga, "Wow, titta på den målningen där borta! Jag skulle gärna kunna måla så. Är du konstnärlig alls?"
  • Om du har en måltid tillsammans kan du säga något om maten: "Är det jag, eller är det här den bästa salladsplatsen i stan?" Det bryter inte bara tystnaden, utan att posera den som en fråga, ger den din konversationspartner en chans att svara.
  • Gör en rolig eller spännande kommentar om ett livmattebjekt: "Jag hörde att dessa golvbrädor ursprungligen var en del av Winchester House. Ägaren till den byggnaden var ganska excentrisk, du vet."
  • Del 3 av 4:
    Lyssnar och svarar
    1. Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 14
    1. Hitta den allmänna tonen. Ibland är obekväma tystnader resultatet av en olämplig kommentar. Om du inte är säker på om personen kommer att uppskatta din racy sans för humor, håll dig kvar på att göra skämt tills du är övertygad om det kommer att bli väl mottagen.
    • För att hitta tonen, försök att trycka på konversationen lite med en probing-kommentar och se hur människor svarar. Till exempel, om du vill diskutera politik, kan du säga något som ", det har säkert varit ett intressant val."Kanske kommer de att avslöja några av deras åsikter och du kan få en uppfattning om huruvida de skulle uppskatta ditt skämt om en kandidat eller bli förolämpad av den.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 15
    2. Lyssna noggrant på din bekanta och svara i enlighet med detta. Som med god konversation är den största nyckeln att lyssna. Om de svarar på din fråga med ett kort, platt uttalande som "Japp," eller "Nope," Det kan indikera att de inte är mycket bekväma att prata om det specifika ämnet. Istället, prata om något som du vet att de är intresserade av. Till exempel, "Jag hörde att du vann ditt hockeyspel den andra natten. Jag skulle gärna höra om det."
  • Var uppmärksam på deras kroppsspråk också. Om de korsar sina armar eller fidget nervöst eller titta ner, kan de vara obekväma med ämnet. Dessa är värdefulla ledtrådar för att berätta för dig att gå vidare till ett annat ämne.
  • Om de inte ger för mycket information, kanske är de bara blyg. Försök att sonda lite djupare och se om de öppnar upp. Till exempel, säg att du frågar, "Gillade du den filmen?" och de svarar helt enkelt, "Nope." Nu kan du fråga dem vad det var att de inte tyckte om. Handlingen? Poängen? Det ger dig fler möjligheter att starta om konversationen och lära känna dem bättre.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 16
    3. Hitta en länk mellan tidigare konversationsämnen. Om du har haft en bra, multi-topisk konversation och slå en vägg, ta en titt tillbaka och fråga hur du slutade prata om katter när du faktiskt började en konversation om lokala restauranger. Du kan säga något som, "Hur kom vi till katter i en diskussion om restauranger?" Kanske är huvudlänken mellan dessa ämnen en vanlig bekant som du har varit i en film med nyligen. Detta kan sparka en levande konversation om filmer och tv-program, så småningom leder till böcker eller musik.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 17
    4. Bygga på tidigare uttalanden. Detta är ett naturligt sätt att fylla en tystnad. Om du nämnde hällregnet och din nya följeslagare uttryckte oro över sin hund som blev sjuk i det kalla, våta vädret, är det här ett bra sätt att flytta konversationen längs. Nu kan du spendera lite tid om hundar, vilket sannolikt kommer att leda till ett annat ämne. Genom att hitta gemensam grund med det aktuella ämnet och lägger till ytterligare relevant information, fortsätter konversationen.
  • I händelse av en lång paus, tänk tillbaka till något du redan pratat om eller till tidigare samtal och gå därifrån. Till exempel kan du fylla en tystnad med "Förra gången vi pratade, nämnde du ett nytt projekt som du arbetade med. Jag har menat att fråga dig om det."
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 18
    5. Ställ frågor om personens hobbyer och intressen. Folk älskar att prata om vad de gillar! Detta är ett utmärkt sätt att lära känna dem bättre och att förändra ämnet på ett positivt sätt i händelse av en paus. Detta kommer också att göra framtida konversationer mindre besvärliga, eftersom de två av er lär sig om varandras intressen.
  • Till exempel, att prata om sina barn, kan du fråga, "Vad är nytt med Carli dessa dagar?"
  • Du kan också fråga dem om en resa som de har tagit, till exempel, "Jag hörde att du gick till Oregon förra månaden. Vad gjorde du där? Jag har alltid velat besöka."
  • Del 4 av 4:
    Hantera obekvämhet
    1. Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 19
    1. Acceptera tystnaden. Bara för att det finns en paus i konversationen betyder det inte att det måste vara besvärligt. Kanske tänker personen innan du svarar eller kanske är det helt enkelt en naturlig paus. Ta tillfället i akt att ansluta på andra sätt, t.ex. genom att göra ögonkontakt eller bara vara närvarande med personen. Tystnad behöver inte vara besvärlig. Det kan fyllas på andra sätt förutom ord.
    • Till exempel, om någon har delat något svårt med dig, kanske en familjemedlem är sjuk, istället för att försöka hitta rätt ord, ge dem en kram. Detta visar att du bryr dig och kan säga ännu mer än ord.
    • Dela tystnad med någon när de inte har något annat att säga, är också ett bra sätt att tillåta dem utrymme för ett känslomässigt svar.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 20
    2. Identifiera källan. Det finns i allmänhet något som orsakade den besvärliga tystnaden. Om du känner igen orsaken kan du lättare fylla tystnaden. Kanske någon sa något som gjorde den andra parten obekväma. Kanske har du väldigt olika åsikter om något och undviker konflikt. Kanske har du bara inte så mycket gemensamt att prata om. Beroende på situationen kan du svara i enlighet med och gå vidare.
  • Om du sa något som gjorde den andra personen obekväma, kan du helt enkelt be om ursäkt genom att säga något som, "Jag är ledsen, det var inte i stället."Flytta sedan konversationen i en ny riktning.
  • Om du inte har mycket gemensamt med den andra personen och har uttömt dina gemensamma intressen, kan tystnaden berätta för dig att det är dags att lämna. Ursäkta dig graciöst genom att säga något som, "Jag måste köra Donny till fotboll nu. Ta hand om dig."
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 21
    3. Erkänna ögonblicket. Detta fungerar bäst när konversationen har stoppats av någon som säger något pinsamt, oförskämt eller otrevligt. Till exempel, om du pågår och om hur mycket du hatar schack och den andra personen säger, "Åh, det är mitt favoritspel. Jag är faktiskt en stormästare."Du kan säga något som," ja, jag antar att vi inte kommer att vara schackpartner när som helst snart!"Ändra sedan ämnet till ett gemensamt markområde. Du kan fråga vilka andra spel de gillar.
  • Eller om du pratar med en vän och berättar om ditt bra datum igår kväll, och de svarar med det datum de har ikväll, och du upptäcker att du båda daterar samma person, blir tystnaden så tjock Du kan klippa den med en kniv. Helt enkelt säga "Besvärlig!" I en rolig röst för att diffusa spänningen.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 22
    4. Hitta en aktivitet. Om du bestämmer dig för den person du pratar med, men av vilken anledning som samtalet har stannat, föreslå något du kan göra tillsammans. Till exempel, om du är på en fest kan det vara så enkelt som att bli ad hoc-hälsningskommittén för nyanlända, eller du kan frivilligt vara bartenderna för ett tag. Kanske även skapa en signaturcocktail och namnge det efter de två!
  • Om du är på ett datum eller en-på-ett med någon, föreslå en promenad, eller en snöbollskamp, ​​eller någon annan aktivitet du både kan göra just nu.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 23
    5. Undvik besvärliga beteenden. Att fokusera på något annat än din konversationspartner är ett säkert sätt att göra dem obekväma och lägga till det obekväma. Ta till exempel inte din telefon och börja kontrollera efter meddelanden. Inte bara kommer de att känna sig obetydliga, men de kan till och med lämna! Hitta produktiva sätt att hantera tystnad som involverar er båda. Om du verkligen känner behovet av att titta på din telefon kan du involvera den andra personen genom att visa dem ett kort videoklipp eller dela en sång med dem. Detta kan gnista en ny konversation.
  • Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 24
    6. Vet när du ska sluta. Om konversationen inte händer någon anledning och du är i en situation som tillåter, le och säga "Ursäkta mig," och gå bort. Hitta en vän att prata med eller helt enkelt gå ut och få lite frisk luft.
  • Om du är på ett datum och helt enkelt inte ansluter med personen, ring den en natt. Säg något som, "Ja, jag borde verkligen gå. Jag har mycket jag behöver göra ikväll, men tack för middagen."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Lär dig efter försök och fel. Du behöver inte ha en perfekt konversation varje gång. Försök att förbättra varje gång du har en konversation.

    Varningar

    Tvinga inte det. Om konversationen bara inte går bra, har du förmodligen inte mycket gemensamt med den andra personen. Det är ok. Helt enkelt ursäkta dig själv och hitta någon annan att prata med.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande