Hur man undviker valp bedrägerier

Om du letar efter en ny hund, kan du vara din första instinkt-men valpskuggor är på uppgången. Människor på nätet kan försöka ta dina pengar utan att ge dig en valp i gengäld (och de kanske inte ens har en hund till salu alls). Bedrådiga uppfödare kan vara tuffa att upptäcka, men det finns några syrefire sätt du kan dubbelkontrollera att du får rätt hund för dina pengar. Vi har sammanställt en lista med saker att se upp för och frågor att fråga så att du kan ta med din nya valp på ett säkert sätt.

Steg

Metod 1 av 12:
Få ett hänskjutande för en ansvarsfull uppfödare.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 1
1. Om dina vänner känner dem, är de förmodligen säkra att köpa från. Fråga dina nära vänner, familjemedlemmar, eller till och med din veterinär om de känner till en ansvarsfull uppfödare du kan köpa från. Att hitta en uppfödare på egen hand kan vara tuff, och det är mycket lättare att falla för valp bedrägerier på det sättet.
  • Du bör alltid försöka hitta en uppfödare som är lokal. På det sättet kan du besöka valpen i person innan du köper.
  • Kom ihåg att det alltid finns hundar för adoption på ditt lokala skydd också! Även om du är efter en viss ras, försök att kontrollera djurskydd i ditt område först för att eventuellt ge en valp det är för evigt hem.
Metod 2 av 12:
Slå upp uppfödaren online.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 2
1. Om de är välrenommerade, borde de ha en webbplats eller webbsida. Titta igenom deras information noggrant - om det finns mycket stavning eller grammatiska misstag, var försiktig med att göra ett köp. Om du inte hittar någon information om dem eller de har ljugit om sina certifieringar, köp inte en valp från dem.
  • Vissa uppfödare är certifierade via den amerikanska kennelklubben. Om de är, borde de ha sitt certifikat på nätet någonstans.
  • Vissa uppfödare kan annonsera sina valpar på Facebook Marketplace eller Craigslist. Även om det här är en bra plats att börja, bör du alltid dubbelkontrollera sin information på en webbplats för att se till att de är legitima.
Metod 3 av 12:
Gör en omvänd Google bildsökning.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 3
1. Om du hittar bilder av valpen på andra webbplatser kan det vara en bluff. Att göra en omvänd sökning, Gå till bilder.Google.com och klicka på fotoikonen. Klistra in bilden URL eller ladda upp bilden från din dator och tryck sedan på sökningen.
  • Om bilden inte visas på några andra webbplatser är det troligtvis legitimt. Det betyder att uppfödaren tog bilderna själva, vilket är ett bra tecken!
Metod 4 av 12:
Kolla valpskammarens lista.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 4
1. Det finns en webbplats som har sammanställt namn på berömda scammers. Du kan söka igenom den här listan eller skriva in ett specifikt uppfödningsnamn för att dubbelkontrollera att den här personen är legit. Tänk på att de kan använda ett falskt namn så ta inte den här listan som 100% exakt. Det är dock ett bra ställe att få lite försäkran om du har tvivel.
Metod 5 av 12:
Forskningspriser för rasen.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 5
1. Om priset är för bra för att vara sant, är det förmodligen en bluff. Gör en snabb sökning av den ras du tittar på för att ta reda på hur mycket de brukar sälja för. Var försiktig med att personer som erbjuder gratis eller diskonterade hundar online eftersom de är nästan alltid en bluff.
  • Till exempel är priset för en renrasig gyllene retriever vanligtvis mellan $ 500 och $ 3000. Om du hittar en valp online för $ 150, är ​​det förmodligen inte legitimt.
Metod 6 av 12:
Prata med uppfödaren på telefonen.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 6
1. En välrenommerad uppfödare chattar alltid med dig innan du köper. Om en säljare vägrar att prata med dig via telefon eller de bara vill skriva och maila, är det en röd flagga. Innan du gör några inköp prata med dem via telefon eller via videochatt.
  • Scammers som bor utanför ditt hemland kan använda en app för att dölja sitt telefonnummer. Om de inte kommer att ringa eller videochatt med dig är det förmodligen för att de inte vill att du ska veta vad de låter eller ser ut.
Metod 7 av 12:
Fråga uppfödarens frågor.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 7
1. De borde gärna chatta med dig om din potentiella valp. Om de verkar tveksamma eller inte svara på några frågor om hunden, är det en röd flagga. Du kan också begära detaljer om valpens föräldrar. Prova frågor som:
  • "Hur jämför valpens föräldrar med de officiella rasenstandarderna?"
  • "Vad ser valpens föräldrar ut?"
  • "Hur länge har du fött den här hunden?"
  • "Har valpens föräldrar fått några utmärkelser eller certifikat från den amerikanska kennelklubben?"
  • "Är valpen vaccinerad?"
  • "Har du tagit valpen in för ett veterinärt besök än?"
Metod 8 av 12:
Besök valpen personligen.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 8
1. Se alltid valpen innan du köper. Om du är för långt bort för att besöka valpen, ha säljaren videochatt med dig så att du kan se valpen. Lita aldrig på bilder ensam, eftersom de kunde vara falska.
  • Om uppfödaren gör konstanta ursäkter om varför de inte kan videochatt som är en röd flagga.
  • Att besöka valpen i person innan du köper är alltid en bra idé, även om du vet att det inte är en bluff. På det sättet kan du få en känsla för valpens personlighet och se till att valpen är en bra passform för din familj.
Metod 9 av 12:
Betala inte några överraskningskostnader.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 9
1. När du godkänner ett pris, håll dig till det. Scammers kommer ibland att maila att du ber om ytterligare pengar för saker som flygresor, lådor, försäkring eller veterinärkostnader. Du borde aldrig betala något belopp som du inte godkände.
  • Vissa scammers kommer även att hota att skada djuret om du inte betalar upp. Även om detta kan vara läskigt, ge inte in-de försöker bara lura dig till att skicka mer pengar.
Metod 10 av 12:
Betala med ett kreditkort.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 10
1. Det är det enda sättet att skydda dig när du betalar online. Betala aldrig för en valp via en penningöverföring eller med presentkort. Använd alltid en välrenommerad webbplats som PayPal eller ditt kreditkort för att köpa en valp.
  • Även pengar som överför appar som Venmo och Cashapp är inte bäst, eftersom det är svårare att få pengarna tillbaka om du inte får vad du betalat för.
Metod 11 av 12:
Plocka upp valpen själv.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 11
1. Lita inte på en uppfödare för att skicka dig hunden efter att du har betalat. Välj istället en uppfödare som är nära nog att du kan köra till och hämta ditt husdjur. Att transportera en valp via flygresor är farlig, och scammers använder ibland det som en ursäkt för att få mer pengar ut ur dig.
  • Om din valp anländer på ett flygplan, se upp för bedrägliga e-postmeddelanden från "Flygbolaget."Scammers kommer ibland att ställa in falska e-postadresser som ber om mer pengar för att säkerställa att ditt husdjur är säker.
Metod 12 av 12:
Håll dig borta från husdjursaffärer.
  1. Bild med titeln Undvik valpskuggor Steg 12
1. Många djurbutiker får fortfarande sina valpar från valpkvarnar. Hundratals lokala och statliga regeringar förbjuder husdjursbutiker från att sälja djur från valpkvarnar, men vissa gör fortfarande. De ska försöka berätta att du köper en renrasig, men det är vanligtvis inte fallet. Om de inte kan berätta specifik information om uppfödaren eller där valpen kom ifrån, försöker de förmodligen att svindla dig.
  • Om du letar efter en specifik ras, besök ett skydd istället. Shelters har många hundar som behöver hem, och adoption är mycket billigare än att köpa en hund från en uppfödare.

Tips

De flesta som faller för valpskuggor är i sina sena tonåringar eller början av 20-talet. Om du känner till någon i det åldersintervallet, varnar dem om farorna med att köpa en valp online.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande