Hur man är en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar

Franska bulldoggar har funnits i mer än ett sekel men har nyligen blivit en av de mest populära raserna på grund av deras lågunderhåll, stadens vänliga livsstil och kärleksfulla personligheter. Liten, lekfull och intelligent, dessa varvhundar är kända för sina förtjusande korta muzzles och Bat Ears. Eftersom de är så in-demand, har många uppfödare tagit till billiga, oansvariga metoder för att generera de flesta valparna och de flesta pengar. Samvetsgranna och välrenommerade uppfödare av franska bulldoggar kommer alltid att sätta hundarna före vinst genom att öva goda avelstekniker, ta hand om sina kullar och vara rigorösa i sina interaktioner med kunderna.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta Foundation Stock Att Ras
  1. Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 1
1. Välj den högra kvinnan. Om du letar efter att odla, bör du börja med att få en hälsosam tik (kvinnlig) valp från en välrenommerad uppfödare. Den franska Bulldog Club of America (FBDCA) har ett register över vetted uppfödare som är pantsatta att följa rasens standard och en noggrann etik kod.
  • Du vill välja en kvinna som har föräldrar som är registrerade hos den amerikanska kennelklubben, har hälsointyg som visar att de är fria från genetiska defekter och har etablerade stamtavlor så att du är säker på deras kvalitetslinjer.
  • När du väljer en uppfödare, prata med flera personer för att se till att de ger kvalitetsvård till sina djur. Uppfödaren bör också låta dig se båda föräldrarna om valpen du funderar på.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 2
    2. Hitta rätt stud. Generellt kommer du att söka efter en manlig hunds tjänster istället för att äga en själv. Du kan söka efter en bra herre på hundshower, med välrenommerade uppfödare, och i raspublikationer där studs annonseras.
  • Välj en man med egenskaper som du vill kombinera med din kvinna. Till exempel kan han ha en önskvärd färg som kompletterar dina kvinnliga eller egenskaper som skulle ta itu med en av hennes brister, till exempel en liten skalle.
  • Be alltid efter foton, en officiell stamtavla och hälsointyg när man överväger en stud. Det är också viktigt att fråga om de kullar som de har gjort så att du kan bedöma om de uppföds väl.
  • Aldrig odlas hundar som är nära relaterade till att undvika genetiska defekter - men de är distanserade (till exempel har de en delad stor farbror) ofta producerar bra tillsammans.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 3
    3. Ange villkoren för avel. Du kan alltid förhandla, men studens ägare kommer i allmänhet att lägga ut de ursprungliga villkoren för när, var och hur deras hund kommer att kompisera med din. Ta reda på om du kommer att använda naturlig eller konstgjord insemination, där parningen kommer att äga rum, och hur mycket studens ägare tar ut för sina tjänster.
  • Del 2 av 3:
    Avela dina valpar
    1. Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 4
    1. Se till att moderen är frisk. Ta henne för en veterinär kontroll innan hon kommer till säsong för att förbättra hennes chanser att ha en hälsosam graviditet. Hon borde ha haft sin hunddämpare och parvovirusvaccinationer inom de senaste 12 månaderna och täckas för tidpunkten för hennes graviditet. Kontrollera att hon är fri från intestinala maskar, hjärtmaskar och andra sjukdomar eller parasiter som kan påverka hennes valpar.
    • Det är också en bra idé att börja ge dina tikprenatala kosttillskott, inklusive folsyra, jod och vitamin E.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 5
    2. Spåra din kvinnas fertilitetscykel. Du måste veta när din tik är under säsong för att effektivt kunna odla henne. Du kan säga att hon är i värme när hon börjar spotta och visa irritabelt beteende. Omkring fem dagar i sin säsong, börja föra henne till veterinären för att testa för att se om hon ägglossar.
  • Det finns vanligtvis ett fönster två till tre dagar när hon kommer att vara på högsta fertilitet. Värderna kan använda vaginala utsmyckningar och progesteronprovning för att bekräfta när hon är redo att kompisera. Då behöver du bara se till att din stud är redo att utföra sin plikt.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 6
    3. Kompis din kvinna och man. Så snart din veterinär bekräftar att din tik är ägglossning, är det dags att göra uppfödningen. Du kan ordna att göra detta personligen med övervakat naturligt samlag eller genom artificiell insemination med hjälp av en veterinär. För att förbättra risken för graviditet, inseminera din tik två gånger på två olika dagar, gör det antingen på varandra följande dagar eller väntar en dag däremellan.
  • Om du väljer att göra den tidigare, ordna om du går till studen eller om han kommer till dig. Se till att deras uppfödning är noggrant övervakad för att förhindra eventuell aggression. Många uppfödare gynnar inte naturlig uppfödning på grund av riskerna med våld och infektion.
  • Om du väljer att gå till artificiell insemination, har studens kylda semen skickat till din veterinär.
  • Var noga med att hålla reda på avelsdagarna så att du bättre kan uppskatta din kvinnas förfallodag.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 7
    4. Skäm bort moderen. Graviditeten tar i allmänhet cirka 60 - 68 dagar. Under den tiden, håll din förväntade hund ren, välhydratiserad och välfriad. Var noga med att hon äter en komplett och balanserad mat som är hög i protein och fett, plus förstärkt med vitaminer och mineraler, särskilt folsyra och kalcium för embryonisk utveckling.
  • Håll mamman på sin vanliga mängden mat under den första halvan av graviditeten som viktökning i detta skede kan öka risken för whelping-svårigheter.
  • Vissa uppfödare rekommenderar att moderna en halv uns av rå lever (fläsk, nötkött eller venison) varje dag förutom deras kibble. Vissa uppfödare föreslår också att du byter motorn över från vuxen till valpmat runt den femte veckan av deras graviditet och genom omvårdnad för att se till att de får de vitaminer och mineraler som krävs för valputveckling.
  • Ibland får mödrar morgonsjuka och är inte benägna att äta. Om du finner det är fallet, fresta henne med något hon gillar att äta. Bland mat som kyckling och ris är ofta säkra satsningar.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 8
    5. Bekräfta din hunds graviditet. Det är ofta svårt att berätta om din kvinna har en kull ombord eller inte. Inseminationer är i allmänhet bara 70% framgångsrika, och hon börjar inte visa fram till sju veckor, om alls. Du kan avgöra om hon är gravid genom att gå till veterinären.
  • Vet veterinären kan använda ett avkopplande blodprov från 25 + dagar, ett sonogram från 28 + dagar och en xray från 45 + dagar från den första dagen av avel för att bekräfta om din tik är gravid.
  • Även om du tror att hon inte är gravid, var alltid säker på att kontrollera. Ibland är små kullar svåra att upptäcka.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 9
    6. Ordna en c-sektion. Naturlig födelse är svårt för franska bulldogs på grund av valparna och moderns små bäcken och arbetade andning. Mer än 80% av franska bulldoggar kan inte eller bör inte föda sig naturligt på grund av risken för valpfataliteter och mammas livmoderskador, infektioner och dödsfall. Håll reda på när din tik är förfallen, och har en erfaren veterinär på-samtal som är redo att leverera kullen med kejsarsnitt.
  • Franska Bulldogs valpar gestar i allmänhet mellan 59 - 63 dagar från avfödningstidpunkten. Du kan generellt mäta arbetets uppkomst av moderns beteende (obehag, agitation, aptitlöshet och / eller nestningsbeteende) och genom att ta sin rektala temperatur. Om du märker det faller med minst en grad, det är ett gott tecken på att hon har gått i arbete.
  • Efter C-sektionen, var noga med att övervaka snittet för urladdning eller infektioner. Om du märker någon urladdning, rengör den med väteperoxid. Om det fortsätter eller du märker betydande rodnad och svullnad, ta henne till veterinären omedelbart. Observera att andra spotting och urladdning är normal för en hund i några dagar efter födseln.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 10
    7. Begränsa kullarna för varje kvinna. På grund av birthingsprocessens trauma för franska bulldoggar är det viktigt att inte sätta tikar genom för många graviditeter. Hålla fast vid 2-4 kullar per mamma, och sluta avela henne omedelbart om graviditeten äventyrar sin hälsa eller om hon producerar lager med defekter.
  • Del 3 av 3:
    Ta hand om och sälja dina valpar
    1. Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 11
    1. Ställ in en whelping box. Det borde vara en rektangulär låda med väggar tillräckligt hög för att hålla valparna i. De rekommenderade dimensionerna är 32 "x 16" och minst 12 "i höjd. Det borde också ha mjukt, rent sängkläder och en värmekälla.
    • Håll rutan skyddad från eventuella störningar, särskilt karantän borta från andra hundar eller djur.
    • Sängkläderna ska vara mjuka och ojämna, till exempel ett äggkasse skum med handdukar på toppen. Detta kommer att förhindra att dina valpar utvecklar platta kistor eller splayed ben.
    • Använd en justerbar värmelampa för att hålla dina valpar varma. Klimatet i lådan ska hållas runt 95 ° F (53 ° C) under den första veckan, 85 ° F (29.4 ° C) den andra och vid 75 ° F (23.9 ° C) från och med. Var noga med att justera temperaturen enligt valparna "beteende. Om alla är huddlade under lampan, vänd det. Om alla är huddlade på motsatt sida från lampan, vrid det ner.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 12
    2. Övervaka dina PUPS `ankomst. Sätt kullen i whelping-lådan med sin mamma och hålla konstant klocka över dem under de första timmarna för att säkerställa att din tik är beredd att anta sina moderna uppgifter. Ibland kan mammor vara aggressiva, även mot sina egna avkommor. Så snart du ser henne slappna av och börja städa sina valpar och låta dem mata, kan du vara säker på att hon har erkänt dem som hennes barn.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 13
    3. Se till att kullen är välmatad. Omedelbart efter att de är födda måste valpar mata varannan till fyra timmar. Ibland kan de vara långsamma på upptaget. Om de inte hittar sin mammas nippel, klämmer den och led dem till droppen av mjölk.
  • Om de fortfarande inte kan mata naturligt eller moderen inte producerar tillräckligt med mjölk, matar flasken valparna med en högkvalitativ valpformel som Esbilac.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 14
    4. Se till att valparna urinerar och defecating. Franska Bulldog Pups är inte födda att veta hur man kissar och poo. Deras mamma kommer i allmänhet att stimulera dessa beteenden genom att slicka sina könsorgan och anus efter varje måltidstid. Om de inte gör det måste du simulera hennes moderna plikt.
  • Använd en bomullsboll doppad i varmt vatten för att gnugga lämpliga platser efter att valparna har matat.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 15
    5. Avvänja valparna. Börja avvänja kullen av bröstmjölk så snart tänderna börjar dyka upp, cirka fyra veckor. Ta dem från vätska till fast mat långsamt, så småningom avlägsnas sin mamma under matningstider för att säkerställa att de inte går till sin mjölk.
  • Börja med skål som matar dem med en högkvalitativ valpformel som ESBILAC. Blanda sedan i en fin mark, högkvalitativ valpkibble för att skapa en mushy gruel. Gradvis lägga till mer finmald torr valpmat med varje måltid, öka sin tjocklek tills de är redo för vanlig torr mat.
  • Introducera torr mat tillsammans med mush för att uppmuntra valpar att börja äta det efter val. De borde kunna äta kibble när de är sex veckor.
  • Bildbeteckningen är en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 16
    6. Börja sälja dina valpar på åtta veckor. Helst kommer du att överlämna varje valp när den är mellan åtta och 10 veckor gammal. Detta är gammalt nog för att din valp ska vara frisk och väl socialiserad men fortfarande ung nog att inte ha bifogade problem som skulle göra det svårare att anpassa sig till ett nytt hem.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 17
    7. Ta dina valpar till veterinären. Veten ska ha kontrollerat valparna omedelbart efter C-sektionen för att säkerställa att de var alla friska och fria från uppenbara defekter. Därefter, ta valparna för att starta vaccinationscykeln vid sex veckor.
  • Hela kullen ska ha en "5 i 1" vaccination (för hunddämpare, hepatit, coronavirus, parainfluenza och parvovirus) var tredje vecka tills de är 16 veckor gamla. De borde också ha ett rabiesvaccin vid 12 + veckor.
  • De nya ägarna kommer i allmänhet att ta hand om många av dessa - bara vara säkra på att de vet att de behöver registrera valpen med en veterinär direkt och fortsätt cykeln av vacciner och parasitkontroll.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 18
    8. Registrera dina valpar med den amerikanska kennelklubben. Så snart de är födda, fyll i en form som ger information om föräldrarna, och AKC skickar dig enskilda registreringsformulär för varje valp. AKC-registrering visar potentiella köpare som du har certifierade renrasiga hundar till salu.
  • Du kan göra det via mail eller online. Förvänta dig två till sex veckors vändningstid.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 19
    9. Vara ansvarig för dina köpare. Visa dina valpar med sin mamma i anläggningen där de höjdes. Kunna producera stamtavlor och hälsointyg för båda föräldrarna som visar att de har screenats för gemensamma defekter och ge hälsogarantier för dina valpar.
  • Franska bulldoggar är mottagliga för flera genetiska störningar. Ansvariga uppfödare kommer att ha sina föräldrahundar screenade för gemensamma defekter, inklusive Brachycephalic Airway-syndrom, spinal missbildningar, höft och reproduktiva frågor och kunna producera oberoende certifiering från en veterinär som deras aktie testade negativa.
  • Föräldrarnas hälsningsresultat bör också registreras i databasen Canine Health Information Center så att ägare kan se upp för verifiering.
  • Det är också en bra idé att bli en registrerad uppfödare med den franska bulldogklubben i Amerika för att få hänvisningar och visa att du följer en strikt etisk kod med avseende på avel.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 20
    10. Vet potentiella ägare innan du säljer dina valpar. Diskutera den franska bulldoggens behov och temperament med potentiella köpare, och fråga om deras önskemål och livsstil för att se till att de anpassar sig. Besök deras hem för att se till att det är en bra miljö för valpen. Se till att de är redo att vara engagerade husägare.
  • Bild med titeln vara en ansvarsfull uppfödare av franska bulldogvalpar Steg 21
    11. Skapa ett skriftligt försäljningsavtal. Att underteckna ett kontrakt för att försegla affären kommer att etablera dig som en trovärdig och transparent uppfödare samtidigt som du skyddar dig, ägaren (s) och valpen.
  • Se till att dokumentet innehåller kontaktinformation för båda parter, namn och amerikanska kennelklubbregistreringsnummer för båda föräldrarna, en beskrivning av valpen och en hälsoklubbs klausul som föreskriver att en valp kan returneras för en fullständig återbetalning om någon hälsa problem finns på en omedelbar veterinär screening.
  • Många uppfödare inkluderar också en klausul som anger att en valp måste returneras till dem om ägarna inte längre kan ta hand om det.
  • Tips

    Avel är en tidskrävande process. Innan du börjar, var noga med att du är redo att begå att ta hand om moderen under hela hennes graviditet och vara ständigt med valparna under de första veckorna efter att de är födda.

    Varningar

    Förvänta dig inte att göra en vinst från avel franska bulldoggar. Du kanske, men du är bunden att bli besviken om du sätter upp för att göra det. Ibland kan hela kullar gå vilse, och tiden och kostnaden för att höja valparna kan uppväga sina refy prislappar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande