Hur man är en bra konversationist

Det kan vara svårt att prata med andra människor ibland! Oavsett om du pratar med en vän eller någon du just träffat, finns det några grundläggande konversationsförmåga som du kan träna för att göra dig mer självsäker och välkomnande. Försök att vara positiv och förlovad när du talar till en annan person, vilket ger dem din fulla uppmärksamhet. Fråga öppna frågor för att hålla samtalet som flyter, och ger ledtrådar, som nickning av ditt huvud, för att visa att du lyssnar.

Steg

Metod 1 av 4:
Ställa frågor
  1. Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 1
1. Fokusera på att fråga öppna frågor Att uppmuntra konversation. Fråga "ja" eller "nej" frågor ger inte naturligtvis andra möjlighet att expandera och prata mer. Istället, försök att fråga öppna frågor, som:
  • "Berätta om var du växte upp," snarare än "var växte du upp?"
  • "Vilka typer av aktiviteter tycker du om att göra när du har ledig tid?"
  • "Hur blev du först involverad i ____," eller "Hur mötte du och ____?"
  • Tänk på att människor inte kommer att uppskatta det om du frågar personliga eller olämpliga frågor som är helt orelaterade med ämnet konversation. Att upprepa samma fråga om och om kommer att göra den personen inte vill prata med dig längre.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 2
    2. Säg "berätta mer" att bjuda den andra personen att fortsätta prata. Ibland kan en konversation sticka eftersom den andra personen fruktar att de har pratat för mycket eller kanske tror de att deras historia är ointressant. Prod och uppmuntra dem att fortsätta prata med att säga "berätta mer" på ett öppet och vänligt sätt.
  • Till exempel kan du säga, "Berätta mer om den processen," eller "Berätta mer om vad det var för dig."Dessa uttalanden visar att du är intresserad av vad den andra personen har att säga, och de kan leda till djupare konversationer.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 3
    3. Vrid frågan runt efter att ha besvarat en själv. Ibland är andra människor riktigt bra på att ställa frågor, vilket är bra! Efter att ha besvarat dem, håll konversationen att gå genom att fråga dem om sig själva. Till exempel, om de frågar dig vilka typer av böcker du gillar att läsa, fråga dem om de har läst något bra på sistone att de kunde rekommendera.
  • När någon frågar dig om ett specifikt ämne, är chansen att de har en förtrogenhet med den där och det är säkert att fokusera på det ämnet.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 4
    4. Fråga någon för mer information om du är obekant med ett ämne. Det är inget fel med att erkänna att du inte vet något - om du befinner dig i en situation där någon frågar dig eller pratar med dig om något du inte vet, säg något som, "du vet, jag är faktiskt obekant med det. Kan du berätta mer om det?"
  • Om de får dig att känna dig illa för att inte veta något, är chansen att de bara inte är en mycket snäll eller nådig person.
  • Inte låtsas att veta mer än du också visar att du är en äkta person, och det kommer förmodligen att få andra att känna att du är mer trovärdig för en person, också.
  • Metod 2 av 4:
    Att vara tillgänglig och vänlig
    1. Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 5
    1. Upprätthålla a vänlig ton För att visa att du är intresserad av konversationen. Ibland när du är nervös kan din ton komma av lite udda, så träna snälla vänligt mot andra. Le när du talar för att visa att du är öppen för att prata och att andra känner sig mer bekväma.
    • Också vara medveten om din kroppsspråk. Korsade armar eller slumpade axlar indikerar att vara oanvändbara - försök att hålla armarna på dina sidor och undvika att stirra på marken.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 6
    2. Öva öppet kroppsspråk för att visas mer tillvägagångssätt. Försök att inte korsa dina armar över bröstet, som det kan få dig att se arg och stängas av. Istället, behåll dina armar på dina sidor, om du kan, och vara medveten om dina axlar - håll dem tillbaka och avslappnade snarare än att knyta upp runt öronen.
  • Ser upp och framåt också utstrålar förtroendet, i motsats till att hålla huvudet ner, vilket kan få dig att se nervös och blyg.
  • Även om du inte känner dig självsäker och är nervös över att prata med andra, försök att faking det med ditt kroppsspråk-du kan bli förvånad över hur mycket ditt kroppsspråk påverkar din attityd.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 7
    3. Göra ögonkontakt att låta den andra personen veta att du är förlovad. Det viktigaste att komma ihåg är att du vill att din uppmärksamhet ska riktas mot personen, och inte på din telefon eller något annat som omger dig. Det är okej om du blickar bort och bryter ögonkontakt en gång i taget, men i allmänhet, försök att titta på den andra personen så mycket du kan.
  • Håll definitivt din telefon bort när du pratar med någon. Meddelanden, texter och inkommande samtal kommer att distrahera både dig och den person du pratar med.
  • Det finns en balans mellan att inte titta på någon i ögat alls och stirrar ner dem och gör dem obekväma-försök att njuta, le, och titta bort från tid till annan för att se mer naturligt.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 8
    4. Matcha din talvolym till inställningen för att upprätthålla integritet. Om du talar med en större grupp människor, se till att din röst är tillräckligt hög för att höras av alla. Men om du är i en mer intim miljö, som en restaurang eller en liten fest, behåll din röst tillräckligt låg för att inte distrahera andra.
  • Till exempel, om du är högst, snarare än att skrika för att bli hört och lägga till bullret, luta dig närmare din följeslagare så att du kan höra varandra bättre.
  • Metod 3 av 4:
    Öva reflekterande lyssnande
    1. Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 9
    1. Var uppmärksam på den andra personens kroppsspråk Att öva empati. Se upp för tecken på att den andra personen är otålig eller upprörd, som: knackande tår, frekvent glancing bort, korsade armar, kontrollera sin telefon, scowling eller grimacing och fidgeting eller repetitiva rörelser. Dessa saker kan innebära att den andra personen vill gå vidare från konversationen, eller kanske är de nervösa eller stressade ut.
    • Om du är orolig för att den andra personen är upprörd eller nervös, kan du fråga dem, "är allt okej? Du verkar lite fidgety."
    • Om du tror att den andra personen vill avsluta konversationen, försök säga något som "Jag vill inte hålla dig för länge."
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 10
    2. Använd "Bekräftelse svar" för att visa att du lyssnar. Bekräftelsesvar är korta uttalanden eller gester som cue den andra personen för att fortsätta prata. Icke-verbala gester inkluderar nickning av huvudet, cocking huvudet till sidan och furrowing your panna lite för att visa att du koncentrerar dig. Du kan också prova några av dessa verbala uttalanden:
  • Mm-hmm.
  • Rätt.
  • Ja.
  • Tänk på att om du intersperse dessa kommentarer är för ofta, kan det vara distraherande för talaren. En naturlig plats att säga att de är när den andra personen pausar eller kanske tittar på dig för bekräftelse på att du lyssnar.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 11
    3. Reflektera tillbaka vad du förstår den person som ska tänka eller känna. Det här inte bara efterlikna vad personen sagt, utan snarare tar det informationen och reframing den för att visa att du förstår vad de pratar om. I huvudsak vill du empati med personens känsla och visa att du förstår varför de känner det sättet.
  • Till exempel, om en vän berättar om en frustrerande situation på jobbet, kan du reagera genom att säga något som, "det låter som att felkommunikation var väldigt svårt att svara på."
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 12
    4. Undvik att avbryta den andra personen med liknande historier om din egen. Om du har något att dela, är det helt bra - se till att den andra personen är klar med att tala innan du börjar. Att avbryta andra kommunicerar att du inte riktigt lyssnar på dem - snarare, du väntar bara på att du ska tala.
  • Om du befinner dig att avbryta andra, är det okej att säga något som, "Jag är så ledsen. Jag har en sådan dålig vana att avbryta. Vänligen fortsätt vad du sa."
  • Metod 4 av 4:
    Övervinna konversationshinder
    1. Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 13
    1. Lär dig att vara bekväm med pauser och tystnad. Tendensen är normalt att börja chattering för att fylla upp besvärliga tystnader, men nästa gång du står inför en lång paus i en konversation, försök internt räkna till 5 och påminna dig om att det är okej om det finns en vag i konversation-chanser är det bara att vara i 15 sekunder eller så och då kommer du att gå vidare.
    • Du kan presentera ett nytt samtal om du vill, eller du kan bara rida ut tystnaden och se om någon annan har något att prata om.
    • Om tystnaden fortsätter ett tag är det okej att ursäkta dig att gå till toaletten eller för att uppdatera din drink. Pausen ger dig en naturlig tid att bryta bort om du vill.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 14
    2. Diskutera snarare än debatt för att främja en positiv atmosfär. Använd konversationer med andra som en chans att lära sig och ha kul. Om någon säger något du inte håller med, försök att lära dig mer om varför de tycker det på det sättet. Och det är okej att säga att du inte håller med, bara försök att vara älskvärd och kom ihåg att punkten med en diskussion inte är att ändra någons sinne om någonting-det är att lära känna personen bättre.
  • Men om någon säger något som är respektlöst eller fientligt, är det okej att avsluta konversationen. Du bör undvika att döma andra och alltid sträva efter att respektera olika synvinklar, men om personen gör dig obekväm, försök att rita någon annan i konversationen med dig eller göra en ursäkt för att gå bort.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 15
    3. Ge nytta av tvivel om någon gör en negativ kommentar. Till exempel, om någon klagar på en situation, anser att kanske de inte har kunnat prata om sina känslor än (alla behöver ventilera ibland), eller om någon ger en kommentar som du tycker är konstigt, försök att komma ihåg att alla är lite konstig och du har förmodligen sagt några udda saker i konversation när du var nervös också.
  • Till exempel, om du är på en fest och någon avslöjar lite för mycket information om influensans senaste uppgång, kom ihåg att de kan vara nervösa och chatta mer för att försöka hålla konversationen att flytta. Försök att glans över situationen och påpeka inte att deras översköld var konstigt genom att hitta något du kan relatera till. Till exempel kan du säga något som, "Åh, jag tror att min vän hade influensa runt samma gång. Vad är din favoritfilm för att titta när du är sjuk?"Detta håller konversationen i en positiv riktning.
  • Försök i allmänhet fokusera konversationer på ett positivt, framåtriktat sätt och vara respektfull för andra, även om du tycker att de är lite konstiga.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 16
    4. Hålla fast vid positiva ämnen För att hålla konversationen från att devolve. Det är definitivt okej att prata om svåra saker, men om du pratar med någon ny eller vem du inte vet bra än, försök att fokusera på att prata om saker som exciterar dig eller att du är passionerad om.
  • Undvik överdelning personlig information med nya bekanta. Om du vill prata om de intima detaljerna i ditt förhållande eller något du kämpar med personligen, försök att göra det med en pålitlig, nära vän istället.
  • Bild med titeln vara ett bra konversationistiskt steg 17
    5. Avsluta en konversation graciöst. Att sluta en konversation kan vara den svåraste delen av att interagera med en annan person. Försök att öva några uttalanden hemma så att du kan dra ut dem när du behöver. Prova några av dessa olika ändringar:
  • "Det var så trevligt att prata med dig. Jag måste säga hej till några fler människor ikväll fortfarande, men jag hoppas att du har en bra övning på kvällen."
  • "Jag måste börja gå ut, men jag tyckte verkligen om att lära känna mer om dig. Kan vi byta nummer och prata mer igen senare?"
  • "Tack så mycket för att prata med mig ikväll. Jag ska stanna i toaletten och säga hej till några andra människor, men förhoppningsvis ser jag dig igen snart!"
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ju mer du pratar med andra, desto bekvämare kommer du att vara, så kom dit och träna!
  • Läs nyhetsrubrikerna innan du går ut till en fest eller nätverkshändelse. Att vara aktuell på de senaste händelserna hjälper dig att delta i konversationer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande