Hur man bryr sig om bulldoggar

Bulldog är ett bra familjehus och blir bra med andra hundar. Det tar emellertid mycket konsekvent och tidig utbildning för att göra den här kärleksfulla hunden en stor hushållsmedlem. Det finns sätt att se till att din bulldogg passar rätt in i ditt hem från det ögonblick du tar hem.

Steg

Metod 1 av 4:
Få rätt veterinärvård för valpar
  1. Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 1
1. Anta din valp i rätt ålder. En bulldogvalp kan hitta ett nytt hem på åtta veckors ålder. När du antar hunden från en uppfödare eller skydd, se till att hunden togs till veterinären för hans första kontroll på sex veckor. Om hunden inte har tagits till veterinären, ta omedelbart honom till veterinären.
  • Vid sex veckor kommer veterinären att avgöra om valpen har ögon- eller öronproblem, kolla för att gommen är okej, lyssna på hjärtat och lungorna med ett stetoskop för att se till att de fungerar ordentligt och kolla magen för att se till att är inga hernias.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 2
    2. Deworm din valp. Under det första besöket på veterinären vid sex veckor borde valpen ha blivit dewormed. När du adopterar honom vid åtta veckor, måste valpen bli omormad två till tre gånger mer på åtta veckor, klockan 10 veckor och vid 12 veckor.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 3
    3. Få din valp vaccinerad. Under hundens första veterinärbesök på sex veckor borde veterinären ha gett honom en distemper vaccination. Efter denna första vaccination följs den av två uppföljningsvaccinationer. Prata med din veterinär om när din valp behöver uppföljningsvaccinationerna.
  • Få din valpens rabiesvaccination vid 12 veckors ålder.
  • Din valp behöver vaccineras för Lyme-sjukdom vid 9 veckors ålder följt av ett andra vaccin vid 12 veckors ålder. Hundar som spenderar mycket tid utanför eller som bor i endemiska områden för Lyme har ökad risk att kontrahera denna potentiellt dödliga sjukdom.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 4
    4. Skydda din valp från hjärtmaskar. Få en hjärtmask förebyggande för din valp, som är en månatlig tablett. Detta kan startas vid åtta veckors ålder.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 5
    5. Se till att valpen är spayed eller neutraliserad. Valpen ska antingen vara spayed eller neutraliserad vid sex veckors ålder. När du antar din valp, se till att han är neutraliserad (eller spayed, om valpen är en kvinna). Om han inte är, ta honom till veterinären för att bli neutraliserad så snart som möjligt.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera Bulldog-specifika förhållanden
    1. Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 6
    1. Vet att bulldoggar har brachycephalic syndrom. Som en följd av deras ansiktsstruktur med det skjutna ansiktet anses bulldoggar brachycephaliska. Detta leder till snarkning, snorting och andningssvårigheter tillsammans med låg tolerans för träning.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 7
    2. Håll din bulldogg cool. På grund av det bracycephaliska syndromet har din bulldogg svårt att kyla sig genom panting om han blir för varm. Bulldogs bör hållas inomhus om det är över 85 grader Fahrenheit utanför. På grund av detta måste du övervaka din hund i varmt och fuktigt väder. För mycket panting kan orsaka svullna och inflammerade luftvägar och gör det svårt för din hund att andas, och till och med orsaka värmeslag. En bulldogg är för varm när han pantar för mycket, heaving, gör udda ljud i halsen, skumning från munnen, kämpar för andetag och visar en floppy, lös, missfärgad tunga.
  • Lämna aldrig din hund obevakad i varmt väder. Se alltid för tecken på överhettning. Lämna aldrig din bulldog (eller någon hund) ensam i en bil under varmt eller varmt väder. Detta kan leda till dödsfall.
  • Se till att din bulldogg har någonstans cool, ur solljus, och i luftkonditionering för att sova under sommaren.
  • Om din bulldogg överhettas, ta bort honom omedelbart från värme. Placera honom i kallt vatten, häll kallt vatten över huvudet och häll kallt vatten på sina tassar, speciellt på pärlorna i sina tassar. Om du inte kan få honom till ett badkar eller en pool, spraya honom med kallt vatten med försiktigt tryck. Kakelgolv är ett bra ställe att placera din bulldogg för att hjälpa till att kyla av honom. Du kan också placera din bulldogg av en fläkt för att hjälpa till att kyla av honom. Använd dina händer för att sprida pälsen runt för att släppa ut en del av värmen från hans kropp.
  • Låt din bulldogg berätta om han är för varm. Han borde kunna veta när han är för varm. Var uppmärksam på de tecken han ger dig under varmt väder. Om han vill gå in från en promenad, ta honom inuti.
  • Om du börjar överhettas, kan han börja hosta upp slem. Detta är normalt - men det är ett tecken på att din hund är för varm och måste kylas omedelbart. Ta bort bulldog från värme, sätt citronsaft i munnen för att bli av med slammet, placera en våt handduk på honom och se till att han dricker vatten.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 8
    3. Övervaka din hunds övning. För mycket kraftig träning kan orsaka andningsproblem för din bulldogg. Men fetma kan också orsaka andningsproblem, så din bulldogg behöver fortfarande träna. Bara se till att hålla ett öga på din hund för att se till att han inte pantar för mycket eller överhettning under träning.
  • När din hund börjar byta under träning, sluta och låt honom vila. Gör inte din hund för mycket motion under varmt väder.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 9
    4. Var medveten om andra villkor. På grund av din hunds ansiktsform finns det andra tillstånd som kan uppstå. Din bulldogg kan ha onormala tänder mönster på grund av hans ansikte form. Han kan också vara utsatt för hudinfektioner eller onormala ögonfransar som kan irritera ögat.
  • Din hund kan också vara utsatt för höft- och knäproblem.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 10
    5. Håll ett uppmärksamt öga på din bulldogg. Bulldogs är envis och milda hundar. Det betyder att din bulldogg kanske inte kan veta om han är skadad, känner sig dålig, hungrig eller kall. Håll ett öga på din hund för att övervaka honom. Om du märker några ändringar, ta reda på varför.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 11
    6. Gå med i Bulldog Club of America. Genom att ansluta till antingen den lokala eller National Bulldog Club kan du ansluta till andra Bulldog-ägare och uppfödare. Detta kan hjälpa dig om du någonsin har frågor eller behöver hjälp med din bulldogg. Denna klubb kan också hjälpa dig att hitta en veterinär som har erfarenhet av att behandla bulldoggar, vilket är viktigt eftersom bulldoggar har specifika hälsobehov.
  • Metod 3 av 4:
    Matar din bulldog
    1. Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 12
    1. Mata din hund en balanserad kost. Din bulldogg behöver en högkvalitativ mat som är balanserad i näringsämnen som hundar behöver. Läs ingredienslistan på sällskapsdjurmärke. Om de två första eller tre ingredienserna är kött och inte köttbiprodukter är det förmodligen en högkvalitativ mat. Hundmatetiketten ger också den rekommenderade mängden mat för att mata din bulldogg dagligen. Använd en faktisk mätkopp för att mäta denna mat för att se till att han äter ordentligt för sin storlek, ålder och aktivitetsnivå.
    • Du kan också fråga din Bulldogs uppfödare eller din veterinär för sina förslag.
    • Eftersom bulldoggar kan ha matkänslighet, kanske du vill prata med din veterinär om huruvida en rå diet skulle vara lämplig för dem.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 13
    2. Undvik att ge din bulldog soja. När du väljer mat för din bulldogg, får du inte mat som innehåller soja. Sojaferments och producerar mycket gas i tarmarna, vilket kan fördjupa hunden att blåsa, så det är bäst att undvika.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 14
    3. Ge din hund färskvatten. Kom alltid ihåg att lämna rent, färskt vatten ut för din bulldogg hela tiden. Rengör vattenskålen ungefär en gång i veckan eller ännu oftare. Att köra det genom diskmaskinen är ett bra sätt att sterilisera skålen.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 15
    4. Tänk på en skål av rostfritt stål. Köp en kraftig rostfritt stålskål. Detta kan hjälpa till att minska rodnad och utslag från att utvecklas på din Bulldogs ansikte.
  • Metod 4 av 4:
    Ta hand om din bulldogg
    1. Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 16
    1. Borsta din hund. Din bulldogg behöver en bra borstning med en mjuk borstad pensel en gång i veckan. Denna borstning tar bort lösa hår och hudflingor, och uppmuntrar också bra hudcirkulation.
    • Detta ger dig också tid att binda med din hund.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 17
    2. Rengör rynkorna. Ett problem som de flesta bulldoggar har är smuts och jäst som samlar in i sina hudvätskor. Rynkorna ska tas hand om och torkas ut som behövs för att förhindra hudirritation och möjliga infektioner. Om du misslyckas med att rengöra din bulldoggs rynkor, kan han sluta med foul-luktande jäst eller infektioner.
  • Använd en mjuk bomullsboll som blötläggs i örat eller ögonrengöringslösning för att försiktigt torka ut vikningen. Följ detta med en försiktigt torkning med en ren, mjuk handduk. Använd inte peroxid eller alkohol eftersom de kan irritera huden.
  • Uppföljning genom att placera majsstärkelse på rynkorna för att hjälpa till att torka överflödigt fukt.
  • Scabs, rodnad eller kliande hud bör också behandlas av en veterinär om de kvarstår efter att ha tittats i några dagar.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 18
    3. Trim din hunds naglar. Som en del av den grooming rutin måste du Trim din Bulldogs naglar. De största problemen är att undvika nicking den snabba, den del av spiken där blodkärlen och nerverna växer. Om du inte är säker på hur du klipp naglarna, Be din veterinär tekniker att visa dig hur man gör det på din hund.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 19
    4. Borsta din hunds tänder. Borsta din Bulldogs tänder regelbundet. Det tar mindre än en minut att göra detta och tar bort bakterier och plack från tändernas yta. Borstning kan du också kontrollera efter munproblem som sår, tillväxter eller lösa eller skadade tänder.
  • Använd bara hund tandkräm på en hund. Du kan köpa en hund tandborste och tandkräm på husdjursaffärer eller veterinära kliniker.
  • Få din hund brukade borsta genom att låta henne slicka hundens tandkräm ur ditt finger. Sätt sedan lite pasta på borsten och torka den längs tandköttet. Varje dag försöker du borsta en liten bit av tänderna tills du arbetar upp för att kunna borsta alla de yttre ytorna på tänderna. Du behöver inte försöka borsta de inre tänderna som de flesta plack attackerar de yttre tänderna.
  • Du kan också komplettera borstning med dentala formulerade livsmedel och tänder som hjälper till att ta bort bakterierna och placken.
  • Bild med titeln Vård för Bulldogs Steg 20
    5. Socialisera din hund. Det är mycket viktigt att ordentligt umgås din bulldogg när han är en valp. Detta får honom som används för andra människor, hundar, husdjur och nya situationer på ett hälsosamt sätt. Från dag ett, introducera din bulldogvalp till människor, andra djur och hundar, och situationer utanför ditt hem. Ta honom för bilturer, promenader runt om i grannskapet och att parkera för att låta honom träffa nya människor och andra hundar.
  • Stora djuraffärer, humana samhällen och samhällsgrupper håller ofta valp socialiseringsklasser. Det här är ett bra sätt för unga valpar att träffa andra valpar på ett säkert och kontrollerat sätt. När valpen blir äldre är en grundläggande lydnadsklass ett bra tillägg, plus det lär din Bulldog goda sätt.
  • Du kan också ta din hund till hundparken.
  • Tips

    Foder aldrig din bulldogg Följande livsmedel: alkohol, avokado, choklad, druvor och russin, lök, vitlök, gräslök, jästdeg eller xylitol (finns i sockerfria livsmedel). Dessa kan göra honom väldigt sjuk eller till och med döda honom.
  • En Kong är en stor leksak för en bulldogg att utöva sina kraftfulla käkar. Fyll det med jordnötssmör eller en handfull av sin torra mat för att hålla honom underhöll.
  • Varningar

    Foder aldrig dina bulldogar fettmat, fettskrot eller kokta ben. Dessa kan orsaka allvarliga intestinala problem med din hund.
  • Slå aldrig, spark eller kasta något på din bulldogg eller han kommer att växa för att frukta dig och det kommer att skada ditt förhållande med din bulldogg.
  • Undvik hårda ben eller låta din bulldogg tugga på pinnar eller hårda stenar. Dessa kan spricka eller skada tänder eller sväljas och fastna i magen eller tarmkanalen som leder till kostsamma operationer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande