Hur man väljer en beagle för avel

Avel din hund är ett enormt företag. Du måste investera tid, pengar och till och med dina känslor. Denna process börjar genom att välja rätt hund. Beagles är en populär och älskad ras på grund av sin vänlighet, lydnad och personlighet. Börja din beagle-avelsresa genom att hitta rätt beagle.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en damm
  1. Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 1
1. Se till att din beagle inte är spayed. När du tittar på en potentiell kvinnlig beagle (eller damm) för att odla, måste du först se till att hon inte har blivit spayed. Ditt första steg borde vara att leta efter ett ärr på hennes underliv. Närvaron av ett sådant ärr indikerar att hon förmodligen har blivit spayed. För ett mer noggrann diagnostiskt test bör du ta med din potentiella hund för att se en veterinär.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 2
    2. Ta henne för en check-up. Du vill ha din potentiella hund testad för genetiska problem som kan överföras till sina valpar. Du vill också testa för några ärftliga sjukdomar. Dessutom bör testning innehålla höfter, cerf, armbågar, ccd och sköldkörteln. Ta din hund för att se en veterinär och utesluta eventuella problem.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 3
    3. Testa hennes temperament. Förutom en ren hälsokost, vill du ha en hund med ett bra, stabilt temperament. En lokal hundtränare eller ett lokalt kapitel i det amerikanska temperamenttestsamhället kan göra ett snabbtest på din hund för att se om hon är utsatt för ilska eller panik.
  • Dessa humörsvängningar kan överföras till dina valpar, eller kan till och med göra avel svårt.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 4
    4. Se till att hon är rätt ålder. Enligt den amerikanska kennelklubben måste den kvinnliga hunden (eller dammen) vara minst 8 månader gammal, vi är uppfödda. Men många uppfödare rekommenderar att vänta tills hon är minst 2 år gammal. Detta gör det möjligt för sin kropp att växa och mogna innan de är uthärdande av graviditetens stress. Kvinnor är normalt pensionerade från avel vid 7 års ålder. Återigen, om du inte är säker på din hunds ålder, kan en veterinär ge dig en ballparkfigur.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 5
    5. Bestämma när hon har varit i värme. En kvinna, naturligtvis, kommer bara att uppfödas när det är i värme. En kvinnlig hund kommer att gå in i värme ungefär två gånger om året. Om du kan ta reda på en uppfödare eller tidigare ägare ungefär den sista gången hon gick i värme, kan du avgöra om hon kommer att vara redo att odla tillräckligt snart för din tidslinje för att tillåta.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta en kompatibel stud
    1. Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 6
    1. Hitta en hälsosam man. Precis som med din kvinna, vill du se till att din stud är fri från hälsoproblem, inklusive genetiska och ärftliga problem. Ta med din potentiella stud till en veterinär och få honom att testas. Testning bör också innehålla höfter, Cerf, armbågar, CCD och sköldkörtel, precis som när du tog din kvinna i.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 7
    2. Se till att han inte har blivit neutraliserad. Precis som med din kvinnliga hund måste du se till att den manliga hunden du väljer har inte fastställts. Lyckligtvis, med manliga hundar, är det lite lättare att berätta. Bara se och se om hunden fortfarande har sina testiklar. Om du ser testiklar har hunden inte blivit neutraliserad och kan vara en potentiell kompis för din kvinnliga hund.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 8
    3. Testa hans temperament. Återigen kan hundens temperament överföras till hans avkommor. Vidare kan ett orubbligt temperament göra en studs som är svår att odla med. Ta med en hundtränare eller kontakta ett lokalt kapitel i det amerikanska temperamenttestsamhället för att testa din studs temperament.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 9
    4. Leta efter en kompatibel vikt. Du måste hitta en man som är kompatibel med din kvinna i vikt. Det är helt bra om kvinnan väger mer än den manliga (i själva verket är det idealiskt). Den manliga beagle, å andra sidan, borde aldrig väga mer än 3 pund mer än kvinnan.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 10
    5. Leta efter en kompatibel storlek. Beagles finns i 13-tums och 15-tums sorter. Dessa anses inte separata raser, utan bara två distinkta storlekar av samma ras. Leta efter en stud som är lika stor som din kvinna eller en mindre.
  • Den amerikanska kennelklubben (AKC) känner inte igen en "Pocket Beagle."Detta är sikt som används av uppfödare för att försöka göra extra små valpar som tilltalande.
  • Metod 3 av 3:
    Avela en mästare beagle
    1. Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 11
    1. Se till att din beagle kommer från en rad goda dammar. Om du försöker odla en mästare Beagle måste du välja en kvinnlig hund från en matrilinealline du kan studera. Du vill ha en kvinna med AKC-papper och en bra stamtavla som du kan verifiera.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 12
    2. Se till att hon kan springa i en jämn rak linje. En mästare Beagle måste kunna springa i en jämn rak linje. Var säker på att din kvinna kan med lätthet, vilket gör att du inte gör en jerky stopp eller klumpiga rörelser.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 13
    3. Hitta en hund som kan springa framför eller bakom sin brace-kompis. En mästarehund måste kunna följa, eller leda, utan att vara alltför konkurrerande. Leta efter denna färdighet och temperament i en hund du försöker odla.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 14
    4. Leta efter en beagle som kan vara lugn när du arbetar en check. En "check" är vad som händer när en hund kommer av linjen och försöker fixa den igen. En mästarehund kommer att kunna göra det lugnt och med fokus. Det här är vanligtvis inte en färdighet som kan läras till en hund som inte har en naturlig förmåga, så det är väldigt viktigt för dig att leta efter den här förmågan i hunden du försöker odla.
  • Bild med titeln Välj en Beagle för avel Steg 15
    5. Välj en studhund som kan förbättra din kvinnas egenskaper. Om din kvinnliga hund har många positiva drag, men också några brister, kanske du kan hitta en studhund som kan komplimangera din kvinna och förbättra några av dessa egenskaper i dina valpar. Identifiera alla områden där din kvinnliga hund behöver förbättras, och leta efter dessa som enastående egenskaper i studen du väljer.
  • Varningar

    Avelshundar är dyrt, tidskrävande och krävande arbete.
  • Även om du gör allt korrekt kan saker fortfarande gå fel. Av denna anledning kan det vara känslomässigt dränering och hjärtskärande arbete.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande