Hur man köper en valp på nätet

Att köpa en valp kan vara en komplex process, men att lägga till en bedårande ny medlem i din familj är det väl värt det. Du kan hitta många säljare online, men det är viktigt att göra din forskning. Leta efter röda flaggor på potentiella uppfödares webbplatser, som uppenbara stavfel och stock fotografier lyfts från andra webbplatser. Tala med uppfödare i person eller via telefon och be om referenser. Lita på uppfödare som är intresserade av att lära sig mer om dig och dina förmågor att ta hand om en hund. Gör ditt bästa för att hitta en pålitlig uppfödare och undvika att stödja misshandel av hundar genom att köpa från en valpkvarn. Innan du köper online, överväga att anta från en lokal skydd eller räddningsgrupp.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en pålitlig uppfödare online
  1. Bild med titeln Köp en valp på ett säkert steg 1
1. Sök online för en uppfödare eller räddningsklubb inom köravstånd. Överväg att hitta en uppfödare som är nära nog att göra ett personligt besök. Att besöka en uppfödarens anläggningar är ett av de tydligaste sätten att se hur legitima de är. Lita på uppfödare som är stolta över att visa dig deras egendom.
  • Om de inte vill visa upp sina anläggningar eller stolta över dem, styra.
  • Be om att se faciliteterna i sin helhet när du besöker. Leta efter rena förhållanden och djurens allmänna demansorer för att mäta uppfödarens kvalitet. Hundar ska vara vänliga, sociala och inte blyga bort från dig eller andra besökare.
  • Se till att platsen bara raser en eller några typer av hundar. Uppfödaren bör inte specialisera sig på mer än några raser och bör ge bostadsutrymme lämpligt för hundens storlek och ras.
  • De borde vara kunniga om sina rasernas egenskaper, historia och eventuella genetiska eller utvecklingsfrågor. De borde öppet och tydligt hjälpa dig att förstå vilken typ av hund du köper.
  • Be om att se certifiering att båda föräldrarna till kullen du sannolikt skulle få en hund från har testats genetiskt för rasrelaterade problem.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 2
    2. Prata med uppfödaren på telefonen. Om du hittar en uppfödare som är för långt bort för att besöka, be om ett telefonnummer eller ringa numret som publiceras på deras hemsida. Medan e-post kommer troligen att vara ditt första sätt att kommunicera, köp aldrig en valp om du inte har talat direkt till uppfödaren.
  • Uppfödare som ber att prata i telefon eller frivilligt sitt telefonnummer i de första e-postmeddelandena är den mest trovärdiga. Leta efter en uppfödare som är lättillgänglig och är öppen om deras kontaktinformation.
  • Om de inte erbjuder ett telefonnummer direkt, försök skriva, "Jag skulle verkligen vilja prata via telefon. Jag är bekvämare att göra ett köp från någon jag har haft en konversation med, och jag har många frågor om processen."
  • Kors Kontrollera områdeskoden med uppfödarens plats. Om de inte matchar, hitta en annan uppfödare.
  • När du gör det första samtalet, nämna inte vilken ras du är intresserad av. Valpfabriker har vanligtvis flera raser tillgängliga, så uppfödaren kanske inte vet vilken du frågar om. Men en äkta uppfödare kommer sannolikt bara en kull redo i taget och kommer att veta omedelbart vilken ras du frågar om.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 3
    3. Be om referenser. När du kontaktar din potentiella uppfödare, be om referenser från tidigare kunder. Titta på deras hemsida för testimonials eller andra referenser. Om de har en social media sida, kolla igenom deras kommentarer.
  • Försök att fråga, "Finns det någonstans jag kan läsa testimonials från tidigare kunder? Har du en lista med tillgängliga, eller erbjuder några referenser? Har du slipsar till när som helst närliggande skydd eller humana samhällen?"
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 4
    4. Kontakta skydd och veterinärer nära den potentiella uppfödaren. Sök på nätet för att hitta en veterinär nära uppfödarens läge och kalla dem att fråga om de vet något om deras uppfödningspraxis. Du bör också tänka på att kontakta närliggande skydd eller tränare för att fråga om uppfödarens kvalitet och ryktbarhet.
  • Fråga dem om de har hört talas om den speciella uppfödaren och om de vet något om deras praxis.
  • Fråga om de har några rekommendationer, speciellt om du gör forskning på en uppfödare i ditt eget område.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 5
    5. Leta efter uppfödare som ställer frågor. När du talar med uppfödaren på telefonen, var uppmärksam på de frågor de frågar dig. Lita inte på en uppfödare som inte är intresserad av att lära sig mer om dig, eftersom de är mer benägna att vara intresserade av att bara tjäna pengar.
  • De borde fråga dig om du någonsin har ägt en hund, varför du är intresserad av att köpa en hund, och om detaljer om din familj och vem kommer att vara den primära vårdgivaren.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 6
    6. Be om att se personliga fotografier. Avgör inte för bilderna som annonserar din prospektiva hund online. Be uppfödaren att se en rad fotografier från olika åldrar. Dessutom be uppfödaren att placera ett litet kort i fotografier av hunden med ditt namn eller det datum som skrivits på det.
  • Be om flera vinklar så att du kan verifiera att kortet inte redigerades i bilden.
  • Insistera på att se bilder av valpen med sin mamma. Äkta uppfödare kommer alltid att ha moderhunden i närheten. Å andra sidan försöker valpkvarnar ofta ursäkter för varför de inte kan visa moderen för att dölja det berövade tillståndet hon hålls i.
  • Del 2 av 3:
    Undviker problem
    1. Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 7
    1. Överväg att anta från ett skydd eller räddningsklubb. Det enklaste sättet att undvika en online-bluff är att anta från en lokal skydd eller ras räddningsklubb. Att anta istället för att handla online kommer att eliminera alla risker som är förknippade med att köpa online, inklusive att ha dina pengar stulna eller aldrig ta emot din hund. Dessutom, antar man curb Pet-överbefolkning och undviker risken att stödja en valpkvarn, vilken massa producerar djur i dåliga levnadsförhållanden.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 8
    2. Var extra försiktig när du surfar på gratis annonser. När du söker online för en pålitlig uppfödare, hittar du gott om legitima annonser på webbplatser som listar klassificeras gratis. Men du måste spendera extra tid dubbelkontrollera dessa annonser. Online-scammers är mer benägna att posta på webbplatser som inte behöver en avgift för att skicka annonser, till exempel Craigslist.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 9
    3. Leta efter uppenbara webbplatsfel. Online-bedrägerier kopierar och klistrar in text från legitima uppfödare webbplatser. De lyfter också fotografier från legitima webbplatser, men bildtexten är felaktigt.
  • Leta efter passager av text som verkar inkonsekvent, som om ett stycke stulits från en legitim källa och nästa dåligt skrivna.
  • Leta efter fotografier som är felaktigt. Till exempel kan du se en bild av en ras men dess bildtext heter det en annan ras.
  • Kontrollera efter vattenstämplar på bilderna som placerades där av en legitim uppfödare. Om det inte matchar namnet på webbplatsen du tittar på, kontakta det namnet som publiceras på vattenstämpeln.
  • Leta efter några suddiga märken som kan täcka upp vattenmärken.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 10
    4. Falla inte för priser under marknadsvärde. Akta dig för Rock Bottom-priser långt under en rasens standard. Titta online för en mängd av uppfödare och maila eller ringa dem för att fråga om deras prissättning. Gör en resa till en lokal djuraffär eller titta på deras hemsida för att få en bättre uppfattning om vad ett standardpris ser ut.
  • Om du ser en outlier, eller ett pris som ligger långt under de flesta av de andra du har sett, är det förmodligen en bluff.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 11
    5. Rapportera fall av misstänkt bedrägeri. Om du misstänker en webbplats för att vara bedräglig, kan du rapportera den till Federal Trade Commission (FTC) om du är i USA. Använd deras Tollfria hotline: 877-FTC-hjälp (877-382-4357). Du kan också fylla i en online-klagomål på deras hemsida: http: // FTC.gov
  • Del 3 av 3:
    Slutföra köpet säkert
    1. Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 12
    1. Överväg att använda ett valpfinnare. Valpfinnare företag kontrollerar uppfödarens bakgrund, undersöka valpens hälsa och se till att valpens stamtavla är i ordning. De säkerställer också vaccinationer är aktuella och hjälper dig med språkfrågor och transport om det behövs.
    • Ett legitimt valpfinnare företag kommer att ha en beprövad rekord, tidigare kunder du kan prata med, och en social media sida där du kan dubbelkontrollera kommentarer.
    • Valpfinnare är inte escrow-företag. Med andra ord håller de inte pengar tills du får dina pengar för att säkra transaktionen. Om en uppfödare eller valpfinn gör några sådana påståenden, är de troligtvis olagliga.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 13
    2. Skriv ett väldefinierat kontrakt. Uppfödaren bör ge ett noggrant kontrakt som innehåller en hälsoaranti. En bra uppfödare har du godkänt att återvända hunden om du inte längre kan ta hand om det. Dessutom kommer de att tillhandahålla dokumentation som visar att hundens avelslinje har testats för genetiska och andra hälsofel.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 14
    3. Se till att uppfödaren erbjuder en garanti. En bra uppfödare kommer att erbjuda en garanti om din valp eller hund visar tecken på hälsoproblem inom de första dagarna av ägande. Ta din nya hund till veterinären inom 24 timmar efter att ha hämtat den eller har den skickats.
  • Fråga uppfödaren om sin garanti innan du slutförde ditt köp. Om de inte erbjuder en garanti, hitta en annan uppfödare.
  • Bild med titeln Köp en valp online säkert steg 15
    4. Skicka aldrig pengar av Western Union eller MoneyGram. Använd aldrig en osäker trådöverföringstjänst när du köper online. Om något går fel, kommer dessa tjänster inte att hjälpa dig att få pengarna tillbaka.
  • Använd ditt kredit- eller betalkort som gör att du kan bestrida en transaktion.
  • Innan du överlämnar ditt kreditkortsnummer, fråga uppfödaren för sitt köpnummer. Ring ditt kreditkortsföretag för att verifiera att numret är legitimt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande